Goja Music Hall

Čarodějka

Premiéra: 14.9.2019. Podle novely Gregory Maguire „Wicked: Život a Časy Zlé Čarodějnice ze Západu“. Překlad: Adam Novák. České texty písní: Michael Prostějovský. Scéna: Daniel Dvořák. Kostýmy: Zita Miklošová. Dirigent: Pavel Kantořík. Choreografie: Pavla Harangová. Režie: Martin Novotný.


Jeden z nejúspěšnějších světových muzikálů plný humoru i napětí. Obyvatelé země Oz se radují a oslavují smrt Elphaby, Zlé čarodějky ze Západu. Přilétá také Dobrá čarodějka z Jihu Galinda a začíná přítomným Ozanům vyprávět svůj dávný příběh...
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
74 %
74141000
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Honzy 80 %
(zadáno: 16.9.2019, počet hodnocení: 184)
přínosný / zajímavý komentář
První repríza po premiéře muzikálu WICKED(Čarodějka)v Goja Music Hall se povedla.Především díky vynikajícím výkonům hlavních představitelů Markéty Peškové,Nikoly Ďuricové a Petra Ryšavého.Pochválit je třeba živý orchestr a hudební aranžmá,proto zvukový sound,i díky velkému pěveckému sboru za scénou,je velmi dobrý.Škoda,že scéna neodpovídá originální produkci,problém je,že sledujete Čarodějku částečně v kulisách Fantoma opery i s původním lustrem uprostřed hlediště.Bohužel se "šetřilo" i na kostýmech.Nutno dodat,že hlavně po umělecké stránce je tento super muzikál velmi okouzlující.Repr.15.9.19
M217 10 %
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 5)
přínosný / zajímavý komentář
Scéna strašný nevkus, hudba nudná a pořád stejná. Děj absolutně o ničem, možná pro americké děti. Do goji už nikdy více...
Fíla 90 %
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
Hlavní zásluhu na úspěchu českého počinu jménem Čarodějka můžou nést především hlavní představitelé. Viděno v alternaci Elis Ochmanová, Nikola Ďuricová, Tomáš Vaněk, Felicita Prokešová, Jan Franc, Světlana Nálepková, ad. Především první tři jmenovaní táhnou představení kupředu a podávají úžasné výkony. Snad jen Glinda není až tak vtipná, jak bych si přál a jak ji mám v oblibě z originální produkce. Skvělá hudba, efekty a vše ostatní má však okouzlující atmosféru.
MartinB 70 %
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 54)
přínosný / zajímavý komentář
Relativně příjemné nastudování světového hitu. Na předpremiéře i první repríze skvělá Markéta Pešková. Excelentní výkon podává pak především Petr Ryšavý. Dále potěšili Rajnišová, Prokešová, Randák. V první půlce skvělí Štágr, Sommerová. Nerozumím moc obsazení Vojtka. Těším se na další alternace.
Česká Glinda, ač představitelka dává jasně najevo, že umí, je vše, jen ne vtipná.
Režie i scéna ve mně zanechávají rozporuplné pocity. Především fakt, že jsou zde lóže (které režie mohla skvěle využít v průběhu představení, když už musely zůstat) a lustr z Fantoma Opery...
Místy velmi špatný zvuk.
AlenaK 80 %
(zadáno: 13.9.2019, počet hodnocení: 13)
přínosný / zajímavý komentář
Předně třeba zmínit, že nerada komentuji inscenaci ještě před její oficiální premiérou. Avšak dojmy z poslední předpremiéry jsou natolik příjemné, že se mi chce napsat - povedlo se. Čarodějka má sice ještě co ladit, ale mě dnes i tak okouzlila. Skvělé obsazení, srovnatelné skutečně se světovými hvězdami, to celé drží vysoko nad běžnou pražskou produkcí.
Frosttt 20 %
(zadáno: 12.9.2019, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
Marná snaha o světovost. Zaleťte si radši do Londýna, ať víte, jak má tento muzikál vypadat.
RaB 90 %
(zadáno: 11.9.2019, počet hodnocení: 41)
přínosný / zajímavý komentář
Když jsem při příchodu viděl scénu, tak mne napadlo jediné - Fantom v zeleném. Nicméně tím negativa končí (ta scéna se mi opravdu nelíbila).
Dokonalá Markéta Pešková!!!Přesně takhle má vypadat (zpívat a hrát) hlavní představitelka "velkého muzikálu". Nikola Ďuricová chvílemi působí až afektovaně ale ve spojení s právě Markétou Peškovou jsou skvělými hlavními představitelkami. Skvělí byli i P. Ryšavý a L. Randák. Ústřední 4 byla na 1. předpremiéře naprosto sehraná, výborně zazpíváno i zatančeno. Role Mariána Vojtka je spíše taková...do počtu.
Konečně jsem viděl v Goje skvělý muzikál!Skvělé!
Jiki 100 %
(zadáno: 17.9.2019, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Nádherný muzikál, vhodný i pro děti.
Heybalidés 80 %
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Viděl jsem Wicked v Londýně (nechci srovnávat) a troufám si říct, že Wicked dopadlo v ČR lépe, než české uvedení Fantoma opery.
Představení se opírá o kvalitní výkony hlavních představitelů. Elis Ochmanová jako Elphaba je dokonalá. Její excelentní výkon patří momentálně k tomu nejlepšímu, co je na české scéně k vidění. Výborná je Nikola Ďuricová v roli Glindy. Skvělý výkon předvádí Světlana Nálepková a Felicita V. Prokešová. Slabý výkon předvedl Jan Franc jako Boq.
Inscenaci bych vytkl scénu. Je to takový "recyklát" scény Fantoma Opery a Plesu upírů. Slabší jsou choreografie a davová čísla.
Podivin 90 %
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 3)
přínosný / zajímavý komentář
V GoJa Music Hall čaruje M.Pešková coby Elphaba v české verzi světového muzikálu Wicked. Skvěle zahraná magická hudba S.Schwartze jí v tom znamenitě pomáhá. Špičkové výkony předvádějí i P.Ryšavý jako Fiyero, M.Sommerová jako Nessarose, L.Randák jako Boq, či J.Štágr coby čaroděj. Naivitě Glindy v podání N.Ďuricové snadno lze uvěřit.Jedinou vadou na kráse jsou zbytky kulis z Fantoma, včetně pověstného lustru. Psáno z reprízy 15.9.2019 Hodnocení 90%.
Pelda 60 %
(zadáno: 11.9.2019, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Trochu rozpačité dojmy z nového představení, recyklace kulis z Fantoma signalizuje snahu ušetřit, kde se dá. Příběh jsem neznal a byl zajímavý a napínavý, člověku ty 3 hodiny (i s přestávkou) utekly rychle. Paní Pešková byla skvělá, méně už pak paní Ďuricová jejíž zpěv hlavně v první části až tahal za uši.Bohužel kvalita zvuku je v GMH špatná a trpí tím herci i celé představení.
Co se týče ostatních částí tak Světlana Nálepková mile překvapila, Vojtkova role je jen do počtu.
Hlavním hercům taneční část moc nesedí, ale to se snad časem zlepší.
Řada chyb v textech, padání (z) rekvizit atd...
Aprillka 60 %
(zadáno: 14.9.2019, počet hodnocení: 24)
Danny 100 %
(zadáno: 16.9.2019, počet hodnocení: 1)
Houser 100 %
(zadáno: 16.9.2019, počet hodnocení: 1)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.