La Fabrika [ostatní]

Petr Kolečko & kol.

Federer–Nadal

Premiéra: 30.4.2012. Dramaturgie: Jakub Prachař, Petr Kolečko, Marek Taclík. Výprava: Jakub Prachař. Choreografie: Adéla Stodolová. Režie: Jakub Prachař, Petr Kolečko, Marek Taclík, Martin Kukučka.
0:55x

tato inscenace byla dříve uváděna v divadle: A studio Rubín
> detail původní inscenace


Autorská inscenace, „posvátná tráva wimbledonského All England Clubu“ na jevišti. Dva nezničitelní hrdinové dnešní doby tak, jak je možná neznáte. Pět setů autorského divadla, které se nebojí metafyzického obsahu: Tenisu!!! Bílé trenky, tvrdé údery, chytré kraťasy i halušky Rogerovy tchýně.
La Fabrika
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
69 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Kirim 80 %
(zadáno: 10.8.2018, počet hodnocení: 15)
Barka 90 %
(zadáno: 16.5.2018, počet hodnocení: 176)
přínosný / zajímavý komentář
Po pročtení zdejších ohlasů jsem se trochu bála, ale opět jsem se přesvědčila o tom, že každý si má udělat názor sám. Mně se představení ohromně líbilo, vulgarity mi přehnané nepřišly a výkon obou herců byl velice sympatický. Skvěle jsem se bavila.
Ahor 80 %
(zadáno: 15.2.2018, počet hodnocení: 11)
Leafeltova 100 %
(zadáno: 22.1.2018, počet hodnocení: 62)
JirkaS 60 %
(zadáno: 30.11.2017, počet hodnocení: 139)
přínosný / zajímavý komentář
Tak dlouho jsem se na to představení snažil dostat, až má očekávání nabyla rozměrů, které výsledný dojem prostě nenaplnil. Bylo zde několik geniálních scén a nápadů, obzvláště ve chvílích, kdy dostával prostor J. Prachař se svým Rafíkem, jeho rituály a se svým "aháá, aháá". M. Taclík hrál rovněž skvěle, ale jak autor hry podal samotného Federera, to mi absolutně nesedělo k jeho gentlemanství. A jeho vysvětlení, proč se stal nejlepším tenistou světa, nechápu ještě teď, včetně velmi zvláštního závěru. Ale jinak to byl rozhodně neobvyklý divadelní zážitek. /29.11.2017/
Lenkakebulka 60 %
(zadáno: 1.6.2017, počet hodnocení: 45)
přínosný / zajímavý komentář
Misty vtipne, misty trapne. Zaver prapodivny.
Adela_H 60 %
(zadáno: 12.4.2017, počet hodnocení: 60)
přínosný / zajímavý komentář
Vcelku příjemně strávená hodinka...
TomAka 20 %
(zadáno: 19.1.2017, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Pár hezkých nápadů a spousta hloupých až trapných vtipů a pitvoření. Ti, které spolehlivě rozesměje každý vulgarismus se nasmějou dosyta. Podle vlažného potlesku na konci jich ale na představení, které jsem navštívil, zas tak moc nebylo.
BaTerka45 70 %
(zadáno: 26.11.2016, počet hodnocení: 27)
přínosný / zajímavý komentář
Byla jsem zvědavá, kdo bude hrát koho. Nakonec Taclík ztvárnil roboticky dokonalého Federera a Prachař poněkud jednoduchého Nadala. A ono se jim to povedlo! Asi navždy ve mně zůstane Rogerovo povídání o Mirce a haluškách, to bylo geniální :D Na druhou stranu mi tam dost vadilo tolik sprostých slov, což mi k Federerovi absolutně nesedí. No a Prachař je komik, bavil mě. Líbilo se mi prolínání tenisového zápasu s myšlenkami a minulostí.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.