MeetFactory

Irvine Welsh, Matěj Samec

Pohlavní životy siamských dvojčat

Premiéra: 7.4.2017. Překlad románu: Robert Tschorn. Dramaturgie: Matěj Samec. Scéna: Lukáš Kuchinka. Kostýmy: Jana Smetanová. Hudba: Jakub Kudláč. Režie: Natália Deáková.
1:35x


První divadelní uvedení nového románu Irvine Welshe. Lesbická trenérka fit centra Lucy a nadváhou a depresí sužovaná umělkyně Lena žijí v americké Miami. Jejich životy se nečekaně protnou po náhodné noční přestřelce. Láska, kalorie, zvrácenosti, křehké vnitřní životy navenek tvrdých žen i pohlavní život siamských dvojčat: to vše v číslech, jimiž je Amerika posedlá...
inscenace není vhodná pro děti
MeetFactory
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
76 %
Hodnocení redakce
Lukáš Holubec 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Lukáš Holubec 70 %
(zadáno: 1.8.2017, počet hodnocení: 480)
přínosný / zajímavý komentář
Vztah mezi ústředními postavami je jednou ze dvou klíčových linek, které se celým příběhem táhnou, tím druhým je poselství, jež nám autor sděluje. Jedná se bezpochyby o upozornění na různé druhy závislostí, a s tím spojené omezování osobních svobod. Vztahy mezi siamskými dvojčaty mohou být různorodé, ale jedno je vždy samozřejmé. Vzájemně se potřebují. To platí i pro hlavní hrdinky Welshova příběhu. Výtečná Pavla Beretová a bezchybný návrat Zuzany Stivínové na česká jeviště je jedním z důvodu proč tuto inscenaci nepropást. Něco málo více viz blog.
Hodnocení uživatelů:
Michvon 70 %
(zadáno: 13.12.2017, počet hodnocení: 74)
přínosný / zajímavý komentář
Už jen kvůli těm dvěma herečkám to stojí za návštěvu... Obsahuje mnoho vulgarismů, přecitlivělé povahy nechť zůstanou doma. Ostatní se budou bavit dobře. Téma trochu přitažené za vlasy, scéna nic moc, písně zbytečné, ale jinak spokojenost. Pavla Beretová v každé roli potvrzuje, že je obrovský talent.
Lumca 70 %
(zadáno: 12.12.2017, počet hodnocení: 262)
Poulet 60 %
(zadáno: 21.11.2017, počet hodnocení: 22)
GarciaMadero 70 %
(zadáno: 25.10.2017, počet hodnocení: 9)
přínosný / zajímavý komentář
Ač je téma hry silné, tak si myslím, že se většina té síly plýtvá na monotónním projevu Zuzany Stivínové. Při jejím sledováním se mi vybavila postava Begbieho z Trainspottingu zbavená naivně charismatických příkras. Postava Z.S. je zkrátka stereotypní, plochá, v záplavě negace až nudná. Na druhou stranu Pavla Beretová byla velmi milým překvapením a spoustu toho vyvážila!!!
Sluha 80 %
(zadáno: 17.10.2017, počet hodnocení: 123)
Tarbík 90 %
(zadáno: 12.7.2017, počet hodnocení: 62)
J.anek 90 %
(zadáno: 8.5.2017, počet hodnocení: 139)
přínosný / zajímavý komentář
Láska má zkrátka nejrůznější podoby a může vás potkat kdekoli. Lena i Lucy jsou obě na zabití, ale jestli se do nich za těch 90 minut nezamilujete, tak nemáte srdce. Pavla Beretová a Zuzana Stivínová jsou fenomenální. Nesnesitelné, ale taky zraněné, křehké - a bojující. Přiznám se, že neznám knižní předlohu a jsem na ni zvědavý, ale nějak mám pocit, že o nich vím všechno i tak. Je to silné, živočišné, kruté. Je to o našem sebevědomí, o našem boji se životem. A je občas dobré vidět, že ten boj za to stojí. Čas téhle inscenaci jen propěje.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.