Uživatelská hodnocení

Hodnocení jsou řazena v tom pořadí, v jakém byla zadána (od nejaktuálnějších po nejstarší).

Další stránky: 1 2 3 4 5 > >>

30.11.2022 | 905 hodnocení
75%
Velmi povedená inscenace režiséra L.Pečenky.
Herecky vděčné party pro výbornou A.Fixovou, M.Holzknechta a M,Timkovou.
Silné téma umocňuje atmosféra celého představení, pod kůži se vám dostane hudba a židovské písně. Líbila se mi jednoduchá, funkční scéna.
30.11.2022 | 905 hodnocení
Opravdu zajímavý pohled na Holmesovo pozdní období života. V tom čekání na další případ jsem viděl mírnou paralelu s Godotem. Inscenace, u které se podařilo vytvořit neopakovatelnou atmosféru. Líbí se mi také mísení žánrů.
Skvěle je sehraný i herecký tým. Všichni jsou tak podivně stylizovaně toporní, jako by byli dobíjeni bateriemi. A tuto pózu si herci drží po celou dobu, což je velmi působivé a pro tento typ hry nezbytné.¨
Davidu Jařabovi se skvěle povedla nejen režie, ale i scéna.
30.11.2022 | 905 hodnocení
Mám rád podobná témata, a proto jsem byl po přečtení anotace ke hře velmi natěšený. Slibuje fascinující příběh plný vášně. Ten se ale nekonal.
Myslím že si dramaturgie DPP nevybrala zrovna lehký text, a že to bylo na režisérku Catincu Draganescu příliš velké sousto.
Z herců jsem měl místy pocit, že tomu textu ani oni sami nevěří.
Velmi se mi líbila scéna.
30.11.2022 | 12 hodnocení
Třikrát sláva!!! Po odchodu Daniely Špinar, která si může nadále svobodně hladit ego a tvořit alternativní umění na malých scénách, se konečně do Národního divadla v Praze vrací činohra na úrovni, kterou si tato instituce zasluhuje!
Výborná režie Michala Vajdičky a krásná hudba Michala Novinskeho.
30.11.2022 | 48 hodnocení
Velmi, velmi temné. Pan Rašilov podává úžasný výkon, především v pasážích, kde hraje sám. Jeho utrpení přímo fyzicky bolí. A to závěrečné "musí se říct NE" je mrazivé a bohužel stále velmi aktuální.
Dojem z představení bohužel rušilo špatné ozvučení. Praskání v portech atd. Nevím zda to bylo záměrem nebo ne, ale představení to pro mě o něco srazilo.
30.11.2022 | 1 hodnocení
Šel jsem na představení s nulovým očekáváním a odešel jsem naprosto nadšený. Doporučuju! Zážitek pro celou rodinu, skvělí herci, režie, hudba i scénář.
29.11.2022 | 307 hodnocení
85%
29.11.2022 | 717 hodnocení
V prvním jednání,při rozhovoru N.Horákové a V.Dvořáka,jsem měl pocit,že jsem se ocitl v nějakém jiném neznámém světě,a to jak obsahem,tak volbou jazykových prostředků.Ten jazyk se pak táhne dál celou inscenací;šokující pro mne bylo,že generaci 20-30 podle jejich reakcí připadal naprosto normální.Hlavní sdělení hry je silné a dalo velkou hereckou příležitost N.Horákové,která Yermu ztvárnila skvěle.Obsazení je vůbec silnou stránkou celé inscenace.Rušila mě víceméně prázdná scéna,zjevně levné řešení.Co se příběhu týče,jsem přesvědčen,že většina postav (kromě Yermy) by v realitě reagovala jinak.Pro mne hlavně šokující pohled na život generace Z.
