OLDstars [Werichova vila]

Margaritě...

Premiéra: 10.4.2018 | Werichova vila | 1:30x
Dojemné a silné monodrama, které je jakýmsi deníkovým průletem 180 dny. Jak bojovat s nepřízní osudu? Nejlépe s humorem, nevadí, že je občas drsný. A hlavně se nenechat v průšvihu utopit. Nadechnout se lze i jednou nosní dírkou. Margarita má dnes narozeniny a nikdo z jejích dětí, natož bývalý manžel si na ni ani nevzpomněl. Jen od svého lékaře dostává nečekaný dárek...
OLDstars
Hodnocení inscenace
Redakce
76 %
Uživatelé
83 %
83251000
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
15.2.St19:30
15.2.St19:30 

Volby

Hodnocení (30)

HODNOCENÍ REDAKCE
Jan Pařízek  80 %
18.3.2019 | 838 hodnocení
+ souhlasím
Ač se nejedná o nijak veselé téma, tak je tato hra až nečekaně hodně pozitivní. Svým vlastním způsobem dobře akcentuje klasické rčení "opravdovou hodnotu něčeho poznáš, až když to ztratíš". Ono samozřejmě nelze žít naplno neustále, ale je velmi nebezpečné dlouhodobě sklouznout k jakémusi šedivému stereotypu bez větších životních výkyvů. A někdy opravdu musí přijít i smrt, aby se začalo opět pořádně žít. To vše je v této inscenaci velmi pěkně znázorněno a suverénní L. Krbová tomu velmi zdatně napomáhá svým přirozeným projevem a přesvědčivým výkonem.
Jiří Koula  70 %
6.12.2018 | 1599 hodnocení
+ souhlasím
Příliš dokonalá inscenace. Více viz blog.
Helena Grégrová  90 %  Tip Helena Grégrová
25.5.2018 | 1533 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
To takhle jednoho večera vystoupáte na půdu Werichovy vily, překročíte hranici mezi hledištěm a jevištěm, zapomenete, že pozorujete známou hereckou tvář interpretující naučený text a devadesát minut patří jen Margaritě a vám. Ona vám s bezprostřední autenticitou svěří svůj příběh, do vyprávění nenásilně přidá recept jak se za žádných okolností nevzdávat, a vy jí visíte na rtech a fandíte jejímu nadhledu, vítaně nakažlivému optimismu a chuti žít. Další ze spanilých monodramatických jízd v repertoáru OLDstars.
Lukáš Holubec  60 %
30.4.2018 | 715 hodnocení
+ souhlasím
Přemýšlím, jak je možné, když se jedná o natolik záslužný text, jehož téma je závažné, aktuální, důležité a výkon Ljuby Krbové je na hranici bezchybnosti, že jsem nebyl více do příběhu vtažen. I propracovanost textu se zdála býti pečlivou, což bylo nejvíce znát na dialozích, které Ljuba Krbová také zvládla s naprostou přirozeností a přehledem. Komorní atmosféra v půdním prostoru Werichovy vily rovněž nahrávala intenzitě prožitku. Zřejmě tedy budu znít jako necitlivý člověk, ale já jednoduše až příliš často objevoval ve hře určitou neuvěřitelnost, jež mi dokázala odrážet drtivé ataky na city...
Pavel Širmer  80 %  Tip Pavel Širmer
11.4.2018 | 1868 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
75%. Monodrama o ženě, která se musí postavit neoptimistické lékařské diagnóze. Carlos Be sepsal reálně se jevící myšlenky a pocity obyčejné ženy. Přestože problematika a užívané dramatické prvky jsou poněkud obehrané, autor se (také díky použití humoru) vyhnul zveličování a falešnému sentimentu. A na konci připravil překvapení přinášející přesah i do života těch, kteří mají to štěstí být zdraví. Naturelu Ljuby Krbové hra přesně sedí. Herečka nevystoupí z role, jakoby příběh opravdu odžila. Navíc v malém podkroví Werichovy vily dokáže blízko sedící diváky doslova vtáhnout.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
R.JELEN.21  80 %
1.12.2022 | 201 hodnocení
+ souhlasím
Blíže k divadlu už to nejde :) Děkuji za tento nevšední zážitek :)
Karel1964  80 %
13.10.2022 | 52 hodnocení
+ souhlasím
Je škoda, že se na takové představení vejde max. 20 lidí. O židlích už se tu psalo, jsou opravdu nepohodlné a trošku kazí zážitek.
Ke hře samotné. Paní Krbová to hraje skvěle. Civilně, jako by vám to vyprávěla u vás v obýváku. Mám rakovinu a zbývá mi půl roku. Fajn, svět nekončí, žiju dál. Je to skvělé představení o člověku, který se nehroutí, nedělá ze své situace drama. Prostě žije dál, a jeho pozitivní naladění ani nemoc nezlomí. Krásný zážitek.
Monulinka  80 %
24.4.2022 | 391 hodnocení
+ souhlasím
Emotivní intimní záležitost, L. Krbová je vynikající, dokáže příběh své postavy vyprávět velmi přirozeně, divák si to s ní opravdu odžije a fandí až do konce. (23.4.2019)
