Uživatelská hodnocení

Hodnocení jsou řazena v tom pořadí, v jakém byla zadána (od nejaktuálnějších po nejstarší).

Další stránky: << < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>

(zadáno: 6.3.2021, počet hodnocení: 7)
na Dianišku celkem slušný
(zadáno: 6.3.2021, počet hodnocení: 7)
Tety, co choděj do Národa museli trpět.S počtem minut byla tato kláda i pro mně moc monotóní. Mikulášek se nebojí jít proti srsti a dělat antipop, ale na to má Stavák moc sedaček.
(zadáno: 6.3.2021, počet hodnocení: 7)
(zadáno: 6.3.2021, počet hodnocení: 11)
(zadáno: 6.3.2021, počet hodnocení: 11)
(zadáno: 6.3.2021, počet hodnocení: 43)
(zadáno: 6.3.2021, počet hodnocení: 646)
Inscenátoři setřeli z kultovní hry semaforský prach a oblékli ji do amerických muzikálových šatů. Dobře placená procházka to překvapivě zvládla a komorní prostředí jí opravdu slušelo. Hudebně mimořádně dobré a vyrovnané. Velice příjemné představení. (Ze záznamu.)
(zadáno: 5.3.2021, počet hodnocení: 646)
Bulvární fraška inscenovaná na podprůměrné úrovni oblastní štace. Autor i divadlo mají na mnohem víc. Škoda času. (Ze záznamu.)
(zadáno: 5.3.2021, počet hodnocení: 543)
(zadáno: 5.3.2021, počet hodnocení: 287)
(zadáno: 5.3.2021, počet hodnocení: 16)
Tematicky obdobné Slámově Krajině ve stínu. Zpracování je zajímavé, byť zejména v počátku je tempo hodně plynulé a není lehké udržet soustředěnost. Herecky navíc nevyrovnané. Malá "okna" ukazují herectví v nejryzejší podobě a ne každý se s tím popasoval. Nejpůsobivější výkon nakonec předvedl František Němec a do jisté míry Saša Rašilov. Naopak nesrozumitelný Pavelka, nevýrazný Matásek nebo amatérsky vyznívající Vančura byli zklamáním.
(zadáno: 4.3.2021, počet hodnocení: 646)
Neznám předlohu a nevím, jestli je to plus nebo minus. Představení působí samo o sobě velice silně. Mnohovrstevný pochmurný a lehce tajemný kaleidoskop scén, kde je mnoho nedořečeného, vyvolává zvláštní náladu a vzpomínky. Sehraná dvojice režiséra a scénografa vytvořila velice působivé obrazy. To je naše historie. Skvělé představení hodné Národního divadla. (Poznámka. Přijetí je možná otázkou generační. Kdo nezažil, nechápe.) (Online derniéra.)
(zadáno: 4.3.2021, počet hodnocení: 100)
Neskutečně silný zážitek, v divadle bude asi ještě silnější.
Výborné herecké výkony všech (za mě nejlepší F. Němec).
Přesně takové inscenace by měly vznikat na půdě Národního divadla.
(zadáno: 4.3.2021, počet hodnocení: 108)
(zadáno: 4.3.2021, počet hodnocení: 217)
Tohle mě vůbec nezaujalo. D. Špinar by udělal mnohem lépe, kdyby nazkoušel skutečnou životopisnou hru. Takhle to je jen snůška aklamací a ve druhé části je aspoň trochu naznačeno Hilarovo zkoušení Macbetha. Ale špatný a velmi nudný dojem z první části to nedokázalo vylepšit. Zajímavé je otočení jeviště a hlediště, i když je to pak pochopitelně na úkor scény, ve které se tak nachází prakticky jen jakoby spadlý velký lustr. Trochu neobvyklé je, že Hilara ztvárnilo několik hereček. Jediné, co stojí za pochvalu, jsou herecké výkony Kateřiny Císařové a Jany Strykové a krátké kytarové sólo Kateřiny.
(zadáno: 4.3.2021, počet hodnocení: 100)
On-line předpremiéra.
Maryška Jany Ondruškové bohužel postrádá to, co Hrabal napsal, Vašáryová zahrála. Ačkoliv je to skvělá herečka, zde (pravděpodobně režií) je její výkon spíš negativním elementem. Stejně tak další skvělý herec Libor Stach neměl možnost se ukázat. Ikonická scéna lezení na komín velkým zklamáním.
