Národní divadlo [Stavovské divadlo]

Johann Wolfgang Goethe

Faust

Premiéra: 15.3.2018. Překlad: Radek Malý. Úprava: Jan Frič, Marta Ljubková, Jan Tošovský. Dramaturgie: Marta Ljubková, Jan Tošovský. Scéna: Dragan Stojčevski. Kostýmy: Linda Boráros. Hudba: Jakub Kudláč. Režie: Jan Frič.
3:30


Nejobtížnější, nehratelná a komplikovaná hra, navíc ve dvou dílech. Hra jako maximální výzva, kterou před nás položil nejen Goethe, ale kterou nám klade také inscenační tradice a řada různých zpracování tohoto mýtu o překračování hranic člověka. Ptáme se, v čem je Faust naším současníkem, jakým pokušením by byl vystaven dnes a kolik z někdejšího klasicistního opusu můžeme přenést na jeviště na začátku jedenadvacátého století. Zcela nová úprava, zcela nový Faust...
14!
Anketa 2018 - redakční volba
Saša Rašilov nominace v kategorii Nejlepší mužský herecký výkon
Národní divadlo
Hodnocení inscenace
Redakce
68 %
Uživatelé
59 %
Hodnocení redakce
Lukáš Dubský 70 %
Michal Novák 70 %
Jan Pařízek 70 %
Pavel Širmer 60 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Lukáš Dubský 70 %
(zadáno: 12.4.2019, počet hodnocení: 759)
přínosný / zajímavý komentář
65%. Faust v Národním divadle není lehce stravitelným kusem. Má své problémy, ale na druhou stranu je to inscenace, o které člověk přemýšlí ještě pár dní po zhlédnutí. Provokuje, nutí k zamyšlení… A takové by divadlo mělo být, člověk mu pak i leccos odpustí. Povedl se nový překlad, zaujala scéna a slušné jsou i herecké výkony. Rozkolísané tempo trochu sráží psychedelickou druhou polovinu, témata se z té dravé, postmoderní změti nápadů vynořují dost nenápadně.
Michal Novák 70 %
(zadáno: 13.5.2018, počet hodnocení: 996)
přínosný / zajímavý komentář
(+2)
Osobně si pojmenovávám tuto faustiádu jako divadlo ekvivalentů, takových originálních řešení, které se klasické látce nevzpírají, jen ironizujícím způsobem hledají moderní vyjádření myšlenek díla nebo jeho vizuálních obrazů. Ztotožnění se s tvůrčím opojením není pro diváka snadné, zvláště když v méně známé 2. části si dramaturgie neláme hlavu s výkladem. Divácké ohromení padá do letargie i proto, že tvůrčí ego nezná síto ani nijak nevzdoruje některým nadužívaným klišé. Ale jinak velkolepá scénografie (s drtivě nosným nápadem „kamionu“), ohromující výkon Saši Rašilova, skvělý je nový překlad.
Jan Pařízek 70 %
(zadáno: 12.4.2018, počet hodnocení: 742)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Nelehký kus, který ale dokáže zapůsobit. Byť nejsem znalec tohoto díla, tak si dokážu představit, že od "klasického Fausta" je toto zpracování poněkud vzdálené a leckdo může být trochu v šoku z toho co se mu dostalo. Místy je to opravdu pekelná jízda, zvláště v první polovině. Často přes různé symboliky trochu zaniká obsah a není lehké udržet si alespoň nějakou orientaci v ději. Nicméně jsou tam silná místa, i přes větší délku to nijak nenudí a z hlediska scénografie je to bezpochyby hodně zajímavý počin. V neposlední řadě pak také výtečně démonický S. Rašilov. 66%
Pavel Širmer 60 %
(zadáno: 11.4.2018, počet hodnocení: 1498)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Je velkou výzvou uvést oba díly Fausta v jednom večeru a vypořádat se s problémy druhého. Promyšlená aktualizace, umístněná do současnosti, smysl dává a promlouvá, čemuž pomáhá významově promyšlená a efektní scéna. Trefný dobový posun a výklad postav Fausta a Markétky. Originální řešení řady situací. Chce-li divák vstřebat druhou část, nesmí se vzdávat. Inscenátoři v ND předložili svůj názor na Fausta. Nemusíme se s ním ztotožnit, ale stojí za to se s ním seznámit.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Frank Shelley 90 %
