Městská divadla pražská [Divadlo Rokoko]

Ephraim Kishon

Oddací list

Premiéra: 18.10.1999. Překlad: Eva M. Kavanová, Jakub Markovič. Dramaturgie: Jiří Trnka. Výprava: Adam Pitra. Hudba: David Pečírka, Filip Nebřenský. Režie: Ondřej Zajíc.
2:15


Originální komedie izraelského humoristy plná nadsázky a ironie. Konzervativní matka vyžaduje oddací list rodičů budoucí snachy. Ten však není k nalezení...!
Městská divadla pražská
Hodnocení inscenace
Redakce
58 %
Uživatelé
63 %
Hodnocení redakce
Jiří Koula 60 %
Pavel Širmer 70 %
Jiří Landa 40 %
Helena Grégrová 60 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Jiří Koula 60 %
(zadáno: 9.10.2010, počet hodnocení: 1356)
Pavel Širmer 70 %
(počet hodnocení: 1302)
Jiří Landa 40 %
(počet hodnocení: 2723)
Helena Grégrová 60 %
(počet hodnocení: 1253)
Hodnocení uživatelů:
Suzana 50 %
(zadáno: 19.10.2017, počet hodnocení: 133)
Monulinka 60 %
(zadáno: 8.10.2017, počet hodnocení: 271)
přínosný / zajímavý komentář
Oddechovka s neobvyklou zápletkou a prostředím, ve kterém se odehrává. Není to zrovna řachanda od začátku do konce, ale několik výborných gagů by se našlo. Představení táhne jako vždy výborná T. Medvecká a J. Vlasák.
Lucilla 60 %
(zadáno: 18.9.2017, počet hodnocení: 194)
přínosný / zajímavý komentář
Pohybuji se mezi 50 a 60 procenty, ale nakonec se priklanim k vyssimu hodnoceni za vybornou T.Medveckou, ktera me svou zivelnosti opravdu bavila. Jinak po textove strance vesela hra, nicmene jako komedie mi to prislo uz ponekud predvidatelne. Prekvapivych zvratu jsem se tedy sice nedockala, ale odchazela jsem spokojena, bavila jsem se, takze nelituji.
Pavlouš 40 %
(zadáno: 12.8.2017, počet hodnocení: 54)
Maranta 80 %
(zadáno: 2.5.2017, počet hodnocení: 31)
přínosný / zajímavý komentář
Osvěžující, zábavné, ze života. Od komedie v Rokoku jsem čekala naprostý průměr (nepodívala jsem se předem na obsazení) a byla jsem velmi příjemně překvapena. T. Medvecká je ve formě, i ostatní herci jsou výborní, všechno šlape, zapadá do sebe a baví. Doporučuji.
Monule 70 %
(zadáno: 26.3.2017, počet hodnocení: 17)
ToPe 70 %
(zadáno: 13.2.2017, počet hodnocení: 19)
Jarkatimka 60 %
(zadáno: 15.9.2016, počet hodnocení: 25)
Reny50 50 %
(zadáno: 8.4.2016, počet hodnocení: 9)
přínosný / zajímavý komentář
Představení jsem si vybrala, protože mám ráda Tatjanu Medveckou (absolutně fantastická byla v Dejvickém divadle ve hře "Poprvé vdaná", škoda že to už nedávají). Ale čekala jsem víc. Komedie mě ani neurazila, ani nenadchla. Je to opravdu oddychovka pro nenáročného diváka, občas vtipná. Velmi příjemný projev měla Marika Procházková. Překvapilo mě, že tam hraje Marcel Rošetzký (pamatuji si ho jako dítě z dramatickéhou kroužku, byl to idol dívek a stále je to ještě pěkný chlap!). Viděla jsem ho hrát zcela poprvé. Role "nesympatického trouby" se zhostil poměrně dobře.
BlankaŠimonovič 80 %
(zadáno: 26.3.2016, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Paní Medvecká a pan Vlasák v této jemné pohlazující komedii excelují.Krásný zážitek!
Maybe 40 %
(zadáno: 15.2.2016, počet hodnocení: 51)
Vendula_Z 50 %
(zadáno: 1.11.2015, počet hodnocení: 92)
Tomkom 50 %
(zadáno: 3.1.2015, počet hodnocení: 71)
Aleš K 60 %
(zadáno: 11.6.2014, počet hodnocení: 22)
přínosný / zajímavý komentář
Neurazí, ale především nenadchne. Jednoduchá zápletka a děj předvídatelný.
Vladimír10 60 %
(zadáno: 8.4.2014, počet hodnocení: 332)
přínosný / zajímavý komentář
Aby v ansámblovém divadle tvořili tři čtvrtiny aktérů některé z inscenací pouze hostující umělci je vskutku ojedinělé. Hra přestála několik změn vedení na scéně Rokoka a hraje se jistě se srovnatelnou vervou i po patnácti letech. Nejpřesvědčivěji působí Taťána Medvecká a Jan Vlasák. Zcela mimo mísu posadil svůj projev silně nepřesvědčivý M. Rošetzký. Kishonův text však nepřinesl nic nového. Všechny použité gagy se sice točily pouze kolem svateb a oddacího listu, ale byly použity, byť v obměněné podobě, i u klasičtějších autorů. Děj je tedy již od počátku plytký a značně průhledný.
Kata_rina 70 %
(zadáno: 30.12.2013, počet hodnocení: 38)
Nikki123 60 %
(zadáno: 5.12.2012, počet hodnocení: 108)
přínosný / zajímavý komentář
Čekala jsem více, ale nakonec celkem nadprůměrně představení, s občas i vtipnými situacemi.
Blumarik 90 %
(zadáno: 28.11.2012, počet hodnocení: 150)
Sofie 70 %
(zadáno: 28.11.2012, počet hodnocení: 30)
Bob marley 70 %
(zadáno: 5.3.2012, počet hodnocení: 16)
přínosný / zajímavý komentář
žádný velký děj, minimum překvapivých momentů, ale ústřední herecká dvojice v čele s paní Medveckou dává hře šmrnc a ta tak ve výsledku docela pěkně pobaví
Hojojicek 70 %
(zadáno: 16.11.2011, počet hodnocení: 94)
přínosný / zajímavý komentář
Výborní Medvecká (poprvé viděna v komediální roli a o to větší překvapení to tak pro mě bylo), Vlasák a Fidlerová. Představitelé mladší generace mě už bavili o něco méně. Nicméně velmi kvalitní oddechovka.
Fr2709 80 %
(zadáno: 5.11.2011, počet hodnocení: 138)
Petr.trep 80 %
(zadáno: 6.4.2011, počet hodnocení: 121)
přínosný / zajímavý komentář
Výborné na odreagování a zábavu, takto by měla vypadat správná veselohra!
Reona 60 %
(zadáno: 24.10.2010, počet hodnocení: 60)
Ryhop 50 %
(počet hodnocení: 145)
přínosný / zajímavý komentář
Ničím neurazí, ale taky absolutně ničím nezaujme.
Sonic 50 %
(počet hodnocení: 332)
Čiko 50 %
(počet hodnocení: 496)
Kevinator 70 %
(počet hodnocení: 179)
Jirkan 70 %
(počet hodnocení: 510)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.