Městská divadla pražská [Divadlo ABC]

Hadar Galron

I♥MAMMA

Premiéra: 17.3.2018. Překlad: Ester Žantovská. Dramaturgie: Jiří Janků. Scéna: Jaroslav Milfajt. Kostýmy: Kateřina Hájková. Hudba: Jiří Janouch. Režie: Petr Svojtka.
2:30


Tragikomedie o radostech a strastech spojených s údělem matek v dnešním světě. Nová hra izraelské dramatičky se z nejrůznějších úhlů pohledu dívá na velmi důležité mezníky v životě většiny žen – těhotenství a mateřství. Originální hořkosladká revue s nadhledem a nadsázkou nahlíží na velmi intenzivní fáze života žen, které s sebou přinášejí radost a štěstí, ale také bolest a starosti...
Městská divadla pražská
Hodnocení inscenace
Redakce
45 %
Uživatelé
83 %
Hodnocení redakce
Michal Novák 60 %
Jiří Landa 30 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Michal Novák 60 %
(zadáno: 23.5.2018, počet hodnocení: 968)
přínosný / zajímavý komentář
65 % Divák natěšený ze hry Mikve téže autorky zřejmě bude postrádat hlubší ponoření do otázky „ženského údělu“. Režisér Petr Svojtka pro text, který je spíše porůznu poskládanou mozaikou, z níž jen pár políček jevištně zpřítomní bezesporu silné momenty či obecně platné principy, našel asi ten nejpříhodnější rámec, a to téměř kabaretu. Divákovi se dostane energické podívané, herečky (a jeden herec) si v představení zařádí jako už dlouho ne, obdivuhodně pracují i s (dopředu tušenými) pointami. Je to balanc mezi klišé a velkou výpovědí, je otázka, zdali se s textem dalo dělat něco víc.
Jiří Landa 30 %
(zadáno: 8.5.2018, počet hodnocení: 2787)
přínosný / zajímavý komentář
Autorka divadelního hitu Mikve H. Galron vstoupila na česká jeviště se svojí další hrou, která je však o dvě třídy slabší než zmiňovaná hitovka. Dramatička do textu koncentrovala snad všechna klišé a obehrané rodinné vztahové situace, které byly na divadle již nesčetněkrát ztvárněny. Režisér P. Svojtka sice zkoušel vymyslet různé fígle, jak hře pomoci, nicméně slabiny textu jsou tak fatální, že například ani kabaretní zarámování inscenace výsledku výrazněji nenapomohlo. Nasazení hry vnímám především jako dramaturgický omyl.
Hodnocení uživatelů:
Mouni 90 %
(zadáno: 27.5.2018, počet hodnocení: 14)
přínosný / zajímavý komentář
Na tohle představení jsem se neuvěřitelně jako prvorodička a čerstvá máma těšila a absolutně mě nezklamalo, cítila jsem během něj škálu všech možných emocí, celé bylo pojato velmi vtipně, ale na konci mi i slzicka ukápla. Myslím, že by ho měl povinně vidět i každý tatínek jako sondu do duše leckteré maminky. Tleskám výkonu všech protagonistů.
Andělka 80 %
(zadáno: 18.5.2018, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
Vtipný, dojemný a pravdivý obraz ženského světa.
Dagmar 100 %
(zadáno: 16.5.2018, počet hodnocení: 59)
přínosný / zajímavý komentář
Naprosto skvělé představení! Vtipné, milé a dojemné. Velká oslava mateřské lásky a vzájemné podpory členů rodiny. Představení mě i mé dceři připomnělo, čeho všeho jsme my ženy schopny a mít děti je to nejúžasnější, co dokážeme. A právem máme být na co hrdé! Nízké hodnocení pana Landy omlouvá pouze fakt, že je to "jenom chlap". Děkuji za krásný zážitek, tleskám a doporučuji.
Anna R. 70 %
(zadáno: 7.5.2018, počet hodnocení: 17)
Jana.janka 100 %
(zadáno: 28.3.2018, počet hodnocení: 26)
přínosný / zajímavý komentář
Nádherné, krásné, zábavné a dojemné. Takové, jaké má divadlo být!!!
Petr.trep 60 %
(zadáno: 22.3.2018, počet hodnocení: 138)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.