(zadáno: 16.4.2019, počet hodnocení: 11)
Katkrau 50 %
(zadáno: 9.4.2019, počet hodnocení: 38)
přínosný / zajímavý komentář
Vzhledem k tomu, že po přestávce hlediště značně prořídlo, považuji za osobní úspěch, že jsme s kamarádkou vydržely až do konce. Ač měla hra některé skvělé momenty, převážila naprosto hluchá, překombinovaná a zbytečná místa. Herecký výkon hlavních aktérů byl parádní, ale inscenace byla zbytečně dlouhá. Pokud bylo nicméně hlavním cílem diváka šokovat, rozhodně se to podařilo. Náklaďák, discokoule, technoparty, prostitutky, latex a další výstřednosti obvykle na prknech Stavovského divadla skutečně nevídáme. Pozitivně hodnotím, že toto zpracování jen tak z paměti nevymažu, přesto celkově 50 %
Michalmusek 80 %
(zadáno: 9.4.2019, počet hodnocení: 174)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Velice zajímavý divadelní počin. Scéna perfektní a Saša Rašilov jedinečný. Z ostatních herců bych rád vyzdvihl Pavlínu Štorkovou. Určitě to není hra pro každého, ale mě se to líbilo.
Alcha 80 %
(zadáno: 31.3.2019, počet hodnocení: 79)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi silné představení po všech stránkách - hodně textu, postav, hodně zaplněné jeviště. Někomu vadí kamion na jevišti Stavovského divadla, ale já to vnímala jako velmi nápadité řešení, díky kterému se divák vydává na faustovskou cestu do pekla nebo ke spasení. M. Pechlát i S. Rašilov podali skvělý výkon a jejich kolegové nezůstali pozadu. S. Rašilov od příchodu na jeviště nepolevil a to je při tak dlouhém představení obdivuhodné, Mefistofeles byl skutečným pokušitelem, chvíli ďábel, chvíli kašpárek jako z loutkového divadla. Jako vždy pro mě byla zjevením P. Štorková ve všech svých rolích.
Denisa H. 80 %
(zadáno: 31.3.2019, počet hodnocení: 251)
přínosný / zajímavý komentář
První část mě uhranula. Asi převážně scénou, ale nedokázala jsem odtrhnout zrak a mysl neměla potřebu toulat se jinde. V druhé části jsem se sice taky soustředila, přesto jsem se už poněkud v ději ztrácela. Jako celek to pro mě byl mírně nadprůměrný zážitek s dokonalou scénografií (kamion se mi rozhodně neokoukal) a opravdu vynikajícím S. Rašilovem! Bezprostřední dojmy mi našeptávají, že to chci vidět ještě jednou - první část kvůli scéně, druhou že bych mohla třeba více pochopit... (Viděno odpolední představení.)
Tchupak 30 %
(zadáno: 25.3.2019, počet hodnocení: 3)
Juagustin 30 %
(zadáno: 5.3.2019, počet hodnocení: 10)
přínosný / zajímavý komentář
Zpočátku jsem se chytal. S příjezdem kamionu a nástupem nesrozumitelných postav to přešlo; ne, že byl nerozuměl, CO se děje, ale PROČ. Proč je to tak hlučné, ošklivé, únavné a dlouhé, pořád jen sex, milióny postav v podivných kostýmech, hlas přes reproduktory. Proč není rozumět textu přes hlasité ruchy. Druhá půle začala slibně, ale - při videosekvenci jsme to vzdali.
Oceňuju výkon pánů Pechláta a Rašilova a je mi líto té práce a energie kterou všichni do hry dali a dávají. Oceňuju i odvahu tuto hru uvádět, poskytla nám námět na diskusi a přemýšlení po zbytek večera. Ale doporučit ji nemohu.
MicRuz 70 %
(zadáno: 28.2.2019, počet hodnocení: 16)
ŠímaK. 70 %
(zadáno: 11.2.2019, počet hodnocení: 7)
McScrooge 70 %
(zadáno: 9.1.2019, počet hodnocení: 10)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Na Fausta jsem šel s obavami, nakonec jsem ale odcházel potěšený.

