Studio DVA divadlo

Patrik Hartl

Líbánky na Jadranu

Premiéra: 23.6.2017. Scéna: Renáta Weidlichová. Kostýmy: Agnieszka Pátá-Oldak. Hudba: Marek Doubrava, Filip Nebřenský. Režie: Patrik Hartl.
2:20


Komedie o stanování v chorvatském kempu, lásce po padesátce i v pětadvaceti, dvojčatech, prázdninovém opalování, šnorchlování a koloběhu života nejen na Jadranu. Manželé Eva a Bob si vyjedou připomenout svou svatební cestu, aby se připravili na blížící se každodenní důchodové soužití. Vydrží čelit tak velkému množství společně tráveného volného času? Budou si mít ještě vůbec co říct? A jakou roli během jejich dovolené sehrají mladí milenci, kteří si v kempu postaví stan vedle nich...?
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Jiří Landa 50 %
(zadáno: 22.11.2017, počet hodnocení: 2787)
přínosný / zajímavý komentář
55% Komedie P. Hartla je plná postřehů z manželského života, které jsou slušně poskládány do příběhu. Autor jej zasadil, dle filmu Účastníci zájezdu, do cesty na dovolenou k Jadranu a proti stárnoucím manželům postavil mladý milenecký pár, jenž má „to vše“ teprve před sebou. Z nápadu se však dalo vytěžit více. Hře i inscenaci by pomohl určitý odstup – autorská režie se v případě P. Hartla již víckrát neosvědčila. Některé situace si vyloženě žádaly škrty, některé mohly být více rozpracovány. Herecky solidní, víc mě zaujali M. Šoposká a V. Jílek, ale i E. Holubová s B. Kleplem měli dobrý den.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Mr.Schaffer 80 %
(zadáno: 10.7.2018, počet hodnocení: 39)
Michalmusek 70 %
(zadáno: 6.7.2018, počet hodnocení: 123)
přínosný / zajímavý komentář
Nenáročná oddechovka.
Jakubson 20 %
(zadáno: 2.7.2018, počet hodnocení: 46)
přínosný / zajímavý komentář
Hrozná pitomost. Ale chápu, že se to většině publika líbilo...
Zuzanan1 90 %
(zadáno: 26.6.2018, počet hodnocení: 5)
přínosný / zajímavý komentář
Výborná oddechová komedie pro všechny, co jsou už dlouho v manželství - jistě tam poznají spoustu scén ze svého života a pro fanoušky Klepla a Holubové.
Lucie* 80 %
(zadáno: 1.6.2018, počet hodnocení: 3)
Pe3ček 100 %
(zadáno: 27.5.2018, počet hodnocení: 7)
Ivulin 80 %
(zadáno: 6.5.2018, počet hodnocení: 37)
Ambrozka 90 %
(zadáno: 29.4.2018, počet hodnocení: 51)
Adzedan13 60 %
(zadáno: 9.4.2018, počet hodnocení: 7)
Jiří Kučka 90 %
(zadáno: 3.4.2018, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Jestli tu někdo toto představení přirovnává k Troškovým "velkofilmům", nevím k čemu by přirovnal představení Kšanda. Já Líbánky na Jadranu shlédl po zmiňované Kšandě a narozdíl od něj jsem se dobře bavil. Holubová s Kleplem, ale i jejich mladší kolegové sehráli dle mého skvělé představení a mohl bych ho vidět znovu. Doporučuji ke shlédnutí.
Lenkad 60 %
(zadáno: 23.3.2018, počet hodnocení: 32)
přínosný / zajímavý komentář
Jednoduchý humor ze života. Až moc ze života...
Lucie2188 40 %
(zadáno: 3.2.2018, počet hodnocení: 16)
přínosný / zajímavý komentář
Zábavné asi tak na 30 minut. Jinak naprosto jednoduché, předvídatelné, jako byste to viděli už mnohokrát.
Verea 90 %
(zadáno: 31.1.2018, počet hodnocení: 8)
Plšík 60 %
