Městská divadla pražská [Divadlo ABC]

Jiří Janků, Pavel Khek

Tančírna 1918-2018

Premiéra: 9.6.2018. Na námět inscenace režiséra Jean-Claude Penchenata „Le Bal“ v divadle Théâtre du Campagnol a filmu Ettore Scoly. Dramaturgie: Jiří Janků, Věra Mašková. Scéna: Michal Syrový. Kostýmy: Agnieszka Pátá-Oldak. Hudební spolupráce: Jiří Janouch. Choreografie: Martin Šimek. Režie: Pavel Khek.
2:25


Tanečně hudební férie, která diváky provede moderními dějinami našeho národa. Rámec příběhu je inspirován slavným filmem Ettoreho Scoly, obsah je však zcela přizpůsoben českému prostředí. Veselé i vážné nahlédnutí do nedávné historie, jež připomene klíčové okamžiky našich dějin bez velkých slov, zato se spoustou tance a hudby...
D10+
Městská divadla pražská
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
76 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Vaklav 60 %
(zadáno: 16.6.2018, počet hodnocení: 119)
přínosný / zajímavý komentář
No, ale ano...je to šedesát, hlavně za píseň, která mě jediná příjemně překvapila (řeknu jen, že je z porevoluční doby). Dále se mi líbila Ta naše písnička i Modlitba..., ale tyto písně byly očekávané...(ty snad mohu i uvést a nezkazím překvapení a zážitek).
Zbytek byl vlastně v pořádku, ale také bohužel bez překvapení. Myslím, že není dobré, když zpracování jen splní zadání.
Nicméně, pokud máte živou muziku na divadle rádi, tak asi neprohloupíte.
Eviik 90 %
(zadáno: 16.6.2018, počet hodnocení: 259)
přínosný / zajímavý komentář
Tvůrcům se zdařilo velmi dobře tanečně a hudebně provést dějinami samostatného československého, potažmo českého státu. Od herců nezazní žádné mluvené slovo, v orientaci však dopomáhají rozhlasové záznamy. Herci se s taneční i pěveckou složkou popasovali velmi statečně a všichni tvoří velmi sehraný tým. Vyzdvihnout však musím Ninu Horákovou, jejíž zpěv Modlitby pro Martu je opravdu famózní a minimálně se vyrovná originálu. Byl to jeden z několika momentů, při kterých mi šel mráz po zádech. Bavily mě i vtipné pasáže (např. stavba a bourání Stalinova pomníku). Určitě ráda zajdu znovu.
Slavek53 60 %
(zadáno: 14.6.2018, počet hodnocení: 56)
Čiko 80 %
(zadáno: 13.6.2018, počet hodnocení: 553)
přínosný / zajímavý komentář
75% Je to Třetí tančírna, kterou jsem viděl a pro mě nejlepší. Precizně zpracované, je vidět, že herci vědí, proč jsou na jevišti. Bonusem pro mě bylo, že druhá polovina je i dost vtipná.
Jana.janka 100 %
(zadáno: 12.6.2018, počet hodnocení: 27)
přínosný / zajímavý komentář
Srdcovka!!!! Veronika Gajerová!
Honzy 60 %
(zadáno: 11.6.2018, počet hodnocení: 157)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Taneční představení TANČÍRNA 1918-2018 je nastudované podle předlohy stejnojmenného slavného francouzského filmu.V divadle ABC jde o úpravu, která nás provede československými dějinami v rozmezí let 1918 - 2018.Jde o poměrně povedené představení,které dá zabrat všem tančícím protagonistům.Ve hře neuslyšíme ani slovo, za to děj provází spousta melodií a songů.Pochválit je třeba živou kapelu, která představení velice umocňuje.Z herců je třeba pochválit všechny, jen Veronika Gajerová svým tanečním i pěveckým výkonem je vysloveně slabá.Hodnocení 60%.
Petr.trep 80 %
(zadáno: 11.6.2018, počet hodnocení: 139)
přínosný / zajímavý komentář
Klobouk dolů před herci. Nepřekonatelná Nina Horáková!!! Už jen kvůli ní stojí za vidění.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.