Faust byl děsivý, ale příjemně děsivý. První půle byla jednoduše fantastická. Druhá půle byla pak náročná, chaotická, naturalistická, občas odporná, ale přesto fascinující. Chvílemi jsem měl pocit, že přede mnou ožívají obrazy Hieronyma Bosche. Saša Rašilov v roli Mefista byl naprosto úžasný.

Abych to shrnul - Faust se buď musí líbit, anebo se musí nenávidět.
Petr-sima 80 %
(zadáno: 8.1.2019, počet hodnocení: 62)
AliV 50 %
(zadáno: 5.1.2019, počet hodnocení: 77)
přínosný / zajímavý komentář
Oceňuji snahu tvůrců předat divákům oba díly Fausta, ovšem v jednom večeru, s délkou 3 a půl hodiny už to překračuje hranici snesitelnosti. Ovšem musím pochválit výkony herců (zejména Saši Rašilova, Veroniky Lazorčákové i Martina Pechláta) a též nový překlad - a musím poznamenat, že nechápu zdejší hodnocení jednoho uživatele, že překlad je "jak z pera třeťáka". Naopak, překlad je velmi pečlivě a zároveň citlivě přenesen do současné češtiny. Na inscenaci jde vidět, že se tvůrci snažili předat z komplikovaného Fausta co nejvíc, zůstalo to ovšem tak na poloviční cestě.
Vama95 30 %
(zadáno: 18.12.2018, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Snad ještě nikdy jsem nebyl v divadle takto v šoku. Místy jsem nevěděl, zda se mám sát nebo brečet. Předpokládám, že jsem pochopil, co tím vším chtěl režisér říct, ale ten způsob, kterým to provedl, zdá se mi poněkud nešťastným. Sex, nahé ženy, kostýmy jako z bordelu, trapné vtipy... Nemohu se zbavit dojmu, že bylo záměrem pojmout klasické dílo moderním způsobem. Zejména v první polovině druhé části jsem nevěřil svým očím, co je možné v Národním divadle vidět. Nicméně dvě velká pozitiva inscenace musím zmínit - brilantní výkon Saši Rašilova v jedné z hlavních rolí a krásná závěrečná scéna.
Leafeltova 50 %
(zadáno: 19.11.2018, počet hodnocení: 70)
přínosný / zajímavý komentář
neuvěřitelné výkony herců, ale velmi náročné a dlouhé, zajímavé kulisy
Mart 50 %
(zadáno: 19.10.2018, počet hodnocení: 49)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Dlouhé, dost manýra a málo známá konečná část asi opraqvdu za inscenaci už nestojí. POdle všechu už ovlivněno věkem autora a pravděpodobně i léky?
Artaud 60 %
(zadáno: 14.10.2018, počet hodnocení: 213)
Marty 80 %
(zadáno: 2.10.2018, počet hodnocení: 19)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Klasiku Fausta mám ráda, originální provedení, strhující herecké výkony, leč dlouhé, divácky náročné.
Petrr 80 %
(zadáno: 16.9.2018, počet hodnocení: 162)
Monday 10 %
(zadáno: 15.9.2018, počet hodnocení: 21)
přínosný / zajímavý komentář
Hrůza. 10% hercům za to, že to musí hrát. Jinak nedefinovatelné, trapné a naprosto nevhodné.
Step.zuzana 60 %
(zadáno: 14.9.2018, počet hodnocení: 56)
Camarido 40 %
(zadáno: 11.9.2018, počet hodnocení: 63)
Vladimír Rogalewicz 50 %
(zadáno: 7.9.2018, počet hodnocení: 487)
přínosný / zajímavý komentář
Představení přesně popsal Michal Novák - já jen na rozdíl od něj hodnotím celkově mnohem níže, 50 % je spíš za spoustu dobrých jednotlivostí, než za celkové vyznění (to by dopadlo výrazně hůř). Ten kus - přes všechno snažení celého týmu - nestrhne, divák ho vnímá více rozumem než citem.