(zadáno: 30.1.2018, počet hodnocení: 330)
Bertos 40 %
(zadáno: 30.1.2018, počet hodnocení: 7)
přínosný / zajímavý komentář
No poněkud šovinisticky musím říct, že nebýt úžasného výhledu na mickoidní Mariku Šoposkou při scéně na lehátku, asi bych si z tohoto představení krom zděšení z diváků, kteým ke štěstí stačilo, aby se Holubová s Kleplem třeba jen šťourali v nose a naprosto nekontrolovaně propukali v zuřivý smích, příliš neodnesl.I když občas se mezi zíváním opravdu dalo něčemu i zasmát.O hercích nemá smysl mluvit jsou to srdcovky a lecos jim proto odpustíte. V tomhle případě a s tímto materiálem dělali co mohli.Prostě taková chvílemi přepálená odpočinkovka,která kdyby byla za poloviční peníze, řekl bych ok.45%
Sasanka_007 80 %
(zadáno: 26.1.2018, počet hodnocení: 16)
přínosný / zajímavý komentář
Je třeba brát v rámci žánru - žánr je lehký, je to zkrátka lehká konverzační komedie, velmi česká v tom dobrém slova smyslu. Nicméně nedivím se lidem, že se jim to tak líbí, i já jsem se skvěle bavila. Není to nic, co by ve vás vyvolávalo drásavé pocity či aluze na bůhvíco, je to vtipná letní hříčka, pohrávající si se sebeironií. Viděno na letní scéně, což velmi doporučuji, úžasná atmosféra. Ano, když se chcete lehce a dobře bavit a nehrajete si na "inťouše" :-).
Vostaluc 90 %
(zadáno: 19.12.2017, počet hodnocení: 4)
Honza1 70 %
(zadáno: 19.12.2017, počet hodnocení: 58)
přínosný / zajímavý komentář
Nenáročná oddechovka v 1.části zcela splňuje zadání tohoto žánru. Plno vtipných momentů ze života, v kterých leckterý divák pozná sebe či své okolí. B.Klepl s E.Holubovou odevzdávají, co se od nich očekává. Vydařené je i pěvecké vystoupení M.Šoposké. Po přestávce hra ztrácí tempo. Už to není zdaleka tak vtipné. Některé situace nepůsobí příliš věrohodně. Dalo by se určitě krátit. Hra bohužel negraduje. První část byla výrazně lepší. Škoda ...
Petrgu 20 %
(zadáno: 14.12.2017, počet hodnocení: 3)
přínosný / zajímavý komentář
Jestli to je humor, tak jde o humor, kterému nerozumím. Chápu, že jde o hru, která má především vydělat, a v tom si zřejmě vede zdatně. Většina diváků se bavila, ale pár jich odešlo o přestávce. Celou druhou část jsem těm několika záviděl, protože po přestávce trapnost ještě narůstá... Pro mě tristní zážitek bez pozitiv.
Silencia 70 %
(zadáno: 9.12.2017, počet hodnocení: 27)
Avlis 60 %
(zadáno: 7.12.2017, počet hodnocení: 56)
přínosný / zajímavý komentář
Herecké výkony dobré, ale hra už moc ne. Občas zdlouhavé a nudné. Ale lidem se to líbilo. Bylo vyprodáno...
Tomas22 20 %
(zadáno: 29.9.2017, počet hodnocení: 28)
Marsed 70 %
(zadáno: 14.9.2017, počet hodnocení: 134)
přínosný / zajímavý komentář
Tentokrát opravdu zdařilá letní komedie. Nenáročná, oddychová hra.
Suchyi 90 %
(zadáno: 2.9.2017, počet hodnocení: 12)
Citeria 70 %
(zadáno: 30.8.2017, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Hra přesně splnila očekávání. Příjemná oddechovka, u které se zasmějete a necháte starosti stranou. Podtrženo skvělou atmosférou Letní scény na Vyšehradě a kvalitním hereckých vystoupením.
Fedorocko 70 %
(zadáno: 18.8.2017, počet hodnocení: 411)
přínosný / zajímavý komentář
