Redakce

Anežka Kotoučová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (214)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>
(zadáno: 28.10.2011)
to J.Mikulášek: "...for I can´t help falling in love with you." :-)
(zadáno: 19.10.2015)
"Alkohol nepiji - je to velmi neblahá neřest."
Kvůli chytré výpravě a skvěle vybraným a hrajícím hercům se do divadla Palace přece jen vyplatí zajít. Scházel snad jen citlivější temporytmus a pár gagů navíc. Ale scénka Milý Bože/lodičko stojí za to a mé feministické já při ní doslova plesalo.
Veskrze příjemná záležitost.
75%
(zadáno: 26.9.2015)
Pofidérní hra. Na jednu stranu je to sice totální praštěnost o lidské, nebo spíše mužské blbosti, na stranu druhou je to vlastně absurdní drama bez jakéhokoliv děje ale zato s absencí výpovědní hodnoty. Hru samotnou za kvalitní nepovažuji, herecké výkony jsou naštěstí v pořádku. Ondřej Sokol si to vyloženě užíval a scénka s telefonem je prostě nejlepší.
65%
(zadáno: 6.6.2017)
Velmi náročná inscenace, která naprosto geniálním způsobem propojuje Andersenovy pohádky s poněkud traumatickými zážitky z dětství jednotlivých herců klasickou metodou kolektivní improvizace. Nápadité je zařazení především méně známých pohádkářových textů, jakým je například Stín. Skvělé kostýmy a vynikající scéna. Jedinými výtkami jsou nedostatečná formální kompaktnost kusu a podivně exhibující postava Boženy Němcové. Každopádně je více než dobře, že na úžasné Andersenovo dílo bylo nahlédnuto z tak nového, obohacujícího úhlu. Osobnost, jako byl on, si to jednoznačně zaslouží.
84%
(zadáno: 2.5.2015)
Navzdory kvalitním hereckým výkonům je to hodně slabé. Jak by taky nebylo, když je to podle německé dramatizace. Že Němci Rusku vůbec nerozumí dokazuje už jen fakt, že v inscenaci nezbylo z Ruska samotného ani zbla,včetně jmen postav(Stiva Oblonskij se nepochopitelně změnil na Stefana). Nehledě na nacionálně velice nekorektní zmiňování slova Rus. Typově nevhodný Vronskij,Levin a koneckonců i Anna, ačkoliv Terka Vilišová by zahrála bez chyby třebas i Falstaffa:)
Vulgární,vůči předloze nekorektní a necitlivé,laciné. Radost mi udělal jen výtečný P.Jeništa ve střídání rolí Karenina a Serjoži.
Vcelku příjemná inscenace,z obou alternujících v hlavní roli L. Vlasáková má pro postavu větší cit. Jedna z kvalitnějších her v MDP.
(zadáno: 10.1.2017)
Tvůrci využili Sofoklův opus k vytvoření moderní textové koláže o odvaze čelit nespravedlnosti a snaze činit správné skutky i za cenu oběti. Nápad propojení příběhu s Antigoninou zálibou v elektrikářství je zajímavý a do jisté míry nosný, ale například ke konci způsobuje určité znepřehlednění a rozmělnění dobře rozjeté inscenace. Kdyby měla rubínovská Antigona více sevřenější a kompaktnější tvar, určitě bych šla s hodnocením i výše, neboť po herecké stránce je to bez výhrad.
64%
(zadáno: 22.11.2016)
Podle mě obrovský propadák. Inscenace se motá ve špatně strukturovaném vyprávění, příšerných, do očí bijících aktualizacích a manýrách a nonsensové dikci postav založené na přehozeném slovosledu a repetitivnosti, která navíc působí nechtěně směšně.Pokud má vyjadřování postav reflektovat stav oné společnosti,pak je to hodně chabá berlička. Chybí jakýkoliv náznak toho,že se zde jedná o ruskou společnost a ruskou duši, přitom Běsi jsou tak autenticky ruské dílo. Na malém prostoru všechny válcuje H. Čermáková, standardní je i E. Novotná,jinak je to herecky velká bída.
To nebyli Běsi,ale děs běs.
Inscenace očividně a logicky se distancující od Burešové Běsů z Dlouhé.M.Hofmann je jako vždy suverénní,jenom jako by si od svého Stavrogina držel chladný odstup,nepoložil se do něj plně.P.Lněnička se mi líbil ještě více než J.Vondráček z Dlouhé-vím nemá se srovnávat.Dobře hráli též M. Němec,J.Špalek a M.Zoubková.Hudba nenáročná,konec(hlavně pasáž se sviněmi a důležitá epizoda s Šatovovou rodinou)nerovnoměrně redukován v poměru k předchozímu ději.Vypravěč E.Bouškové bohužel spíše iritujícím prvkem-asi už neměli v souboru muže.
