Městské divadlo Brno [Činoherní scéna]

Světáci

Premiéra: 11.12.2021
předpremiéry od října 2021
Divadelní zpracování legendární brilantní komedie s písničkami. Poctiví venkovští fasádníci, kteří přijeli pracovat na obnově hlavního města, si chtějí trošku vyhodit z kopýtka. Po špatné zkušenosti v luxusním Embassy Baru se rozhodnou, že musí být k nerozeznání od pražských lvů salónů. Skopec, Petrtýl a Prouza si proto pořídí příslušné večerní obleky, a dokonce absolvují lekce společenské výchovy a tance u emeritního profesora Dvorského. Když zedníci převlečení za gentlemany konečně okouzlí tři elegantní krásky, netuší, že ty si (podobně jako oni) na lidi velkého světa jen hrají...
Městské divadlo Brno
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
60 %
6031000
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
10.12.14:00Generálkavstupenky
10.12.19:00E5vstupenky
11.12.So19:00Premiéra; P
12.12.Ne19:00E7vstupenky
21.12.Út19:00AB2vstupenky
10.12.14:00 vstupenky
Generálka
10.12.19:00 vstupenky
E5
11.12.So19:00 
Premiéra; P
12.12.Ne19:00 vstupenky
E7
21.12.Út19:00 vstupenky
AB2

Volby

Hodnocení (3)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Čiko  60 %
(zadáno: 1.11.2021, počet hodnocení: 791)
přínosný / zajímavý komentář
55% Mé druhé zpracování světáků na jevišti, bohužel trochu slabší než to první. Mužská trojice rozhodně lepší než ženská. Vrcholem Světáků je scéna, kdy se všichni setkají v hotelu. Tady je jen dalším obrazem... Paradoxně tak musím nejvíce pochválit do děje "našroubovaného" Lukáše Janotu a v roli bytné a šatnářky Drahomíru Hofmanovou.
Od brněnských Světáků jsem určitě čekal mnohem více...
Martin21  50 %
(zadáno: 22.10.2021, počet hodnocení: 383)
přínosný / zajímavý komentář
Trochu zvláštní zpracování. Mrzí mě, že je celkem upozadněna ona slavná scéna večeře v baru Embassy. Režijně slabé...
Z učinkujících mě velmi zaujala paní Hofmanová. Výborný je pěvecký průvodce Lukáš Janota a z šestice hlavních protagonistů se mi nejvíce líbila Markéta Sedláčková, pro kterou je role Božky jak ušitá. 55%
Gaja  70 %
(zadáno: 11.11.2021, počet hodnocení: 47)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.