Studio DVA divadlo

Kristof Magnusson

Kutloch aneb I muži mají své dny

Premiéra: 24.7.2012. Překlad: Iva Michňová. Dramaturgie: Adéla Šotolová. Scéna: Jan Bažant. Kostýmy: Simona Krompholcová. Režie: Jan Jirků.
2:15


Černá komedie plná ironie o těžkém údělu muže v současném světě. Doba, svět i vztahy jsou dnes v krizi. V krizi jsou však také muži! Přicházejí postupně o svá poslední výsadní práva a pozice neohrožených vládců vesmíru. Jedno z posledních míst mužského sebevědomí a sebeurčení se nachází v kotelně pod supermarketem, kde se každou sobotu schází čtyři stateční muži schovaní před svými shoppingujícími manželkami. Na pár hodin se stávají opět pravými chlapy a snaží se uhájit tento „ostrůvek svobody“...
Studio DVA divadlo
Hodnocení inscenace
Redakce
47 %
Uživatelé
58 %
Hodnocení redakce
Jiří Landa 60 %
Jiří Koula 30 %
Jan Pařízek 50 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Jiří Landa 60 %
(zadáno: 18.9.2012, počet hodnocení: 2723)
přínosný / zajímavý komentář
Příjemný humor, jenž v tom nejlepším dramaturgicky „navazuje“ na předchozí inscenace Vše o ženách a Vše o mužích. Vtipné dialogy mezi muži a ženami jakoby byly odposlechnuty přímo na místě činu – v obchodních centerech. Navíc jsou i celkem originální. Nejvíc mě bavili F. Blažek, V. Jílek a B. Klepl. Snad jen P. Bláha z celkového dění vybočoval svojí nevýrazností, nejsem ovšem schopen posoudit, nakolik je to vinou role či samotného herce. Celkově však fajn oddechová zábava pro letní večery mající spád.
Jiří Koula 30 %
(zadáno: 16.8.2012, počet hodnocení: 1356)
přínosný / zajímavý komentář
34,99% Čtyři vnějškově rozdílní, v pro inscenaci podstatných charakterových rysech však uniformizovaní chlapi se zašívají v kotelně obchoďáku. V první části se vrší klišé na klišé, ale co naplat, ono to funguje, humor útočící na nejnižší pudy u většiny diváků nezklame. Potom však komičnu dochází dech, vtipy značně prořídnou a jsou recyklovány a objevuje se "příběh". Což byl bod, kdy jsem začal sledovat hodinky odhaduje, kdy mé trápení skončí. Ale ano, herci se skutečně očividně dobře bavili.
Jan Pařízek 50 %
(zadáno: 16.8.2012, počet hodnocení: 658)
přínosný / zajímavý komentář
Upřímně, mě to přišlo jako taková jednoduší a trochu slabší verze Cavemana. Celé je to založené na rozdílném přístupu k nakupování u mužů a žen. Ze začátku dosti vtipné, ale s postupem času se to už lehce opakovalo a nic moc nového nepřinášelo. V druhé polovině se rozehraje jistá zápletka, ale ani ta inscenaci nikam příliš neposouvá. Nicméně herci zahráli dobře a očividně se hrou dobře baví, což je jen ku prospěchu. Celkově myslím, že pokud jste nadšeni z Cavemana, tak i zde se budete dobře bavit.
Hodnocení uživatelů:
Pavlinach 60 %
(zadáno: 19.10.2017, počet hodnocení: 6)
Falada 70 %
(zadáno: 30.9.2017, počet hodnocení: 13)
Lucia 60 %
(zadáno: 8.9.2017, počet hodnocení: 5)
Pavlouš 40 %
(zadáno: 12.8.2017, počet hodnocení: 54)
Prynychovi 70 %
(zadáno: 16.6.2017, počet hodnocení: 26)
Martina H. 90 %
(zadáno: 22.5.2017, počet hodnocení: 27)
Plšík 60 %
(zadáno: 20.5.2017, počet hodnocení: 256)
Bišu 70 %
(zadáno: 2.5.2017, počet hodnocení: 143)
MarekLinhart 30 %
(zadáno: 16.2.2017, počet hodnocení: 48)
J64 60 %
(zadáno: 18.1.2017, počet hodnocení: 48)
Nikki123 60 %
(zadáno: 21.4.2016, počet hodnocení: 108)
přínosný / zajímavý komentář
Jednoduchý zápletka, humor tohoto představení mě moc neoslovil.
Mojmír Drábek 80 %
(zadáno: 9.3.2016, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Příjemná sranda. Moc se nám to líbilo, zítra jdeme na Vysavač.
Sidl 80 %
(zadáno: 28.1.2016, počet hodnocení: 19)
přínosný / zajímavý komentář
Možná je to tím, že jsem chlap a toto představení bylo hodně ze života, ale mě se to hodně líbilo.
Quite-quiet 40 %
(zadáno: 26.12.2015, počet hodnocení: 16)
Ivulin 70 %
(zadáno: 22.11.2015, počet hodnocení: 34)
Mjetelova 70 %
(zadáno: 11.10.2015, počet hodnocení: 33)
Tvidatko 60 %
(zadáno: 15.9.2015, počet hodnocení: 16)
přínosný / zajímavý komentář
Milá oddechovka, herecké obsazení mi sedlo a přišla jsem si spíše jako bych poslouchala lamentování kámošů, než jako bych seděla na představení :) Každopádně humorné scénky nepřináší nic moc nového...
Bernardblack 70 %
(zadáno: 14.9.2015, počet hodnocení: 154)
EsPrg 50 %
(zadáno: 28.6.2015, počet hodnocení: 28)
Marketap 50 %
(zadáno: 14.6.2015, počet hodnocení: 29)
Kinkulina 60 %
(zadáno: 4.5.2015, počet hodnocení: 38)
Lenka10 90 %
(zadáno: 8.4.2015, počet hodnocení: 94)
Sendy 90 %
(zadáno: 7.4.2015, počet hodnocení: 144)
Lenkajor 60 %
(zadáno: 11.3.2015, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
Zápletka stojící na skutečnosti, že se chlapi chodí zašívat do sklepa obchoďáku, je oproti všem těm ložnico-nevěrnickým komediím tak osvěžující, že na Kutloch vzpomínám s úsměvem. Líbil se mi Klepl, Hádek a Štabrňák. Hlubší smysl komedie postrádá, ale pobaví.
Randomvan 40 %
(zadáno: 18.10.2014, počet hodnocení: 7)
přínosný / zajímavý komentář
táto hra vôbec nevyužíva prvky divadelnej reči, ktoré mám tak rád. ostatným to ale možno nebude vadiť.

