Next Picture

Peter Serge Butko

Bláznivý Petříček

Premiéra: 15.11.2010. Na motivy stejnojmenného filmu Jeana-Luca Godarda. Scéna: Jan Truhlář. Kostýmy: Hana Soukupová. Hudba: Roman Holý. Texty písní: Marek Doubrava. Režie: Peter Serge Butko.
1:40x


Divadelní variace na filmovou „gangsterskou pohádku“. Příběh lásky mladého muže, znuděného všedností a krásné teroristky, kteří utíkají před policií, rodinami, ale také před životem.
Hodnocení inscenace
Redakce
52 %
Uživatelé
62 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Jiří Koula 40 %
(zadáno: 2.5.2012, počet hodnocení: 1401)
přínosný / zajímavý komentář
Přiznávám, že mám problém už se samotnou předlohou, Butkovo přenesení tohoto díla na jeviště bylo pro mě bohužel příliš dobré.
Veronika Boušová 40 %
(zadáno: 15.2.2012, počet hodnocení: 276)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělé herecké etudy Vojty Dyka a Tatiany Vilhelmové. Osobně jsem ale byla zvědavá na převedení Godardova filmu do jevištní podoby, které se bohužel nezdařilo, i když snaha o "divadelní" road movie tu je. Divák se dobře pobaví, ale od děje nesmí nic čekat.
Pavel Širmer 40 %
(zadáno: 30.1.2011, počet hodnocení: 1405)
přínosný / zajímavý komentář
Hercům se podařilo rozehrát pár vtipných scének, zvláště T. Vilhelmová ukázala šíři svých výrazových prostředků. Pojetí je ovšem už v základu velmi nešťastné. Na začátku se nastíní zápletka (převzatá z filmu), ale postupně se na ni takřka rezignuje. Z nastíněných motivů se nevychází, nejsou rozvíjeny. Režijně nezvládnutá inscenace (na které je mimořádně patrná absence dramaturga) postupně sklouzává do prázdné, povrchní a laciné estrády. Občasné ujasnění souvislostí pak vyznívá jakoby navíc. Inscenace působí jako spíchnutá horkou jehlou a odfláknutá. Pro mě velké zklamání!
Jiří Landa 70 %
(zadáno: 30.1.2011, počet hodnocení: 2793)
přínosný / zajímavý komentář
Zatím vůbec nejlepší herecký výkon Tatiany Vilhelmové. Herecky i režijně velmi nápaditá inscenace.
Helena Grégrová 70 %
(zadáno: 30.1.2011, počet hodnocení: 1336)
přínosný / zajímavý komentář
Absolutně odzbrojující Tatiana Vilhelmová!
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Kirim 60 %
(zadáno: 10.8.2018, počet hodnocení: 14)
Falada 60 %
(zadáno: 27.5.2018, počet hodnocení: 31)
přínosný / zajímavý komentář
Výborná Vilhelmová, ale bohužel o dost slabší Dyk.
Mr.Schaffer 60 %
(zadáno: 9.5.2018, počet hodnocení: 39)
přínosný / zajímavý komentář
Výborní Táňa i Vojta v naprosto bláznivé komedii.
Phoenix 70 %
(zadáno: 17.2.2018, počet hodnocení: 29)
Luciferie 50 %
(zadáno: 12.12.2017, počet hodnocení: 101)
přínosný / zajímavý komentář
Oba byli výborní, i přes to za mě průměrné představení.
MarekLinhart 60 %
(zadáno: 3.12.2017, počet hodnocení: 120)
Anah 60 %
(zadáno: 20.11.2017, počet hodnocení: 123)
JirkaS 30 %
(zadáno: 20.11.2017, počet hodnocení: 119)
přínosný / zajímavý komentář
Bohužel pokud se mi chce v divadle spát, tak ta inscenace prostě není dobrá. A to je přesně případ této inscenace. Začátek dobrý, scéna s natankováním benzínu úžasná, jelikož V. Dyk dostal takový výtlem z toho, jak T. Vilhelmová hraje drsnýho chlápka od pumpy, že se asi dvě minuty nedokázal přestat smát. Ale pak to šlo z kopce. Filmovou předlohu neznám, forma představení mi nesedla, a tak jsem většinu času bojoval se spánkem. Ta procenta tak uděluji především za začátek a konec. To mezi tím jsem příliš nevnímal. Což je škoda, oba aktéři jsou jinak skvostní! /12.11.2017 v Č. Budějovicích/
Vladislavka 50 %
(zadáno: 1.11.2017, počet hodnocení: 51)
Richard Novák 50 %
(zadáno: 20.10.2017, počet hodnocení: 70)
Ttie 60 %
(zadáno: 4.10.2017, počet hodnocení: 16)
Kateřina Vodáková 80 %
(zadáno: 23.9.2017, počet hodnocení: 72)
přínosný / zajímavý komentář
Hravé, svěží, chytře vtipné! Kus, který do svérazného prostředí La Fabriky sedí. Vojta Dyk je multitalentovaný umělec a ve své generaci nemá konkurenta. Hra má spád a nápad, ještě větší šmrnc a náboj jí přidává výrazná chemie mezi ústřední, i v soukromém životě partnerskou dvojicí. Některé vtipy přímo reagují na aktuální dění ve společnosti a skvěle funguje i kontakt s diváky. Rovněž kvituji několik živě zazpívaných písní.
