Slovácké divadlo Uherské Hradiště [hlavní scéna]

Tři sestry

Premiéra: 21.1.2022
Úprava: Iva Šulajová, Michal Zetel & kol. Dramaturgie: Iva Šulajová. Výprava: Eva Jiřikovská. Hudba: Martin Štědroň. Režie: Michal Zetel.
Jeden z nejhranějších titulů moderního dramatu sleduje osudy čtyř sourozenců Prozorovových, žijících po smrti otce v rodinném sídle typického maloměsta. Touží po návratu z provincie do centra ‒ do Moskvy, města, odkud pocházejí a které je pro ně symbolem místa, kde se dá prožít štěstí...
Slovácké divadlo Uherské Hradiště
Hodnocení inscenace
Redakce
90 %
Uživatelé
87 %
8771000
Hodnocení redakce
Lukáš Dubský 90 %
Chci vidět - přidat do seznamu

Volby

Hodnocení (8)

HODNOCENÍ REDAKCE
Lukáš Dubský  90 %
(zadáno: 27.6.2022, počet hodnocení: 954)
+ přínosný / zajímavý komentář
Ačkoliv tvůrčí tým využívá Čechovův text jen jako základní stavební kámen, je v téhle částečně improvizované inscenaci možná víc čechovovské atmosféry než v kdejakém pietním nastudování. První dvě dějství jsou přirozeně působícím jevištním hemžením plným situačního i konverzačního humoru. Komika situací a nadsázka ve vykreslení postav zde ovšem není samoúčelná a herci dokáží zachovat tušený smutek, který se ukrývá v nitru postav. Třetí dějství tvoří různorodě pojaté monology, v nichž vynikla hlavně P.Hejcmanová jako Máša se svým podcastem. Poslední jednání je zcela beze slov, přesto srozumitelné. Originální podívaná, s návštěvou neváhejte.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Janis  90 %
(zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 256)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Vynikající inscenace s velkou mírou improvizace, která působí hned zkraje představení velmi spontánně až neobvykle, a to i díky tomu, že text je nenaučený a tudíž pronášený přirozeným tónem.
Slovácké divadlo v nejlepší formě, výborná režie, kus bude určitě aspirovat na nejlepší počin roku. Byl to senzační večer - díky!

Viděno na hostování v Brně.
Cechoslovak  80 %
(zadáno: 9.4.2022, počet hodnocení: 81)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Byl jsem na výborném divadelním představení, ale ne na Čechovovi. Chtělo by to respekt k autorovu textu nebo ho neuvádět jako autora. Příznačné repliky "pracovat se musí" nebo "jsem unavená" tu vůbec nezazní, zůstává jen toužebné "do Moskvy!" Jinak si herci skvěle zaimprovizovali, přičemž akcentují obecně lidské problémy místo analýzy široké ruské duše. Je to dobře, nebo škoda? Vrcholem je asi třetí dějství s pestrou škálou monologických výstupů (budu si pamatovat Irininu píseň u mixážního pultu a Mášino samointerview). Závěrečná pantomima taky stála za to, ale příště se zas raději učte texty.
Lukáš B.  80 %
(zadáno: 27.6.2022, počet hodnocení: 13)
Snekac  90 %
(zadáno: 27.6.2022, počet hodnocení: 179)
Unionboy  90 %
(zadáno: 26.6.2022, počet hodnocení: 312)
Confused_lady84  90 %
(zadáno: 20.6.2022, počet hodnocení: 19)
Idego  90 %
(zadáno: 26.5.2022, počet hodnocení: 45)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.