Městská divadla pražská [Divadlo Rokoko]

Jaroslav Havlíček, Martin Velíšek

Neviditelný

Premiéra: 6.4.2019. Dramaturgie: Marie Nováková. Výprava: Eva Jiřikovská. Hudba: David Smečka. Režie: Martin Františák.
3:15


První divadelní adaptace románu klasika české psychologické prózy o touze po moci, rodinné anamnéze a neviditelném strýci. Je počátek 20. a v továrníkově vile na maloměstě se chystá svatba. Novomanžel Petr Švajcar, inteligentní mladík z bídných poměrů, zná jen jednu radost, radost z moci, bohatství a splnění vytýčených cílů za každou cenu. Odmítá přikládat váhu zjištění, že rodina Hajnů, do které se přiženil, je zatížena duševní nemocí. Svou cestu ze dna na vrchol společenského žebříčku si prokousává bezohledně, krutě a cynicky. Jenže osud, či Bůh, neviditelná síla, ho v podobě rodinného prokletí sráží zpět na kolena...
14!
Městská divadla pražská
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
77 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Petr.trep 70 %
(zadáno: 16.4.2019, počet hodnocení: 146)
Luckaprague 80 %
(zadáno: 15.4.2019, počet hodnocení: 51)
přínosný / zajímavý komentář
Rokoko po sedivem obdobi zacina byt zajimave. trosku slabsi konec, ale skvele zahrane, vcetne Cyrila!
J.anek 70 %
(zadáno: 15.4.2019, počet hodnocení: 219)
přínosný / zajímavý komentář
A zase je mi líto, že se inženýr Petr dostal mezi samé magory. A zase jsem byl na jeho straně. A stejně jako v Disku mě i tady moc bavila Sára Affašová. Tu zlomyslnost se zánětem mozkových blan Havlíčkovi nikdy neodpustím.
Je to dobrá inscenace s poněkud rozplizlým koncem.
Blumarik 80 %
(zadáno: 10.4.2019, počet hodnocení: 218)
Jana.janka 90 %
(zadáno: 8.4.2019, počet hodnocení: 34)
přínosný / zajímavý komentář
100% první polovina, druhá trochu slabší, ale celkový dojem = úchvatné!!!
Suzana 50 %
(zadáno: 7.4.2019, počet hodnocení: 225)
Vaklav 70 %
(zadáno: 7.4.2019, počet hodnocení: 191)
přínosný / zajímavý komentář
74,99% - Peklo se konalo, nebylo to sice to úplně nejvytopenější, nejstrašnější soužení, ale i před spaním mi ještě nebylo nic moc...
Věřím v potenciál hry a určitě mohou vyladit svůj výkon i mladí hlavní představitelé. Někdy ubrat, někdy přidat, někdy jinak..., chápu, že co člověk, to názor, za mě ubrat řevu, dosáhnout napětí se dá i klidnějším projevem, řekl bych.
Hudba: moderní byla vybrána, podle mého názoru, skvěle, klasická mi atmosféru spíše rušila (až kazila).
Každopádně hra rozhodně stojí za zhlédnutí. Délka nevadí, i když netvrdím, že je každá vteřina naplněna.
Zma 80 %
(zadáno: 7.4.2019, počet hodnocení: 11)
přínosný / zajímavý komentář
Výborná scéna, zrcadlová kostka - skvělý nápad, představení mohlo ale být i kratší, zbytečné dramatické pauzy, Petru Konášovi nebylo místy rozumět, postava Katy byla v první polovině divně pojatá, Petra Tenorová jako Soňa byla ve druhé polovině vynikající
Ivo Železný 100 %
(zadáno: 5.4.2019, počet hodnocení: 64)
přínosný / zajímavý komentář
Po Demlově Zapomenutém světle včera balšám, zdroj všech superlativů, sbírka pé kam se pozornost vrtne. Především díky všem zúčastněným od divadelního fochu. Herci potili přes tři hodiny krev, režisér udržel fantastický spád, spoluautor zachoval autorův autentický jazyk, který nikdy nerušil.
Divadelní delikatesa po ponižujícím trapasu s Kanibalkami. MDP se díky Martinu Františákovi vracejí mezi dívadla, kam má smysl a je radost chodit.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.