Uživatelská hodnocení

Hodnocení jsou řazena v tom pořadí, v jakém byla zadána (od nejaktuálnějších po nejstarší).

Další stránky: << <

zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 589
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 13
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 589
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 3
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 3
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 3
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 253
Vynikající inscenace s velkou mírou improvizace, která působí hned zkraje představení velmi spontánně až neobvykle, a to i díky tomu, že text je nenaučený a tudíž pronášený přirozeným tónem.
Slovácké divadlo v nejlepší formě, výborná režie, kus bude určitě aspirovat na nejlepší počin roku. Byl to senzační večer - díky!

Viděno na hostování v Brně.
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 133
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 8
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 47
Po skončení Camusových Spravedlivých si kladu otázku, jakým přínosem pro skoro začínající herce, natož pro dnešní publikum tato hra o ruských eserech má být.Koho a čím má oslovit příběh o teroristech v Rusku na počátku 20.století. A.Camus svou hru napsal v roce 1949 a opěvovat ruské revolucionáře bylo zvykem krátce poté.Pro posluchače herectví 3.ročníku by se snad ve světové dramatické tvorbě našlo vhodnějí téma, kdy by nemuseli být tak křečovití a nepřirození.
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 47
Těch 10% je za Gabrielu Míčovou a Viktora Dvořáka.
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 47
Co k tomu dodat? Zbytečná inscenace, která se ani v nejmenším nepřibližuje kultovnímu filmu.
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 1
Tohle se opravdu nepovedlo, ke konci první poloviny to vypadalo, že se hra začne rozjíždět a někam to povede. To mě přesvědčilo, abych o pauze neodešla, a to byla chyba, druhá půlka bylo utrpení, slet náhodných sprostých slov, bez děje.
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 35
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 1
Inscenace, která mě donutila založit účet na tomto portálu.
Divadlo DISK navštěvuji přes 20 let, a byť se inscenace nemusí vždy povést, tak je člověk ocení třeba pro hereckou energii či režijní odvahu a "mladé progresivní vidění světa". V případě představení Spravedliví, ale není na čem stavět. Režie je bez výrazného gesta (a tento text si ho žádá) a potřeby něco sdělovat. Situace jsou uhlazené (taktéž herectví), že nelze udržet pozornost. Kde je ona slibovaná revoluce? Obávám se, že si režisér ukousl velké sousto. Pocitová délka byla neúnosná. Scénografie je snad jedinou světlou stránkou.
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 28
Text provařený, ale kvalitní. Bohužel příbramská inscenace není důsledně vedena a postrádá tempo. Tentokrát si mě nezískali ani výborní herci souboru.
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 28
Po přečtení několika kritik jsem váhal s návštěvou a nakonec jsem vyrazil bez očekávání. A možná i díky tomu jsem nadšen - jistě Morávek neukazuje nic nového a nesnaží se svou poetiku nikterak proměnit (a tak stále vidíme mikrofony v popředí, kde se cosi komentuje. Stolečky připomínají Amadea z Husy na provázku, pompéznost pak Ubu králem: SVOBODA a mnohé další inscenace), ale funguje to. Milé překvapení je K. Fialová, kterou jsem takto hrát nikdy neviděl.
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 28
Herci, hudba a výprava výborní. Bohužel pokulhává dějovost/text, který už tolik poutavý není. Pozornost drží jen energie všech přítomných na scéně.
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 28
Velmi milé potěšení.
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 6
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 843
Nejde o komedii ve smyslu prvoplánové řachandy. Zasmějete se, ale jde o poměrně závažné téma. Divadlo Verze si vybírá kvalitní a osvědčené hry, i Šťastný vyvolený je sázka na jistotu. Hereckému obsazení není co vytknout. Bylo příjemné vidět Matouše Rumla v trochu jiné roli, než jsme u něj zvyklí.
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 843
