Městská divadla pražská [Divadlo ABC]

Allan Peas, Barbara Peas, Miroslav Hanuš

Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách

Premiéra: 19.3.2016. Překlad knih: Marta Rottová. Dramaturgie: Jiří Janků. Scéna: David Marek. Kostýmy: Samiha Maleh. Hudební spolupráce: Milan Potoček. Choreografie: Jana Hanušová. Režie: Miroslav Hanuš.
2:55


Hudební komedie vycházející z knih manželů Peasových, které zkoumají rozdíly mezi myšlením žen a mužů...
Městská divadla pražská
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
74 %
Hodnocení redakce
Lukáš Dubský 80 %
Jiří Landa 60 %
Jan Pařízek 70 %
Michal Novák 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Lukáš Dubský 80 %
(zadáno: 1.2.2017, počet hodnocení: 781)
přínosný / zajímavý komentář
V inscenaci zazní všechna možná klišé spojená s partnerskými vztahy, nicméně snad každý divák se v některé ze situací pozná. Nutno podotknout, že Hanuš tato klišé zpracovává s vtipem a velkou mírou nadsázky. Přednášku o rozdílech mezi pohlavími doplňují také hudební čísla. Vrcholem inscenace je bezpochyby scéna marného hledání másla v ledničce doplněná geniálně přetextovanou písní Ráno M. Holanové. Herci podávají povedený kolektivní výkon, vyzdvihl bych zejména J.Smutnou, T.Novotného a Z.Kalinu.
Jiří Landa 60 %
(zadáno: 2.6.2016, počet hodnocení: 2859)
přínosný / zajímavý komentář
Lety poměrně obehrané téma bylo M. Hanušem zpracováno příjemnou formou hudebního pásma. Vybrané songy sice ne vždy do konceptu zapadaly, některé oslí můstky pro jejich využití byly do uší bijící, nicméně hudební provedení má velmi slušnou úroveň. Prim, co se zpěvu týče, hraje J. Smutná. Inscenace působí sice dost útržkovitě – jednotlivé „skeče“ se nepropojují v kontinuální celek, nicméně výstupy jsou většinou pěkně vygradované. Velký problém však spatřuji ve stopáži, jejíž zkrácení na 2:30 by bylo ideální. Některé scény jsou zbytečně protahované a jiné by pak scházely vyškrtnout zcela.
Jan Pařízek 70 %
(zadáno: 31.5.2016, počet hodnocení: 746)
přínosný / zajímavý komentář
Jedná se sice o konstatování vše-různých faktů a klišé o rozdílech mezi oběma pohlavími, jež člověk slyšel či četl již mnohokrát. A samo o sobě bych toto nepovažoval za kdovíjaký přínos, nicméně způsob jakým se zde podařilo toto téma zpracovat pozvedá úroveň celého představení o řád výše. Vydařené scénické provedení, chytré znázornění některých mužských/ženských vlastností a k tomu chytlavé a poutavé hudební vstupy, jež jsou to hlavní co posouvá tuto hru nahoru. Myslím, že kdo na toto zajde, příliš se nudit nebude.