Celkově mi představení přišlo nudné, utahané, s dlouhými prostoji, mnohdy ani nenavazující.
Je velice těžké toto představení zahrát důvěryhodně v divadle. Zde se to nepovedlo. Možná s jiným obsazením, režií i scénou ano.
(zadáno: 3.3.2021, počet hodnocení: 44)
(zadáno: 3.3.2021, počet hodnocení: 11)
V divadle bych se neuměl vypnout, u počítače jsem si mohl dát půl hodiny pauzu na vydýchání. Téma je velice silné.
(zadáno: 2.3.2021, počet hodnocení: 19)
(zadáno: 2.3.2021, počet hodnocení: 19)
(zadáno: 28.2.2021, počet hodnocení: 100)
(zadáno: 28.2.2021, počet hodnocení: 293)
66%
Mrňata se nudit rozhodně nebudou, pro mě je příběh možná až příliš jednoduchý. Hezká titulní píseň.
(zadáno: 28.2.2021, počet hodnocení: 51)
(zadáno: 28.2.2021, počet hodnocení: 100)
Divadlo o divadle.
Inscenace viděna ze záznamu, nicméně i přes obrazovku skvělý zážitek. První režie Špinara, která se mi líbila (po Vítejte v Thébách, Stát jsem já a dalších). Nicméně hlavní zásluhu na tom mají všechny čtyři hlavní představitelky, zejména Jana Stryková podává fantastický výkon hodný Národního divadla.
(zadáno: 28.2.2021, počet hodnocení: 100)
Záznam.
Úchvatné spojené Anety Langerové a Marty Kubišové - jejich hlasy k sobě perfektně ladí, pěvecky ale obě i herecky perfektní.
Velkou slabostí muzikálu je role pana Heina a jeho výkon - totální degradace celého představení (bohužel).
(zadáno: 28.2.2021, počet hodnocení: 100)
Online záznam.
Pěvecky i herecky perfektní Vendula Příhodová, následována Janem Cinou. Slabší výkony J. Zonygy a B. Cmuntové. Choreografie i hudba dobrá ale z příběhu zbyla jen kostra, mnohdy na sebe jednotlivé scény navazují jen s domyšlením. Některé scény jeden velký kýč.
(zadáno: 27.2.2021, počet hodnocení: 646)
Dlouhý lockdown už zřejmě leze na mozek i souboru v Dlouhé, když mohli přivést na svět takový nesmysl. Proč? (Ze záznamu. Ale této slátanině by ani autentická vůně divadelního sálu nepomohla.)
(zadáno: 27.2.2021, počet hodnocení: 281)
(zadáno: 27.2.2021, počet hodnocení: 35)
(zadáno: 27.2.2021, počet hodnocení: 35)
(zadáno: 27.2.2021, počet hodnocení: 35)
(zadáno: 27.2.2021, počet hodnocení: 293)
záznam
Panoptikální výrazně stylizovaná tragikomedie se zřetelným rukopisem režiséra a scénografa. Herecké výkony jsou podřízené celkovému rámci (topornost a velká zpomalená gesta), lehce a příjemně vyčnívá Tereza Vilišová/Hedvika.
(zadáno: 27.2.2021, počet hodnocení: 164)
(zadáno: 27.2.2021, počet hodnocení: 646)
56 %. Zajímavý nápad, nicneříkající bezobsažné rozvedení, vše dobře zahrané a inscenované. Ale celkově to výš nedosáhne. Výhodou je krátká stopáž a ten konec je z nouze ctnost. (Ze záznamu.)
(zadáno: 26.2.2021, počet hodnocení: 646)
Poctivě připravené představení, na velice slušné úrovni odehrané a profesionálně (i když nepříliš nápaditě) zrežírované. Silný výkon Radima Madeji v hlavní roli. Je to málo? Děj je poměrně chudý, pantomimických výstupů je příliš mnoho, představení po chvíli působí stejně jednotvárně, jako dokola hraná kolovrátková hudba (i když mimořádně dobrými hudebníky přímo na scéně). A tak hlavním plusem je, že si silný ansábl boleslavského divadla může takto náročné představení dovolit a výsledku nelze nic moc vytknout. Jen tu barvotiskovou předlohu, která by jinak byla ztrátou času. (Derniéra online.)

Další stránky: << < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>