Městské divadlo Brno [Hudební scéna]

Pretty Woman

Premiéra: 11.9.2021 | 3:00
premiéra bez diváků v prosinci 2020
Podle stejnojmenného filmu scénáristy Jonathana Fredericka Lawtona a režiséra Garryho Marshalla. Překlad: Zdeněk Bartoš. Dramaturgie: Miroslav Ondra. Scéna: Christoph Weyers. Kostýmy: Andrea Kučerová, Adéla Kučerová. Pěvecké nastudování: Monika Jakubíčková, Jaroslava Michalíková. Choreografie: Michal Matěj. Hudební nastudování a dirigenti: Dan Kalousek, Josef Javora. Úprava a režie: Stanislav Moša.
Divadelní muzikálová adaptace známého romantického filmu. Pohledná, milá a chytrá dívka z velmi chudých poměrů se setká s bohatým, okouzlujícím, ale trošku snobským mužem. Ačkoli je dělí propastné společenské rozdíly, zamilují se do sebe a jeden druhého změní...
Městské divadlo Brno
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
70 %
kontroverzní inscenace (58.)
70301000
Hodnocení redakce
Iva Bryndová 60 %
Lukáš Dubský 80 % Tip Lukáš Dubský
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
17.3.19:00 vstupenky
18.3.So19:00 vstupenky
19.3.Ne14:00 vstupenky
19.3.Ne18:00 vstupenky
20.3.Po18:00 vstupenky
P18; PPP

Volby

Hodnocení (32)