Michal Novák 70 %
(zadáno: 15.5.2016, počet hodnocení: 1001)
přínosný / zajímavý komentář
Populárem vysokého stylu je tato inscenace, na jejímž počátku stál nápad převést na jeviště „nedramatizovatelný“ bestseller o nekonečné rozdílnosti mužů a žen. Vše, co uslyšíte a uvidíte, JE pravda. K převedení na jeviště posloužila nepříliš složitá výchozí situace, od které se proud skečů, překvapení a písní (o vtipné texty není nouze) odpíchne. V případě potřeby se přenášíme přes oslí můstky, ovšem s elegancí; Miroslav Hanuš vsadil na „vtipná řešení“, opřel se o kreativnost herců a sám disponuje režisérskou schopností, která celku dá revuální šarm.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Honzy 30 %
(zadáno: 26.6.2019, počet hodnocení: 181)
přínosný / zajímavý komentář
Hudební pásmo v divadle Abc PROČ MUŽI NEPOSLOUCHAJÍ a.. má hlavně za úkol diváky bavit.To se sice daří,ale umělecké ambice jdou stranou.Jde o jednotlivé estrádní výstupy,které jsme již v minulosti viděli.Nutno však přiřadit i nesourodé herecké výkony,místy hraničící s amatérským divadlem.Jde i o hudební složku,hraje live kapela.Bohužel jednotlivé hudební výstupy poněkud tahají z uši.I když jde o herecké zpívání,je s podivem,že po více jak tříletém uvádění hry,jsou pěvecké výkony tak tristní.(Smutná,Pernetová..)Pokud se chcete nenáročně bavit,tak tato hra je zde pro Vás.Repríza 25.6.19 Hodn.30%
Aprillka 20 %
(zadáno: 19.6.2019, počet hodnocení: 22)
Teddy 60 %
(zadáno: 19.6.2019, počet hodnocení: 107)
přínosný / zajímavý komentář
Nebylo to špatné, ale toto není "můj šálek kávy". Představení spíše pro starší publikum.
Michelle97 70 %
(zadáno: 24.5.2019, počet hodnocení: 80)
Romana35 70 %
(zadáno: 5.5.2019, počet hodnocení: 133)
přínosný / zajímavý komentář
Vtipné představení, pěvecké výstupy vzhledem k činoherním hercům na velmi dobré úrovni. Nejvíce mě zaujala Jitka Smutná a Michael Vykus.
JaNaD 70 %
(zadáno: 19.3.2019, počet hodnocení: 57)
přínosný / zajímavý komentář
Začátek působil trochu chaoticky. Poté, co se na scéně objevily všechny postavy, dostala inscenace nějaký řád a my jsme se skvěle bavili. Oceňuji zpěv (hlavně J.Smutná, Z.Velen, M.Písařík) i vzájemnou souhru zdánlivě nesourodých postav.
Mazan 80 %
(zadáno: 19.3.2019, počet hodnocení: 24)
Veronika86 90 %
(zadáno: 14.3.2019, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
Zajímavé a originální pojetí mužského a ženského světa. Estrogen a Testosteron jsou báječní, jediné mínus je výkon Lucie Pernetové, která působí velmi afektovaně.
Prdlafka 100 %
(zadáno: 19.1.2019, počet hodnocení: 4)
přínosný / zajímavý komentář
Už ta předloha je skvělá, ale to uchopení je geniální! Chtěl bych aspoň jednou ochutnat to, co si dala choreografka, když vymýšlela Testosteronovy tiky. Padal jsem ze židle! V ABC fakt umí všichni zpívat a maj úžasnej band. K tomu je to zahrané s chutí, plné života. Je vidět, že tu prima partu práce fakt baví a energii, kterou do mě nahrnula jsem si odnesl a užíval ještě dlouho. Určitě půjdu znova!
Mikika 70 %
(zadáno: 12.7.2018, počet hodnocení: 13)
přínosný / zajímavý komentář
kdo už viděl Cavemana, ten bude mít silný pocit deja-vu. vtipy na téma Muži vs. ženy jsou prostě věčné. líbil se mi nápad na čekárnu, na zapojení skutečných autorů knižní předlohy. jen některé písně byly až moc dlouhé, diváci čekali, netrpělivě podupávali, ať už to proboha dozvívají... ale celkový dojem spokojenost.
Michalmusek 60 %
(zadáno: 7.7.2018, počet hodnocení: 190)
Lukrativni 20 %
(zadáno: 3.7.2018, počet hodnocení: 72)
MIR 100 %
(zadáno: 21.4.2018, počet hodnocení: 53)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi povedené představení a moc pěkné písničky ... hlavně ta o másle :)
Lenkad 70 %
(zadáno: 4.4.2018, počet hodnocení: 57)
přínosný / zajímavý komentář
Super oddechovka, naprosto neodolatelný Zbigniew Kalina jako testosteron.
