Redakce

Anežka Kotoučová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (214)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 28.10.2011)
Nemohu si pomoci, ale mě se to prostě líbilo. Pravda je, že v takových stylistických orgiích se asi někteří lidé neobeznámení s Ibsenovou tvorbou nebudou významově orientovat, přesto pouhá Mikuláškova invence je zde dle mého názoru hodná obdivu. Není to dokonalé pojetí, ale hra určitě stojí za vidění. Ostatně, neustále mžourající Hedviku skvělé Terezky Vilišové mám před očima dodnes.
(zadáno: 28.10.2011)
Skutečně jsem se(,byť už bohužel nikoli jako dítě)výtečně bavila.
(zadáno: 28.10.2011)
Na české podmínky překvapivě pečlivě pojatý Gogol.
(zadáno: 28.10.2011)
(zadáno: 28.10.2011)
"Svůj omyl poznáš Radúze,.."
Velmi "mladistvé", nemusí upoutat každého, nicméně snaha Pitínského o autenticitu a opravdový prožitek ze Zeyera je zřetelná a obdivuhodná.
75%
(zadáno: 28.10.2011)
Komedie mi Vírou, láskou, nadějí definitivně dokázala, že si umí parádně vybírat inteligentní a trefné hry. Ivana Uhlířová rules forever:-)
(zadáno: 28.10.2011)
"Hobluuj!" Některé scény jsou nezapomenutelné.
(zadáno: 28.10.2011)
"Attila, pro přátele-bič Boží." 65% za bezchybného psího herce.
(zadáno: 28.10.2011)
(zadáno: 28.10.2011)
(zadáno: 16.4.2011)
Miluju Brno a Petra Štěpána:-)
(zadáno: 16.4.2011)
Neurazí,ale ani nenadchne, což u inscenování tak dobré hry od Shawa jakou Svatá Jana je,zamrzí.Celkově nepříjemně statické,scéna bez fantazie,nenápaditá hudba.Autorův skvělý text,(který divadlo mimochodem slibovalo uvést v novém překladu,ale zůstalo u celkem archaizující Tetaurovy verze)je naprosto neutilitárně přecházen,prakticky žádný nápad.Zvýšené hodnocení je pouze a jen za velmi dobrou M.Procházkovou,která se vyhla jakékoliv patetičnosti a sympaticky se snaží zobrazit Janinu komplikovanou postavu.
(zadáno: 26.3.2011)
(zadáno: 26.3.2011)
(zadáno: 26.3.2011)
Velmi klasické, velmi konzervativní(vyjma partikulárně intenzivnější vulgarizace Hilského překladu), ničím nepřekvapující. Holub jako deviza Jezerky se snaží, ale Malvolio tu nemá tolik místa. Hodně mě překvapila K. Hrušínská-perfektní dikce. Čistý průměr.
(zadáno: 26.3.2011)
Mikulášek, jak ho mám ráda. Chytrý, intenzivní i vtipný, nápaditý, schopný ze statické korespondence neobyčejných mužů vytvořit neobyčejnou hru, jíž se Praha sklonila bouřlivým potleskem ve vyprodané Dlouhé plné mnoha pražských herců svému moravskému sourozenci. Po delší době mě na divadle zase něco dostalo a jsem ráda, že je to zrovna Brno.
(zadáno: 5.3.2011)
Kladno mě po hrozně dlouhé době příjemně potěšilo skvělým výběrem hry, režiséra i herců. Výborná A. Štréblová a E. Nadáždyová, stylizace v obou polovinách potěší.
(zadáno: 17.12.2010)
Příběh Cyrana je působivý a vždy lidi táhnul do divadel.Zde jsem byla navzdory průměrným recenzím spokojenější než s verzí divadla v Celetné. Příjemná hudba a pár vtipných míst.
(zadáno: 17.12.2010)
Pro Mikuláškovy inscenace mám od odob E.Oněgina velikou slabost,ale tohle bylo moc i na mě.Přemíra stylizace a symbolů činí z Macbetha něco neharmonického,čemu jsem nerozuměla a ani rozumět nechtěla.Okatá scéna mi připadala relativně disfunkční,hudba příliš slabá v kvalitě a příliš silná během monologů herců.Dobře koncipované jsou postavy čarodějnic a zmínění hodný je kvalitní výkon J.Vondráčka,K.Sedláčkové)a Banquo příjemně civilního T.Turka.
(zadáno: 27.11.2010)
(zadáno: 27.11.2010)
Takhle si Kafku představuji na divadle.Perfektní a přesný J.Dvořák, ale i J.Stryková, J.Plachý a P.Batěk. Výborná hudba, stylizace, scéna. Jen M. Stropnického ze záznamu jsem navzdory místu v 2.řadě příliš neslyšela. N. Deáková se na velké scéně překonává.
(zadáno: 6.11.2010)
Brand jako pozitivní předobraz Peera Gynta je Ibsenova vyhraněná individualita a vyžaduje silného herce,což M. Konig splňuje.Drama odehrávající se ze značné části v horských exteriérech-především klíčový konec-vyžaduje velkou míru improvizace, proto se dramatizace Branda objevuje tak vzácně. Mladý, invenční soubor si s většinou nástrah-až na mírné překarikaturování obecní opozice vůči Brandovi- poradil.
(zadáno: 6.11.2010)
Akurátní záležitost.