Studio DVA divadlo

Starci na chmelu

Premiéra: 7.6.2019. Dramaturgie: Darina Abrahámová. Scéna: Adam Pitra. Kostýmy: Agáta Zenklová. Hudební spolupráce: Kryštof Marek. Choreografie: Petra Parvoničová. Dirigenti: Kryštof Marek, Sára Bukovská, Jan Karez. Režie: Adam Kraus.
Uváděno pouze na Letní scéně Vyšehrad a Letní scéně Tvrz Divice.
2:10


Legendární český filmový muzikál na divadelních prknech. Nadčasový příběh půvabné Hanky a čestného Filipa zarámovaný nestárnoucími melodiemi. Chmelová brigáda, první láska, rozechvění a také zklamání...
Studio DVA divadlo
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
73 %
73211000
Hodnocení redakce
Jan Pařízek 70 %
aktivovat hlídání nových termínů
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Jan Pařízek 70 %
(zadáno: 5.8.2019, počet hodnocení: 752)
přínosný / zajímavý komentář
Povedená inscenace hlavně po hudební stránce. Výborné trio kytaristů v černém, přehrávající všechny známé melodie. Též většina zpívaných scén se myslím podařila opravdu moc pěkně, k čemuž nemálo přispěla i svižná živá hudba. Činoherní pasáže jsou pak spíše ta slabší část. Hlavně zdejší, více humorné, pojetí třídní učitelky mi v podání Z. Adamovské příliš nesedlo, vedle ní působil předseda družstva J. Carda výrazně lepším dojmem. Naštěstí ale hlavně I. Lupták předvádí skvělý výkon a jeho scény s B. Kohoutovou jsou opravdu výborné. Z ostatních musím ještě vyzdvihnout výtečnou A. Holou, jenž zaujala jak pěvecky tak herecky.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Mikika 80 %
(zadáno: 11.9.2019, počet hodnocení: 16)
přínosný / zajímavý komentář
muzikál vzdávající hold původnímu filmu, hlavní hrdinku jako by psali Berenice Kohoutové na tělo, jen Ivana Luptáka dosti zastiňoval Petr Ryšavý coby padouch (nebo to tak aspoň nám holkám připadalo...)
Lada.kulicka 60 %
(zadáno: 27.8.2019, počet hodnocení: 5)
přínosný / zajímavý komentář
Viděno na Letní scéně Vyšehrad. Příjemné zpracování známého filmu. Škoda jen "hrajících" parníků dole na Vltavě, které byly dost rušivé.
JirkaS 90 %
(zadáno: 14.8.2019, počet hodnocení: 192)
přínosný / zajímavý komentář
Nádherná nostalgie, perfektní zážitek, radost, nadšení. Známé songy, příběh který se neokouká, zkrátka letní venkovní pohoda. Chválím scénu, chválím minimální snahu o modernizaci, chválím herecké i pěvecké výkony. I. Lupták s B. Kohoutovou mi byli v hlavních rolích velmi sympatičtí, neméně skvělí byli i P. Ryšavý, R. Pekárek a L. Adam v těch lehce zápornějších rolích. J. Carda se Z. Adamovskou pak už jen výtečně dotvořili celkový dojem. Nejsem muzikálový divák, ale tohle mě lákalo, těšil jsem se a odcházel jsem nadšený. Má první návštěva letní scény Vyšehrad dopadla nad očekávání. /13.8.2019/
Michkyse 60 %
(zadáno: 14.8.2019, počet hodnocení: 89)
přínosný / zajímavý komentář
Pěvecké pasáže po celou dobu představení rozhodně lepší a výraznější než činoherní situace, u kterých to občas "drhlo", a člověk měl pocit, jako kdyby tam snad ani nepatřily.
Simona Ježková 90 %
(zadáno: 12.8.2019, počet hodnocení: 26)
přínosný / zajímavý komentář
Tohle je jednoduše muzikálová lahůdka. Michal Hrubý vytvořil nejen výborné divadlo, jakým Studio DVA bezesporu je, ale také dal vzniknout úchvatné letní scéně na Tvrzi Divice, tam kdesi v lánech kousek od Loun. Starci na chmelu dýchají tou opravdovostí smíchánou tak akorát s nadšením, odhodláním a profesionalitou všech zúčastněných. Stejně jako pivo není jen o chmelu, ale též o sladu a vodě.
DivadelniFan 70 %
(zadáno: 11.8.2019, počet hodnocení: 187)
přínosný / zajímavý komentář
75%
Ztotožňuji se s tím, co je zde již napsáno - příjemná letní oddychovka, kterou jsem určitě moc rád viděl. Z obsazení vynikali především perfektní Ivan Lupták a Petra Kosková (v roli Hanky), dále Jan Fanta a Vendula Příhodová. Zlata Adamovská, Linda Fikar Stránská i Josef Carda skvěle sekundovali studentům na chmelu a moc mě bavili. Představení jsem viděl na Tvrzi Divice, kde to mají opravdu nádherně udělané a perfektně zorganizované. Klobouk dolů!
R.JELEN.21 70 %
(zadáno: 8.8.2019, počet hodnocení: 70)
přínosný / zajímavý komentář
Nejsem zrovna muzikálový typ, ale zde to vůbec nevadí. Pěvecké a taneční pasáže jsou skvěle zvládnuté. Vata svou funkci plní obstojně, i když ten humor je někdo jednodušší. Z ústřední dvojice mě více zaujal Ivan Lupták, Berenika kohoutová mě příliš neoslovila. Stejně se člověk nejvíce těší na trio kytaristů.
