Goja Music Hall

Čarodějka

Premiéra: 14.9.2019. Podle novely Gregory Maguire „Wicked: Život a Časy Zlé Čarodějnice ze Západu“. Překlad: Adam Novák. České texty písní: Michael Prostějovský. Scéna: Daniel Dvořák. Kostýmy: Zita Miklošová. Dirigent: Pavel Kantořík. Choreografie: Pavla Harangová. Režie: Martin Novotný.
3:00


Jeden z nejúspěšnějších světových muzikálů plný humoru i napětí. Obyvatelé země Oz se radují a oslavují smrt Elphaby, Zlé čarodějky ze Západu. Přilétá také Dobrá čarodějka z Jihu Galinda a začíná přítomným Ozanům vyprávět svůj dávný příběh...
Hodnocení inscenace
Redakce
60 %
Uživatelé
70 %
70411000
Hodnocení redakce
Jan Pařízek 60 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení (42)

HODNOCENÍ REDAKCE:
Jan Pařízek 60 %
(zadáno: 9.11.2019, počet hodnocení: 765)
přínosný / zajímavý komentář
Velké překvapení se nekonalo. Samotný příběh mě až tolik nezaujal a vcelku věřím, že to strhne hlavně toho kdo na čaroději ze země Oz vyrůstal. Hudebně to též nepovažuji za nějak geniální. U žádné písně nebo motivu jsem si neříkal, že bych si ho někdy jen tak pustil. Co se ale povedlo jsou určitě kostýmy. Samotná scéna však, jak je již hodně zmiňováno, také nenadchne. I company a hromadné choreografie u mě zůstaly bez většího povšimnutí. Nicméně důvodem proč to stojí za vidění jsou výborné pěvecké a herecké výkony obou hlavních představitelek. V mém případě na prvním místě N. Ďuricová a hned za ní čarodějka M. Pešková. 65%
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Klarinka90 90 %
(zadáno: 1.12.2019, počet hodnocení: 7)
přínosný / zajímavý komentář
Muzikál se mi moc líbil, i když jsem chtěla v hlavních rolích mít jiné herečky, tak mě příjemně překvapila Nikolka a Markéta. Obě předvedly skvělé herecké i pěvecké výkony. Písničky se mi líbily i příběh byl hezký. Jenom chybělo větší zapojení ostatních herců, celý muzikál je jenom o dvou hlavních postavách (čarodějkách).
Fedorocko 70 %
(zadáno: 25.11.2019, počet hodnocení: 513)
přínosný / zajímavý komentář
Milé překvapení. Na muzikál jsem přicházel s mírnými obavami, ale krásná scéna, výpravné kostýmy a i dějová linka můj strach rozptýlily.
Natálie Grossová byla úžasná,jak po herecké,tak i pěvecké stránce.
Jen hlasitost pěveckých partů byla místami neúnosná. V některých místech jsou reproduktory umístěny blízko a namířeny přímo na diváka a to potom úplně kazí dojem z poslechu. Mluvené slovo bylo v pohodě.
Celkově ale spokojenost. 65 %
Romana35 100 %
(zadáno: 24.11.2019, počet hodnocení: 144)
přínosný / zajímavý komentář
Můj třetí muzikál viděný v "Goje" a opět spokojenost. Po Fantomovi a Plesu upírů přichází muzikál Čarodějka. Bohatá výprava, pěkné kostýmy. Celkový dojem umocňují skvělé pěvecké výkony. Z naší alternace vynikající Elis Ochmanová, výborní Nikola Ďuricová a Tomáš Vaněk. Líbila se mi také Světlana Nálepková. Opět jsem si potvrdila, že M. Votka zrovna nemusím.
Dingo 70 %
(zadáno: 3.11.2019, počet hodnocení: 5)
přínosný / zajímavý komentář
Hlavními klady této inscenace jsou poutavý příběh a výborné herecké obsazení. Příběh je sám o sobě zajímavý a jasně dokazuje, že vždy je zde více úhlu pohledu. Herecké obsazení se opravdu povedlo, Elis Ochmanová byla výborná, jak po herecké, tak po pěvecké stránce, stejně tak Nikol Ďuricová. Škoda je, že v Goje opět zůstaly kulisy z Fantoma opery (ikdyž zde nepůsobí tak nevkusně, jako v případě plesu upírů). Za zmínku stojí rozhodně také překlad, který se velmi vydařil. 75%
Antonio 90 %
(zadáno: 28.10.2019, počet hodnocení: 77)
přínosný / zajímavý komentář
Eliška Ochmanová krásně zpívala nevím přesně obsazeni nebylo nikde napsáno.., ale hlavní postavy byly fajn trošku mi tam neseděla Nálepková a Vojtko toho nemusím..... 27.10. V neděli
Marketa1991 90 %
(zadáno: 26.10.2019, počet hodnocení: 18)
přínosný / zajímavý komentář
Vynikající představení! Super výkon N. Duričové a K. Herčíkové.
