Městské divadlo Brno [Hudební scéna]

Pretty Woman

Premiéra: 11.9.2021
premiéra bez diváků v prosinci 2020
Podle stejnojmenného filmu scénáristy Jonathana Fredericka Lawtona a režiséra Garryho Marshalla. Překlad: Zdeněk Bartoš. Dramaturgie: Miroslav Ondra. Scéna: Christoph Weyers. Kostýmy: Andrea Kučerová, Adéla Kučerová. Pěvecké nastudování: Monika Jakubíčková, Jaroslava Michalíková. Choreografie: Michal Matěj. Hudební nastudování a dirigenti: Dan Kalousek, Josef Javora. Úprava a režie: Stanislav Moša.
Divadelní muzikálová adaptace známého romantického filmu. Pohledná, milá a chytrá dívka z velmi chudých poměrů se setká s bohatým, okouzlujícím, ale trošku snobským mužem. Ačkoli je dělí propastné společenské rozdíly, zamilují se do sebe a jeden druhého změní...
Městské divadlo Brno
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
71 %
71181000
Hodnocení redakce
Iva Bryndová 60 %
Lukáš Dubský 80 % Tip Lukáš Dubský
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
17.11.St19:00vstupenky
18.11.Čt18:00
19.11.19:00
20.11.So14:00vstupenky
20.11.So18:00vstupenky
17.11.St19:00 vstupenky
18.11.Čt18:00 
19.11.19:00 
20.11.So14:00 vstupenky
20.11.So18:00 vstupenky

Volby

Hodnocení (20)

HODNOCENÍ REDAKCE
Iva Bryndová  60 %
(zadáno: 18.10.2021, počet hodnocení: 290)
+ přínosný / zajímavý komentář
65% - Sázka na jistotu, velmi povedená inscenace na divadelní jeviště adaptovaného známého romantického filmu. (více v článku na blogu)
Lukáš Dubský  80 %  Tip Lukáš Dubský
(zadáno: 4.10.2021, počet hodnocení: 892)
+ přínosný / zajímavý komentář
Povedený muzikál, pokud člověk akceptuje, že jde na romantickou komedii, která pohádkový motiv Popelky přenáší do současnosti. B.Adams a J.Vallance napsali příjemné, vesměs popové melodie, vrcholem je duet Ty a já okořeněný úryvky z La Traviaty. Vynikající je H.Holišová v roli Vivian, skvěle zpívá a v činoherních scénách je odzbrojujícím způsobem bezprostřední. P.Gazdík nehraje Edwarda jako tvrdého byznysmena, ale spíš váhajícího muže, kterého pomůže "nastartovat" setkání s Vivian. V menších rolích zaujmou hlavně D.Křížová (Kit) a I.Ondříček, který je jakýmsi průvodcem dějem (tomu vychází líp činoherní scény než pěvecké). (více v článku na blogu)
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Mirka_divadlo  10 %
(zadáno: 4.10.2021, počet hodnocení: 30)
přínosný / zajímavý komentář
Bylo to takové nenazkoušené, chudé, nepřesné. Kostýmy opravdu ošklivé.
Formanka  90 %
(zadáno: 1.10.2021, počet hodnocení: 16)
přínosný / zajímavý komentář
Ač film už je pro mě okoukaný, tady jsem byla velmi spokojená. Hlavní představitelé top
Leopold  100 %
(zadáno: 30.9.2021, počet hodnocení: 10)
přínosný / zajímavý komentář
Jeden z nejlepších muzikálů, který je v současné době k vidění v ČR.
Skvělá výprava, úžasné výkony a MdB opět ukázalo, že je bezesporu nejlepším muzikálovým divadlem.
Tleskám!
Candie254  80 %
(zadáno: 29.9.2021, počet hodnocení: 217)
přínosný / zajímavý komentář
Po velmi dlouhé době muzikál, který si oprávněně zasloužil ovace ve stoje. Bylo to živé, vtipné, velmi dobře zahrané a odzpívané (Petr Gazdík, Hana Holišová a Igor Ondříček). Souhlasím, že u některých písní by mohl být lepší překlad, ale upřímně píseň Ty a já mi to naprosto vynahradila, to bylo snad lepší jak originál.
Ester_L  10 %
(zadáno: 27.9.2021, počet hodnocení: 103)
přínosný / zajímavý komentář
Nenazkoušená šmíra. bohužel v poslední době "jak vždy v MDB". A ty kostýmy... jak ze second handu.
Fedorocko  90 %
(zadáno: 22.9.2021, počet hodnocení: 594)
přínosný / zajímavý komentář
Tři hodiny naprosté spokojenosti. Krásná hudba, skvělé herecké a pěvecké výkony, nádherný zážitek.Janotová,Gazdík,Jícha - bravo,bravo.
A přestavba kulis nepůsobí vůbec rušivě,vždy dobře zakomponováno do děje a vyplněno jiným děním na jevišti.
Tohle představení se musí vidět. A zřejmě jednou nestačí.
Johanka17  80 %
(zadáno: 21.9.2021, počet hodnocení: 40)
přínosný / zajímavý komentář
Charismatický Petr Štěpán, Svetlana Janotová, která má dar předávat uvěřitelné emoce, výborná Kristýna Daňhelová. Představení věrně kopíruje notoricky známý film s převelikou dávkou romantiky (s hendikepem, že film unese mnohem více).Bavila mě hudba, taneční choreografie,výhrady mám k některým kostýmům. Celkově povedené, nenudí a neurazí, v některých místech nadchne (překvapivý operní zpěv). Výhrady mám snad jen k informační tabuli ve foyer matoucím uvedením herců, kteří hrají více rolí (J.Florián - opilec... že zpíval skvostně operní part, jsme zjistila až hledáním na stránkách divadla).
Rejpalka  80 %
(zadáno: 19.9.2021, počet hodnocení: 126)
přínosný / zajímavý komentář
Výborné představení v čele se skvělou Terezou Navrátilovou jako Vivian. Chytlavá hudba, úžasná company a příjemná atmosféra. Divák dostane to, co měl tak rád ve filmu. Scéna hodně dobrá (až na klasické přestavby s kulisáky co mě iritují). Kostýmy nebyly kopií filmu, ale i tak z nich jasně čišel feel 90. let. P.Štěpán má na Edwarda dostatek charismatu a i skvěle zvádl zpěv. O komedii se staral i I. Ondříček jako ředitel hotelu. Tradičně skvělá byla D. Křížová jako Kit. Největší hvězda za mě ale T. Navrátilová. Rozhodně budu chtít jít ještě jednou, ale pouze na T.N. v kombinaci s K. Daňhelovou.
Eva123  60 %
(zadáno: 18.9.2021, počet hodnocení: 138)
přínosný / zajímavý komentář
První dvě třetiny (nebo tři čtvrtiny) představení byly úplně statické, jediným oživením byl senzační Igor Ondříček v roli Happymana a dalších rolích. - Nemohu pochopit, proč divadlo uvádí takovéto muzikály a neuvádí operety, ...
DivadelniFan  90 %
(zadáno: 16.9.2021, počet hodnocení: 235)
přínosný / zajímavý komentář
95% (a mrzí mě, že kvůli slabšímu překladu nemohu dát 100%)

