Mime Prague

Radim Vizváry

VIP

Premiéra: 11.5.2018. Dramaturgie: Jiří Š. Hájek. Výprava: Petra Vlachynská. Hudba: Ivo Sedláček. Režie: Radim Vizváry.
1:00x


Celovečerní tragikomická pantomima v podobě uceleného příběhu, ve kterém chce tvůrce překročit hranice žánru a nabídnout originální formu moderní pantomimy jak ve vnímání jejich principů a techniky, tak i dramaturgie a vizuálního ztvárnění. Snad každý toužíme být v životě velmi důležitou osobou. Občas si tak můžeme i připadat nebo jí dokonce být, cítíme se šťastní a spokojení, avšak jen do té doby, než nás doběhne samota...
14!
Anketa 2018 - redakční volba
Radim Vizváry vítěz v kategorii Nejlepší mužský herecký výkon
Mime Prague
Hodnocení inscenace
Redakce
75 %
Uživatelé
78 %
Hodnocení redakce
Pavel Širmer 70 %
Jiří Koula 80 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Pavel Širmer 70 %
(zadáno: 25.3.2019, počet hodnocení: 1516)
přínosný / zajímavý komentář
75%. Radim Vizváry s pomocí výpravy a světel ovládá jeviště, výtečně pracuje se svým tělem a gesty. Rozehrává téma, které je ve své podstatě depresivní, a nenásilně v něm objevuje i humor. Ke ztvárnění samotnému nelze mít výhrady. Co se týká práce s námětem, v tomto případě nebyl potenciál látky v plné míře využit. Každopádně Vizváry touto inscenací podává další důkaz, že je přední osobností (nejen) české pantomimy.
Jiří Koula 80 %
(zadáno: 7.12.2018, počet hodnocení: 1543)
přínosný / zajímavý komentář
84,99 % Radim Vizváry je prostě čaroděj. Vnější i vnitřní pohled na slávu, na to, co přináší i bere. Hodinové vyprávění bez jediného slova, vtipné i mrazivé. A dojde i na magii!
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Maryš 80 %
(zadáno: 23.6.2019, počet hodnocení: 11)
Ivo Železný 50 %
(zadáno: 13.5.2019, počet hodnocení: 130)
přínosný / zajímavý komentář
No. První půlhodinka pantomima byla. Kdybych to měl srovnat s Fialkou a plejádou jeho originálních současníků... No. Raději ne. Kdo si pamatuje třeba úžasnou atmosféru Cirkusu Alfred ve stanu na Letné v roce 1974, ví, o čem mluvím.
Během půlhodiny třikrát opakovaný stejný nápad? Tak to by tenkrát neprošlo. No smutek. Takhle nějak to asi vypadalo v Říši římské. Na jejím sklonku.

Druhá půlhodinka zdařilá kouzelnická produkce beze slov, ale proč se to prezentuje jako pantomima?

Kouř byl. V bohatých dávkách. Být to o měsíc dřív, tipoval bych na prasklé ústřední topení. Včera nevím.
Mikulin 90 %
(zadáno: 27.4.2019, počet hodnocení: 53)
Ba-jo 80 %
(zadáno: 15.2.2019, počet hodnocení: 192)
přínosný / zajímavý komentář
Radim Vizváry opět ve vynikající kondici podává na jevišti maximum, ale ve srovnání se Sólem se neubráním horšímu hodnocení. Výrazná stylizace za použití "kouzel" a předdefinované zvuky jsou hodně svazující i pro krále pantomimy.
Marcellina 90 %
(zadáno: 19.9.2018, počet hodnocení: 15)
přínosný / zajímavý komentář
Představení mělo v porovnání s autorovým Sólem o něco méně zdařilý scénář, přesto však je potřeba ho zařadit mezi to nejlepší, co lze v našich divadlech v současné době vidět. Pan Vizváry je skvělý!
Kateřina Vodáková 80 %
(zadáno: 16.9.2018, počet hodnocení: 88)
přínosný / zajímavý komentář
Nevšední vjemy. Stojí za vidění.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.