1. hra nemá žiadne iné presahy, okrem toho, že mužom sa nepáči ako ženy nakupujú. nič viac. (úplne unikol moment, kde aj muži radi nakupujú, len iné veci. podvody medzi mužmi navzájom neobsahujú žiadny morálnu dilemu, zdá sa to normálne)
2. na javisku sa veci dejú skôr náhodou, chýba jednotiaca myšlienka.
3. jednoduchý humor. zasmejete sa, ale nie je to ono.
Goin 20 %
(zadáno: 17.7.2014, počet hodnocení: 24)
Dianavanova 60 %
(zadáno: 12.6.2014, počet hodnocení: 39)
přínosný / zajímavý komentář
Obdoba představení Vše o mužích, přičemž muži jsou o dost lepší. Bob to zachraňoval.
Martinal 10 %
(zadáno: 20.1.2014, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
10% a to jen za svařák o přestávce, povrchnost a pokrytectví, bída vztahů, bylo mi z to ho smutno, zbytek divadla se smál, tak to někoho asi oslovilo, po shlídnutí Vše o mužích na Vyšehradě jsem na to šla s příliš vysokými očekáváními.
Wetty 80 %
(zadáno: 19.1.2014, počet hodnocení: 5)
přínosný / zajímavý komentář
Jednoduchý humor ze společných sobotních partnerských nájezdů na obchodní centra. A ať mi nikdo neříká, že se ani jednou nepoznal. Bavil jsem se dobře a to byl cíl.
Atribut 50 %
(zadáno: 9.1.2014, počet hodnocení: 67)
přínosný / zajímavý komentář
dala by se najit lepsi hra, tohle bylo az moc nenarocny a chvilemi laciny. ale vlastne celkem pobavilo. vychytal jsem alternace co jsem chtel (blazek, jilek, slany). herci by chvilemi nemuseli tolik saskovat ale nastesti to nebyla smira jako v jinejch produkcich.
Panda 50 %
(zadáno: 23.11.2013, počet hodnocení: 16)
Vratislav Honzálek 50 %
(zadáno: 12.11.2013, počet hodnocení: 103)
přínosný / zajímavý komentář
Obranné mechanismy chlapa v praxi. Náplň sic složená ze sociálních a genderových klišé, ale účel v podobě pobavení to splnilo. 54,99%
Kytina 40 %
(zadáno: 30.8.2013, počet hodnocení: 144)
Markseb83 90 %
(zadáno: 20.6.2013, počet hodnocení: 4)
JanaZit 30 %
(zadáno: 25.5.2013, počet hodnocení: 38)
Marcela 40 %
(zadáno: 14.5.2013, počet hodnocení: 354)
Kalachr 70 %
(zadáno: 12.2.2013, počet hodnocení: 12)
Poristm 60 %
(zadáno: 17.12.2012, počet hodnocení: 79)
Misa 50 %
(zadáno: 6.9.2012, počet hodnocení: 76)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.