Městská divadla pražská [Divadlo Rokoko]

Oddací list

Premiéra: 18.10.1999. Překlad: Eva Marie Kavanová, Jakub Markovič. Dramaturgie: Jiří Antonín Trnka. Výprava: Adam Pitra. Hudba: David Pečírka, Filip Nebřenský. Režie: Ondřej Zajíc.
2:15


Originální komedie izraelského humoristy plná nadsázky a ironie. Konzervativní matka vyžaduje oddací list rodičů budoucí snachy. Ten však není k nalezení...!
Městská divadla pražská
Hodnocení inscenace
Redakce
58 %
Uživatelé
62 %
62451000
Hodnocení redakce
Jiří Koula 60 %
Pavel Širmer 70 %
Jiří Landa 40 %
Helena Grégrová 60 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Jiří Koula 60 %
(zadáno: 9.10.2010, počet hodnocení: 1548)
Pavel Širmer 70 %
(počet hodnocení: 1552)
Jiří Landa 40 %
(počet hodnocení: 2863)
Helena Grégrová 60 %
(počet hodnocení: 1410)
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Michalmusek 70 %
(zadáno: 19.2.2019, počet hodnocení: 200)
přínosný / zajímavý komentář
Oddechová vtipná komedie s úžasnou Taťjanou Medveckou.
MIR 80 %
(zadáno: 27.1.2019, počet hodnocení: 54)
přínosný / zajímavý komentář
Vtipné a oddechové představení.
Varan 70 %
(zadáno: 6.12.2018, počet hodnocení: 86)
přínosný / zajímavý komentář
Dějově vcelku jednoduchá hra s momenty, které byly až na pomezí frašky. Bavil jsem se ale velmi dobře a to především díky bezkonkurenční Taťjaně Medvecké. Velmi mile mě ale překvapili svými výkony i Martin Hofmann a Marika Procházková. Pokud by někdo nebyl nadšený z první poloviny hry, prozradím, že ta druhá je mnohem lepší.
Richard Novák 60 %
(zadáno: 11.6.2018, počet hodnocení: 155)
přínosný / zajímavý komentář
Průměrná hra, ovšem skvělé výkony, především Taťjany Medvecké a Jana Vlasáka.
Monulinka 60 %
(zadáno: 8.10.2017, počet hodnocení: 375)
přínosný / zajímavý komentář
Oddechovka s neobvyklou zápletkou a prostředím, ve kterém se odehrává. Není to zrovna řachanda od začátku do konce, ale několik výborných gagů by se našlo. Představení táhne jako vždy výborná T. Medvecká a J. Vlasák.
Lucilla 60 %
(zadáno: 18.9.2017, počet hodnocení: 210)
přínosný / zajímavý komentář
Pohybuji se mezi 50 a 60 procenty, ale nakonec se priklanim k vyssimu hodnoceni za vybornou T.Medveckou, ktera me svou zivelnosti opravdu bavila. Jinak po textove strance vesela hra, nicmene jako komedie mi to prislo uz ponekud predvidatelne. Prekvapivych zvratu jsem se tedy sice nedockala, ale odchazela jsem spokojena, bavila jsem se, takze nelituji.
Maranta 80 %
(zadáno: 2.5.2017, počet hodnocení: 45)
přínosný / zajímavý komentář
Osvěžující, zábavné, ze života. Od komedie v Rokoku jsem čekala naprostý průměr (nepodívala jsem se předem na obsazení) a byla jsem velmi příjemně překvapena. T. Medvecká je ve formě, i ostatní herci jsou výborní, všechno šlape, zapadá do sebe a baví. Doporučuji.
Reny50 50 %
(zadáno: 8.4.2016, počet hodnocení: 23)
přínosný / zajímavý komentář
Představení jsem si vybrala, protože mám ráda Tatjanu Medveckou (absolutně fantastická byla v Dejvickém divadle ve hře "Poprvé vdaná", škoda že to už nedávají). Ale čekala jsem víc. Komedie mě ani neurazila, ani nenadchla. Je to opravdu oddychovka pro nenáročného diváka, občas vtipná. Velmi příjemný projev měla Marika Procházková. Překvapilo mě, že tam hraje Marcel Rošetzký (pamatuji si ho jako dítě z dramatickéhou kroužku, byl to idol dívek a stále je to ještě pěkný chlap!). Viděla jsem ho hrát zcela poprvé. Role "nesympatického trouby" se zhostil poměrně dobře.
Aleš K 60 %
(zadáno: 11.6.2014, počet hodnocení: 22)
přínosný / zajímavý komentář
Neurazí, ale především nenadchne. Jednoduchá zápletka a děj předvídatelný.
Vladimír10 60 %
(zadáno: 8.4.2014, počet hodnocení: 357)
