RockOpera Praha

libreto: Pavla Forest
hudba: Milan Steigerwald

Oidipus Tyranus

Premiéra: 13.4.2010. Scéna: Pavla Forest, Luboš Egermajer. Kostýmy: Lucie Konopíková. Choreografie: Tereza Atanas Georgievová & skupina Garuda. Režie: Roman Štolpa.
2:20


Rocková opera na motivy Sofoklovy antické tragédie o snaze člověka vymanit se svému osudu, o touze řídit a ovlivňovat běh vlastního života i státu.
RockOpera Praha
Hodnocení inscenace
Redakce
50 %
Uživatelé
68 %
Hodnocení redakce
Michal Novák 50 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Michal Novák 50 %
(zadáno: 26.2.2012, počet hodnocení: 985)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Je mi šum a fuk, jestli to je „nářezové“ divadlo či jenom inscenovaný koncert, hranice žánrů jsou neviditelné. Jak však hodnotit něco, v čem je obrovský potenciál (zejména hudební) a co zároveň je zmršené trestuhodnými kiksy, jež plně padají na hlavu zvukaře, ale i režie.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Psychoklara 20 %
(zadáno: 6.12.2018, počet hodnocení: 10)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi špatný zvuk a tristní choreografie, korunu tomu dodala špatná organizace v divadle (přístup k sedadlům pouze jedním vchodem a špatné odvětrávání). Pokud jste duší rocker, možná Vám to poslední zmiňované vadit nebude, ale špatné ozvučení odpustit nelze. Z představení jsme neměli skoro nic a po polovině jsme odešli. To se mi stalo vůbec poprvé.
Na své si přijdou snad jen pedofilové (při 5ti minutové scénce s holčičkou na houpačce, které jsou vidět kalhotky) nebo masochisti. Kamil Střihavka to bohužel nazachránil, protože nebyl slyšet. Největší kulturní zklamání.
(zhlédnuto v r. 2012)
Simplyclare 80 %
(zadáno: 16.10.2018, počet hodnocení: 28)
Jarkatimka 40 %
(zadáno: 15.9.2016, počet hodnocení: 26)
Lera 90 %
(zadáno: 16.4.2016, počet hodnocení: 52)
Petullkaaa 90 %
(zadáno: 31.5.2015, počet hodnocení: 42)
IlMagnifico 60 %
(zadáno: 24.6.2014, počet hodnocení: 107)
Adlen 100 %
(zadáno: 23.6.2014, počet hodnocení: 15)
Baterka 90 %
(zadáno: 3.6.2014, počet hodnocení: 4)
přínosný / zajímavý komentář
(+2)
Chodím pravidelně, je to fakt super. Máme moc rádi RockOperu. :)
Ondonoriko 90 %
(zadáno: 3.6.2014, počet hodnocení: 18)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
V poslední době se roztrhl pytel se "světovými" muzikály a různými zaručenými kasovními trháky. Jsem zvědavá, kdy se téhle rockové opeře dostane správné pozornosti nejen u nás, ale i ve světě. Podle mne na to MÁ. Je z ní cítit vnitřní nasazení hudby a textů, otevřenost světu i zahleděnost dovnitř lidské podstaty, je v ní současnost i síla prastaré myšlenky! Je prostě dobrá.
Keerka 90 %
(zadáno: 30.5.2014, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Všimla jsem si, že uživatelé tohoto webu mají nešvar, který se prolíná celým českým divadlem - nemají rádi rock a tudíž ani hlasitější hudbu. Já jsem pravověrný rocker a právě proto oceňuji jak tuhle "inscenaci", tak tvorbu RockOpery Praha. Je to podle mne naprosto průlomová věc, dělat u nás rockové divadlo. Konečně trošku světovosti v malém českém rybníčku. Jejich Oidipus má prostě KOULE :-). A v poslední době díky Ondrovi Martínkovi je zvuk skvělý a krásně šťavnatý.
Abigail7 50 %
(zadáno: 5.10.2013, počet hodnocení: 216)
Martin21 10 %
(zadáno: 6.5.2013, počet hodnocení: 301)
Jenda.matousek 70 %
(zadáno: 16.6.2011, počet hodnocení: 319)
přínosný / zajímavý komentář
tak spíš než divadlo, muzikál či cokoli podobného, jde o čistokrevný rockový koncert, takže se to na tento web možná ani nehodí, nicméně hudba M. Steigerwalda není vůbec špatná, texty P. Forest o poznání slabší, ale ono jim stejně není moc rozumět (je to dost ohulené), ani děj jsem moc nepochopil. nicméně poměrně silný zážitek, je vidět, že protagonisty to baví a nálada se přenese do publika. nevím, jak to divadlo mohl někdo zkolaudovat, v představení se polyký oheň, žongluje s ním... snad se nestane průser no, jinak se tam ti lidi ušlapou

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.