Divadlo Verze

Šťastný vyvolený

Premiéra: 1.11.2018. Překlad: Petr Christov. Výprava: Linda Rybová. Režie: Thomas Zielinski.
1:55


Manželé Greg a Melanie pozvali svého kamaráda Jeffa na večeři. Jeffova bývalá přítelkyně Charlie, kterou pět let neviděl, se má vdávat a za svědka si vybrala Melanii. Shodou okolností se Charlie se svým vyvoleným objeví na společné večeři. Charlie ho miluje, ačkoliv své přátele předem varuje, že je „trochu jiný“...
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Helena Grégrová 80 %
(zadáno: 26.8.2019, počet hodnocení: 1406)
přínosný / zajímavý komentář
75 %. Děkuji za další zážitek, který v případě Divadla Verze opětovně koření mj. radost z toho, že komedii ze života je možné naservírovat takto záživně, s nepodbízivou noblesou, bez hluchých a laciných pasáží. Stačí k tomu přitom souhra několika "maličkostí" - citu pro volbu dobrého textu, empatické režie a herectví respektující partnera na jevišti, nadsázku, vtip a pointy situací. A tak prosebně volám: "Vydejte tématickou verzi 'verzích' skript, abych se tak pak častěji mohla vydat za diváckou jistotou!" ;)
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Alča 100 %
(zadáno: 15.4.2019, počet hodnocení: 9)
přínosný / zajímavý komentář
Nejlepší hra, kterou jsem od divadla Verze viděla! Smála jsem se od začátku až do konce. Skvělá Linda Rybová, Igor Chmela....všichni herci byli úžasní. Famózní příchod Matouše Rumla na scénu dlouho nezapomenu. Jedním slovem PARÁDA!!
MMK 90 %
(zadáno: 25.3.2019, počet hodnocení: 78)
přínosný / zajímavý komentář
Do puntíku souhlasím s hodnocením JirkaSe, jen dávám víc bodů.
Podusak 80 %
(zadáno: 25.2.2019, počet hodnocení: 32)
přínosný / zajímavý komentář
Jednoduchá komedie na první dobrou, ale vymakaná, parádně jsem se pobavil. Herci suproví, Chmela je bůh:-)
Leafeltova 80 %
(zadáno: 14.1.2019, počet hodnocení: 79)
přínosný / zajímavý komentář
skvělé výkony herců, příjemná komedie, která měla dobrou zápletku a hlavu a patu
Richard Novák 80 %
(zadáno: 28.10.2018, počet hodnocení: 125)
přínosný / zajímavý komentář
Komedie, při které jsem se bavil.
JirkaS 70 %
(zadáno: 26.10.2018, počet hodnocení: 189)
přínosný / zajímavý komentář
Pět lidí, jedna večeře, houstnoucí atmosféra, eskalace vztahů. Zpočátku milá komedie se postupem času mění v otázku svědomí, v přestřelku názorů, v diskuzi o násilí či rasismu. A jak se mění nálada na jevišti, divák chtě nechtě přemýšlí. Je pokrytecké tvrdit, že názory prezentované zde postavou Matouše Rumla jsou ojedinělé. Rasismus, xenofobie, násilí. I to se zde řeší a je to zajímavý prostředek ke konfrontaci několika obyčejných lidí. Tohle je zajímavá inscenace, která nabízí možná trochu nečekaná témata a vyrovnané herecké výkony všech zúčastněných. /25.10.2018 v Č. Budějovicích/
Xcepek 80 %
(zadáno: 26.8.2019, počet hodnocení: 419)
Katarina16 60 %
(zadáno: 27.3.2019, počet hodnocení: 25)
Falada 70 %
(zadáno: 23.3.2019, počet hodnocení: 51)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.