Studentice 70 %
(zadáno: 13.3.2018, počet hodnocení: 66)
přínosný / zajímavý komentář
Vtipné a odlehčené. Bavila jsem se. Jedinou chybou bylo, že hra nadržovala ženám a nejen vůči mužům v hledišti je to nefér. Jinak můj velký obdiv patří Tomáši Novotnému, který zaskakoval kvůli nemoci a jeho výkon byl báječný.
Deb 90 %
(zadáno: 29.1.2018, počet hodnocení: 22)
Radekfromlsteni 90 %
(zadáno: 15.1.2018, počet hodnocení: 19)
Beebb 20 %
(zadáno: 12.1.2018, počet hodnocení: 19)
přínosný / zajímavý komentář
Soubor estrádních čísel a vyčpělých vtipů dávno viděných jinde, neaktuální a nudné. Převážné mi bylo stydno, jelikož jsem měl pocit, že sleduji amatérské představení/besídku souboru z Horní Dolní (nic proti amatérským souborům). Pěvecká čísla leckdy na úrovni "hvězdné pěchoty" z x-té řady Superstar (předně platí pro J. Smutnou). Nicméně pokud jste ženatí/vdané 20+ let, vlasy už vám zšedivěly, máte fialový přeliv, či si do divadla chodíte "odpočinout/vypnout", berte všemi deseti. Bavit se budete zaručeně. Já trpěl. 20% za 2x odzpívané "Máslo". Viděno 31/12/2017 při ceně 990,-/vstupenku... meh
Janaj 90 %
(zadáno: 5.1.2018, počet hodnocení: 8)
přínosný / zajímavý komentář
Na Silvestra 2017 to bylo super představení. Dobře jsme se pobavili a i když jsou to obehraná fakta ta touto formou to bylo velmi milé a vtipné představení.
Vyjola 100 %
(zadáno: 19.11.2017, počet hodnocení: 11)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělá vztahová oddechovka plná písniček a humoru..návštěva představení je nejlepší partnerská terapie :-)
Reny50 90 %
(zadáno: 19.11.2017, počet hodnocení: 22)
přínosný / zajímavý komentář
Vtipná, svižná hudební komedie s méně známými, přesto skvělými herci, která každého "hodí do pohody". Skvěle jsem se bavila, což se mi tak často nestává. Testosteron a Estrogen byli úžasní, taktéž písničky např. "Máslo" :-). Naprosto úžasná atmosféra.
Poristm 70 %
(zadáno: 27.10.2017, počet hodnocení: 87)
Suzana 60 %
(zadáno: 19.10.2017, počet hodnocení: 239)
Anah 80 %
(zadáno: 16.10.2017, počet hodnocení: 162)
Honza1 80 %
(zadáno: 29.9.2017, počet hodnocení: 74)
přínosný / zajímavý komentář
Příjemná a vkusně udělaná "oddechovka". Jinak už bylo asi vše řečeno. Snad jen, že diskuse a song na téma "máslo" dostaly ve světle aktuální situace nový význam a dočkaly se velkých ovací od publika i po přídavku na závěr.
SisiBisi 70 %
(zadáno: 3.7.2017, počet hodnocení: 16)
Prynychovi 100 %
(zadáno: 16.6.2017, počet hodnocení: 25)
Vedeme 100 %
(zadáno: 13.6.2017, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
Paráda... všichni byli skvělý a hormoni úchvatní :-)
Chbarca 60 %
(zadáno: 21.5.2017, počet hodnocení: 66)
Sykorkakonadra1 80 %
(zadáno: 20.5.2017, počet hodnocení: 8)
přínosný / zajímavý komentář
Skupina lidí sedí v čekárně a je svědky krátké roztržky mezi manželi. Začne diskuse o vztazích, která se postupně vyvine v jakýsi dialog se dvěma průvodci plný názorných ukázek, na kterých je objasňována komunikace mezi mužem a ženou. Jde o veselou, vtipnou a svěží podívanou, která je proložena melodickými písněmi a tancem. Představení se nese v duchu smíření a pochopení obou pohlaví, ke kterému patří i vzájemné nevinné žerty. Představení se mi líbilo, bavila jsem se.