Opravdu představení na úrovni! Tleskal jsem ve stoje. 3 hodiny utečou jako voda, má to šmrnc, skvělé písně, choreografie, scénu... Poctivá práce! Výkony hlavních představitelů (S. Janotová a P. Gazdík) byly fantastické, ale ještě víc mě zaujaly výkony dvou interpretů ve vedlejších rolích - R. Jíchy a především D. Křížové. Mírně zastínili i hlavní představitele. Z dalších rolí potěšili i J. Florián a L. Bartolšicová. A jak jsem již zmínil, výhrady mám pouze k překladu, jinak to nemělo chybu!
Čiko  90 %
(zadáno: 15.9.2021, počet hodnocení: 774)
přínosný / zajímavý komentář
Od znovuotevření divadel čekám na opravdový skvost a v Brně mi jej naservírovali:-) Pretty Woman je výtečný muzikál. Výborní jsou S.Janotová, P.Štěpán (sedí mu i pěvecké polohy), R.Jícha, K.Daňhelová, ale i herci v menších rolích.
Čekal jsem sladkobolné ploužáky ve stylu It must have been love (viz film), ale příjemně prekvapila i poprocková hudba Bryana Adamse. Za slabší považuji hned první píseň S.Janotové, vrcholem je duet Ty a já ve druhé půli. Oceňuji dobré režijní a scénografické nápady (např. Richard Gere "dohlížející" na scénu z plakátu). Někteří herci by si zasloužili hezčí kostýmy.
Brtník  90 %
(zadáno: 15.9.2021, počet hodnocení: 43)
přínosný / zajímavý komentář
Po delší době pecka. Fantastický Robert Jícha tu dostal větší prostor a také sklidil nejbouřlivější ovace. Úžasný zpěv předvedl Petr Gazdík, ze střídání jeho a operního zpěvu padla čelist. Jen je trochu škoda že jsme neviděli toto představení s Hankou Holišovou. (představení 15.9.2021)
Martin21  90 %
(zadáno: 15.9.2021, počet hodnocení: 377)
přínosný / zajímavý komentář
Úžasná činoherně-muzikálová inscenace v MdB. Pecka, na kterou se pár sezón čekalo. Propojení zpěvu, činohry, tance funguje naprosto skvěle. Lehké mezery v kostýmech pro titulní roli Vivian. Premiérové obsazení Svetlany Janotové a Petra Štěpána bylo nejspíš režijní sázkou na jistotu. Sehranost a chemie na jevišti mezi nimi skvěle fungovaly. Člověk by ani nemyslel, že sedí v hledišti, ale že je to reálná story. Svetlana je ve své roli standardně dobrá. Petr Štěpán mne překvapil především ve zpívaném partu, kde mě vskutku i dojímal. Dále excelentní Robert Jícha a velmi dobrá Kristýna Daňhelová.
RaB  60 %
(zadáno: 10.9.2021, počet hodnocení: 127)
přínosný / zajímavý komentář
Nevyužitý potenciál.
Celé představení táhne Hanka Holišová, která je klasicky fantastická (bylo překvapující ji vidět v takové jemnější poloze). Bohužel však nefunguje charisma s P. Gazdíkem. Scéna klasická "brněnská" - tedy ne příliš povedená. Choreografie mnohdy působily ještě stále nedocvičeně (výborná však byla Z. Holbeinová a J. Musilová). I. Ondříček strašný.
V první půli je taktéž mnoho hluchých momentů a dlouhé přestavby. Druhá půle o poznání lepší.
Velký problém je také v překladu, který se úplně nepovedl (nebo spíše přebásnění). Mnohem lepší byly činoherní pasáže než pěvecké.
Cherry  90 %
(zadáno: 23.10.2021, počet hodnocení: 77)
Kamčari  10 %
(zadáno: 29.9.2021, počet hodnocení: 60)
Davez  80 %
(zadáno: 22.9.2021, počet hodnocení: 47)
Aneta18  80 %
(zadáno: 22.9.2021, počet hodnocení: 50)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.