MartinaEli 60 %
(zadáno: 19.6.2018, počet hodnocení: 47)
Theatregoer 0 %
(zadáno: 19.6.2018, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
(+3)
Na rozdíl od představení Velvet Havel Faust Fričovi vůbec nesedl. Nové přebásnění využívalo primitivní rýmy, což je přirozené v knížkách pro děti, nikoliv v "nejobtížnější, nehratelné a komplikované hře". Vidět kamion na jevišti Stavovského divadla pak přímo fyzicky bolelo. Inscenaci nezachránil ani jinak osvěžující prvek skleněného kvádru - jasně "inspirovaný" Mikuláškem.
Hodnotit mohu pouze nesmyslnou a chaotickou první polovinu, stejně jako mnoho dalších jsme odešli. I Bettina von Arnim by Fausta uchopila lépe, a to jí nikdo nemůže vyčítat nedostatek fantazie.
Rada-kritizuju 0 %
(zadáno: 19.6.2018, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
(+2)
Chaos, kýč, laciné scény, nechutenství aneb Utrpení mladého diváka

Autor nového překladu Radek Malý by se měl držet u psaní dětských knih, nové přebásnění bylo jak z pera třeťáka, avšak to bylo to nejmenší. Začátek byl sice nudný, ale sliboval klasickou podívanou, příjezdem kamionu se však scéna změnila v satanistickou diskotéku s inspirací v Erotic City. Scény byly chaotické, zbytečně přisprostlé, kostýmy nepochopitelné, větší bizár než latinskoamerické novely. Ani obsazení hru nezachránilo (Rašilov, Pechlát), stejně jako třetina publika jsme o pauze odešli.
Nejhorší hra z repertoáru ND.
JirkaS 0 %
(zadáno: 10.6.2018, počet hodnocení: 164)
přínosný / zajímavý komentář
(+3)
První zhruba čtvrthodinka skvělá. Pak nasednutí do kamionu a zmar, změť výjevů, množství postav v nichž se neorientuji. Chaos, zmatek, nepochopení. Cloumal mnou vztek a chtělo se mi zařvat na celé divadlo, co to sakra má být. Panu režisérovi se inscenace zvrhla v rej hnusu, kýče, trapnosti, zmatečnosti, uřvanosti. Nevím, o čem se hrálo a chtělo se mi z tohoto patvaru zvracet. Žádné emoce, žádný děj, žádné silné momenty. Tohle bolí. Poprvé v životě jsem při děkovačce netleskal, ale založil jsem si ruce na prsou. Pro mě to bylo jedno velké trápení a utrpení. Tohle nepatří do ND! /9.6.2018/
Vaklav 40 %
(zadáno: 10.6.2018, počet hodnocení: 191)
přínosný / zajímavý komentář
44% / Výborný Saša Rašilov.
Šel jsem na představení vybaven na úrovni maturanta z doby, kdy ta zkouška měla snad smysl. Předem jsem více po info nepátral. Po představení jsem se dovzdělal.
Nedokážu představení pochválit, ale zase se mi ho po přečtení dalších informací o hře nechce úplně shodit.
Jsou tam pěkné i pekelné pasáže. Uprostřed druhé půlky jsem vážně přemýšlel o odchodu... Konec byl vlastně opět dobrý.
No, tak tedy - návštěva tohoto představení je risk větší než malý. Ale tvrdil bych i to, že kdo nehledá, nenajde a i cesta může být cíl (i když někdy je v ní hodně děr a drncá to).
Codeas 100 %
(zadáno: 16.5.2018, počet hodnocení: 16)
Michvon 70 %
(zadáno: 11.5.2018, počet hodnocení: 132)
přínosný / zajímavý komentář
Je to pekelná jízda, ale Frič svírá volant poměrně pevně v rukou. Kromě malých částí druhé půlky mě to hrozně bavilo. Herci super, scéna perfektní, hudba skvělá. Současné směřování ND se mi moc líbí.
Oliverpiv 70 %
(zadáno: 7.5.2018, počet hodnocení: 50)
Jirkan 90 %
(zadáno: 3.5.2018, počet hodnocení: 564)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
2.5. 2018: Této inscenaci se nedá odepřít originalita scénického pojetí, herecké výkony (včetně tzv. company) a důkladné dotažení některých momentů (které často doplňují inscenaci humorem). S celkovou délkou jsem neměl problém, ale bylo vidět, že řada diváků byla opačného názoru. Možná by se dalo škrtat, to musí posoudit jiní. Výtek by se dalo najít mnoho, ale o tom to není. Viděl jsem něco jiného, provokujícího a zároveň fascinujícího, fungujícího a promlouvajícího. Vyvolává to řadu otázek o tom jak inscenovat tento text a zda takové pojetí je vhodné pro ND... Umění je živé...