(zadáno: 9.3.2017)
Hravá, temperamentní, zábavná, soustředěná, zkrátka vynikající Iva Janžurová zcela zastiňuje nejen Kryštofa Hádka, ale i kompletní dojem z inscenace. Alice Nellis si evidentně libuje v extrémně dlouhých, upovídaných textech, v tomto případě by ale skutečně neškodily rázné škrty - méně je někdy více. Jedná se však jednoznačně o  jeden z nejlepších Janžurové výkonů, ne-li nejlepší - letošní boj o Thálie bude velmi těsný.
64%
(zadáno: 6.11.2010)
Brand jako pozitivní předobraz Peera Gynta je Ibsenova vyhraněná individualita a vyžaduje silného herce,což M. Konig splňuje.Drama odehrávající se ze značné části v horských exteriérech-především klíčový konec-vyžaduje velkou míru improvizace, proto se dramatizace Branda objevuje tak vzácně. Mladý, invenční soubor si s většinou nástrah-až na mírné překarikaturování obecní opozice vůči Brandovi- poradil.
(zadáno: 1.4.2015)
Skutečně výborný "dramaturgický počin". Marie Štípková podává skvělý výkon. Méně známá hra nápaditě inspirovaná skutečnými událostmi "masové Maryši". Jakkoliv neodpustitelné jsou zločiny hlavní postavy, každý z nich je prakticky logicky odůvodnitelný, každým z nich se Géša snaží emancipovat na spíše mysoginistické společnosti Brém a hlavně - snaží se být milována. Jestli bude Kladno pokračovat v podobném duchu, dotáhne to daleko. Já jako feministka nadšeně tleskám.
78%
(zadáno: 8.6.2020)
Ale ano. Lehce nadprůměrné představení, v němž výrazně převažuje silná výpověď nad jevištní akcí. Ta zde poněkud dosti pokulhává, je neoriginální a konzervativní. Trochu únavné a nadbytečné jsou vysvětlující faktografické komentáře. Inscenaci zvedá především působivá druhá polovina a její varovný apel s nenucenou aktualizační vsuvkou. Jiří Hána je v titulní roli velmi dobrý a moc mě potěšila skvělá Máša Málková, kterou vídám na divadle tak málo. Její jevištní dikce je naprosto ukázková.
(zadáno: 6.11.2010)
(zadáno: 19.3.2016)
Nového obsazení titulní postavy jsem se trochu bála, ale Petr Vacek hrál velmi dobře a vůbec se nepitvořil, jak to měl ve stylu Radek Holub. Od této hry ani člověk nemůže očekávat kvalitnější výsledek, jelikož je limitovaná už samotným obsahem. Já jsem, v rámci těchto podmínek, byla nakonec spokojená.
(zadáno: 6.11.2010)
Několik dobrých nápadů, kvalitní výkon K. Winterové, ale také určitá kostrbatost inscenace a neinvenční feminismus. Poněkud nevzrušený potlesk této hře bohužel patří.
(zadáno: 8.10.2016)
Příjemná komorní záležitost s dnes velmi aktuální problematikou. Bartlettův text nechává diváka v burcující nejistotě, zda je ústřední postava jen zoufalý člověk tápající ve svých citech a orientaci, či mladík, který si prostě jen nechce vybrat, protože by tak přišel o sobecké potěšení z obojího. A právě určitá nedořečenost a nabídka řady hlubokých otázek, dotýkající se nejen bisexuality, ale především etiky mezilidských vztahů, je největší devizou řeznického počinu.
(zadáno: 17.6.2020)
Pro mě bohužel zklamání. Nezáživná kolektivní inscenace, které podráží nohy zoufalý a nekvalitní scénář. Ženské postavy jsou zbytečně typizované a jejich problémy a traumata nedostatečně rozvedena. Atmosféra life couchingu je pofidérní a nudná. Přispívá tomu především velmi slabý výkon Luboše Veselého. Co se týče dam, je to o něco lepší, do civilního herectví to má ovšem daleko. Všichni aktéři místy až nepříjemně přehrávají. Uslazená píseň Hanky Zagorové jen podtrhuje klišoidnost a prázdnost inscenace.
(zadáno: 17.12.2010)
Příběh Cyrana je působivý a vždy lidi táhnul do divadel.Zde jsem byla navzdory průměrným recenzím spokojenější než s verzí divadla v Celetné. Příjemná hudba a pár vtipných míst.
Nejsem odborník,ale stavět vedle Feydeauových-byť sebepozdějších-her jméno A.Strindberga není zrovna na místě.Feydeau byl a vždy zůstane autorem lehkovážných komedií fraškovitého rázu.On purge bébé etc.ale drží hlavně herci(Tesař,Zimová),kteří s vervou zobrazují realisticky dnešní rysy manželů,především manželek. Lehce zábavný nadprůměr.
1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>