Jihočeské divadlo Č. Budějovice [Otáčivé hlediště Český Krumlov]

Muž Dvojhvězdy

Premiéra: 10.6.2021 | 1:30x
Podle románu Alexandra Grina „Zářivý svět“. Překlad románu: Zdeňka Psůtková. Dramaturgie: Ivan Arsenjev. Scéna: Josef Lepša. Kostýmy: Josef Lepša, Lenka Polášková. Hudba: Simon Thierrée. Choreografie: Veronika Švábová. Režie: Petr Forman.
Divadelní zpracování románu zuřivého snílka Alexandra Grina. Symbolický příběh plný obrazů, atmosfér a divadelních zázraků otevírající nové možnosti, jak rozehrát zámecký park a scénu otáčivého hlediště. Nekonečný svár svobodného ducha s okovy země, souboj lásky a fantazie s tíživou skutečností a zraňující nenávistí. Tajemný muž, zázračně kráčející vzduchem, nás vybízí, abychom se nikdy nevzdávali svých tužeb a snů, protože pak už bychom nežili...
Jihočeské divadlo Č. Budějovice
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
84 %
84101000
Hodnocení redakce
Jiří Landa 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu

Volby

Hodnocení (10)

HODNOCENÍ REDAKCE
Jiří Landa  70 %
12.7.2022 | 2942 hodnocení
+ souhlasím
75 % Opulentní audiovizuální podívaná, která jako letní produkce hraná v plenéru jistě nezklame. Zajímavé využití Otáčivého jeviště pro mě bylo překvapením. Inscenace na pomezí divadla, akrobacie a show.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Majdin_kulturni_svet  90 %
22.9.2022 | 166 hodnocení
+ souhlasím
Z hlediska zpracování a efektů byl pro mě Muž Dvojhvězdy jednoznačně tím nejlepším, co jsem kdy na Otáčivém hledišti v Českém Krumlově viděla. Děj byl trochu slabší, ale to, že jsem mohla na Otáčku opravdu letět až do oblak, byl tak neskutečný zážitek, že přebil jakékoliv jiné nedostatky.
Simonn  70 %
12.9.2022 | 27 hodnocení
+ souhlasím
Je to opravdu vizuálně velmi zvláštní, retro filmů režiséra Zemana smíchané s akrobacií a divadlem. Jen si nesedejte do dolních dvou řad před podium, jinak si hnete s krční páteří a některé efekty neuvidíte pořádně. Snad Dramox nebo ČT udělá záznam... rozhodně doporučuji osobní zkušenost v otáčivém divadle.
J.anek  60 %
2.9.2022 | 395 hodnocení
+ souhlasím
Podobně jako u Nachových plachet je všechno podřízeno vizuálním efektům. Jsou parádní a berou dech. Věty náhodně vytržené z Grinovy novely ovšem znějí pateticky a prázdně, o hereckých výkonech nemůže být řeč. Není to plnokrevné divadlo, je to mimořádná technicky náročná podívaná.
HawkeyeSaw  90 %
24.6.2021 | 196 hodnocení
+ souhlasím
Nádherný a dokonalý scénický/vizuální zážitek. Bohužel ale tohle oslnění je to jediné, co uchvácení z inscenace formuje. Děj velice prostý a předvídatelný.
Karel1964  100 %
24.6.2021 | 44 hodnocení
+ souhlasím
Jedním slovem, nádhera! Děj v této hře je velmi prostý a není ani moc podstatný. Je to hra s obrazy, fantazií, prostorem. Panu Formanovi s týmem se podařilo otáčivé hlediště uchopit jinak, než u většiny jiných her. To, co z něj udělali, jak využili jeho možností, je neskutečné.
Vizuálně jde o zážitek, jaký je těžko překonat.
Frankovka  100 %
18.6.2021 | 246 hodnocení
+ souhlasím
Vtáhlo mě to, byl jsem součástí hry, doby, panoptika. Propracované do nejmenších detailů, a přitom srozumitelné.
Točně bude približně 75 let, po tomto zážitku je to pro mě hrdá dáma, která parku dodává noblesu.
Gratulace a obdiv pro JčD a těším se na další návštěvy zde.
Doublefish  100 %
12.6.2021 | 52 hodnocení
+ souhlasím
Grandiozni!!! Nikdy jsem nic takoveho nevidel! Trochu Cervantes, trochu Exupery, trochu Laterna Magika.
Skvela vyprava, nadherne kostymy, brilantni hudba, dechberouci pribeh, uzasni herci, famozni rezie!
Message: ?Predpokladejte zle umysly, protoze dobrou vuli nelze dokazat.?
Xcepek  80 %
13.9.2022 | 617 hodnocení
Ivelly  70 %
19.7.2021 | 34 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.