Švandovo divadlo [Testis]

Agent tzv. společenský

Premiéra: 30.11.2018. Dramaturgie: David Košťák. Scéna: Matěj Cibulka. Kostýmy: Dominika Lippertová. Hudba: Jan Kučera. Režie: Martina Kinská.
1:15x


Téměř detektivní drama prolínající časové roviny normalizace a dnešních dnů. Vynořování těžkých okamžiků i absurdit, které s sebou minulý režim a uhýbání v něm nesly. I v těch nejsevřenějších rodinách existují tajemství, o nichž si myslíme, že je již dávno pohřbil čas. Ještě včera jsme si mysleli, že se známe. Dnes už ruku do ohně za své blízké zřejmě nedáme. Natož sami za sebe...
Anketa 2018 - redakční volba
nominace v kategorii Nejlepší inscenace
Švandovo divadlo
Hodnocení inscenace
Redakce
80 %
Uživatelé
77 %
77151000
Hodnocení redakce
Pavel Širmer 70 %
Jiří Koula 80 %
Lukáš Holubec 90 %
Termíny představení
18.11. (Po) 19:00 vstupenky PRO DRŽITELE PRŮKAZŮ ISIC, ITIC ZA 100 KČ Přidání termínu do svého kalendáře - pouze pro přihlášené uživatele
[studio]

27.11. (St) 09:30 hrajeme školám Přidání termínu do svého kalendáře - pouze pro přihlášené uživatele
(Studio ALTA)

28.11. (Čt) 09:30 hrajeme školám Přidání termínu do svého kalendáře - pouze pro přihlášené uživatele
(Studio ALTA)

8.12. (Ne) 19:00 vstupenky Přidání termínu do svého kalendáře - pouze pro přihlášené uživatele
[studio]

celý program divadlaaktivovat hlídání nových termínů
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Pavel Širmer 70 %
(zadáno: 19.3.2019, počet hodnocení: 1534)
přínosný / zajímavý komentář
Podobné téma podobným způsobem zpracoval např. V. Klimáček v dramatu „Komunismus“, hra M. Kinské a R. Schovánka předkládá o něco komplikovanější a nejednoznačnější rodinnou situaci. Přestože se nesetkáváme s dílem nikterak objevným, přece jen některé zobrazené praktiky StB mohou být pro některé návštěvníky novinkou. Podobné záležitosti z nedávné minulosti si má smysl připomínat! Vhodné inscenační řešení, dobře vymyšlená scéna, herci s pomocí režírující spoluautorky postavy zdárně obsáhli. Za takovouto původní hru by se nemuselo žádné divadlo stydět; je skoro škoda, že ve ŠvD pouze hostuje.
Jiří Koula 80 %
(zadáno: 27.12.2018, počet hodnocení: 1548)
přínosný / zajímavý komentář
Viz blog.
Lukáš Holubec 90 %
(zadáno: 5.12.2018, počet hodnocení: 610)
přínosný / zajímavý komentář
--- Co ty o tím víš? --- (více v článku na blogu)
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Studený Čumáček 80 %
(zadáno: 19.10.2019, počet hodnocení: 51)
přínosný / zajímavý komentář
85%
"Když jste se namočil, tak se nedivte, že z vás teče..."
Na malé ploše 75 minut se rozvine příběh, který přesahuje desítky let a pošpiní všechny a vše, čeho se dotkne...
U každého z herců by se dal napsat přívlastek skvělý, ale to ani zdaleka nepopíše pocit, jaký z představení mám. Už proto, že...se to dělo třeba i v naší rodině, jen nemáme odvahu hledat a ti, jichž se to přímo dotýkalo, nežijí, a tak už nemáme koho se zeptat.
Bravo: Klára Cibulková, Tomáš Pavelka, Viktor Kuzník, Ivan Řezáč.
Chce to panáka, nebo případně dva.
J.anek 90 %
(zadáno: 22.9.2019, počet hodnocení: 245)
přínosný / zajímavý komentář
?Každý udělá chybu. I ten nejlepší.?
Vynikající inscenace. Úsporná ve slovech i prostředcích, soustředěná, intimní, silná. A právě teď a tady sakra potřebná.
Mora 90 %
(zadáno: 5.4.2019, počet hodnocení: 134)
přínosný / zajímavý komentář
Skvěle napsané a skvěle zahrané.
Čiko 70 %
(zadáno: 28.3.2019, počet hodnocení: 666)
přínosný / zajímavý komentář
75%
Plšík 70 %
(zadáno: 2.2.2019, počet hodnocení: 394)
přínosný / zajímavý komentář
75%
Barka 90 %
(zadáno: 5.12.2018, počet hodnocení: 212)
přínosný / zajímavý komentář
Syrové, silné, vyvolávající otázky. V dnešní době je velmi potřebné tato témata opět otevírat. Děkuji za to.
Karel1964 60 %
(zadáno: 4.2.2019, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Výkony herců jsou velmi dobré a téma je bohužel pořád aktuální. Pro mě bylo ale těžko uvěřitelné, že manželka a syn,kteří s otcem stráví život obrátí během pár vteřin. Představení je v tomto velmi zkratkovité a poněkud černobílé, takové ode zdi ke zdi.
Dajcik 80 %
(zadáno: 8.10.2019, počet hodnocení: 178)
Snekac 80 %
(zadáno: 8.10.2019, počet hodnocení: 58)
Kosan 80 %
(zadáno: 7.10.2019, počet hodnocení: 168)
Unionboy 80 %
(zadáno: 7.10.2019, počet hodnocení: 155)
Simonst 70 %
(zadáno: 8.5.2019, počet hodnocení: 44)
Sluha 70 %
(zadáno: 5.4.2019, počet hodnocení: 160)
Vladislavka 70 %
(zadáno: 25.12.2018, počet hodnocení: 80)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.