Hudební divadlo Karlín [Velká scéna]

The Bodyguard

Premiéra: 23.3.2023 | 2:15
Podle stejnojmenného filmu scénáristy Lawrence Kasdana. Překlad: Adam Novák. Scéna: Martin Černý. Kostýmy: Michaela Horáčková Hořejší. Choreografie: Ivana Hannichová. Dirigenti: Martin Kumžák, -bude doplněno-. Režie: Antonín Procházka.
Muzikál podle stejnojmenného filmového hitu. Romantický příběh lásky mezi pěveckou hvězdou první velikosti a bývalým agentem tajné služby Frankem Farmerem, jejím osobním strážcem...
Hudební divadlo Karlín
Hodnocení inscenace
Redakce
60 %
Uživatelé
57 %
kontroverzní inscenace (95.)
57271000
Hodnocení redakce
Lukáš Dubský 60 %
Michal Novák 60 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
23.9.So15:00 vstupenky
23.9.So19:00 vstupenky
24.9.Ne15:00 vstupenky
8.11.St19:00 vstupenky
9.11.Čt19:00 vstupenky

Volby

Hodnocení (29)

HODNOCENÍ REDAKCE
Lukáš Dubský  60 %
6.6.2023 | 1064 hodnocení
+ souhlasím
65%. Pokud v něčem karlínská verze muzikálu určitě nezklame, je to pěvecká interpretace slavných hitů. E.Burešová je pěvecky výborná v romantických baladách i tanečních písních. H.Čermák je typově dobře obsazený, role Franka Farmera mu sedí. Funkční je scéna M.Černého i projekce, které ji doplňují. Romantickou dějovou linku doplňuje jemný humor provázející střet dvou odlišných světů, naopak příliš se nepovedlo vystavět akční scény, které vyznívají do ztracena. U světoznámých songů bych ocenil jejich interpretaci v původním znění (zvlášť když překlad A.Nováka je místy problematický), ale je možné, že to neumožňují licenční podmínky. (více v článku na blogu)
Michal Novák  60 %
24.4.2023 | 1138 hodnocení
+ souhlasím
Populární lovestory zpoza louže i jako velký muzikál pracuje s niterností příběhu. HDK pro roli Franka Farmera našlo skvělého činoherce Hynka Čermáka, jenž spoluurčil charizmatickou sílu celé inscenace. Druhou jistotou je výkon Evy Burešové. Překvapí interpretační suverenitou a kouzlem altového hlasu, jímž podmaní i ignoranta, který originální Whitney a protáčení melodických linek absolutně nemusí. Inscenace zvláště ve druhé části má švih, jen libreto je takové, že většina dalších postav nemá co hrát. Režie však ví, jak dodat vtip či jemnou ironii. Převedení písní do češtiny umí být zdařilé (I Will Always Love You) i naopak (I’m Every Woman).
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Ledu  70 %
22.9.2023 | 21 hodnocení
+ souhlasím
Za mě dobře zpracovaný muzikál, příjemná oddechovka. V hlavních rolích se mi líbil dobře typově obsazený Hynek Čermák i dobře zpívající Tereza Mašková. Také byla velmi povedená scéna a projekce. Na druhou stranu bych přivítala písně v originále a napínavěji zpracované akční scény.
Martin21  90 %
12.7.2023 | 445 hodnocení
+ souhlasím
Toto pro mě byl muzikálový vrchol sezony. Fantastická Tereza Mašková, absolutně přesný Hynek Čermák a výborná Dasha.
Domnívám se, že této ústřední trojici to na jevišti prostě chemicky skvěle klape a sedí.
Ostatní byli také fajn, jen nemají moc velký prostor.
I.Klim  40 %
6.7.2023 | 16 hodnocení
+ souhlasím
11.6. Mašková,Čermák,Dasha,Hezký, Kaňkovský,Ratajský,Suchařípa,Genzer.Hudebně dobré a orchestr šlapal dobře.České texty postrádaly logiku frázování.Možná i proto zpěv většiny působil špatně.T.Mašková hlasově výborná, herecky nepřirozená,Dashe nebylo rozumět ale hlasově fantastická,na v současnosti špatnou úroveň dětských herců M.Hezký mile překvapil, naopak jinak dobrá company tentokrát nezvykle falešný zpěv.D.Suchařípa skvělý.A bodyguard? H.Čermák je skvělý ve všem - v Dejvicích,ano, ale rozhodně není ani trochu Bodyguard.Celkově další ze spíše podprůměrných představení HDK. A možná bude ještě hůř.