Pouze co kazilo dojem je, že Goja pouštěla diváky do hlediště i po začátku představení, takže člověk se akorát zvedal, místo aby již plně sledoval (cca 10-15 min. po začátku).
Company - ženská čast moc energie neměla, muži super.
Michalmusek 60 %
(zadáno: 21.10.2019, počet hodnocení: 202)
přínosný / zajímavý komentář
Docela příjemný rodinný muzikál s dobře zazpívanými party Glindy a Elphaby v podání Elišky Ochmanové a Nikol Ďuricové. Ostatní, zvláště mužská část slabší.
Respondent 60 %
(zadáno: 20.10.2019, počet hodnocení: 9)
přínosný / zajímavý komentář
Kdo nezná příběh Čaroděje ze země OZ, ten se bude v ději ztrácet. A ten, kdo zná zahraniční zpracování muzikálu, bude z české verze dost zklamaný. Především z vizuální podoby, laciné scény, nebo např. líčení Elphaby, která se během představení tak trochu "roztéká". Za pochvalu stojí parádní výkon Elis Ochmanové v titulní roli, která si po Sibyle další velkou roli už zasloužila. Ještě bych vypíchl Nikolu Ďuricovou v roli Glindy a Tomáše Vaňka jako Fiera. Tihle tři mají můj velký obdiv, celek je tak trochu zklamání.
CouldWeStartAgainPlease 40 %
(zadáno: 14.10.2019, počet hodnocení: 13)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
První otázka, která mě napadla, zněla: Proč tento muzikál hrajeme? Ano, ve světě je to hit, ale i proto, že jde o téma, které je angloamerické oblasti blízké. Nám Čaroděj ze země Oz nic neříká. Je to, jako byste přinesli do Ameriky Jeníčka a Mařenku s tím, že u nás je to přece známé téma. Pokud už muzikál inscenujeme, musí být velkolepý - co se výpravy, kostýmů i efektů týká. U nás chybí vše. Scéna z Fantóma opery přečkala už 3 muzikály a je nevhodná, dráček na portále místo loutky nestačí a jedno vznesení je za celý muzikál opravdu málo. Ani jeden výkon neoslnil, byť se všichni snažili...
DivadelniFan 60 %
(zadáno: 7.10.2019, počet hodnocení: 194)
přínosný / zajímavý komentář
65% - Líbilo se mi to, ale ze židle nezvedlo.
Scéna průměrná, avizované kýčovité projekce hodnotit nemohu, protože nefungovaly. Výkony vesměs dobré. M. Pešková a N. Ďuricová jsou dobrými představitelkami titulních rolí, T. Vaněk předvedl svůj standardně skvělý výkon, B. Rajnišová byla úchvatná. Výkon mého oblíbeného J. Štágra byl ten den slabší, "nijaký". Sboru nebylo ve většině scén dobře rozumět.
Určitě to tedy nevidím jako tragédii, ale viděl jsem i lepší představení.
Attt 20 %
(zadáno: 6.10.2019, počet hodnocení: 16)
přínosný / zajímavý komentář
Tak toto se v českém pojetí fakt nepovedlo. Měl jsem pocit, že je to šílené odfláknuté, taneční company jako by se nechtělo pořádně tančit. Celkové pojetí proti Londýnu tristní.
Čiko 60 %
(zadáno: 6.10.2019, počet hodnocení: 685)
přínosný / zajímavý komentář
65% Těžko hodnotit po shlédnutí londýnské scény, kde udělali z Čarodějky hit. Kulisy z Fantoma opery mi nevadily, byly vkusné a funkční, jen by občas mohlo být jeviště trochu plnější. Company mi tam chvílemi přišli spíše do počtu, zejména v 1.polovině. Líbili se mi Markéta Pešková, Natálie Grossová, Felicita Prokešová, Lukáš Randák a Barbora Rajnišová. Slabý byl Josef Štágr (toto nejde hrát s operetní noblesou)
Ala 70 %
(zadáno: 6.10.2019, počet hodnocení: 122)
přínosný / zajímavý komentář
Výborná Markéta Pešková jako Elphaba. I výkony Natálie Grossové a Petra Ryšavého se mi velmi líbily. A ohromnou radost mi udělal skvělý Josef Štágr, byť role Čaroděje je spíš malinká, ale moc hezká.