Ferouser 70 %
(zadáno: 23.6.2017, počet hodnocení: 10)
Abigail7 70 %
(zadáno: 26.3.2017, počet hodnocení: 210)
přínosný / zajímavý komentář
67% - Příběh zajímavý, poeticky a zvláštně řešený, byť někdy až trochu moc střihově a zmateně, když se soustředil spíš na jednotlivé scény, než na plynulý příběh - což zdůraznilo i natáčení filmu. Skvělé výkony, zejména T. Vilhelmové.
Michkyse 40 %
(zadáno: 21.3.2017, počet hodnocení: 63)
přínosný / zajímavý komentář
Vtipné momenty střídaly dost nudné části... Možná ještě lehčí zkrácení některých pasáží ve hře by přispělo k jejímu zrychlení a zintenzivnění zábavných momentů.
Petra. 50 %
(zadáno: 29.1.2017, počet hodnocení: 27)
Peťka 60 %
(zadáno: 29.4.2016, počet hodnocení: 7)
přínosný / zajímavý komentář
Úžasní herci
Sidl 70 %
(zadáno: 27.4.2016, počet hodnocení: 19)
přínosný / zajímavý komentář
Velice příjemně překvapující herecké vystoupení Vojty a standardně skvělé představení od Táni, takže spokojenost.
Andy2009 70 %
(zadáno: 16.4.2016, počet hodnocení: 38)
Alunalune 70 %
(zadáno: 15.2.2016, počet hodnocení: 28)
Lukrativni 50 %
(zadáno: 13.12.2015, počet hodnocení: 63)
Lusi 70 %
(zadáno: 10.12.2015, počet hodnocení: 38)
Tarbík 90 %
(zadáno: 20.10.2015, počet hodnocení: 77)
Fedorocko 60 %
(zadáno: 13.10.2015, počet hodnocení: 413)
Barka 50 %
(zadáno: 31.5.2015, počet hodnocení: 156)
přínosný / zajímavý komentář
Jsem z toho nějaká rozpačitá. Námět dobrý, ale přišlo mi, že Dyk s Vilhelmovou tak trochu pozapomněli na diváka a šlo jim především o to pobavit sami sebe a toho druhého na něčem nachytat... ze začátku se tomu člověk pousměje, ale když to takhle jede celou dobu, sympatie se vytratí.
Bina 60 %
(zadáno: 26.12.2014, počet hodnocení: 27)
Didis 40 %
(zadáno: 5.12.2014, počet hodnocení: 5)
přínosný / zajímavý komentář
Chvílemi dost nuda, představení mě hodně zklamalo
Zuzatab 70 %
(zadáno: 29.9.2014, počet hodnocení: 64)
přínosný / zajímavý komentář
Děj nehodnotím, občas mám problém i se samotným dílem Godarda, ale obsazení Táni Vilhelmový a Vojty Dyka bylo dokonalou volbou, moc jim to spolu (nejen) na jevišti sluší. Smála jsem se chvílema tak, že mi tekly i slzy. Ale je pravda, že Táňa i přes svou výšku měla nad Vojtou navrch, je to prostě živel.
Zelvista 50 %
(zadáno: 9.8.2014, počet hodnocení: 14)
Howard 20 %
(zadáno: 21.5.2014, počet hodnocení: 5)
přínosný / zajímavý komentář
Body za nevsedni spojeni divadla se zpetnou projekci, jina naprosto zbytecna a mnohdy nudna inscenace, ktera dle meho nevedela, co vlastne chce byt.
Nejlepsi byly herecke etydy s hrou samotnou vubec nesouvisejici - napr. vietnamka s us-vojakem apod.
Nevim, jestli byla hlavni chyba v predloze, dramaturgii nebo rezii, inscenace zkratka nefungovala, at herci delali, co mohli.
VIPER 40 %
(zadáno: 26.2.2014, počet hodnocení: 22)
přínosný / zajímavý komentář
Představení, které patří mezi velmi krátká (1:20 bez přestávky) se na můj vkus až neuvěřitelně táhlo. Hlavní slabinou byla pro mě režie naopak silnou stránkou byla scéna a herecké výkony (ovšem ani ty nebyly nijak oslnivé). Po obsahové stránce náročnější hra než se na první pohled jevilo občas sklouzávala k vulgaritě a lacinosti. Osobně jsem měl ještě subjektivní problém s tím, že podtatná část dámského obecenstva se nekriticky uchechtává při každém pokusu o vtip od idola Vojty Dyka.
Hanala 30 %
(zadáno: 22.9.2013, počet hodnocení: 30)
Nikki123 80 %
(zadáno: 4.11.2012, počet hodnocení: 121)
přínosný / zajímavý komentář
Příběh pro mne trochu jako z jiné dimenze, ale herecké výkony skvostné!
Frankovka 70 %
(zadáno: 27.10.2012, počet hodnocení: 208)
Bacraj 70 %
(zadáno: 5.6.2012, počet hodnocení: 164)
Terez 70 %
(zadáno: 12.4.2012, počet hodnocení: 81)
Evano 100 %
(zadáno: 8.4.2012, počet hodnocení: 22)
přínosný / zajímavý komentář




