Hudební divadlo Karlín
Hodnocení inscenace
Redakce
50 %
Uživatelé
51 %
Hodnocení redakce
Michal Novák 50 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Michal Novák 50 %
(zadáno: 14.2.2017, počet hodnocení: 911)
přínosný / zajímavý komentář
Noid, Dasha, Písařík, Schneiderová, Kraus, Josef, Beneš, Zahálka… Muzikál i přes určité snahy tvůrců o výpravnější podívanou nezapře svůj původně komorní charakter. O to více musí fungovat činoherní pasáže. Režie se na ně však evidentně málo soustředila, a v případě ústřední dvojice jenom fyzické či pěvecké charisma nestačí. Nepřekvapí, že obstojí hlavně „činoherci“ (Jitka Schneiderová k tomu přidává i skvělý pěvecký výkon). Gospelovým králem večera je zas Bohouš Josef. Negativa? Nepříliš šťastně koncipovaná scénografie nebo slabá choreografie. Výkon D. Krause nepatří na profesionální jeviště.
Hodnocení uživatelů:
Vejt_ek 80 %
(zadáno: 19.6.2017, počet hodnocení: 3)
přínosný / zajímavý komentář
Jeden z mála kousků, který není zas až tak komerční, jak bývá zvykem v HDK. Všichni super, jen Kamil Střihavka by již něměl být na podiu....
Sonidlo 30 %
(zadáno: 31.5.2017, počet hodnocení: 6)
Ivulin 60 %
(zadáno: 7.5.2017, počet hodnocení: 33)
přínosný / zajímavý komentář
Líbila se mi hudba, akorát mám pocit, jako bych ji odněkud znala.
Dasha skvělá, Schneiderová také :) Noid se sem typově hodil, ale zpěv by to chtělo konečně vylepšit. To ale nebylo nic proti obsazení Davida Krause - proboha i já zpívám líp než on a to jsem jak požární siréna!
Hanichka 40 %
(zadáno: 19.3.2017, počet hodnocení: 16)
Pavel.Tomas 30 %
(zadáno: 27.2.2017, počet hodnocení: 71)
přínosný / zajímavý komentář
No prostě se vždy nedaří.
Eva14 40 %
(zadáno: 25.2.2017, počet hodnocení: 5)
Misa 80 %
(zadáno: 21.2.2017, počet hodnocení: 75)
přínosný / zajímavý komentář
Mě toto představení velice bavilo. Podle mě tam nebylo žádné nudné místo. A to jsem před odchodem do divadla opravdu nic neočekávala, myslela jsem, že to bude spíš takové nudné představení omílající notoricky známý příběh. Ale představení ocejpalo a dokonce jsem si po příchodu domů musela ještě pustit dokument o skutečných Bonnie a Clydovi. Takže za mě vynikající.
LuciaFary0 40 %
(zadáno: 19.1.2017, počet hodnocení: 23)
přínosný / zajímavý komentář
Hodně rozporuplné představení. Místy jakoby se děj zpomalil a vytvořil hluchá místa. Naopak některé scény měly překvapivý šmrnc. Nevyvážené herecké výkony. Výborní Procházková, Bárta, Vaněk, Josef.
Muzidrál 40 %
(zadáno: 18.1.2017, počet hodnocení: 8)
přínosný / zajímavý komentář
To mě zkrátka opravdu nebavilo. Ono tam není nic vyloženě špatně, ale víckrát netřeba.
VasekN 20 %
(zadáno: 8.1.2017, počet hodnocení: 16)
přínosný / zajímavý komentář
Tohle se nepovedlo. Naprosto šílená scéna, kýčovité projekce, nulová režie, nudné texty (občas nápad byl, to bych lhal). Tenhle muzikál řadím mezi své nejoblíbenějši, ale karlínská verze, kdy zpěváci zpívají a nehrají, někteří ani neuzpívají, sem tam zablikají křesla v kadeřnictví a kazatel vlastně funguje jen jako jméno, co sotva mluví, natož zpívá (K. Střihavka) - ne, takhle to fakt nefunguje. 25 % - za hudbu F. Wildhorna, kterou i tak na předpremiéře orchestr nezahrál nejlépe...
