Městská divadla pražská [Divadlo ABC]

Rodolfo Sonego, Alberto Sordi, Renato Giordano

Vím, že víš, že vím...

Premiéra: 7.3.2015. Spolupráce na původním filmovém scénáři: Augusto Caminito. Překlad: Karina I. Havlů. Výprava: Michaela Červenková. Úprava a režie: Vladimír Strnisko.
Koprodukce Městských divadel pražských a agentury Harlekýn.
2:30


Divadelní podoba úspěšného filmu, lehká komedie závažného obsahu. Na počátku je pouhý omyl. Soukromý detektiv si splete sledovanou osobu a místo manželky prominentního politika začne sledovat úplně obyčejnou rodinu. Co se skrývá pod pokličkou zdánlivě všedních dní všedního manželského páru středních let? Mnoho všelijakých drobných tajemství, která vedou k nedorozumění a vzájemnému odcizení. Co se stane, když člověk začne na svůj život pohlížet očima těch druhých? Vědět, znamená pochopit a pochopit dává šanci napravit...
v průběhu představení se na jevišti kouří
Městská divadla pražská
Hodnocení inscenace
Redakce
20 %
Uživatelé
46 %
Hodnocení redakce
Helena Grégrová 20 %
Jiří Landa 20 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Helena Grégrová 20 %
(zadáno: 30.4.2015, počet hodnocení: 1346)
přínosný / zajímavý komentář
15 %. Vidět právě Simonu Stašovou klesnout tak hluboko pod hladinu elementárního vkusu, je zážitek věru tristní. Spolu s kolegou Jiřím Landou bych ráda věřila v nedorozumění, obávám se ale daleko smutnější reality.. :/
Jiří Landa 20 %
(zadáno: 29.4.2015, počet hodnocení: 2808)
přínosný / zajímavý komentář
(+2)
15% I přes zhlédnutí této inscenace pro mě zůstává S. Stašová jednou z nejlepších českých hereček. Tohle prostě muselo být nějaké velmi nešťastné nedorozumění, jinak si to prostě nedokážu vysvětlit...
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
MIR 70 %
(zadáno: 12.9.2018, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
Po přečtení recenzí jsme si říkali co nás bude čekat, ale bylo to nakonec milé překvapení. Výborné herecké výkony, děj měl spád.
Zuzanan1 40 %
(zadáno: 26.6.2018, počet hodnocení: 27)
přínosný / zajímavý komentář
Na tohle představení jsem se hodně těšila a byla i připravená na přehrávání Dlouhého a Stašové, ale uznávám, že ho bylo až příliš, stejně jako laciného humoru. Co jsem ale vůbec nepochopila - byla nepřirozená stylizace a artikulace Stašové. Její nápad nebo režisérský záměr? V každém případě rušivé a a dávám proto nízké ohodnocení.
Mr.Schaffer 80 %
(zadáno: 17.5.2018, počet hodnocení: 40)
přínosný / zajímavý komentář
Pokud na tuto inscenaci přichází divák do divadla s očekáváním bláznivé opravdu italské tragikomedie, troufám si říci, že nemůže odcházet nespokojen. Simona Stašová i Michal Dlouhý jsou výjimeční a je vidět, jak si hraní užívají.
Verapi 50 %
(zadáno: 16.5.2018, počet hodnocení: 78)
Ambrozka 90 %
(zadáno: 29.4.2018, počet hodnocení: 51)
Kvapnik25 30 %
(zadáno: 20.4.2018, počet hodnocení: 53)
přínosný / zajímavý komentář
Zklamání! Laciný humor a bohužel přehrávání Simony Stašové.