29.11.2022 | 6 hodnocení
Nenáročná oddechová hra, při člověk zasměje, ale nesmí očekávat velké divadlo. Obsah komedie je postaven na jednoduchém ději ? výšlap na horu, při které se kamarádi hádají. Ovšem témata hádek se rychle vyčerpají a následně se opakují. Herecké výkony byly ovšem kvalitní, a tak se hře podařilo udržet dobrou úroveň.
29.11.2022 | 49 hodnocení
29.11.2022 | 73 hodnocení
29.11.2022 | 905 hodnocení
Toto je opravdu velmi promarněná šance. Hra má neskutečný potenciál, ale tato inscenace je odbytá, jde po povrchu. Ústřední herecká dvojice (více se daří Danielu Mišákovi) je nepřesvědčivá a emoce mezi oběma vězni nejsou příliš uvěřitelné. Některé výkony herců ve vedlejších rolích jsou pak opravdu tristní. Několik scén asi může lahodit oku divákům LGBT+ komunity, na mě ale působily příliš prvoplánově.
29.11.2022 | 905 hodnocení
55%
Setkal jsem se s tímto dílem poprvé, navíc jsem byl dle zdejších recenzí na režijně upravené a o něco kratší verzi. Příliš mě to nezaujalo asi právě proto, že jsem neznal předlohu, takže pro mě trochu dějový perplex. Což může zaskočit i ostatní diváky, neznalé tohoto Dostojevského díla.
29.11.2022 | 905 hodnocení
Dva velmi náročné party pro studenty DAMU. Přijde mi to herecky dobře zvládnuté, režijně mírně nedotažené.
Bavila mě zejména samotná hra, s níž jsem se setkal poprvé.
29.11.2022 | 905 hodnocení
Často slýchám, že kdyby mělo představení přestávku, diváci by odcházeli. Já si to myslím také, přesto ale nemůžu říci, že bych opouštěl divadlo nespokojený. Chápu i důvod, proč inscenace pauzu nemá. Narušilo by to její kontinuitu.
Líbily se mi výkony herců, zejména Pavlíny Štorkové.
Zajímavá je také scéna. Nápad s tramvají kvituji i přesto, že vám po čase její příjezdy a odjezdy zevšední.
Celá inscenace je však velmi zdlouhavá a ponurá a chybí jí temporytmus. Při délce přes dvě hodiny to v mém okolí "zalomil" nejeden divák. Předmětem diskuze může být i samotný výběr této hry dramaturgií ND.
29.11.2022 | 905 hodnocení
Evidentní je Dočekalova snaha, přiblížit tuto hru dnešnímu mladému divákovi. A to se dle osazenstva v hledišti povedlo. Dobrý nápad byl také vpustit herce mezi diváky. Tato verze je novátorská a funguje.
Poměrně slušné herecké výkony. Jen Tereza Marečková tlačí na cool vlnu až příliš. Ve své dvojroli mi typově nesedla Sabina Remundová.
29.11.2022 | 905 hodnocení
65%
Poměrně zábavná Heda Gablerová.
Líbily se mi herecké výkony, některé režijní nápady mi přišly zbytečné, jiné naopak neobyčejně invenční.
Scéna mi nevadila, ale občas jsem měl pocit, jakoby divadlo posbíralo rekvizity ze všech předchozích inscenací.
Viděno na derniéře.
29.11.2022 | 8 hodnocení
Mé očekávání předčilo realitu... asi jsem neměl správnou náladu? Každopádně herecky bezvadně zvládnuté představení.
29.11.2022 | 664 hodnocení
Viděl jsem už dříve pražské zpracování, tak pointa byla dána dopředu, nicméně to neubralo na zážitku. A ten byl , nejen díky Štěpánovi, hodně velký.
Za Kalich jsem dal 80, tady byla spokojenost ještě větší.
29.11.2022 | 8 hodnocení
Skvěle napsáno! A ještě excelentněji zahráno!! Co víc dodat. Skromná výprava neodvádí pozornost od textu a nechá plně vyznít i herecké mistrovství obou herců. Skvělé! ... úžasně časovaná přestávka :-)
29.11.2022 | 265 hodnocení
Střídmá, ale přesná režie a výborná Beáta Kaňoková (střídá snad všechny herecké polohy a ve všech ukazuje svůj jedinečný talent).