přínosný / zajímavý komentář
Aby v ansámblovém divadle tvořili tři čtvrtiny aktérů některé z inscenací pouze hostující umělci je vskutku ojedinělé. Hra přestála několik změn vedení na scéně Rokoka a hraje se jistě se srovnatelnou vervou i po patnácti letech. Nejpřesvědčivěji působí Taťána Medvecká a Jan Vlasák. Zcela mimo mísu posadil svůj projev silně nepřesvědčivý M. Rošetzký. Kishonův text však nepřinesl nic nového. Všechny použité gagy se sice točily pouze kolem svateb a oddacího listu, ale byly použity, byť v obměněné podobě, i u klasičtějších autorů. Děj je tedy již od počátku plytký a značně průhledný.
Nikki123 60 %
(zadáno: 5.12.2012, počet hodnocení: 140)
přínosný / zajímavý komentář
Čekala jsem více, ale nakonec celkem nadprůměrně představení, s občas i vtipnými situacemi.
Bob marley 70 %
(zadáno: 5.3.2012, počet hodnocení: 18)
přínosný / zajímavý komentář
žádný velký děj, minimum překvapivých momentů, ale ústřední herecká dvojice v čele s paní Medveckou dává hře šmrnc a ta tak ve výsledku docela pěkně pobaví
Hojojicek 70 %
(zadáno: 16.11.2011, počet hodnocení: 94)
přínosný / zajímavý komentář
Výborní Medvecká (poprvé viděna v komediální roli a o to větší překvapení to tak pro mě bylo), Vlasák a Fidlerová. Představitelé mladší generace mě už bavili o něco méně. Nicméně velmi kvalitní oddechovka.
Petr.trep 80 %
(zadáno: 6.4.2011, počet hodnocení: 152)
přínosný / zajímavý komentář
Výborné na odreagování a zábavu, takto by měla vypadat správná veselohra!
Ryhop 50 %
(počet hodnocení: 145)
přínosný / zajímavý komentář
Ničím neurazí, ale taky absolutně ničím nezaujme.
HolkazGarsonky 60 %
(zadáno: 14.2.2019, počet hodnocení: 3)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi odpočinková hra s milým dějem. Jak již bylo v hodnocení několikrát zmíněno, určitě stojí za zmínění obdivuhodný výkon Taťjány Medvecké.
Je vidět, že hra je v repertoáru již skoro 20 let, ale na aktuálnosti jí to neubírá. Tudíž pro diváka, který si jde do divadla odpočinout, ideální volba.
BlankaŠimonovič 80 %
(zadáno: 26.3.2016, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Paní Medvecká a pan Vlasák v této jemné pohlazující komedii excelují.Krásný zážitek!
Pop 70 %
(zadáno: 19.9.2019, počet hodnocení: 42)
Bigrambo 70 %
(zadáno: 10.6.2019, počet hodnocení: 57)
Zachardi 50 %
(zadáno: 28.5.2019, počet hodnocení: 29)
Van 50 %
(zadáno: 20.5.2019, počet hodnocení: 18)
Avokivrab 60 %
(zadáno: 24.1.2019, počet hodnocení: 14)
MMK 60 %
(zadáno: 22.1.2019, počet hodnocení: 86)
Martikovodivadlo 50 %
(zadáno: 17.1.2019, počet hodnocení: 44)
McScrooge 60 %
(zadáno: 9.1.2019, počet hodnocení: 10)
Munoz 60 %
(zadáno: 1.12.2018, počet hodnocení: 107)
Anna R. 40 %
(zadáno: 18.1.2018, počet hodnocení: 25)
Alcha 60 %
(zadáno: 19.11.2017, počet hodnocení: 98)
Suzana 50 %
(zadáno: 19.10.2017, počet hodnocení: 249)
Pavlouš 40 %
(zadáno: 12.8.2017, počet hodnocení: 54)
Monule 70 %
(zadáno: 26.3.2017, počet hodnocení: 17)
ToPe 70 %
(zadáno: 13.2.2017, počet hodnocení: 37)
Jarkatimka 60 %
(zadáno: 15.9.2016, počet hodnocení: 26)
Maybe 40 %
(zadáno: 15.2.2016, počet hodnocení: 69)
Vendula_Z 50 %
(zadáno: 1.11.2015, počet hodnocení: 92)
Tomkom 50 %
(zadáno: 3.1.2015, počet hodnocení: 74)
Kata_rina 70 %
(zadáno: 30.12.2013, počet hodnocení: 45)
Blumarik 90 %
(zadáno: 28.11.2012, počet hodnocení: 230)
Sofie 70 %
(zadáno: 28.11.2012, počet hodnocení: 30)
Fr2709 80 %
(zadáno: 5.11.2011, počet hodnocení: 152)
Reona 60 %
(zadáno: 24.10.2010, počet hodnocení: 60)
Sonic 50 %
(počet hodnocení: 331)
Čiko 50 %
(počet hodnocení: 680)
Kevinator 70 %
(počet hodnocení: 192)
Jirkan 70 %
(počet hodnocení: 564)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.