Attt 10 %
(zadáno: 18.12.2016, počet hodnocení: 13)
přínosný / zajímavý komentář
totálně se mi nelíbilo, 10% za snahu
Martin21 70 %
(zadáno: 6.12.2016, počet hodnocení: 255)
přínosný / zajímavý komentář
75%. Z obsazeni me nadchla Veronika Vyoralova, ktera understudy role Bonnie zvlada s naprostym prehledem! Dale vyborna Jitka Schneiderova. Protikladem skvelych vykonu je hrozny K. Strihavka, nechapu jeho angazovani do teto role.
Čiko 60 %
(zadáno: 6.12.2016, počet hodnocení: 489)
přínosný / zajímavý komentář
65%
Maybe 40 %
(zadáno: 14.11.2016, počet hodnocení: 47)
Terez.ka 60 %
(zadáno: 14.11.2016, počet hodnocení: 33)
Barka 70 %
(zadáno: 7.11.2016, počet hodnocení: 110)
přínosný / zajímavý komentář
Nejsem velkým příznivcem velkých muzikálů. Nicméně Bonnie a Clyde mě příjemně překvapilo. Je to asi hodně tím, že dobu a kulisy, ve kterých se odehrává, mám prostě na jevišti a plátně ráda. Hudba a herecké výkony mile potěšily (především mě překvapil Martin Písařík, který byl v titulní roli opravdu výborný). Takže jo, příjemně strávený večer.
Nick 80 %
(zadáno: 4.11.2016, počet hodnocení: 41)
přínosný / zajímavý komentář
Docela jsem se bál, co z toho nakonec vyleze - zcela zbytečně. Až na pár zádrhelů jde o velmi příjemné dílo s opravdu skvělou hudbou, průměrnými texty a příjemně ubíhajícím příběhem. Co se týče výkonů, Noid je typově velmi přesný, pěvecky výborný a s mluvenými pasážemi si poradil po svém (čímž možná trochu utrpěla milostná linka příběhu), velmi překvapila V. Vyoralová, její Bonnie je naprosto precizní! Výborní byli i B. Skočdopolová a M. Písařík. Oproti tomu otřesný byl K. Střihavka, celkově špatná scénografie a choreografie spolu s místy hrozným ozvučením představení ubírá hodnocení. 75 %
PavelK 50 %
(zadáno: 3.11.2016, počet hodnocení: 177)
Fyddo 50 %
(zadáno: 22.10.2016, počet hodnocení: 24)
Fedorocko 60 %
(zadáno: 20.10.2016, počet hodnocení: 355)
přínosný / zajímavý komentář
Příjemný muzikál,který ovšem nepatří mezi ty TOP,které HDK nabízelo a nabízí.Martin Písařík výborný výkon v hlavní mužské roli.Skvělý Lukáš Kumpricht,který byl povolán těsně před představením za zraněného Davida Krause.V ženách Procházková i Schneiderová rovněž na vysoké úrovni.
Honzy 50 %
(zadáno: 17.10.2016, počet hodnocení: 139)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
BONNIE A CLYDE F.Wildhorna v HdK stojí především na živé hudbě (i když při pozorném poslechu slyšíme nápěvy melodií z ostatních skladatelových děl) a také na pěveckých a činoherních výkonech hlavních představitelů Dashy a Noida. Příjemné je zjištění,že muzikál má spád a není hluchých míst.Problémem ovšem je děsná výprava a scénografie M.Hořejší (a není to poprvé!) a přidáme-li k tomu nevýraznou choreografii P.Strouhala v ruku v ruce s režií A.Procházky a velmi nepodařeným výkonem K.Střihavky v roli kněze,tak vzniklo zcela průměrné dílo,nevyčnívající z ostatních titulů uváděných v HdK.Hodn.50%.