Legrace byla, umělecky pochopitelně nic vyjímečného, ale šel jsem se pobavit a to se povedlo.A letní scéna má své kouzlo, hezký zážitek.
Dr.mvdr 20 %
(zadáno: 15.8.2017, počet hodnocení: 71)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Asi jsem byl na jiném představení než ostatní, ale připadal jsem si jako bych se nedopatřením zúčastnil natáčení estrády na TV Nova. Herci nejsou špatní ale moc nemají co hrát, a scéna se spermiemi a vajíčkem je hodná Troškových velkofilmů. Za mě je lépe se po Vyšehradě projít než něco takového:-(
Janas 90 %
(zadáno: 10.8.2017, počet hodnocení: 17)
přínosný / zajímavý komentář
Příjemná letní oddechovka. S humorem a nadsázkou ztvárněné generační trable vztahů s happy endem. Letní scéna na Vyšehradě je prosně úžasná.
KarelK 40 %
(zadáno: 9.8.2017, počet hodnocení: 42)
přínosný / zajímavý komentář
Patrik Hartl píše a pak i sobě režíruje jednu divadelní komedii za druhou a ve spojení s atraktivním obsazením titulních rolí jde o zaručený komerční trhák. To by samo o sobě nebylo špatně, když víte na co jdete, problém je že máte pocit že už jste to všechno viděli a slyšeli a navíc je to dlouhé, scény se opakují a chybí tomu tak nějak švih.
Lenkakebulka 90 %
(zadáno: 8.8.2017, počet hodnocení: 45)
přínosný / zajímavý komentář
Příjemné, odpočinkové, nenáročné. Duo Klepl - Holubová nezklamalo a mladí je příjemně doplnili. Pro letní noc ideální podívaná!
Hanyzka89 70 %
(zadáno: 4.8.2017, počet hodnocení: 21)
Michkyse 70 %
(zadáno: 31.7.2017, počet hodnocení: 62)
přínosný / zajímavý komentář
Nenáročná letní konverzační hra stojící na hereckém jiskření mezi Bobem Kleplem a Evou Holubovou. Nic víc, nic míň...
Terinka 100 %
(zadáno: 10.7.2017, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Na představení jsem se velmi těšila a Evička s Bobem opět nezklamali. Tato herecká dvojice je prostě sázka na jistotu. Mariku ani Vaška jsme neznala, ale jejich herecký výkon byl báječný a skvěle se s Evou a Bobem doplňovali. Představením jsem se vyloženě prosmála a proto jej vřele doporučuji ! :-D
Wetty 100 %
(zadáno: 25.6.2017, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
Výborná komedie "ze života", kdy jsme se smáli od začátku až do konce. Vtipné scénky, dialogy. V mnoha obrazech jsme se poznávali. Velmi mile nás překvapila Marika Šoposká, kterou jsme na prknech viděli poprvé. Měl jsem však velkou radost, že představení nesklouzlo k "Účastníkům zájezdu" a po celou dobu je své.

Díky pane Hartl a Studio Dva
Pavel.Tomas 100 %
(zadáno: 9.6.2017, počet hodnocení: 97)
přínosný / zajímavý komentář
Patrik Hartl je ve výborné formě a píše nejen hercům, ale i divákům na míru, jinak by se z hlediště neozývalo stále dokola, že je to "jak u nás doma". Svěží, lehké, letní, zábavné. A Holubová, Klepl, Benoni a Soposká si to užívají.
LenkaHep 100 %
(zadáno: 8.6.2017, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Ve studiu Dva jsem viděla prakticky všechny hry a tohle je opravdová bomba...legrace od začátku do konce...velmi ze života a vtipně napsáno i zahráno!!!!!:-)vřele doporučuji !!!!

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.