Mazan 40 %
(zadáno: 7.3.2018, počet hodnocení: 17)
Lenkad 20 %
(zadáno: 28.2.2018, počet hodnocení: 34)
přínosný / zajímavý komentář
Je mi líto, ale toto ze strany herců přehrávané představení až někam do úrovně hysterie se mi vůbec nelíbilo. Herci na sebe snad ani minutu nemluvili normálně, celé to byl přehnaný afektovaný řev. Kdybych tam byla sama, tak po přestávce odejdu. A to mám Michala Dlouhého a Simonu Stašovou opravdu jako herce ráda. Toto se ale nepovedlo.
Atribut 10 %
(zadáno: 22.2.2018, počet hodnocení: 75)
přínosný / zajímavý komentář
stašová přestala hrát v kamenných divadlech a zůstaly jí jen zájezdovky. zkazila se. reakce publika na přehrávání jí asi těšily tolik, že ztratila soudnost. tady byla úplně mimo. dlouhý se držel líp, ale občas se k tomu snížil taky. neflákají to, dali si práci, úplná šmíra to není. režisér je však neukačoval do únosnejch mezí. ale jde tuhle dvojku vůbec zkrotit?
Mondi.h 0 %
(zadáno: 21.2.2018, počet hodnocení: 30)
přínosný / zajímavý komentář
Měla jsem chuť odejít ještě před přestávkou, něco tak hrozného jsem snad ještě neviděla. Paní Stašovou mám ráda, ale vůbec nechápu, proč se sníží k něčemu takovému, pitvoření hlasu nedávalo smysl a ani nebylo k smíchu očividně velmi špatná režie. Ještě jsem nezažila, aby mi z představení bylo fyzicky špatně.
Anah 40 %
(zadáno: 1.2.2018, počet hodnocení: 132)
přínosný / zajímavý komentář
Hodně přehrávané výkony obou protagonistů mě tentokrát moc nenadchly, ale nevím možná to byl záměr. Pro mě ale nízké hodnocení i za dost plytký příběh
Leafeltova 90 %
(zadáno: 22.1.2018, počet hodnocení: 58)
přínosný / zajímavý komentář
skvělé představení, úžasné výkony herců
Agatha 50 %
(zadáno: 10.1.2018, počet hodnocení: 58)
Fedorocko 80 %
(zadáno: 18.12.2017, počet hodnocení: 422)
přínosný / zajímavý komentář
A tak ale dobrý. Nemohu souhlasit s názory redakce.Michal Dlouhý naprosto skvělý, Simona Stašová zřejmě plnila režisérův záměr a v tom případě rovněž výborná.Určitě to nemuselo každému sednout, i mě by vyhovovalo někdy ubrat z jejího projevu,ale budiž.Role to vyžadovala,tak to tam bylo. Za mě spokojenost a hodně dobré pobavení.
Lusyii 100 %
(zadáno: 17.12.2017, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Z představení jsme byly nadšeny, herecké výkony excelentní a celkově můžeme jen doporučit.
Suchyi 10 %
(zadáno: 28.11.2017, počet hodnocení: 12)
Vyjola 50 %
(zadáno: 19.11.2017, počet hodnocení: 11)
přínosný / zajímavý komentář
Pro mne zklamání ač oba mám oba herce velice ráda. Nepřesvědčivé a velmi přehrávané.. humoru málo.
Suzana 20 %
(zadáno: 19.10.2017, počet hodnocení: 186)
Antonio 90 %
(zadáno: 11.10.2017, počet hodnocení: 54)
přínosný / zajímavý komentář
Nesouhlasím z hodnocením ,že dáte 10%- 20%...že odejdete v půlce představení to se mi zdá trapné od vás nemáte úctu vůbec hrůza trošku slušnosti. Než na něco jdu tak si přečtu o čem hra pojednává. Mě se představení moc líbilo.
