Studio DVA divadlo

Georges Feydeau

Brouk v hlavě

Premiéra: 21.6.2018. Překlad: Milena Tomášková, Josef Tomášek. Dramaturgie: Kateřina Fixová. Výprava: Agnieszka Pátá-Oldak. Hudba: Ondřej Brousek. Pohybová spolupráce: Martin Pacek. Režie: Milan Schejbal.
2:15


Nejhranější dílo francouzského dramatika s proslulou hlavní dvojrolí, které patří mezi nejslavnější situační komedie všech dob. Co mají společného téměř dokonalý manžel pan Champboisy s poněkud slaboduchým hotelovým sluhou Boutonem? Jak dopadnou záletníci a čím budou potrestáni? A kdo vlastně nasadil paní Marcele brouka do hlavy...?
Studio DVA divadlo
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
77 %
Hodnocení redakce
Jan Pařízek 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Jan Pařízek 70 %
(zadáno: 11.7.2018, počet hodnocení: 706)
přínosný / zajímavý komentář
Příjemná nenáročná komedie, která dostojí tomu co se od ní očekává. Samotná hra je dobře napsaná a dává příležitost pro řadu vtipných momentů. Nakonec to ani nebylo tak "crazy" jak jsem se obával a většina situací pobaví i bez zbytečného eskalování trapností či jiného zesměšňování. Zdejší zpracování ničím neurazilo a hra utekla bez větších hluchých míst. Vynikající R. Štabrňák je hlavním tahounem, jenž zastíní i jinak též velmi dobrého F. Blažka. Z ostatních zaujali ještě L. Pernetová a M. Slaný. Určité rezervy bych viděl u L. Krále či J. Ployhara z jejichž rolí se dalo vytěžit myslím i více.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Lenkakebulka 80 %
(zadáno: 20.7.2018, počet hodnocení: 45)
přínosný / zajímavý komentář
Nenáročné letní pobavení, tak jak asi většina diváků očekává. Příjemně mě potěšilo, že p.Štabrňák směle snese srovnání s p.Trojanem ze zpracování na Vinohradech. Jeho kadence s vadou řeči je neuvěřitelná :-)
Fedorocko 70 %
(zadáno: 17.7.2018, počet hodnocení: 411)
přínosný / zajímavý komentář
Příjemné letní osvěžení na Vyšehradě se skvělým Romanem Štabrňákem a Filipem Blažkem.Na Vinohrady to určtě nemá,ale dobrý. Zklamáním výkon Jitky Schneiderové.
Mada 100 %
(zadáno: 7.7.2018, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Bylo to skvělé,dlouho jsem se tak nenasmál....
Vaklav 50 %
(zadáno: 7.7.2018, počet hodnocení: 116)
přínosný / zajímavý komentář
Čekal jsem pouze lehčí zábavu na letní večer a scénu.
Také netvrdím, že jsem se nezasmál. Bohužel herci se občas smáli více než já, což asi není úplně dobře. Š. Benoni se druhou půlkou vysloveně prochechtal a chvílemi se smál jediný.
F. Blažek hrál pána lépe než sluhu, i když snaha se mu upřít nedá.
Nakonec bych tedy řekl, že asi nejlépe zahrál R. Štabrňák, u jeho postavy je ale problém, že mi vtip stavěný na vadě řeči prostě vždy nestačí.
Jestli herci budou ještě přidávat, může se jim stát, že se budou smát sami.
Ale zatím to při volném večeru může jako program ke sklence posloužit.
Jarmil Marný 10 %
(zadáno: 5.7.2018, počet hodnocení: 2)
Michalmusek 100 %
(zadáno: 2.7.2018, počet hodnocení: 123)
přínosný / zajímavý komentář
Úžasné představení. Skvěle jsem se bavil.
Antonio 100 %
(zadáno: 19.6.2018, počet hodnocení: 51)
přínosný / zajímavý komentář
Super komedie Roman Štabrňák byl nejlepší kabrńák Filip Blažek mu sekundoval....všichni byly suprový děkuji za fajn kulturní zážitek 18.6. z Ostravy.
Avlis 100 %
(zadáno: 18.6.2018, počet hodnocení: 56)
přínosný / zajímavý komentář
Bylo to naprosto geniální.Diváci doslova řvali smíchy. Všichni herci hráli výborně, vyzdvihuji výkony Filipa Blažka, Romana Štabrňáka a Lukáše Krále. Kdyby to šlo, dala bych více než 100%. Vřele doporučuji...
Pavel.Tomas 90 %
(zadáno: 18.6.2018, počet hodnocení: 97)
přínosný / zajímavý komentář
Hvězdné obsazení a skvělá zábava.
Veeny 70 %
(zadáno: 18.6.2018, počet hodnocení: 1)
Richard Novák 80 %
(zadáno: 11.6.2018, počet hodnocení: 69)
přínosný / zajímavý komentář
Viděno na veřejné generálce. Všechni se snažili, a myslím, že se to vyplatilo.
Plšík 70 %
(zadáno: 7.6.2018, počet hodnocení: 330)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.