Plšík 70 %
(zadáno: 2.5.2018, počet hodnocení: 372)
Domi.Mac 80 %
(zadáno: 23.4.2018, počet hodnocení: 34)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Výborný Rašilov. Velmi dobří - Lazorčáková a Pechlát. Stejně tak Štorková v menší roli, přesto okouzlující. Scéna, výprava, dramaturgie, tleskám. Fascinující projekt, jen poněkud dlouhý, vážně by si zkrácení zasloužil. Tleskám!
Adaben 60 %
(zadáno: 20.4.2018, počet hodnocení: 43)
přínosný / zajímavý komentář
Viděl jsem jen do přestávky (z řady i osobních důvodů), takže mé hodnocení není kompletní. Slušné to bylo do konce prvního dílu, především jeviště vždy prozářily scény s V.Lazorčákovou. Mefistoteles i Faust podle mne zas tak výjimeční nebyli (ale vím, že je to těžké). To, co následovalo ještě před přestávkou z dalšího dílu, mne míjelo. Vůbec si myslím, že se spíš tvůrci měli soustředit na propracování děje 1.dílu, například vysvětlení osvobození Markétky bylo trochu odbyté. Zatím pro mne nejzajímavější a nejvyrovnanější Faust zůstává ten rozhlasový s Cupákem, Hrušínským, Medřickou atd.
Zizkov 70 %
(zadáno: 12.4.2018, počet hodnocení: 18)
přínosný / zajímavý komentář
Díky za druhý díl.
Rašilovova životní role?
Wtomas 50 %
(zadáno: 8.4.2018, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
Dvě poloviny, nebe a dudy.
První: dávala smysl, nápaditá, dynamická, překvapivá, dal bych jí 75%.
Druhá:
-
-
Jestliže jeden divák přirovnával druhou půlku k bramboračce, tak ji já přirovnám k dortu od pejska a kočičky.

ALE! Herecky skvělé, bravurně obsazené. Stojí za vidění (minimálně kvůli první půlce).
A, je pravda, že si docela masochisticky pohrávám s myšlenkou dát si tohle pekelné představení znovu, což se tak často nestává.
Vilemkubac 70 %
(zadáno: 8.4.2018, počet hodnocení: 44)
Kloboukdolu 100 %
(zadáno: 28.3.2018, počet hodnocení: 25)
přínosný / zajímavý komentář
Masakr! Frič je dnle mého názoru génius! Využil snad všech divadelních prostředků, které Stavovské divadlo nabízí! Neuvěžitelný Rašilov, skvělý Pechlát. :-)
Togaf 50 %
(zadáno: 26.3.2018, počet hodnocení: 122)
KSnow 90 %
(zadáno: 23.3.2018, počet hodnocení: 75)
přínosný / zajímavý komentář
(+2)
Tohle budu asi zpracovávat ještě dlouho, ale v tom nejlepším smyslu. Pro mě se vážně jednalo o naprosto fascinující zážitek. A to i ve druhé půlce, která mi nepřišla slabší než ta první, snad i naopak. Jasně, je to hrozně dlouhý a rozhodně to není pro každého, ale pokud vám nevadí divadlo, které vás přímočaře nevede od scény ke scéně, ale které vás donutí přemýšlet, cítit, a vrhne vás do víru, ve kterém je na vás, abyste plavali a neutopili se, tak na to zajděte. Fakt to stojí zato.
Marsden 50 %
(zadáno: 23.3.2018, počet hodnocení: 9)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Po skonceni predstaveni jsem mel chut dat nulu, ale hledam to pozitivni. Ano, vsechno to dat dohromady, nazkouset, vymyslet a utvorit v nejaky celek dalo jiste praci. Herci delaji co muzou, kostymy a scena obdivuhodna, hudba podtrhuje silu predstaveni. Vsechno to ma fungovat a do sebe zapadat, ale co naplat, kdyz ve vysledku se jedna o jeden velky patvar. Pripadal jsem si tam uplne zbytecne jako pan Svehlik na scene. Kdyz jsem ho videl odchazet zadnim vchodem v civilu po predstaveni, mel jsem tuseni, ze by mi na pivu rekl v jaky sracce to musi hrat. Potlesk na konci vlazny. Rozpolcenost.