Zdeněk  20 %
26.6.2023 | 23 hodnocení
+ souhlasím
Tohle se prostě nepovedlo. Scéna, kostýmy, režie i scénografie pořád to samé. Chtělo by to pozměnit tvůrčí tým. Největší slabinou představení je naprosto příšerný překlad písní. Těch 20 % za výborný výkon Terezy Maškové.
Rejpalka  20 %
9.6.2023 | 187 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Bodyguarda totálně zabil naprosto příšerný překlad Adama Nováka. Písničky jsou pak změtí slov z téměř doslovného překladu. Rachel hrála Tereza Mašková, jednoznačně hvězda. Bezchybný pěvecký výkon, krásná barva hlasu i v mluveném slově, slušný tanec i herectví. Bohužel měla problémy s frázováním a v rychlejších pasážích ji nebylo rozumět. Režie je taková nijaká, scéna na stejný způsob jako už x-krát, nepřináší nic nového. Nepodařilo se mi přijít na to, proč se Rachel zamiluje do Hynka Čermáka, ačkoli mi v roli nevadil tolik jak jsem čekala. Dasha skvěle zpívá, ale nehraje. Nelibily se mi ani kostýmy Rachel, čekala jsem něco víc opulentního.
Guildenstern  40 %
5.6.2023 | 418 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Přiznám se, že jsem spíše příznivcem rovných znělých tónů, než této vokální ekvilibristiky, ale to je čistě věc vkusu. Že se někdo stále chce dívat na H. Čermáka v neustále podobných kreacích bych ještě pochopil (popularitu je třeba náležitě vytěžit, že?). Co opravdu nechápu je, jak si stále někdo může myslet, že A. Novák je kvalitní překladatel (a poptávat u něj nová díla), že D. Suchařípa je herec (a platit mu za jeho pobyt na jevišti) a že A. Procházka je etablovaný muzikálový režisér (a nechat mu v divadle téměř monopol). Aha, už vím, Karlín! Tak stále všechno při starém...
JardaK  30 %
21.4.2023 | 5 hodnocení
+ souhlasím
Tak v tomto případě jsem doufal v zázrak a kvalitní dílo.
Přišlo zklamání. Kdybych měl hodnotit představitelky hlavní role Rachel a její sestry, tak musím říci, že jsou pěvecky bezkonkurenční. T.Mašková předčila má očekávání a klidně půjdu na její koncert. Ale tím nadšení končí. H.Čermák je skvělý herec, ale bodyguard? Ne. Pokud by se pouze tančilo a zpívalo, bylo by to fajn, ale činohra to hodně kazí. Představitel syna Rachel, M.Hezký, působil dojmem, že hraje jiné představení než všichni ostatní. Nezklamali I.Hrbáč a F.Kaňovský. Texty písní jsou nepochopitelné.
Desplat  20 %
21.4.2023 | 36 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Bohužel, známá jména v obsazení opravdu nejsou známkou kvality. V tomto případě naopak. Přemýšlím nad tím,co je na české verzi Osobního strážce hodné pochválení. Režie a výkony určitě ne.
Teddy  80 %
16.4.2023 | 256 hodnocení
+ souhlasím
Hudební divadlo Karlín se pustilo do nastudování romantického příběhu podle všem dobře známého filmu "Osobní strážce". Vsadilo na nové tváře v hlavních rolích. Roli zpěvačky Rachel alternují Eva Burešová s Terezou Maškovou, Nicki potom slovenská zpěvačka Natália Hatalová a Dasha.(ta je ovšem stálicí na scéně karlínského divadla). Roli bodyguarda Franka s přehledem ztvárnil Hynek Čermák, který hraje bez alternace. Je to role, kde není třeba zpívat, krom jedné písně karaoke. Z naší alternace obě dámy, jak Eva tak Natália pěvecky obstály se ctí. Pěkná minimalistická scéna, choreografie sboru. Celkový dojem z muzikálu více než dobrý.
