Uživatelská hodnocení

Hodnocení jsou řazena v tom pořadí, v jakém byla zadána (od nejaktuálnějších po nejstarší).

Další stránky: << < 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 > >>

(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
Při představení seděly děti (které se měly v rámci inscenace účastnit tajemným putováním divadelními zákoutími) v hledišti s lucerničkami a skřítkovskými čapkami, rodiče s nejmenšími, nesamostatnými dětmi byli posazeni na průběžný balkon. Před ním byly ovšem zataženy závěsy pro potřeby dění na jevišti, takže tito nešťastní diváci téměř celou první část inscnace nic neviděli, jen slyšeli, ač byli též platící.
Podivná nedomyšlenost a mimořádný trapas.
Nevím, bylo už to od té doby napraveno?
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
Tohle dětské představení se u nás uvádělo v rámci festivalu, venku a v trochu nevhodném počasí, čímž mohla být kvalita představení ovlivněna. Moje hodnocení tedy berte s určitou rezervou.
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
Viděno znovu v IX/2013, a to podruhé, když tedy pominu shlédnutí TV záznamu.
Za ta léta se herecký projev vynikající Barbory Hrzánové proměnil, a ačkoliv poprvé se mi líbila víc, přesto zůstává její výkon stále úchvatný a nezapomenutelný. A uznávám, že po tolika reprízách a tolika hostováních je posun přirozený. Logicky i pro mě už nebyly všechny ty vtipné situace tak "třeskuté" jako původně nebo jako při čtení Douskové knihy. Ale hořkosladká hra má pořád spád, zábavný scénář, je svěží a úsměvná, a to i přesto, že jde vlastně o dost bolestné retro.
Skvělý počin regionálního divadla.
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
Eliška Balzerová je opravdu skvělá.
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
Po letech, v 9/2013 znovu shlédnutý Oblomov - jako by se jeho postava mezitím proměnila. Původně mi připadal jako líný budižkničemu, třtina ve větru co se nechá ovládat přáteli, milenkou, okolnostmi..
Teď se zdá, jako by Trojan postavu v čase posunul směrem k pasivnímu, konzervativnímu, ale i emotivnímu introvertovi, co chce jen žít tak, jak je mu vlastní, dle svých možností. Tento Oblomov se střídavým úspěchem odolává okolí, jež se ho neustále snaží manipulovat podle vlastních představ a kterému ovšem on není schopen říct jasné ne.
Jinak souhlasím, z hry je absurdní groteska. Podmanivá.
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
Skvělé spojení hudby, výborných hereckých výkonů a zajímavého příběhu... Tohle je pro mě stále nejlepší představení Dejvických. (Viděli jsme obsazení se Z. Stivínovou nebo V. Křížovou v roli Lucie Rosen.)
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
Kompaktní a vtipné představení s tradičně skvělými a vzájemně velmi vyrovnanými hereckými výkony. Inscenace baví především absurdními časovými smyčkami plnými zábavných gagů a uvolněnou spoluprácí herců. Nevadí, že tady nejde o žádné hlubší sdělení, tohle je čirá zábava.
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
Komorní a kultivované představení s tradičně spolehlivými výkony herců, racionální a nekomplikovanou dějovou linkou, které určitě doporučím.
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
Logicky především hudební věc, velmi pěkně výtvarně udělaná. Délka přijatelná i pro děti (cca 1 hod.), mně osobně ale rozkouskování mše do oddělených části, mezi kterými jsou taneční čísla, mluvený text apod., přece jenom trochu rušilo. Na rozdělení původně kompaktního tvaru je ale koncept tohoto představení postaven...
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
Dost nesrozumitelně napsané, snaha po originalitě a zábavě za každou cenu, pro mě i přes výkony herců, zejména Nely Boudové, zklamání.
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
Zábavná komedie, vtipné a tak trochu kabaretní. Oceňuji nasazení herců a jejich výkony.
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
Dobře zahraná a především skvěle napsaná hra o tom, jak si v jedné - skoro se chce říct typické - české/moravské rodině všichni navzájem lezou na nervy. Trpké, současné i nadčasové, zábavné. Určitě stojí za vidění.
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
75%
Trochu úchylné téma, jak se později vyjeví, a taky náročná hra. Určitě není pro každého, ale stojí za vidění.