MarekLinhart 80 %
(zadáno: 22.3.2018, počet hodnocení: 152)
Ci_bucek 40 %
(zadáno: 22.3.2018, počet hodnocení: 3)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
První část hry byla opravdu povedená. Nechal jsem se celou atmosférou unést. Nápad s kamiónem byl ohromující. Pak ale přišla na řadu druhá část, která celý prožitek zkazila. Něco tak zbytečného a dlouhého jsem dlouho neviděl. Z divadla jsem odcházel vyčerpaný a zklamaný.
Slavek53 60 %
(zadáno: 18.3.2018, počet hodnocení: 64)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Naprosto úžasný Mefisto Saši Rašilova a nápad s kamionem v první polovině hry (jasných 80%). Druhá byla jako když pejsek a kočička vařili dort a k nepřečkání dlouhá.
Blumarik 70 %
(zadáno: 18.3.2018, počet hodnocení: 218)
Sluha 70 %
(zadáno: 16.3.2018, počet hodnocení: 153)
Sabina Krejčová 90 %
(zadáno: 16.3.2018, počet hodnocení: 1)
LucieSykorova 80 %
(zadáno: 16.3.2018, počet hodnocení: 105)
přínosný / zajímavý komentář
Zkrátit prosím druhou polovinu????
Suzana 50 %
(zadáno: 16.3.2018, počet hodnocení: 225)
přínosný / zajímavý komentář
+ 5% za efekty
Hrubajs 30 %
(zadáno: 16.3.2018, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
(+2)
První část byla obstojná, dobrá hudba, kvalitní výkony herců, ovšem dojem naprosto zkazila část 2. To byla totální katastrofa, možná by bylo lepší, kdyby mě unudila, ale bylo to tak hrozné, že nuda by oproti tomu byla zábava.
P.S. šíleně dlouhé.
Strom-z 20 %
(zadáno: 16.3.2018, počet hodnocení: 29)
přínosný / zajímavý komentář
Cca prvni dve tretiny prvni pulky nebyly spatny, zaujala me mj. i scena. pulka druha z myho pohledu naprosto OTRESNA, chaos na entou, kterej absolutne nefungoval a nedal se prezit... je mi lito, kamion byl podle me povedenej, rasilov dobrej, ale ta druha pulka to proste absolutne zabila (uz konec ty prvni bohuzel sklouzl do bramboracky).
Ellen68 80 %
(zadáno: 15.3.2018, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Výborné zpracování. Moderní pojetí vůbec nevadilo ba naopak! Význam totiž zůstal zachován. Doba představení trochu dlouhá. Druhá půle by šla stáhnout min. o polovinu. První půle výtečná! Děkuji za nádherné představení! Saša Rašilov a Martin Pechlát si zaslouží můj klobouček dolů.
Dramaholik 60 %
(zadáno: 15.3.2018, počet hodnocení: 104)
Marsed 20 %
(zadáno: 15.3.2018, počet hodnocení: 143)
přínosný / zajímavý komentář
(+2)
Tento nadherný veršovaný text se rozplynul v naprostý chaos. Snaha do této hry vměstnat snad úplně všechno co jde, je zničující. Scéna předimenzovaná, kostýmy nezáživné , hudba nic neříkající. Nevadí mi moderně zpracovaný klasický text, ale musí to mít hlavu a patu a nějakou úroveň, a to nemluvím o délce představení.
Andro 80 %
(zadáno: 15.3.2018, počet hodnocení: 43)
Troska 50 %
(zadáno: 15.3.2018, počet hodnocení: 30)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
V den úmrtí Hawkinga, vidět jeho kopii ve Stavovském divadle velmi potěšující stejně tak jako hudba, kamión, texty a výkony Pechláta a Rašilova. První půle mnohem lepší než druhá.
SakuL 80 %
(zadáno: 15.3.2018, počet hodnocení: 60)
Proda 30 %
(zadáno: 14.3.2018, počet hodnocení: 21)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.