CouldWeStartAgainPlease  30 %
2.4.2023 | 22 hodnocení
+ souhlasím
(+2)
Když čtu některé komentáře, mám pocit, že jsem byla na jiném představení. Muzikál není nejlepší v Karlíně ani omylem, naopak se řadí na druhou stranu. Nulová a nefuknční režie (už by měl konečně začít režírovat někdo jiný, než pan Procházka), Hynek Čermák bez špetky charismatu, herecký výkon tristní, měl by se přeobsadit (kolegové Nečas a Genzer ho přehráli na celé čáře). Eva Burešová průměrná, Dasha střídá několik hlasových rejstříků a vůbec nezazpívá výšky, zvláštní, zdálo by se, že je to její poloha. Kdo nezná film, v ději se ztratí, bohužel klíčové scény z filmu chybí i happyend. Nejlepší ze všeho byl přídavek.
Divadelnik  90 %
1.4.2023 | 138 hodnocení
+ souhlasím
25.3.2023 od 15,00 - T.Mašková,Dasha - pěkné pěvecké i herecké výkony, povedená scéna
Marsden  40 %
29.3.2023 | 13 hodnocení
+ souhlasím
(+2)
Pratele to opravdu musime porad prekladat a mimochodem dost spatne tak notoricky zname pisnicky do cestiny? Myslel jsem si, ze uplny strop byl kdysi text co zpivala Helena Vondrackova Mam novy vuz / I wanna dance?.ale omyl, o 35 let pozdeji prijde je silenejsi preklad. Opravdu kazdy neni Zdenek Borovec, aby citlive pretextoval treba A ty se ptas co ja. Takze varuju vsechny, tohle j ulet. Jinak hlavni herecka a herec jsou jak tatka s dcerou, company prumerna, tusim ze jako skolni predstaveni by to v Americe neproslo. Listky za 1200? Lidi fakt asi mate prachy tak si nestezujte.
Romana35  90 %
27.3.2023 | 291 hodnocení
+ souhlasím
Kvalitní hudební nastudování, pěvecky velmi dobré, taneční čísla company se mi líbila. Scéna jednoduchá, funkční, plně postačující. Hynek Čermák v roli bodyguarda využívá naplno své činoherní herectví, zpívat nemusí. Sestry Rachel ....v našem představení to byla Eva Burešová a její sestra Nicki ... v naší alternaci mě neznámá Natália Hatalová. Obě pěvecky i herecky moc dobré. Děj muzikálu věrně kopíruje film. hezké představení, které si své diváky jistě najde.
DivadelniFan  80 %
26.3.2023 | 308 hodnocení
+ souhlasím
Wow efekt nepřišel a kvalita muzikálů v Plzni, Brně či Ostravě je stále vyšší, nicméně se jedná o solidní podívanou, kterou lze v pražském muzikálovém rybníčku určitě doporučit. Slabou režii a překlad převyšují ostatní složky (skvělé choreografie, slušná scéna, dobrý orchestr). Eva Burešová je přirozená, zpívá úchvatně. Jejímu výkonu není co vytknout. Hynek Čermák má charisma, je vtipný a netlačí na pilu. Zaujme i Natália Hatalová. Kéž by všechny pražské muzikály byly alespoň na této úrovni.
Antonio  80 %
26.3.2023 | 115 hodnocení
+ souhlasím
Velmi příjemný muzikál
, hudba texty. Mohlo být víc company to bylo velké mínus ....Eva Burešová fajn zpěv ,ale Natálka Hatalová se nám víc líbila..Na 100% to nebylo....
RaB  60 %
25.3.2023 | 326 hodnocení
+ souhlasím
T. Mašková - 80 %
E. Burešová - slabých 30 %
Je obrovský rozdíl mezi alternacemi. T. Mašková celé představení táhne, je výrazná, živelná, opravdová diva, kterou tento muzikál chce (navíc perfektně zazpíváno i přirozeně zahráno). Eva se ani nesnaží hrát, naprosto tam chybí charisma a v hromadných scénách je company viditelnější.
Bohužel se v Karlíně nepodařilo přiblížit zahraničním produkcím (takový West End z Hoštic) - kostýmy vypadají lacině, scéna není funkční a přestavby trvají dlouho. Nejlepší taneční scéna je přídavek.