Teres 40 %
(zadáno: 11.10.2017, počet hodnocení: 126)
Richard Novák 70 %
(zadáno: 30.9.2017, počet hodnocení: 76)
Jaja70 20 %
(zadáno: 23.9.2017, počet hodnocení: 50)
SisiBisi 30 %
(zadáno: 3.7.2017, počet hodnocení: 16)
Mikika 50 %
(zadáno: 23.5.2017, počet hodnocení: 13)
Vlastaa 80 %
(zadáno: 22.4.2017, počet hodnocení: 25)
J.S. 70 %
(zadáno: 16.4.2017, počet hodnocení: 72)
přínosný / zajímavý komentář
Adaptace italské filmové komedie, která je pojata jako exhibice ústřední dvojice protagonistů. Nesouhlasím s názorem redakce, domnívám se, že cílem hry bylo vytvořit "italskou domácnost" s jejím charakteristickým temperamentem a kulturními stereotypy, v jejímž rámci se mohou S. Stašová a V. Dlouhý osobnostně realizovat, což se podařilo. Hra neztrácí na tempu a výkony herců si udržují po celou dobu silné nasazení. Samozřejmě bez obou hlavních představitelů by text tak dobře nefungoval, ale pro tento typ divadla je určující herecká osobnost, ostatní složky jsou jen prostředek k jejímu rozvinutí.
Bílek 20 %
(zadáno: 12.4.2017, počet hodnocení: 37)
Jana.janka 20 %
(zadáno: 7.4.2017, počet hodnocení: 27)
Jana Zanajová 20 %
(zadáno: 13.3.2017, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Velké zklamání. O přestávce jsme zvažovali odchod z divadla. Michal Dlouhý a Simona Stašová, jinak výteční herci, se v téhle hře ocitli asi omylem...Představení je ukřičené, paní Stašová artikuluje tak podivně, až její sdělení pozbývají smysl.
VasekM 40 %
(zadáno: 28.2.2017, počet hodnocení: 147)
přínosný / zajímavý komentář
Oddechové představení, ovšem od hry s perfektní Simonou Stašovou bych čekal něco víc. Velmi laciný humor, přehrávání Michala Dlouhého a spoustu dalšího. Petr Vančura zaujal i přes ortézu na noze, která mu značně zkomplikovala ten den výkon.
Margaret 30 %
(zadáno: 1.2.2017, počet hodnocení: 62)
přínosný / zajímavý komentář
Tato inscenace se bohužel opravdu nepovedla. Špatné herecké výkony jinak velmi dobrých herců.
Pcoban 80 %
(zadáno: 26.1.2017, počet hodnocení: 14)
Hannah21 60 %
(zadáno: 3.12.2016, počet hodnocení: 142)
Johnes 10 %
(zadáno: 23.11.2016, počet hodnocení: 14)
přínosný / zajímavý komentář
Hodnotím pouze první půlku, druhou jsem si sama odřekla. Dvěmi slovy hrůza a děs. Viděla jsem Simonu Stašovou např. ve hře Shirley Valentine a je mi záhadou, jak je možné, že jsem se přitom dívala na jednu a tu samou herečku. V první hře doslova excelovala, v této mi naopak šla svým huhláním a jinámi svými projevy strašně na nervy. I Michala Dlouhého mám moc ráda. Ale tady to nevyšlo. Pokud je hra špatná, možná i špatně zrežírovaná, pak i sebelepší herci s tímto nic nezmůžou. 10% dávám za snahu a příště prosím lépe.
Bedrich.spesny 20 %
(zadáno: 4.11.2016, počet hodnocení: 50)
přínosný / zajímavý komentář
To i Bohdalka zavřela bloček!
DaZeL 30 %
(zadáno: 25.9.2016, počet hodnocení: 82)
Boo 40 %
(zadáno: 25.9.2016, počet hodnocení: 111)
Vadriano 20 %
(zadáno: 17.3.2016, počet hodnocení: 22)
přínosný / zajímavý komentář
Divný a smutný.