Martin21 60 %
(zadáno: 5.10.2019, počet hodnocení: 336)
přínosný / zajímavý komentář
Jsem ten, pro kterého je "škoda", že viděl originál Wicked v Londýně. Slabá scéna, kostýmy také úplně nenadchnou. Výprava tomu prostě chybí. Překlad slušný. V místech, kde zpívá company + sólista není všem rozumět - chtělo by to lepší zvuk. Dle fermanu měla hrát K. Herčíková, kterou dnes nahradila M. Pešková - herecký projev velmi slušný, při zpěvu místy zbytečně ječí - zní to dost tvrdě. N. Grossová mne překvapila také hezkým herectvím, o tom, že pěkně zpívá, vím. Dále Rajnišová, Ryšavý, Prokešová.... - fajn výkony. Snad Katku Herčíkovou někdy uvidím, vkládám v ni velkou naději! :-) 65%
HodnaTeta 40 %
(zadáno: 4.10.2019, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
Kromě výkonů Ochmanové, Ďuricové a Ryšavého marně hledám něco pozitivního. Představení, které je založené zejména na vizuální stránce by takto vypadat nemělo. Scéna naprosto příšerná, laciná, nevkusná. Překlad ubírá hitům na "hitovosti".
Druhé obsazení Pešková, Grossová, Vaněk hrozné.
Cindy.92 90 %
(zadáno: 28.9.2019, počet hodnocení: 314)
přínosný / zajímavý komentář
Humbuk kolem uvedení tohoto kusu nebyl zdaleka mimo a jsem za to moc ráda. Představení jsem si opravdu užila - monstrózní kulisy (neviděla jsem Fantoma, proto nesrovnávám), velkolepé výkony hl. představitelů (M. Pešková, N. Grossová, P. Ryšavý,..), krásná hudba. Jediné co mi chybělo k dokonalosti bylo nasazení company, tam bych čekala přeci jen krapet lepší výkony.
Applause 80 %
(zadáno: 23.9.2019, počet hodnocení: 5)
přínosný / zajímavý komentář
Docela mě představení překvapilo a i ten fakt, že jsem poprvé viděla hrát Naty. Role Glindy ji sedla jako vyšitá, nedovedu si někoho jiného představit misto ni. U Markety Peškové byl dobře vidět osobní růst Elphaby. Také mě dost překvapil Tomáš Vaněk, který měl v této roli více prostoru a mohl tudíž vyčnívat. Co se týká děje, je to oproti klasickým muzikalům lehkovážná pohádka, určená i mladším divákům. Nicméně dílo doporučuji.
Žíža 70 %
(zadáno: 23.9.2019, počet hodnocení: 45)
přínosný / zajímavý komentář
Zhlédnuto v obsazení Herčíková, Ďuricová, Vaněk, Sommerová, Randák, Štágr, Nálepková. Byli jsme potěšeni, jak se Kateřina Herčíková zhostila hlavní role - doposud jsme ji znali jen z menších rolí (Kalich, Pixovi,..) a klobouk dolů - pěvecky i herecky bezva. Totéž vlastně platí i o ostatních - bezchybné výkony ( s výjimkou S. Nálepkové - tam to hlasově nevyšlo). Zvuk absolutně bez problémů (v Pyramidě hodně závisí na pozici), výprava i děj velmi zajímavý. Jen fakt levněji působí recyklace kulis - jsem zvědavý, zda by při návratu Miss Saigon byly opět použity lóže z Fantoma opery :-) Dávám 75%.
Alantis12 50 %
(zadáno: 21.9.2019, počet hodnocení: 53)
přínosný / zajímavý komentář
Obrovské haló, které se kolem uvedení tohohle kusu v ČR dělalo, vůbec neodpovídá tomu, co jsem viděla. Jednotlivé složky nesourodé, kulisy z Fantoma trapné. Místy taky problémy se zvukem. Pěvecky a herecky nevyvážené - teda až na Tomáše Vaňka, který je jedním z mála muzikálových herců, který kromě toho, že výborně zpívá, umí taky hrát a na jevišti mě dost baví. Herčíková byla vlastně taky dobrá i v hereckých částech. Ďuricová umí zpívat, ale každý pokus o vtip šel v jejím podání tak nějak do ztracena. Ostatní nijak nezaujali... Povykování a tleskání uvaděčů během představení zakázat!
