Městské divadlo Brno [Činoherní scéna]

První rande

Premiéra: 9.10.2021 | 1:55x
předpremiéry od srpna 2021
Překlad: Zuzana Čtveráčková. Dramaturgie: Miroslav Ondra. Scéna: Jaroslav Milfajt. Kostýmy: Andrea Kučerová. Hudební spolupráce: Dan Kalousek. Choreografie: Michal Matěj. Úprava a režie: Stanislav Moša.
Muzikálová romantická komedie o krizi mezilidských vztahů. Do prvního rande mile plachého manažera Aarona a atraktivně rázné „tvrďačky“ Casey originálně promlouvají všechny „hlasy v hlavě“, které si oba po lásce toužící přináší na schůzku s sebou. Ať je to Caseyina sestra se svými promluvami o tikajících biologických hodinách a Caseyině špatném vkusu na muže nebo Aaronova expřítelkyně Allison, která pro něho představuje trvalé manželské trauma. K tomu ještě naštvaný Reggie, Caseyin kamarád gay, připravený na telefonu „vysekat“ Casey z nepovedené schůzky, nebo také sbor Aaronovy židovské rodiny, který ho v jeho fantazii přichází varovat před sblížením s dívkou jiné víry...
Městské divadlo Brno
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
71 %
71151000
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
5.12.Ne18:00 vstupenky
6.12.Po19:00 vstupenky
AB1
3.1.Po19:00 vstupenky
6.1.Čt19:00 vstupenky
A4
7.1.19:00 vstupenky
E5