Honza1 50 %
(zadáno: 18.1.2016, počet hodnocení: 59)
přínosný / zajímavý komentář
Oba hlavní protagonisty mám velmi rád. Simonu Stašovou jako filmovou herečku dokonce velmi. Představení pro mě ale bylo zklamáním. Hodně uřvané a afektované. Oba hrají moc "nadoraz". Hlas Stašové byl často až nepříjemný. Chyběla tomu elegance a lehkost správné komedie. I přes to byla většina publika nadšena a k mému překvapení se konal dokonce standing ovation.
Pechacova 10 %
(zadáno: 18.1.2016, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Toto představení je velmi trapná "lidová" zábava. Ukřičené hysterické nevěrohodné scény, postavené na tom, aby pí SŠ mohla vulgárním způsobem předvádět svou postavu... Některé (rádoby) vtipné repliky jsou dokonce naprosto bezdůvodně opakovány, zřejmě pro méně bystrého diváka. Velmi lituji vydaných peněz a ztraceného času. Jednoznačně nedoporučuji návštěvu tohoto představení.
Vojtalop 90 %
(zadáno: 17.1.2016, počet hodnocení: 1)
Beluga 80 %
(zadáno: 12.1.2016, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Pan Dlouhý byl perfektní, jeho hlas a výrazný projev mě neskutečně bavil. Zato paní Stašové buď nesedla role, popřípadě k ní přistoupila zvláštním způsobem. Její výkon mi zkrátka nesedl, ale rozhodně mi zážitek nezkazil. Když čtu ostatní komentáře, skoro se cítím, že je se mnou asi něco špatně, ale až na pár okamžiků jsem se náramně nasmál. Jednotlivé scény mají sice lehce předvídatelné vyústění, ale to není úplně na škodu. 90%.
Tracy 40 %
(zadáno: 3.1.2016, počet hodnocení: 3)
Johanka 70 %
(zadáno: 17.12.2015, počet hodnocení: 36)
přínosný / zajímavý komentář
Herecký koncert SŠ a MD. Takhle nějak si představuji oddechové představení.
Misa 60 %
(zadáno: 15.10.2015, počet hodnocení: 79)
přínosný / zajímavý komentář
Já si myslím,že se toto představení musí brát zejména jako oddechovka.My jsme se u toho nasmáli a pobavili dobře.Co se týká paní Stašové jako herečky,také mi v tomto představení její přehrávaný projev a zejména dikce lezly na nervy,ale protože jsem ji viděla i v jiných kusech jako třeba Římské noci nebo Drobečky z perníku,kde rozhodně k žádnému takovémuto přehrávání nedochází,vzala jsem projev v této hře především jako takovou parodii na žánr italské komedie.Jinak jako dvojice s panem Dlouhým jdou dohromady,myslím,moc dobře.Protože mi to přišlo občas zdlouhavé,hodnotím nakonec 60%.
Barka 10 %
(zadáno: 20.9.2015, počet hodnocení: 167)
přínosný / zajímavý komentář
Odešla jsem v půlce, což normálně nedělám. Že je to povrchní komedie by mi ani tak nevadilo, to jsem trošku čekala, co jsem ale nečekala byl otřesný herecký výkon Simony Stašové. Nevím jak se stane, že herečka, která je ve filmech jednoduše geniální, je na divadelním jevišti tak nekoukatelná. Proč mluví jen nosovkou nebo přehnaně hrdelně, proč šišlá, proč se pitvoří i tam, kde se to nehodí... je režisér hluchý nebo Simona nic jiného neumí? Nevím, ale asi obojí, stejnou zkušenost jsem si totiž odnesla ze všech jejích inscenací, které jsem za poslední dva roky viděla. Smutné.
Poristm 60 %
(zadáno: 22.6.2015, počet hodnocení: 83)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi průměrná hra. Co se týká hereckých výkonů: paní Stašová je v tomto kousku opravdu hrozná (její huhlání a příliš vysoký a nepřirozený hlas často způsobí, že divák vůbec nerozumí). Michal Dlouhý podává klasicky vynikající výkon (nepřehrává, je to jeho styl hraní). Nebýt něj, tak bych to asi v půlce zabalila.