HODNOCENÍ REDAKCE
Iva Bryndová  60 %
18.10.2021 | 399 hodnocení
+ souhlasím
65% - Sázka na jistotu, velmi povedená inscenace na divadelní jeviště adaptovaného známého romantického filmu. (více v článku na blogu)
Lukáš Dubský  80 %  Tip Lukáš Dubský
4.10.2021 | 1007 hodnocení
+ souhlasím
Povedený muzikál, pokud člověk akceptuje, že jde na romantickou komedii, která pohádkový motiv Popelky přenáší do současnosti. B.Adams a J.Vallance napsali příjemné, vesměs popové melodie, vrcholem je duet Ty a já okořeněný úryvky z La Traviaty. Vynikající je H.Holišová v roli Vivian, skvěle zpívá a v činoherních scénách je odzbrojujícím způsobem bezprostřední. P.Gazdík nehraje Edwarda jako tvrdého byznysmena, ale spíš váhajícího muže, kterého pomůže "nastartovat" setkání s Vivian. V menších rolích zaujmou hlavně D.Křížová (Kit) a I.Ondříček, který je jakýmsi průvodcem dějem (tomu vychází líp činoherní scény než pěvecké). (více v článku na blogu)
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Klára Tesařová  60 %
28.10.2022 | 87 hodnocení
+ souhlasím
Vivian Světlany Janotové je jednoduše svá - rozpustilá i zatraceně chytrá, ale jednoznačně pěvecky dobře připravená. Edward Petra Štěpána na premiéře zpíval daleko lépe v druhé půlce, ale charakterové vystavění role je ještě preciznější a citlivější než u hlavní ženské představitelky. Když mezi nimi létají jiskry více než na šalinách ve Štatlu při náledí od trolejí, co více si přát? Jednoznačně Roberta Jíchu. Ten má nelehký vícerolový úkol. Zapamatujete si ho nejen jako ředitele nejlepšího hotelu na světě, ale i coby vypravěče, který vám vždy vykouzlí úsměv na rtech.
Ostravacka  80 %
23.9.2022 | 60 hodnocení
+ souhlasím
Film zbožňuju, a tak jsem se samozřejmě těšila i na muzikál. S. Janotová v hlavní roli byla perfektní. Vyzdvihla bych také P. Gazdíka, D. Křížová byla skvělá a R. Jícha také, jejich scény mě bavily.Určitě se na muzikál vydám znovu :)
Ady_111  70 %
17.5.2022 | 37 hodnocení
+ souhlasím
Viděno s alternacemi P. Gazdík, H. Holišová, I. Ondříček,...
Nemám příliš v lásce převádění filmů na jeviště, tady se to ale celkem povedlo. Ano, je to "okoukaná slaďárna", ale bavily mě jak písničky a choreografie s parádním nasazením, tak i zajímavě řešení scény v jednotlivých prostředích. Nejvíce mě upoutala postava Kit ve skvělém podání K. Daňhelové<3
Makaluzo1  50 %
5.1.2022 | 65 hodnocení
+ souhlasím
Autoři původního libreta i hudby B.Adams a J.Vallance vsadili nejspíš na úspěch filmové předlohy. Proto se ani do české podoby nemohlo dostat, co tam není.Jedná se tedy jen o sladkobolnou pohádku pro dospělé divačky.Orchestr MdB hraje jako o život nic neříkající hudbu, kterou ruší zvuk rozhrkaného výtahu v propadle.Pretty Woman divadlu rozhodně žádnou slávu nemůže přinést.
Honzy  70 %
5.1.2022 | 263 hodnocení
+ souhlasím
Známý filmový titul převedený do muzikálu bude mít jistě kladnou odezvu, hlavně od divaček.V MdB muzikály umí, ale bohužel, PRETTY WOMAN něco schází. Chybí jí ta pověstná jiskra, aby se stala topem. Muzikál je nazkoušen ve více alternacích. Svetlana Janotová dobrá, ale typově se na roli nehodí, Petr Gazdík dobře intonuje, ale zase mu chybí na roli větší charisma. Pochválit lze scénografií, horší t.j. s kostýmy. Většinou působí jako ze second handu. Bezchybný živý orchestr boduje. Pretty Women stojí za shlédnutí, čekají vás 3h.limonádové pohádky pro dospělé!!!Hodnocení 70%.
Jan456  90 %
29.11.2021 | 210 hodnocení
+ souhlasím
Je to přesně ten titul, kdy si řeknu: Pretty Women? No tak zase převedeme úspěšný filmový titul na jeviště. No tak dobře, zajdu si na to, ale nic od toho nečekám. No naliskal bych si. Bylo to prostě výborné. Opravdu výborné. Petr Štěpán, Světlana Slováková, Robert Jícha a celá company. Přimluvte se prosím se mnou pro nějakou Thalii do Brna. Zejména pro poslední dva jmenované (pro dva jen z důvodu, že Petr Štěpán už dvě má, a i když by si třeba za tuto roli zasloužil třetí, dejme prostor i jiným).
Mirka_divadlo  10 %
4.10.2021 | 45 hodnocení
+ souhlasím
Bylo to takové nenazkoušené, chudé, nepřesné. Kostýmy opravdu ošklivé.
Formanka  90 %
1.10.2021 | 16 hodnocení
+ souhlasím
Ač film už je pro mě okoukaný, tady jsem byla velmi spokojená. Hlavní představitelé top
Leopold  100 %
30.9.2021 | 15 hodnocení
+ souhlasím
Jeden z nejlepších muzikálů, který je v současné době k vidění v ČR.
Skvělá výprava, úžasné výkony a MdB opět ukázalo, že je bezesporu nejlepším muzikálovým divadlem.
Tleskám!
Candie254  80 %
29.9.2021 | 218 hodnocení
+ souhlasím
Po velmi dlouhé době muzikál, který si oprávněně zasloužil ovace ve stoje. Bylo to živé, vtipné, velmi dobře zahrané a odzpívané (Petr Gazdík, Hana Holišová a Igor Ondříček). Souhlasím, že u některých písní by mohl být lepší překlad, ale upřímně píseň Ty a já mi to naprosto vynahradila, to bylo snad lepší jak originál.
Ester_L  10 %
27.9.2021 | 118 hodnocení
+ souhlasím
Nenazkoušená šmíra. bohužel v poslední době "jak vždy v MDB". A ty kostýmy... jak ze second handu.
Fedorocko  90 %
22.9.2021 | 672 hodnocení
+ souhlasím
Tři hodiny naprosté spokojenosti. Krásná hudba, skvělé herecké a pěvecké výkony, nádherný zážitek.Janotová,Gazdík,Jícha - bravo,bravo.
A přestavba kulis nepůsobí vůbec rušivě,vždy dobře zakomponováno do děje a vyplněno jiným děním na jevišti.
Tohle představení se musí vidět. A zřejmě jednou nestačí.
Johanka17  80 %
21.9.2021 | 41 hodnocení
+ souhlasím
Charismatický Petr Štěpán, Svetlana Janotová, která má dar předávat uvěřitelné emoce, výborná Kristýna Daňhelová. Představení věrně kopíruje notoricky známý film s převelikou dávkou romantiky (s hendikepem, že film unese mnohem více).Bavila mě hudba, taneční choreografie,výhrady mám k některým kostýmům. Celkově povedené, nenudí a neurazí, v některých místech nadchne (překvapivý operní zpěv). Výhrady mám snad jen k informační tabuli ve foyer matoucím uvedením herců, kteří hrají více rolí (J.Florián - opilec... že zpíval skvostně operní part, jsme zjistila až hledáním na stránkách divadla).
Rejpalka  80 %
19.9.2021 | 158 hodnocení
+ souhlasím
Výborné představení v čele se skvělou Terezou Navrátilovou jako Vivian. Chytlavá hudba, úžasná company a příjemná atmosféra. Divák dostane to, co měl tak rád ve filmu. Scéna hodně dobrá (až na klasické přestavby s kulisáky co mě iritují). Kostýmy nebyly kopií filmu, ale i tak z nich jasně čišel feel 90. let. P.Štěpán má na Edwarda dostatek charismatu a i skvěle zvádl zpěv. O komedii se staral i I. Ondříček jako ředitel hotelu. Tradičně skvělá byla D. Křížová jako Kit. Největší hvězda za mě ale T. Navrátilová. Edit: viděno v jiné alternaci, Kristýna Daňhelová TOP.
Eva123  60 %
18.9.2021 | 152 hodnocení
+ souhlasím
První dvě třetiny (nebo tři čtvrtiny) představení byly úplně statické, jediným oživením byl senzační Igor Ondříček v roli Happymana a dalších rolích. - Nemohu pochopit, proč divadlo uvádí takovéto muzikály a neuvádí operety, ...
DivadelniFan  90 %
16.9.2021 | 282 hodnocení
+ souhlasím
95% (a mrzí mě, že kvůli slabšímu překladu nemohu dát 100%)