Nákupem lístků prostě nikdo neprohloupí :) Poslouchat narážky na počasí v momentě kdy sedíte moknoucí pod pláštěnkou je prostě nejlepší :)
Michal1982 70 %
(zadáno: 31.7.2019, počet hodnocení: 34)
přínosný / zajímavý komentář
Letní oddychovka patří k létu jak chmel k dobře vychlazené dvanáctce! Pohodově strávený večer na Vyšehradě. Velkým plusem byla živá kapela, které to ladilo, a zejména pak tři muži v černém - na ty jsem se vždycky těšil. Z hlavních postav asi nejvíce zaujala Hanka a Filip, resp. jejich interpreti Berenika a Ivan - bavili. Zlatě Adamovské nejvíce sedla komediální poloha v některých výstupech. Oldřich Navrátil trošku víc křičel na můj vkus, ale i tak celkem pohoda. Suma sumarum za mě letní pohodovka, u které netřeba přemýšlet..
Trafalgaros 70 %
(zadáno: 28.6.2019, počet hodnocení: 34)
přínosný / zajímavý komentář
Luptak uchazejici, Kohoutova prumerna, Hola a Horejs z company zaujali nejvice. S kym jsme meli ?problem? byl Fanta, ktery je neprirozeny. Celkove je predstaveni mile a doporucuji jej na letni scene zhlednout.
Vladimír Rogalewicz 70 %
(zadáno: 28.6.2019, počet hodnocení: 504)
přínosný / zajímavý komentář
Představení nezklamalo, splnilo, co jsem čekal: milé retro pro letní večery pod širým nebem, pro pamětníky srdeční záležitost. Malé aktualizace - jak textové, tak hudební - bohužel působí rušivě a posouvají představení blíže k laciné zábavě. Ivan Lupták i Jan Meduna jsou uvěřitelní, Zlata Adamovská a částečně i Berenika Kohoutová přehrávají. Všechny předčí Andrea Holá. 65 %, z nostalgie dávám o 5 % víc.
Pavel.Tomas 90 %
(zadáno: 27.6.2019, počet hodnocení: 113)
přínosný / zajímavý komentář
Klasika na divadelních prknech. Živá kapela, výborná company a herci věrní filmovému předobrazu. Bezva letní zážitek co nekopíruje, ale ctí originál.
RaB 60 %
(zadáno: 12.6.2019, počet hodnocení: 44)
přínosný / zajímavý komentář
Obrovský problém - umístění. Skoro celé představení byly slyšet koncerty ze Smíchova, vrcholem pak byl ohňostroj, během kterého jsem absolutně nevnímal představení (což asi značí, že nebylo tak dobré, aby diváka upoutalo).
Výkony hlavních představitelů (Kohoutová, Lupták) nepříliš zajímavé... naopak v company naprosto září Andrea Holá, následována Petrem Faltusem a Petrou Koskovou.
Hezké letní představení - spíš koncert s písněmi z legendárního díla při západu slunce nad Prahou.
Rejpalka 60 %
(zadáno: 10.6.2019, počet hodnocení: 96)
přínosný / zajímavý komentář
65%. Odpočinkové představení s fajn písničkami pro "retrofily", ale bavili se i mladí, hlavně nad dobovými názory na lásky a vztahu, pouštenými jako kulisa. Ivan Lupták moc zpívat neumí, ale zpěvu tam zas tolik nemá a jako lyrický hrdina citující Senecu je fajn. Berenika Kohotouvá byla taky fajn. Vlastně je to celé takové fajn, na letní scénu ideální. Přidanou zábavu pak dodají hudební produkce na Vltavě, které jsou pomerně hodně slyšet a když do romantické scény začne někdo deklamovat rap...pokud je hezké počasí nezbývá než doporučit na příjemný večer. Top je Andrea Holá v company.
Olina L. 90 %
(zadáno: 12.8.2019, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Děkujeme za pohodový retro večer:-) Pohlazení po duši:-)Staré známé chytlavé melodie:-) Představení jsme viděli 30. 7. Všichni byli úžasní:-) Úplně nadšeni jsme byli z Venduly Příhodové - Božky - z energie, kterou do své role vložila :-)
JERRY 70 %
(zadáno: 9.6.2019, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Představení je v podstatě s drobnými úpravami film Starci na chmelu. Pokud film znáte a máte rádi, představení vás až tak ničím nepřekvapí. Přesto představení stojí za shlédnutí, zejména v prostorách letní scény Vyšehradu během horkého letního včera, kdy si připomenete známé melodie. Scéna je nápaditě řešena. Ivan Lupták, Jan Meduna stejně jako Berenika Kohoutová v hlavních rolích, přestože se snaží nelišit příliš od originálu Vladimíra Pucholta, Miloše Zavadila a Ivany Hoblové působí nenásilně a přirozeně. Nepřehlédnutelná je zejména Andrea Holá.
Marja 90 %
(zadáno: 24.9.2019, počet hodnocení: 20)
Eva14 60 %
(zadáno: 5.8.2019, počet hodnocení: 11)
Michalmusek 70 %
(zadáno: 2.8.2019, počet hodnocení: 195)
Eliskas 60 %
(zadáno: 31.7.2019, počet hodnocení: 31)
Xcepek 90 %
(zadáno: 26.6.2019, počet hodnocení: 433)
Fedorocko 60 %
(zadáno: 10.6.2019, počet hodnocení: 490)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.