Ivisie 50 %
(zadáno: 15.10.2016, počet hodnocení: 3)
přínosný / zajímavý komentář
Muzikál ně mě působil až příliš komerčně. Některé scény byly zdlouhavé. Když Noid zpívá, ještě to jde. Ale mluvené repliky mě tahaly za uši. Velký rozdíl, srovnáme-li s Dashou nebo Jitkou Schneiderovou. Scény působící jako estráda mě nenadchly. Co mě ale pohladilo, byl melodický hlas M. Zahálky.
MartinRadi 50 %
(zadáno: 15.10.2016, počet hodnocení: 8)
přínosný / zajímavý komentář
V tomto muzikálu převažuje kvalitou činohra nad zpěvem, nicméně hudba je povedená. Nejslabším článkem je scénografie. Výborná je Schneiderova, Písařík. Noid ze sebe vydal maximum. Dále me zaujala Markéta Procházková. V maličké roli i Grossová. Celkově příjemný muzikal. Průměr HDK, jak jsme zvyklí.
Brouček 70 %
(zadáno: 14.10.2016, počet hodnocení: 76)
přínosný / zajímavý komentář
Moc příjemné po hudební stránce. Příběh o lásce, která se nebojí brzkého konce. Výborní Noid, Dasha, M. Písařík, J.Schneiderová, Bohouš Josef.
Yvetta Klímová 30 %
(zadáno: 14.10.2016, počet hodnocení: 3)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Dobrá hudba, kostýmy, ostatně i výprava. Licenčně převzatý muzikál musí pochopitelně splňovat po této stránce všechny podmínky a je zde naprosto zřejmá obrovská dotační finanční injekce, kterou HDK pravidelně dostává. Nicméně rozčarování z některých výkonů. Některým postavám nebylo rozumět. Afekt a interpretační zlozvyky způsobily i intonační výkyvy (Kraus, Josef, děti, občas i Noid). Muzikál působil často jako estráda. Naopak perfektní byl Písařík, nejlepší výkon ze všech ve všech směrech. Luxusní Zahálka a velké překvapení Jitka Schneiderová.
Osgood 40 %
(zadáno: 14.10.2016, počet hodnocení: 55)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Jsou mladí, zamilovaní a zabíjejí lidi. Což proběhlo. Ale kde je adrenalin, sex-appeal, vášeň, nebezpečí a napětí? Zjevně už původní text je spíše sociální agitkou. Hospodářská krize je zlá. Jedna tklivá scéna jako druhá. Lokální produkce tomu rozhodně nepřidala, navíc ubrala i na krvi. Sympatický pokus s projekcemi se ztrácí v matrixu konstrukcí z Merkuru. Solidní, leč schizofrenní hudba, zpočátku fajn retro, poté mix country, gospelu a pseudorocku kulminující Bon Jovim v kleci (Ďábel mě má rád). Výborný byl M.Zahálka v ČINOHERNÍ roli exRangera. SPOILER: Bonnie se rýmuje se zvonýýý:-)
Jezz 70 %
(zadáno: 13.10.2016, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Příjemná oddechová záležitost s pěknou hudbou. Perfektní Dasha a Tomáš Vaněk v roli Bucka, u Noida mě trochu zklamal mluvený projev.
VasekM 60 %
(zadáno: 10.10.2016, počet hodnocení: 103)
přínosný / zajímavý komentář
Na zadek jsem se úplně neposadil, ale líbilo se mi to. Perfektní M. Procházková v roli Bonnie. Líbil se mi Clyde Noid, bezchybný Vaněk a Kumpricht. Skvělý Bohouš Josef. Líbily se mi písně i obsazení, ale jako celek nic extra. Dobrý průměr.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.