65% Takové dámské tlachání na golfovém hřišti, ale na úrovni. Vždycky když máte pocit, že už je dějová linka uzavřena, objeví se nový problém. A cílová jamka se blíží. Skvělá příležitost pro čtyři dámy s vyrovnanými hereckými výkony. Určitě bych zredukoval příchody a odchody na/z jeviště. Hra asi osloví více dámské publikum, které značně převažovalo.
zadáno: 28.5.2022, počet hodnocení: 843
Je zajímavé, kolik filmů s Louisem de Funesem se už objevilo na jevišti. Divadelní společnost Háta opět jasně cílí na diváka zvyklého na zájezdovky. Úroveň jejich inscenací je jen mírně kolísavá. Svatba bez obřadu patří ke slabším kusům. Bohužel jsem také vychytal nedobré alternace. Ze všech se mi vlastně líbil jen Václav Jiráček, Zbytečně afektovaný a přehrávající byl Martin Sobotka.
zadáno: 27.5.2022, počet hodnocení: 14
Ostuda že se něco tak prostoduchého odehrává v divadle pobírajícím astronomicke dotace. Absolutní dno.
zadáno: 27.5.2022, počet hodnocení: 14
Marná sláva, muzikálovému souboru DJKT komedie nejdou. Buďto k nim nejsou disponovaní herci (vyjma jediného opravdu dobrého Ondruše), nebo režijně - dramaturgické duo, zde podepsané i pod nevalným překladem. Přetavit tak dobrý originální materiál v nudu obřích rozměrů, to je "kumšt".
zadáno: 27.5.2022, počet hodnocení: 14
Překvapivě velmi vyzrále zahrané. Šikovný ročník, snad se neztratí. Držím palce!
zadáno: 27.5.2022, počet hodnocení: 8
zadáno: 27.5.2022, počet hodnocení: 133
Potřeboval jsem navštívit dvě představení, abych si na tuto inscenaci udělal názor, a výsledek je velice příznivý. Nejen komická (karikatury postav), ale i tragická rovina hry je dobře vystižena a Burešové inscenace nabízí i několik překvapivě drsných obrazů, ukazujících hnusotu a zlo světa i společnosti. Těžko někoho konkrétního vyzdvihnout, všichni z ústřední pětice jsou moc dobří, stejně tak dámské duo (V. Lazorčáková, M. Zimová). Nesmírně nezvyklý počin; jsem moc rád, že po covidových peripetiích jsem ho ještě stihl zhlédnout.
zadáno: 27.5.2022, počet hodnocení: 247
Bohužel "filosofické" drama SPRAVEDLIVÍ o terorismu a spravedlnosti se míjelo účinkem, neboť posluchači třetího ročníku herectví se nepřesvědčivě zhostili svých rolí.Časté přeříkávání, přehrávání a celková presentace tohoto dramatu nevyzněla dobře. Adepti herectví se musí ještě hodně učit, aby podobná dramata zvládali. Zdá se, že toto inscenace byla nad jejich dosavadní možnosti.K tomu připočtěme slabou režii, scénografii a potažmo i výpravu.Celkový dojem je velmi slabý.Hodnocení 20%.
zadáno: 27.5.2022, počet hodnocení: 358
Papírově má tento muzikál vše potřebné - propracovanou choreografii, atraktivní scénu a kostýmy, dobrý light design, živý orchestr, mnou viděnému obsazení (Gránský, Korolová, Vojtek, Hořínková, Šemík, Trapl, Kubík, Smička) také není co vytknout. Přesto to bohužel kolem mě tak nějak prošumělo a silnější dojem nezanechalo. Domnívám se, že na vině bude slabé libreto, kostrbaté přebásnění do češtiny a nevzrušivá hudba, které zkrátka nedokáží vyvolat ty správné emoce a atmosféru divoké džungle, milostné vzplanutí dvou odlišných bytostí zde vyznívá jako unylá poučná selanka, určená spíše pro děti.
zadáno: 27.5.2022, počet hodnocení: 39
Musím se přidat k ostatním negativně hodnotícím, hra mi
vůbec nesedla,
po druhé, pro mě velmi nudné části, jsem odešla.
zadáno: 27.5.2022, počet hodnocení: 122
75 %
zadáno: 27.5.2022, počet hodnocení: 91
zadáno: 27.5.2022, počet hodnocení: 98
Už druhé krátce po sobě zdramatizované dílo od francouzského autora E. Louise. Obě inscenace se dost podobají, ať už výraznými herci či kreativní scénografií. Jak v Dějinách násilí, tak i v Kdo zabil mého otce excelují mladí herci Hes a Krejčík. Oba vlastně hrají stejnou postavu Eddieho a obou jsem to i věřil. Dějiny násilí jsou přeci jenom víc osobní, co se týká hlavní postavy, jelikož se tam řeší její znásilnění. Hlavní postavou v Kdo zabil mého otce ale není paradoxně sám Eddie, ale jeho otec, o kterém vypráví a který vlastně determinoval jeho život. Doporučuji zkouknout obě představení.
zadáno: 27.5.2022, počet hodnocení: 98
Velice syrová inscenace, která dobře uchopila knihu od E. Louise a zdramatizovala ji k dokonalosti. Daniel Krejčík už v několika inscenacích ukazuje, že je výborný herec.

Další stránky: << <