Jde o představení, které nejen, že je svělé a stále skvělejší, ale postupně prorůstá do života herců,což je úžasné oživení. Ale postupně se stává součástí i mého života, protože na ně chodím pravidelně a stále nacházím moudrosti, sdělení, které jsem opomněla. Příběhy o lásce, v konfrontaci se současným častým střetem s argesí, potřebujeme vidět a oba herci nám divákům jej podávají v bravurním výkonu.

Děkuji a kdo jste neviděl představení ...jděte......

Radka 90 %
(zadáno: 1.11.2011, počet hodnocení: 53)
přínosný / zajímavý komentář
Hezké.
Lumca 80 %
(zadáno: 9.10.2011, počet hodnocení: 285)
Misa 50 %
(zadáno: 20.6.2011, počet hodnocení: 79)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělá Vilhelmová, naprosto zastiňuje Dyka. Jinak jsem se místy nudila, asi 5x jsem čekala konec a on stále nebyl. Zápletka není úplně jasná - zvláště role Táni.
Kevinator 70 %
(zadáno: 19.3.2011, počet hodnocení: 183)
přínosný / zajímavý komentář
Vilhelmová i Dyk jsou skvělí herci, mimové, klauni. Inscenace slabá.
Peetra 40 %
(zadáno: 8.3.2011, počet hodnocení: 139)
přínosný / zajímavý komentář
Hrozně jsem se těšila na představení, a když jsem byla v divadle, tak jsem se zase těšila domů. Něco mězi divadlem a filmem, nejasná zápletka a hlavně hrozná nuda. Herecké i pěvecké výkony perfektní, ale to je málo.
Qtina 80 %
(zadáno: 5.2.2011, počet hodnocení: 35)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi zajímavé představení. Oproti divadelní klasice si člověk vychutná spojení živých herců a projekce. Taková gangsterská roadmovie. Skvělé herecké výkony.
Vladimír Rogalewicz 80 %
(zadáno: 6.12.2010, počet hodnocení: 448)
přínosný / zajímavý komentář
Příjemné osvěžení v současném marasmu pražských dramaturgií. Hra, která nic nepředstírá, pobaví (i nápaditým řešením). Znamenité herecké výkony (zejména Tatiana Vilhelmová - snad její dosud nejlepší divadelní kreace).
Petra 80 %
(zadáno: 21.11.2010, počet hodnocení: 24)
přínosný / zajímavý komentář
T.Vilhelmová naprosto výborná, V. Dyk také tak, jen se musí s rolí asi trochu sžít. Jinak dobře udělaná hra se zajímavou scénou a super hudbou.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.