Alex 90 %
(zadáno: 1.6.2015, počet hodnocení: 8)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Představení jsem viděl v Divadle ABC se standing ovation. Hra měla spád, vtip, spousty zajímavých hlášek: Každá ženská má nějaké to tajemstvíčko, nějakého kostlivečka ve skříni, nějakého koucourka v troubě..
Mjetelova 10 %
(zadáno: 18.5.2015, počet hodnocení: 35)
Varan 30 %
(zadáno: 29.4.2015, počet hodnocení: 67)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Pro mě bohužel dost laciné, afektované a fraškoidní. Oba hlavní protagonisté na můj vkus až moc přehrávali a asi nejvíc mi vadilo (zejména u Simony Stašové) jejich hlasové pitvoření. Význam svlékacích scén u jinak příjemného Petra Vančury jsem nepochopil. Pár dobrých momentů by se sice našlo, filmové dotáčky byly příjemným osvěžením, ale jinak za mě velké zklamání. Okamžité ovace vestoje po skončení představení ale svědčí o tom, že hra si své spokojené diváky určitě najde.
SlanecL 60 %
(zadáno: 30.3.2015, počet hodnocení: 48)
Janice 20 %
(zadáno: 30.3.2015, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Za mě totální propadák, hra rozvleklá, dialogy o ničem, zbytečné vulgarity a nevkusné politické narážky a hlavně herecký výkon Michala Dlouhého (jinak pro mě vcelku oblíbeného) byl opravdu špatný, přehrával a nevěřila jsem mu ani slovo. Přehrávala i Simona Stašová, ale u ní to až tak netahalo za uši. Předloha by si zasloužila mnohem lepší zpracování.
Lumca 70 %
(zadáno: 29.3.2015, počet hodnocení: 289)
Brezinar 20 %
(zadáno: 10.3.2015, počet hodnocení: 17)
přínosný / zajímavý komentář
Zbytečně zdlouhavé a vulgární. 20% za par povedenych vtipů, jinak tragédie
Eviik 30 %
(zadáno: 10.3.2015, počet hodnocení: 261)
přínosný / zajímavý komentář
Pro mě bohužel zklamání. Ač mám Michala Dlouhého i Simonu Stašovou ráda, tak zde mi přišlo, že příliš tlačí na pilu. Hra samotná se mi zdála místy příliš dlouhá a rozvleklá. Některé scény by se podle mého názoru daly vyškrtnout úplně... Ale abych jenom nekritizovala, pár opravdu vtipných momentů se tam najde. Povedly se i filmové dotáčky.
Lucilla 30 %
(zadáno: 10.3.2015, počet hodnocení: 207)
přínosný / zajímavý komentář
Tahle komedie neni pro kazdeho. Par lepsich scen by se naslo, ale na muj vkus dost zdlouhave, nektere dejove linky zbytecne, nektere komentare postav nad miru a par poznamek uz nebylo ani peprnych, ale spis oplzlych (za pruderni se opravdu nepovazuji, ale tady to proste bylo lacine). Ac mam M.Dlouheho opravdu moc rada, tady mi nesedl a S.Stasovou bych rada videla v necem jinem, protoze zde me vubec neoslovila (a povazuji ji za vynikajici herecku). Po skonceni jsem litovala vydanych penez, mohla jsem jit na dve jina predstaveni ...
Tomass 70 %
(zadáno: 9.3.2015, počet hodnocení: 49)
přínosný / zajímavý komentář
SS je nejlepší českou herečkou.
Jan.bat 40 %
(zadáno: 6.3.2015, počet hodnocení: 39)
přínosný / zajímavý komentář
Viděno na generálce. Nijak extrémně nezaujalo...

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.