Opravdu představení na úrovni! Tleskal jsem ve stoje. 3 hodiny utečou jako voda, má to šmrnc, skvělé písně, choreografie, scénu... Poctivá práce! Výkony hlavních představitelů (S. Janotová a P. Gazdík) byly fantastické, ale ještě víc mě zaujaly výkony dvou interpretů ve vedlejších rolích - R. Jíchy a především D. Křížové. Mírně zastínili i hlavní představitele. Z dalších rolí potěšili J. Florián a L. Bartolšicová.
Akt.: Vynikající P. Štěpán, skvělá K. Daňhelová a velmi dobrá H. Holišová (ač mě její alternace zaujala o něco více).
Čiko  90 %
15.9.2021 | 916 hodnocení
+ souhlasím
Od znovuotevření divadel čekám na opravdový skvost a v Brně mi jej naservírovali:-) Pretty Woman je výtečný muzikál. Výborní jsou S.Janotová, P.Štěpán (sedí mu i pěvecké polohy), R.Jícha, K.Daňhelová, ale i herci v menších rolích.
Čekal jsem sladkobolné ploužáky ve stylu It must have been love (viz film), ale příjemně prekvapila i poprocková hudba Bryana Adamse. Za slabší považuji hned první píseň S.Janotové, vrcholem je duet Ty a já ve druhé půli. Oceňuji dobré režijní a scénografické nápady (např. Richard Gere "dohlížející" na scénu z plakátu). Někteří herci by si zasloužili hezčí kostýmy.
Brtník  90 %
15.9.2021 | 51 hodnocení
+ souhlasím
Po delší době pecka. Fantastický Robert Jícha tu dostal větší prostor a také sklidil nejbouřlivější ovace. Úžasný zpěv předvedl Petr Gazdík, ze střídání jeho a operního zpěvu padla čelist. Jen je trochu škoda že jsme neviděli toto představení s Hankou Holišovou. (představení 15.9.2021)
Martin21  90 %
15.9.2021 | 426 hodnocení
+ souhlasím
Úžasná činoherně-muzikálová inscenace v MdB. Pecka, na kterou se pár sezón čekalo. Propojení zpěvu, činohry, tance funguje naprosto skvěle. Lehké mezery v kostýmech pro titulní roli Vivian. Premiérové obsazení Svetlany Janotové a Petra Štěpána bylo nejspíš režijní sázkou na jistotu. Sehranost a chemie na jevišti mezi nimi skvěle fungovaly. Člověk by ani nemyslel, že sedí v hledišti, ale že je to reálná story. Svetlana je ve své roli standardně dobrá. Petr Štěpán mne překvapil především ve zpívaném partu, kde mě vskutku i dojímal. Dále excelentní Robert Jícha a velmi dobrá Kristýna Daňhelová.
RaB  80 %
10.9.2021 | 282 hodnocení
+ souhlasím
Celé představení táhne Hanka Holišová, která je klasicky fantastická (bylo překvapující ji vidět v takové jemnější poloze - je to i typem role - komické se mění ve vážné a H. Holišová má možnost být sama sebou) - škoda jen toho překladu, kdy např. I cant go back je přeloženo jako Já svou cestu mám...
Bohužel však nefunguje charisma s P. Gazdíkem (R. Jícha by byl geniálním představitelem Edwarda). Choreografie mnohdy působily ještě stále nedocvičeně - premiéra (výborná však byla Z. Holbeinová a J. Musilová). I. Ondříček strašný.
Applejuice  40 %
8.1.2023 | 295 hodnocení
Gaja  90 %
30.12.2022 | 57 hodnocení
Divačkaobčasná  70 %
15.12.2022 | 12 hodnocení
Sabi  100 %
29.11.2022 | 50 hodnocení
HodnaTeta  30 %
15.3.2022 | 133 hodnocení
Bassquiat  60 %
3.2.2022 | 14 hodnocení
Cherry  90 %
23.10.2021 | 82 hodnocení
Kamčari  10 %
29.9.2021 | 65 hodnocení
Davez  80 %
22.9.2021 | 76 hodnocení
Aneta Věžníková (Aneta18)  80 %
22.9.2021 | 79 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.