Čermák dobrý, ale k těmto dívkám by to chtělo mladšího kolegu.
Režie zabila všechny nadějné dramatické části.
Honzy  80 %
25.3.2023 | 274 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Nový muzikál BODYGARD v HdK splnuje po všech stránkách všechny požadavky kladené na úspěšné představení.V předpremiéře vystoupila Tereza Mašková v hlavní roli a to vůbec poprvé na prknech tohoto hudebního divadla.Své role se zhostila se ctí.Sekundoval ji oblíbený herec Hynek Čermák.V další zpívající roli se představila a podotýkám,že úspěšně, slovenka Natálie Hatalová.I orchestrace a zvuk byl jedinečný.(pod taktovkou Kryštova Marka)Choreografie i scéna byly funkční.Tento titul si určitě získá svoje diváky a zařadí se mezi úspěšná představení Hdk.Psáno z předpremiéry 17.3.2023 Hodn.80%
PéEf  40 %
25.3.2023 | 10 hodnocení
+ souhlasím
(+4)
Těsně pod průměrem 45%. Bohužel další promarněný Karlínský počin. Inscenace působí staře a utahaně, jen choreografie občas přinesou mezi tu šeď trochu světla a energie. Překladatel musí tenhle kus nenávidět, texty písní jsou evidentně jeho pomstou a vzdorem. Dam Burešové a Dashy mi bylo líto, co museli vypustit z úst. Režijně a herecky slabé. Naprosto zbabrané, uspěchané finále. Chtělo by to přidat kumštu na všech frontách.
Makaluzo1  60 %
25.3.2023 | 76 hodnocení
+ souhlasím
Konečně se Karlín dočkal titulu, který tam právem náleží.Režisér A.Procházka vsadil na jistotu.Klasické provedení, skvělou hudbu pod vedením vynikajícího dirigenta K.Marka hraje výborný orchestr.Sympatický drsňák H.Čermák a v neposlední řadě exceletní výkon T.Maškové posunou známý romantický příběh na vyšší uměleckou úroveň.
MartinB  70 %
24.3.2023 | 112 hodnocení
+ souhlasím
Vynikající Hynek Čermák a spolu s ním po herecké stránce i všichni další muži (Genzer, Kaňkovský, Ratajský, Nečas aspol.). Velmi dobrá je v hlavní úloze Eva Burešová. Dasha je dokonalá zpěvačka, ale po herecké stránce spíš působila opačným dojmem. Skvělá je company. Hojně diskutovaným byl mezi diváky šílený překlad, který jiní diváci okomentovali mnohem horšími výrazy než je slovo "šílený"... Jinak se za mě jedná o slušnou podívanou. Nicméně asi nejvíc energie měl přídavek.
Fedorocko  60 %
24.3.2023 | 716 hodnocení
+ souhlasím
Asi bude vždy záležet na aktuálním obsazení.
Nicméně Tereza Mašková vynikající, k velké spokojenosti mi chyběla Dasha.
Hynka můžu vždy a všude, nezklame nikdy.
Muzikál si najde své fandy i ty,které to až tak nemusí oslovit.
Za mě hodně dobrý. 65 %
Briseis  20 %
24.3.2023 | 4 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
20% za Terezu Maškovou a 10% si mohou přidat ti, kteří muzikál neviděli v zahraničí. Čeští tvůrci mají schopnost téměř každý zahraniční muzikál degradovat. A zde to není jen kvůli překladu písní. Tristní choreografie, nulová režie. Dramatické scény vyznívají do ztracena a finále s velkým hitem také. Hynek Čermák je skvělý herec, ale pokud ho obsadíte do role, kde vypadá, že randí se svou dcerou a vzájemná chemie je nulová, představení to nezachrání. Ostatní vypadají, že se nudí. Vše pěvecky táhla na předpremiéře právě skvělá Mašková. Jen mi jí bylo líto, když si musela přes půl jeviště běžet pro "vášnivý" polibek na jehlových podpatcích.
TenElevenTwelve  60 %
1.9.2023 | 11 hodnocení
Monty70  80 %
15.6.2023 | 224 hodnocení
Michalmusek  60 %
12.6.2023 | 294 hodnocení
Michelle97  90 %
28.4.2023 | 133 hodnocení
Applejuice  30 %
24.3.2023 | 325 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.