Honzy 70 %
(zadáno: 16.9.2019, počet hodnocení: 200)
přínosný / zajímavý komentář
První repríza po premiéře muzikálu WICKED(Čarodějka)v Goja Music Hall se povedla.Především díky vynikajícím výkonům hlavních představitelů Markéty Peškové,Nikoly Ďuricové a Petra Ryšavého.Pochválit je třeba živý orchestr a hudební aranžmá,proto zvukový sound,i díky velkému pěveckému sboru za scénou,je velmi dobrý.Škoda,že scéna neodpovídá originální produkci,problém je,že sledujete Čarodějku částečně v kulisách Fantoma opery i s původním lustrem uprostřed hlediště.Bohužel se "šetřilo" i na kostýmech.Nutno dodat,že hlavně po umělecké stránce je tento super muzikál velmi okouzlující.Repr.15.9.19
M217 10 %
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 5)
přínosný / zajímavý komentář
Scéna strašný nevkus, hudba nudná a pořád stejná. Děj absolutně o ničem, možná pro americké děti. Do goji už nikdy více...
Podivin 90 %
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 18)
přínosný / zajímavý komentář
V GoJa Music Hall čaruje M.Pešková coby Elphaba v české verzi světového muzikálu Wicked. Skvěle zahraná magická hudba S.Schwartze jí v tom znamenitě pomáhá. Špičkové výkony předvádějí i P.Ryšavý jako Fiyero, M.Sommerová jako Nessarose, L.Randák jako Boq, či J.Štágr coby čaroděj. Naivitě Glindy v podání N.Ďuricové snadno lze uvěřit.Jedinou vadou na kráse jsou zbytky kulis z Fantoma, včetně pověstného lustru. Psáno z reprízy 15.9.2019 Hodnocení 90%.
Fíla 90 %
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 8)
přínosný / zajímavý komentář
Hlavní zásluhu na úspěchu českého počinu jménem Čarodějka můžou nést především hlavní představitelé. Viděno v alternaci Elis Ochmanová, Nikola Ďuricová, Tomáš Vaněk, Felicita Prokešová, Jan Franc, Světlana Nálepková, ad. Především první tři jmenovaní táhnou představení kupředu a podávají úžasné výkony. Snad jen Glinda není až tak vtipná, jak bych si přál a jak ji mám v oblibě z originální produkce. Skvělá hudba, efekty a vše ostatní má však okouzlující atmosféru.
MartinB 70 %
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 56)
přínosný / zajímavý komentář
Relativně příjemné nastudování světového hitu. Na předpremiéře i první repríze skvělá Markéta Pešková. Excelentní výkon podává pak především Petr Ryšavý. Dále potěšili Rajnišová, Prokešová, Randák. V první půlce skvělí Štágr, Sommerová. Nerozumím moc obsazení Vojtka. Těším se na další alternace.
Česká Glinda, ač představitelka dává jasně najevo, že umí, je vše, jen ne vtipná.
Režie i scéna ve mně zanechávají rozporuplné pocity. Především fakt, že jsou zde lóže (které režie mohla skvěle využít v průběhu představení, když už musely zůstat) a lustr z Fantoma Opery...
Místy velmi špatný zvuk.
AlenaK 80 %
(zadáno: 13.9.2019, počet hodnocení: 14)
přínosný / zajímavý komentář
Předně třeba zmínit, že nerada komentuji inscenaci ještě před její oficiální premiérou. Avšak dojmy z poslední předpremiéry jsou natolik příjemné, že se mi chce napsat - povedlo se. Čarodějka má sice ještě co ladit, ale mě dnes i tak okouzlila. Skvělé obsazení, srovnatelné skutečně se světovými hvězdami, to celé drží vysoko nad běžnou pražskou produkcí. Vyzvednout musím především Elišku Ochmanovou a Tomáše Vaňka za jejich sugestivní výkon, Natálie Grossová zůstává jen těsně za nimi.
Frosttt 20 %
(zadáno: 12.9.2019, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
Marná snaha o světovost. Zaleťte si radši do Londýna, ať víte, jak má tento muzikál vypadat.
RaB 90 %
(zadáno: 11.9.2019, počet hodnocení: 50)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Když jsem při příchodu viděl scénu, tak mne napadlo jediné - Fantom v zeleném. Nicméně tím negativa končí (ta scéna se mi opravdu nelíbila).