Vitounek  90 %
31.1.2022 | 107 hodnocení
+ souhlasím
Úžasné představení v ideálním intimním prostoru.
Anah  70 %
16.10.2019 | 184 hodnocení
+ souhlasím
Werichova vila je nádherně zrekonstruovaná, škoda jen ,že sedátka na kterých sedíte nejsou příliš pohodlná. Skvělý herecký výkon Ljuby Krbové vám však dovolí na to drobné nepohodlí zapomenout
Nada FM  80 %
21.3.2019 | 15 hodnocení
+ souhlasím
Velmi přirozený a upřímný projev. Ljubu Krbovou mám ráda a musím říct, že představení se mi líbilo. I když se nejedná o zrovna veselé téma, příběh s sebou po celou dobu nese určitý nadhled a myslím, že právě to ho dělá tak silným a zajímavým. Samozřejmě také krásný prostor Werichovy vily celý zážitek ještě umocňuje.
Alzbeta.m  80 %
20.3.2019 | 48 hodnocení
+ souhlasím
Ljubě Krbové jsem věřila opravdu každé slovo. Incenace, která vás donutí se zamyslet nad životem. Hereččin nadhled a pozitivní stálost v situacích, které prožívá je fascinující. Stejně tak ale iritující při pohledu na chování jejích nejbližších. Inscenace se sice vine v pozitivním duchu, ale člověku je z ní opravdu smutno. Pukazuje na prožití posledních dnů, radosti z maličkostí, silnou ženu. Z Ljuby vyzařuje obrovsky pozitivní síla a celý příběh jsem prožila s ní. I přesto byly bohužel chvíle, kdy jsem na moment vypadla z děje. Na mě chvílemi zdlouhavé. Scénáristicky a herecky ale dokonalé.
Greetchen  80 %
19.2.2019 | 80 hodnocení
+ souhlasím
(12.11.2018) Intimní zpověď ženy v komorním prostředí půdy Werichovy vily se vám zařere pod kůži. Dojímavé a optimistické zároveň, Ljuba Krbová do toho dává vše.
Zupri  90 %
6.2.2019 | 111 hodnocení
+ souhlasím
Krásné prostředí, krásná žena.
Kvapnik25  100 %
31.1.2019 | 61 hodnocení
+ souhlasím
Bezchybný výkon Ljuby Krbové a hra ze které by si každý člověk měl odnést to, že nikdy nevíme kolik času nám zbývá a žít naplno každým dnem.
Tomkom  100 %
7.11.2018 | 86 hodnocení
+ souhlasím
Velmi emotivní hra v kombinaci s dokonalým hereckým výkonem Ljuby Krbové je zárukou příjemného večera v zajímavém prostoru Werichovy vily. Hra je aktuální a může se bohužel týkat kohokoliv. Doporučuji všem, komu nevadí sedět v hledišti face to face s hlavní a jedinou aktérkou této hry.
Lenkad  90 %
22.10.2018 | 61 hodnocení
+ souhlasím
Prostředí tak intimní, že máte pocit, že Ljuba Krbová hraje jen pro vás... a o vás.
Beebb  70 %
28.6.2018 | 23 hodnocení
+ souhlasím
Monodrama ve stylu Můj báječný rozvod... jen téma je výrazně tragičtější, aneb když poprvé v životě "vyhrajete" a je to zrovna něco, co jste si nikdy nepřáli. Hra úsměvná, místy vtipná, bolavá, sentimentální, kladoucí otázku, co byste dělali vy znajíc to svoje "finální číslo". Ljuba Krbová je krásná a k tomu civilně přesvědčivá v každé poloze svojí role. Výrazně dámské představení. ŽENY! Má-li vám, přes všechna varování během každého mnou navštíveného představení, vždy alespoň jedné zazvonit mobil, při nejmenším vězte, kde jej v kabelce uchováváte a jak jej co nejrychleji vypnout! Děkuji!
Alantis12  90 %
12.4.2018 | 56 hodnocení
+ souhlasím
Ljuba Krbová byla vynikající. Téma je aktuální v každé době, a pokud se vás osobně dotýká jako mě (moje máma si prošla tím samým, akorát se šťastným koncem), určitě vás hra zasáhne. Série monodramat Oldstars pokračuje a zase se posouvá o kousek dál...
LucieSykorova  90 %
10.4.2018 | 167 hodnocení
+ souhlasím
Přesná, charismatická, vtipná i dojemná Ljuba Krbová!
Jana Sedlmajerová  70 %
5.9.2018 | 1 hodnocení
+ souhlasím
Představení bylo opravdu velmi krásné. Co rušilo dojem bylo nevyhovující sestavení židlí. Z druhé řady velmi natlačených lidí vedle sebe nebylo vidět a dvě hodiny se nedalo pohnout. To nemluvím o tom, že mít za zády schody je nepříjemný pocit. Navrhla bych situovat židle jiným směrem, místa je tam dost. Vskutku utrpení pro diváka i když představení je skvělé!
Zdravím Jana Sedlmajerová
Šípal  70 %
2.10.2021 | 150 hodnocení
Lenka458  100 %
15.10.2019 | 121 hodnocení
Vladislavka  80 %
26.9.2019 | 131 hodnocení
Handpa  80 %
6.3.2019 | 16 hodnocení
Betka_S  70 %
30.12.2018 | 60 hodnocení
Lovin  80 %
12.11.2018 | 243 hodnocení
Nikomach  90 %
16.7.2018 | 31 hodnocení
Lapte  90 %
20.5.2018 | 33 hodnocení
Dramaholik  80 %
12.4.2018 | 120 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.