Kritik 90 %
(zadáno: 16.5.2017, počet hodnocení: 66)
Tomkom 90 %
(zadáno: 5.3.2017, počet hodnocení: 74)
ToPe 80 %
(zadáno: 13.2.2017, počet hodnocení: 37)
Teres 60 %
(zadáno: 31.1.2017, počet hodnocení: 126)
Petjan 90 %
(zadáno: 30.1.2017, počet hodnocení: 7)
přínosný / zajímavý komentář
Grand Festival Smíchu Pardubice 2017 - Skvěle jsem se bavil
Pcoban 80 %
(zadáno: 26.1.2017, počet hodnocení: 14)
Name 70 %
(zadáno: 25.1.2017, počet hodnocení: 62)
přínosný / zajímavý komentář
Až na Písaříka dobrý.
Mary 70 %
(zadáno: 6.12.2016, počet hodnocení: 65)
Hannah21 100 %
(zadáno: 3.12.2016, počet hodnocení: 142)
přínosný / zajímavý komentář
Písně jsou zakomponovány a předělány velmi vtipně. Oslí můstky mezi jednotlivými výstupy občas pokulhávají, ale vlastně mi to vůbec nevadilo. Skvěle jsem se bavila!
Kevinator 70 %
(zadáno: 13.11.2016, počet hodnocení: 192)
Fekete 60 %
(zadáno: 28.10.2016, počet hodnocení: 50)
Terezajirickova 100 %
(zadáno: 27.9.2016, počet hodnocení: 37)
Jarkatimka 50 %
(zadáno: 15.9.2016, počet hodnocení: 26)
Marsed 80 %
(zadáno: 31.8.2016, počet hodnocení: 147)
přínosný / zajímavý komentář
Vydařená oddychová komedie, moc příjemné představení.
Lida.laudon 90 %
(zadáno: 22.7.2016, počet hodnocení: 3)
přínosný / zajímavý komentář
Osobně nemám ráda tenhle druh humoru muži versus ženy. Ale isncenace si mne postupem času naprosto získala. Dva vynikající průvodci Kalina+Jurek. Oceňuji také Zdeňka Velena v roli lékaře. Struhující song "Kde je máslo"! Skvělá, nápaditá režie Miroslava Hanuše! Bravo!
Varan 70 %
(zadáno: 23.6.2016, počet hodnocení: 80)
přínosný / zajímavý komentář
Strefovat se tři hodiny vzájemně do sebe ve smyslu, v čem jsou chlapi lepší a v čem zase hrají prim ženy, nemusí být úplně pro každého. Chybí ucelený příběh, vše je de facto pouze přehlídka skečů provázaných písněmi. Ano, krátil bych, ano, bylo tam hodně prvoplánových poznámek od homosexuála v podání Jiřího Klema, ano, chlapi z toho rozhodně nevyšli vítězně, ale přesto přese všechno jsem se vlastně docela bavil. Vybrané písničky byly chytlavé, texty vtipné a výkony herců (a to i ty pěvecké) byly víc než dobré.
Slavek53 70 %
(zadáno: 16.4.2016, počet hodnocení: 66)
Maxim de Winter 70 %
(zadáno: 29.3.2016, počet hodnocení: 90)
Plšík 60 %
(zadáno: 29.3.2016, počet hodnocení: 393)
přínosný / zajímavý komentář
65%
Ala 80 %
(zadáno: 21.3.2016, počet hodnocení: 115)
Petr.trep 70 %
(zadáno: 21.3.2016, počet hodnocení: 151)
Blumarik 90 %
(zadáno: 20.3.2016, počet hodnocení: 225)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.