Národní divadlo moravskoslezské [Divadlo Jiřího Myrona]

West Side Story

Premiéra: 6.2.2020
Překlad: Jiří Josek. Dramaturgie: Tomáš Novotný. Scéna: David Bazika. Kostýmy: Hana Knotková. Hudební nastudování: Jakub Žídek. Pěvecké nastudování: Michaela Kadlecová, Jakub Žídek. Choreografie: Lucie Holánková. Dirigenti: Marek Prášil, Jakub Žídek. Režie: Jiří Nekvasil.
Legendární muzikál inspirovaný nesmrtelnou Shakespearovou tragédií „Romeo a Julie“. Na pozadí násilného souboje mládežnických part domácích Tryskáčů a portorických přistěhovalců Žraloků o nadvládu nad newyorskými ulicemi se odehrává love story mladých milenců – Američana Tonyho a Portoričanky Marii. Je možné, aby jejich osudová láska přežila ve světě plném předsudků, nenávisti a násilí...?
Národní divadlo moravskoslezské
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
64 %
64111000
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
24.10.Ne16:00 vstupenky
17.11.St16:00 vstupenky
22.12.St18:30 vstupenky
25.12.So16:00 vstupenky
8.1.So18:30 

Volby

Hodnocení (10)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Rejpalka  50 %
(zadáno: 26.9.2021, počet hodnocení: 125)
přínosný / zajímavý komentář
Promarněná příležitost. Sem tam nějaký nápad, ale jinak se inscenace táhne. Tomáš Savka je sice skvělý zpěvák, ale jako mladík Tony se typově nehodí. Skvělá byla Mariana Polyaková, světlým momentem pak Čára v podání Kristýny Štarhové. Ani živá hudba a slušné choreografie nevytáhne z šedi průměru. Škoda.
Jan456  60 %
(zadáno: 13.9.2021, počet hodnocení: 188)
přínosný / zajímavý komentář
Nemůžu se ubránit srovnání s WSS, kterou inscenoval v roce 1996 S. Moša. Ostravská inscenace nemá požadovaný náboj. Bohužel mi nesedla ani režie. Na představení, které by mělo sršet energií mi přišlo celkem statické. Paruky a kostýmy dělaly z náctiletých postav americké strejce a tetky. Ale vyzdvihnout musím rozhodně orchestr a výborného představitele P.Vyskočila a M.Polyákovou. Pěvecky a hudebně dokázala inscenace dosáhnout stropu a z dokonalé Bernsteinovy hudby vytěžit maxima.
Fedorocko  50 %
(zadáno: 13.2.2020, počet hodnocení: 591)
přínosný / zajímavý komentář
Tak tohle mě úplně nesedlo. První polovinu bych zkrátil na polovinu. je zde spousta hluchých míst, hudba působí někdy až rušivě a celkově,zejména v mužských partech není moc líbivá.Snad s výjimkou písní Tonyho.
Druhá půle už je svižnější i kratší. Celkově ale podruhé už bych nemusel.
RaB  40 %
(zadáno: 9.2.2020, počet hodnocení: 124)
přínosný / zajímavý komentář
Tohle se stane, když je špatně obsazený muzikál s nevhodnou režií. Typově se na postavy nehodí hned několik osob - zejména T.Savka (ten se na Tonyho typově nehodí vůbec-kazí celý dojem), Strenačik či J. Daniel. Samostatnou kategorií je J. Rusnák, který byl 2. nejrušivějším elementem. Z pánů nadějný jen Novák. Holky jednoznačně dominují představení (M. Polyáková byla výborná, Jelínková potřebuje na Anitu dopilovat hereckou důraznost). Režie postrádá energii, nápaditost - je příliš stojická. Mnohdy se na jevišti jen sedí. Se scénou bojují i herci - Savka na schodech málem upadl.Zklamání.Velké.
Irena  100 %
(zadáno: 9.2.2020, počet hodnocení: 59)
přínosný / zajímavý komentář
2. premiéra: Tomáš Savka a Marianna Polyáková naprosto úžasní, Klára Jelínková, Lukáš Adam, Peter Strenáčik, Jiří Daniel skvělí. Krásné představení, všichni byli výborní.
Antonio  90 %
(zadáno: 9.2.2020, počet hodnocení: 88)
přínosný / zajímavý komentář
2.premiéra 8.2. Tomáš Sávka byl super i Mariana Polyáková.Všichni úžasní Jakub Žídek jako dirigent hudba orchestr nádhera doporučuji návštívit. Děkujeme za fajn kulturní zážitek.
Žíža  90 %
(zadáno: 7.2.2020, počet hodnocení: 62)
přínosný / zajímavý komentář
Tak máme za sebou premiéru a jednu generálku a musím konstatovat, že se opět v Ostravě trefili do černého. Vynikající hudební nastudování Jakuba Žídka + jeho energický způsob dirigování (sledovat jeho "taneční" styl dirigování hned z první řady je úžasné) daly představení jasný řád. Z představitelů musíme samozřejmě vyzvednout obě hlavní protagonistky -M.Šnytovou a V.Gidovou - mezi nimiž dokonale fungovala "chemie". Další skvělý výkon byla Kristýna Štarhová - v roli Čáry byla tak živelná, že člověk často očima sledoval jen ji - blahopřejeme! No a dále pak zaujal nesmělý Chino Lukáše Adama.
KatkaL  50 %
(zadáno: 1.5.2020, počet hodnocení: 9)
Janka01  100 %
(zadáno: 3.3.2020, počet hodnocení: 23)
Ester_L  10 %
(zadáno: 20.2.2020, počet hodnocení: 103)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.