Negativum je jediné - Radka Fidlerová, která kamarádku Honzlové hraje spíše naštvaně (což nebyla, naopak).
29.11.2022 | 170 hodnocení
29.11.2022 | 170 hodnocení
28.11.2022 | 1 hodnocení
Opravdu zábavné
28.11.2022 | 1 hodnocení
Naprosto famózní představení s vynikající Janou Vaculíkovou, která v roli kurtizány byla neskutečně přesvědčivá až do konce představení. Celé představení má nepopsatelně pohlcující atmosféru. Autor i herec Miroslav A.Maxant má neskutečný talent pro vtipné podání, kdy i ve smutném příběhu vás donutí se smát. Nádherné melodie a písně s živým orchestrem v podání Jany Vaculíkové, Miroslava A.Maxanta a Terezy Markové vás pohladí na duši. Tento skvěle herecky (Jiřího Hejbala nevyjímaje) i pěvecky odvyprávěný příběh by jste si neměli nechat ujít. Příběh sám o sobě a podání herců vás pohltí natolik, že zapomenete, že jste šli jen na obyčejný muzikál.
28.11.2022 | 154 hodnocení
28.11.2022 | 154 hodnocení
28.11.2022 | 116 hodnocení
28.11.2022 | 9 hodnocení
Fascinující zážitek kořeněný vynikajícími hereckými výkony, kypící nápaditostí, nevídanými obrazy, tajemnem i vtipem. Něco podobného se dá zažít jen výjimečně, vřele doporučuji.
28.11.2022 | 153 hodnocení
Vynikající M. Hofmann i M. Šoposká, která bez jediného slova předvedla strhující výkon.
28.11.2022 | 86 hodnocení
Skvělá podívaná. Za výpravu oba palce nahoru Andree Pavlovičové. Díky za ty dary! Nejvíce mě svým civilním projevem a sympatickým výkonem oslovila Kateřina Tafatová v roli Jenn. Sólo Lucie Dolejškové v závěru představení je emoční bouře, která mě uvrtala do sedadla - neskutečná husina. Uvěřitelný Hruškoci a paradoxně mi ani tolik nevadily děti na jevišti. Skvělá práce. Na malé scéně se v DJKT muzikálu daří.
28.11.2022 | 86 hodnocení
Téměř promarněná příležitost. Poměrně efektivní kostýmy, dobrou scénu, minimum akrobacie a výkony jednotlivých účinkujících režie horko těžko drží dohromady. Z představení jsem si tak odnesl spíš jednotlivé vzpomínky než ucelený zážitek. Mezi dobré vzpomínky patří rabovačka a vlastně kompletní výkon Terka L. Korbela a naprosto výtečný E. Čekan jako Kerchak. Jako hodně špatnou uvedu kompletní režii a scénu v písni Everything That I Am - rozumějte, když scénu, kterou milujete, nevidíte, protože někdo herce postavil za promítací plátno, kde po většinu času vidíte příšerné modrobílé cosi a z herců nevidíte ani jejich stín, tak to prostě naštve.
28.11.2022 | 86 hodnocení
Bohužel s představením jsme na stejnou notu nenajeli. Spíš jsme se nejen tehdy, ale i z dlouhodobého hlediska minuli úplně. Od světové premiéry snad už legendárního kusu jsem čekal víc. Místo toho, abych si po letech především pamatoval excelentního Daniela Krejčíka a výborné Vodochodského, Racka či Horváthovou, vybavím si pouze výstupy J. Korna (vlastně dobré, ale některé velice zbytečné) a utahanou režii J. Čermáka. Inscenace byla strašně dlouhá, leckdy nezáživná, neměla spád.

Další stránky: 1 2 3 4 5 > >>