Dokonalá Markéta Pešková!!!Přesně takhle má vypadat (zpívat a hrát) hlavní představitelka "velkého muzikálu". Nikola Ďuricová chvílemi působí až afektovaně ale ve spojení s právě Markétou Peškovou jsou skvělými hlavními představitelkami. Skvělí byli i P. Ryšavý a L. Randák. Ústřední 4 byla na 1. předpremiéře naprosto sehraná, výborně zazpíváno i zatančeno. Role Mariána Vojtka je spíše taková...do počtu.
Konečně jsem viděl v Goje skvělý muzikál!Skvělé!
0xFF 50 %
(zadáno: 7.10.2019, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Mrzí mě to, že to musím říct, ale bylo to zklamání. Viděl jsem australskou produkci Wicked a ta česká je oproti ní slabší, ale byla by pořád docela dobrá, kdyby nebyl tak hrozně špatný zvuk v Goja Music Hall (v Pyramidě). Příšerně přeřvaný od začátku do konce. Navíc zvuková aparatura na takový ozvučovací výkon nedostatečná - takže výšky zkreslené, místo krásného hlasu zpěvaček jsme ve vyšších polohách a hlasitostech slyšeli takové drnčení. Jestli vás zajímá hlavně hudební stránka muzikálu, tak do Pyramidy nechoďte. Mrzí mě to kvůli zpěvačkám, kterým to ta technika kazí.
Bloncka55 80 %
(zadáno: 24.9.2019, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Kulisy bohužel dílo potápí. Skvělé obsazení ale láká k další návštěvě. Elis O. je úchvatná! Její Elphaba je snad nepřekonatelná. M. Pešková je pěvecky famózní, v jejím hereckém projevu mi ale něco chybí. N. Grossová je fantastická, N. Ďuricová se zřejmě snaží, ale jiskra a vtip Glindy jí chybí. Svůdník Fiyero je v podání Petra R. neodolatelný jak pěvecky, tanečně i herecky. Tomáš V. má prostor se projevit, ale bohužel tanečně nestačí, i když zpívá skvěle. S. Nálepková velmi zklamala, B. Rajnišová mile překvapila. Skvělí jsou i J. Štágr, P. Matuszek, J. Franc, J. Hübner a další.
Jiki 100 %
(zadáno: 17.9.2019, počet hodnocení: 3)
přínosný / zajímavý komentář
Nádherný muzikál, vhodný i pro děti.
Heybalidés 80 %
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Viděl jsem Wicked v Londýně (nechci srovnávat) a troufám si říct, že Wicked dopadlo v ČR lépe, než české uvedení Fantoma opery.
Představení se opírá o kvalitní výkony hlavních představitelů. Elis Ochmanová jako Elphaba je dokonalá. Její excelentní výkon patří momentálně k tomu nejlepšímu, co je na české scéně k vidění. Výborná je Nikola Ďuricová v roli Glindy. Skvělý výkon předvádí Světlana Nálepková a Felicita V. Prokešová. Slabý výkon předvedl Jan Franc jako Boq.
Inscenaci bych vytkl scénu. Je to takový "recyklát" scény Fantoma Opery a Plesu upírů. Slabší jsou choreografie a davová čísla.
Pelda 60 %
(zadáno: 11.9.2019, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Trochu rozpačité dojmy z nového představení, recyklace kulis z Fantoma signalizuje snahu ušetřit, kde se dá. Příběh jsem neznal a byl zajímavý a napínavý, člověku ty 3 hodiny (i s přestávkou) utekly rychle. Paní Pešková byla skvělá, méně už pak paní Ďuricová jejíž zpěv hlavně v první části až tahal za uši.Bohužel kvalita zvuku je v GMH špatná a trpí tím herci i celé představení.
Co se týče ostatních částí tak Světlana Nálepková mile překvapila, Vojtkova role je jen do počtu.
Hlavním hercům taneční část moc nesedí, ale to se snad časem zlepší.
Řada chyb v textech, padání (z) rekvizit atd...
Coward 50 %
(zadáno: 9.12.2019, počet hodnocení: 198)
Michelle97 100 %
(zadáno: 25.11.2019, počet hodnocení: 84)
Dovemummy-Alena S. 60 %
(zadáno: 11.11.2019, počet hodnocení: 138)
Janinka123 80 %
(zadáno: 4.10.2019, počet hodnocení: 63)
Lera 90 %
(zadáno: 29.9.2019, počet hodnocení: 63)
Aprillka 60 %
(zadáno: 14.9.2019, počet hodnocení: 25)
Patti 80 %
(zadáno: 18.11.2019, počet hodnocení: 2)
Danny 100 %
(zadáno: 16.9.2019, počet hodnocení: 1)
Houser 100 %
(zadáno: 16.9.2019, počet hodnocení: 1)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.