Švandovo divadlo [velký sál]

Natálie Kocábová

Pohřeb až zítra

Premiéra: 27.5.2017. Dramaturgie: Martina Kinská. Výprava: Jozef Hugo Čačko. Light desing: Jan Hugo Hejzlar. Hudba: Michaela Poláková a citace. Režie: Daniel Hrbek.
1:30x


Černá komedie ze současnosti. Měla to být poklidná večeře, důstojné setkání v předvečer babiččina pohřbu. Po delší době zase celá rodina: matka, dvě dospělé dcery, náctiletý syn i bývalý manžel. A možná ještě někdo. Zbytečně neprovokovat, jenom se potkat a nemluvit o ničem konfliktním, aby zítřejší pohřeb proběhl v poklidu. Ovšem od začátku je zřejmé, že dnešek rozhodně klidný nebude. Zoufalost a absurdita mají k sobě zatraceně blízko...
inscenace není vhodná pro děti v průběhu představení se na jevišti kouří
Švandovo divadlo
Hodnocení inscenace
Redakce
75 %
Uživatelé
68 %
Hodnocení redakce
Helena Grégrová 80 %
Michal Novák 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Helena Grégrová 80 %
(zadáno: 16.9.2017, počet hodnocení: 1261)
přínosný / zajímavý komentář
75 %. "Taková normální rodinka" 21. století. ;) Černá komedie s humorem místy ostřejším než střepy ze skleničky, kterou je prostě potřeba někdy praštit o zem. Nejvhodnější čas pro poněkud brutální, ale o to účinnější vztahovou terapii šokem skrze gejzíry náhlé upřímnosti? Předpohřební večeře přece! Inscenace pulzující silou výpovědi. Tolik aktuální, tolik ze života a tak autenticky zahrané, že ještě teď tleskám a ještě teď mě mrazí...
Michal Novák 70 %
(zadáno: 5.7.2017, počet hodnocení: 935)
přínosný / zajímavý komentář
Již hry uvedené pod hlavičkou Divadla Puls naznačovaly, že Natálie Kocábová umí napsat řízné dialogy. Sledujeme plejádu prudkých povah a jeden protipól „z jiného světa“. Z jeviště doslova (až nepříjemně) cáká hysterie a konflikty neberou konce, ale vtip Kocábové text má taky. Cenné přitom je, jak se dotýká současných reálií a právě hysterického myšlení našinců. Mezi řádky se skrývá angažované téma a pro bojácné české divadlo je tato hra vlastně průkopnická. Zápletka se možná otírá o banality, režie to však eliminuje prací s komediálním potenciálem hry. O zbytek se starají skvělí herci.
Hodnocení uživatelů:
Misa 90 %
(zadáno: 31.10.2017, počet hodnocení: 77)
přínosný / zajímavý komentář
Výborné. Aktuální, autentická, fresh, vtipná konverzačka s civilními hereckými výkony a krásnou scénou. Rozhodně si nenechám ujít další hru od Natálie Kocábové, která mě velmi mile jako autorka překvapila.
Michkyse 60 %
(zadáno: 31.10.2017, počet hodnocení: 44)
IlMagnifico 80 %
(zadáno: 25.9.2017, počet hodnocení: 106)
Mary 50 %
(zadáno: 19.7.2017, počet hodnocení: 55)
SisiBisi 70 %
(zadáno: 3.7.2017, počet hodnocení: 16)
Miysak 90 %
(zadáno: 17.6.2017, počet hodnocení: 24)
Mora 80 %
(zadáno: 10.6.2017, počet hodnocení: 113)
přínosný / zajímavý komentář
Ne zcela originální syžet, ale postavy i dialogy svižné, uvěřitelné a opravdu vtipné, aniž by se muselo extra tlačit na pilu. Povedená komedie.
Lumca 70 %
(zadáno: 7.6.2017, počet hodnocení: 259)
Ba-jo 80 %
(zadáno: 7.6.2017, počet hodnocení: 125)
Veridi 70 %
(zadáno: 5.6.2017, počet hodnocení: 4)
přínosný / zajímavý komentář
Asi jsem to viděla ve špatnou dobu. Přišlo mi to místy trochu nudné a všední, ale o tom to asi mělo být. Některé vtipné hlášky byly opravdu vtipné naproti tomu některé monology byly zbytečně dlouhé a o ničem.
Togaf 60 %
(zadáno: 1.6.2017, počet hodnocení: 105)
Lovin 40 %
(zadáno: 31.5.2017, počet hodnocení: 103)
přínosný / zajímavý komentář
35%
Verapi 30 %
(zadáno: 29.5.2017, počet hodnocení: 62)
Patrik2709 80 %
(zadáno: 27.5.2017, počet hodnocení: 26)
přínosný / zajímavý komentář
Mosty ano! Svizna, dynamicka a akutalna hra, ktora je svojim obsahom, temou aj spracovanim velmi porovnatelna niekolkym, ktore som videl nedavno v Londyne. Takto to vie v divadle vyzerat, ked sa k vyborne napisanemu textu pripoja vo vysokej kvalite vsetky ostatne nevyhnutne sucasti vratane sceny, rezie ci uzasnych hereckych vykonov. Vtipne okamihy prestriedane momentmi dojatia ci smutku - zabava aj zamyslenie, dakujem za zazitok! Toto predstavenie si rozhodne zasluzi(lo) srdecne objatie :-) P.S.1 Je trochu vulgarne, takze pruderne typy si radsej vyberu iny titul. P.S.2 Bratranec It bol super!

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.