Volby

Hodnocení (15)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Svazák  80 %
(zadáno: 15.11.2021, počet hodnocení: 25)
přínosný / zajímavý komentář
Příjemné, jednoduché, trošku přeslazené, vtipné představení. Pobavil jsem se.
Hannah21  70 %
(zadáno: 13.11.2021, počet hodnocení: 159)
přínosný / zajímavý komentář
Pěkný komorní muzikál, dobrá hudba, i když muzikálu chybí nějaká nosná melodie, kterou byste si pobrukovali při odchodu z divadla. Příběh vcelku jednoduchý, ale výkony všech účinkujících velmi dobré, jak pěvecky, tak herecky. Jednoduchá, ale funkční scéna. Viděno v Divadle na Vinohradech.
RaB  80 %
(zadáno: 7.11.2021, počet hodnocení: 141)
přínosný / zajímavý komentář
Krásný komorní muzikál, který staví na výborných hereckých výkonech účinkujících (ze kterých vyniká Světlana Janotová).
Bohužel však některé scény se táhnou, D. Rymeš měl pěvecké rezervy (ale o to líp to zahrál) a hlavně chybí živý orchestr.
Pokud se necháte vtáhnout to děje, tak si představení určitě užijete - nicméně jak zde bylo psáno, hudba je spíše podkresovou a než muzikál se jedná o zpěvohru.
DivadelniFan  80 %
(zadáno: 7.11.2021, počet hodnocení: 238)
přínosný / zajímavý komentář
Moc fajn představení! Můj smích byl zase asi slyšet přes celé divadlo. Brňáci umí - Daniel Rymeš a Eliška Skálová podali příjemné výkony, je vidět, že si jako herecká dvojice fakt sedli. V dalších rolích zaujali Aleš Slanina, Svetlana Janotová a především geniální Jan Brožek. Absence živé kapely trochu škodí, mohlo to mít o dost větší energii, ale co se dá dělat. Člověk ani tak neodejde zklamaný, protože vidí dobré a kvalitní divadlo.
Čiko  60 %
(zadáno: 6.11.2021, počet hodnocení: 791)
přínosný / zajímavý komentář
55%. Je pravda že jsem se nenudil, přestože je děj opravdu jednoduchý a nikam se neposouvá. Je to dobře vymyšlená sonda na téma "první rande", ale nic víc. Myslím, že blízké to může být hlavně divákovi ve věku cca 15-25 let.
Kdo mě opravdu zklamal, byl Daniel Rymeš, jenž mi přišel málo výrazný i přesto, že místy opravdu zbytečně tlačil na pilu. Líbila se mi Eliška Skálová, v roli její sestry Svetlana Janotová. Nejvíc mě ale bavil (doslova) Jan Brožek.
Makaluzo1  20 %
(zadáno: 6.11.2021, počet hodnocení: 29)
přínosný / zajímavý komentář
Označit První rande za muzikál je zavádějící.Melodie nejsou chytlavé, spíše naopak, příběh se nedostavil. Formou stupidního amerického sitcomu autoři předvádí, jak mladý muž a mladá žena sedí v restauraci a vypráví si o svých traumatech,zklamáních a neúspěších.Zápletkou je, kdo nakonec zaplatí účet. Není to na muzikál málo? Nezachrání to ani Aaronův židovský původ ani Caseyiin kamarád gay.Neoslní ani prvoplánové vtípky.
Honzy  40 %
(zadáno: 6.11.2021, počet hodnocení: 228)
přínosný / zajímavý komentář
Muzikálová komedie PRVNÍ RANDE uvádí MdB v evropské premiéře.Nutno podotknou,že jde o komorní muzikál,z kterého si žádný hudeb.motiv nebudete broukat.Hudba je spíše scénická,působí jako sled písniček doplňující plytký děj.Hlavní představitelé Eliška Skálová a Daniel Rymeš často dost přehrávají,musí si poradit s předlouhým divadelním textem a výsledek je takový,že se divák začíná nudit.(k tomu přispívá i absence orchestru) Z ostatních rolí zaujme Dušan Vitázek v samoúčelné roli homosexuála.Příjemná je scénograf.Jaroslava Milfajta i choreografie Michala Matěje.Z tohoto díla na zadek nespadnete.
Leopold  100 %
(zadáno: 1.10.2021, počet hodnocení: 11)
přínosný / zajímavý komentář
Nemůžu jinak než stovku!
Je to skvělý komorní muzikál, který vás rozesměje i dojme.
Moje nová láska!
Johanka17  100 %
(zadáno: 14.9.2021, počet hodnocení: 40)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi povedené představení, ani chvíli jsem se nenudila, vtipné, chytré. Skvěle vybraná ústřední dvojice Eliška Skálová a Dan Rymeš (mimochodem s jistotou zazpíval) - dobře se doplňovali a i jejich zdánlivě neakční postavy prodělaly zajímavý vývoj. Komorní obsazení, kde každý měl několik postav, takže představení plné vtipných a skvěle zahraných i zazpívaných rolí - a dobří opravdu všichni, netroufla bych si nikoho vypíchnout. Bylo to kompaktní a všechno fungovalo!
Martin21  90 %
(zadáno: 27.8.2021, počet hodnocení: 383)
přínosný / zajímavý komentář
Netradiční, komorní muzikál v MdB, který byl zřejmě sázkou na jistotu. Skromná scéna, žádný orchestr, civilní kostýmy. Vše tedy padá a stojí na hercích, pomineme-li velmi chytlavou hudbu a povedený překlad. První číslo = první pecka a parádní pokračování po celé dvě hodiny. Typově dobře vybraná ústřední dvojice, avšak je znát ještě menší nejistota v pěveckém projevu D. Rymeše. Z obsazení nejvíce nadchne Dušan Vitázek. Dále pak Svetlana Janotová, a to především v jejím čísle babičky Allisona nebo při scéně a písni ve výjevu myšlenky na jeho zemřelou matku, kde z jejího zpěvu mrazí v zádech!
Rejpalka  60 %
(zadáno: 25.8.2021, počet hodnocení: 128)
přínosný / zajímavý komentář
65% Muzikál o seznámení na prvním rande by měl stát hlavně na hlavních představitelích - Casey (E.Skálová) a Aaronovi (D. Rymeš) což se úplně neděje protože příliš sólových písní nemají a o zábavu se stará spíš chór(Zelová, Slanina, Pekar, Janotová a hlavně Dušan Vitázek). Jedná se o kratší muzikál, kde je poměrně dost činoherních pasáží. I tak se se jedná o fajn zábavu na odpočinkový večer, ale melodii si nejspíš nezapamatujete. Hlavním představitelům jejich role sedí, pro někoho může být překvapením absence živého orchestru.
David Strang  80 %
(zadáno: 29.10.2021, počet hodnocení: 120)
Sabi  80 %
(zadáno: 29.10.2021, počet hodnocení: 19)
Venka  50 %
(zadáno: 12.11.2021, počet hodnocení: 4)
Bruky  80 %
(zadáno: 24.10.2021, počet hodnocení: 3)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.