Klicperovo divadlo Hradec Králové [Studio Beseda]

Vyhubyt

Premiéra: 8.12.2023 | 1:35x
Dramaturgie: Martin Satoranský. Scéna: Jakub Peruth. Kostýmy: Anna Havelková. Hudba: Tomáš Dalecký. Režie: Tomáš Ráliš.
Nová česká hra. Temná komedie plná šéfů, kšeftařů s byty, kojeneckých lahví a botoxu. Boj o životní prostor, o větší výběh, kde by si mohly děti hrát. Věčný zápas o právo mít kde složit všechny svoje hlavy. Mladý pár hledá byt, prostor jenom pro ně dva, kde by mohli dát růst své lásce. A ono se to povede. A brzy láska není to jediné, co roste, na cestě je dítě. Byla chyba říct, že je to problém, že je to chyba. Je potřeba sehnat víc peněz, je potřeba většího bytu, je potřeba poprosit o pomoc...
Klicperovo divadlo Hradec Králové
Hodnocení inscenace
Redakce
80 %
Uživatelé
75 %
7561000
Hodnocení redakce
Lukáš Dubský 80 % Tip Lukáš Dubský
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
28.2.St19:00vstupenky
8.3.19:00Pátkyvstupenky
19.3.Út19:00Úterky; skupina Úterky 2vstupenky
3.4.St19:00
19.4.19:00
28.2.St19:00 vstupenky
8.3.19:00 vstupenky
Pátky
19.3.Út19:00 vstupenky
Úterky; skupina Úterky 2
3.4.St19:00 
19.4.19:00 

Volby

Hodnocení (7)

HODNOCENÍ REDAKCE
Lukáš Dubský  80 %  Tip Lukáš Dubský
9.2.2024 | 1112 hodnocení
+ souhlasím
75%. Netradiční hra, která provokuje svou dějovou vykloubeností i kombinací poetického a drsného jazyka. Hlavně ale přináší na jeviště témata, která mohou zaujmout diváky ve věkové skupině 20 až 40 let, jako jsou nedostupnost bydlení, mateřství či profesní vyhoření. Humor je místy brutální, podstata hry je ale neveselá. Inscenace nenabízí žádný happy end ani smíření. Vzhledem k pevnému režijnímu vedení a podařeným hereckým výkonům jde ale o inspirativní záležitost.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Koeman2  80 %
3.2.2024 | 179 hodnocení
+ souhlasím
Bytová problematika, strasti a radosti rodičovství... a hlavně černý, absurdní, korektní i nekorektní humor. 4 herci, zajímavá scéna a hudební podkres. To vše dělá z této komedie autora a režiséra Tomáše Ráliše nevšední divadelní zážitek.
Braddy  80 %
18.12.2023 | 176 hodnocení
+ souhlasím
Hra mi trochu připomněla hru Perplex od Mariuse von Mayenburga (kterou Tomáš Ráliš režíroval v DISKu). Skvělá hra se slovy a s prostorem. Oceňuji zejména skvělé výkony Natálie Holíkové a Petra Kulta.
Unionboy  80 %
1.2.2024 | 434 hodnocení
Kristián F.  60 %
24.12.2023 | 76 hodnocení
Dajcik  80 %
19.12.2023 | 280 hodnocení
Kosan  70 %
18.12.2023 | 270 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.