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
Pro mě bylo dnes na Jezerce docela zklamání. I přes pěkné výkony Hrzánové, Holuba, Hrušínského ztratila inscenace v tomto zpracování svojí osu a stala se tuctovým příběhem, který nedrží při sobě.
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
Výborný Richard Krajčo a David Švehlík, též Martina Delišová se mi líbila.
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
Dobré herecké výkony, ale tematicky složitější hra.
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
Celkem vtipná a oddechová salónní komedie.
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
Složitější a komplikovanější téma, které stojí za shlédnutí, doporučuji ale spíš pro náročnějšího a vytrvalého diváka.
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
Dost náročné (a pro trpělivého a náročného diváka určené) představení, rozdíl mezi kvalitou hlavních představitelů Roden - Uhlířová je bohužel příliš viditelný.
(zadáno: 11.10.2010, počet hodnocení: 252)
85%
Vtipné a skvěle zahrané. Téma a zpracování ideální pro současného diváka, uvyklého televizní zábavě, nekonečným seriálům, soap operám a reklamě s Horstem Fuchsem, ale snad si ho užijí i náročnější konzumenti. Herci patrně inscenaci dodali další upgrade, především Miroslav Táborský mě tentokrát zcela dostal. Doporučuji.
Hodně ale záleží na divácké atmosféře při konkrétním představení, při opakované návštěvě (na Palmovce) bylo prezentování vtipných skečů slabší než při první návštěvě.
(zadáno: 10.10.2010, počet hodnocení: 146)
(zadáno: 8.10.2010, počet hodnocení: 564)
8.10. 2010: Pro mne velmi milé překvapení. První půlka mne ohromně bavila. Rozdělování království je podařené. V druhé bylo pár (pro mne) "hluchých" míst, ale i tak hodnotím inscenaci velice vysoko. Některé recenze píší, že je to nuda, ale jako divák to netvrdím, naopak, pro mne je to zdařilá inscenace, která se řadí k těm lepším v ABC za poslední 3 roky. Herecké výkony jsou dobré. Ještě zmíním jednoduchou a účelnou scénu a perfektní hudbu. Určitě zajdu ještě jednou... :-)
(zadáno: 8.10.2010, počet hodnocení: 164)
(zadáno: 8.10.2010, počet hodnocení: 145)
100% za stěžejní část představení, totiž písničky Edith Piaf v podání Hany Seidlové, která v mých uších zní nesrovnatelně chytlavěji než samotný Vrabčák. Opravdu skvělý zážitek, kterému se bohužel "zbytek" hry nemůže vůbec rovnat. Jak už tu padlo přede mnou, Saidlová hrající mi přišla dost křečovitá a nepřesvědčivá.
(zadáno: 8.10.2010, počet hodnocení: 158)
Všechna ta silná témata, která v Muchovu příběhu tuším, inscenací jen prokmitla, ale nerozehrála se. Snad to bylo tím nepovedeným libretem, kterému se nic nedaří ukázat živým dějem, vše deklamuje krkolomnými a hrubě sešitými dialogy (bezpředmětné vstupování postav do děje, viz Loos; nenadálé vpády Muchových filosofických zamyšlení). Tak se dozvídáme o Muchovi jakoby z druhé ruky, ruky scénáristovy, a ne z dění na jevišti. Působí to jako nedůsledně zdramatizované heslo z wikipedie.
(zadáno: 7.10.2010, počet hodnocení: 217)
velmi zajímavě uděláno... děj se sice nikam naposouval a až tak tolik jsme se nedozvěděli, ale celkové vyznění díla se mi moc líbilo :)
(zadáno: 7.10.2010, počet hodnocení: 217)
(zadáno: 7.10.2010, počet hodnocení: 558)
Viděl jsem sice i Běsi v Dlouhé, ale přesto jsem neporovnával. Každé představení je svým způsobem originální. V Celetné musím zejména obdivovat minimální scénu, na které herci předvedli skvělé výkony - zvláště Hofmann, Lněnička, Karger a Špalek. Díky nerušivé scéně jsem tak mohl plně vnímat herce a náročný text. Hudba skvěle doplňuje celkové vyznění hry. Podtrženo a sečteno - další skvělé představení v Praze.
(zadáno: 6.10.2010, počet hodnocení: 59)
Nesouhlasím s tím, že se inscenace vymezuje proti inscenaci z Dlouhé. Naopak si myslím, že si z ní bere příklad. To určitě na škodu není. Invence je i tak ve hře dost. K dokonolasti ovšem tento herecky nevyrovnaný soubor hru přinést nemůže. Tady je hlavní převaha souboru z Dlouhé. Poprvé v životě se mi stalo, že jsem měl chuť z první řady vyskočit a Elišce Bouškové zacpat pusu. A to má postava vypravěče takovou moc. Jinak velice nadstandardní byl určitě Marek Němec a Petr Lněnička. Ostatní průměr. Martina Prášilová spíše podprůměr.

Další stránky: << < 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 > >>