Redakce

Iva Bryndová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (299)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

<<  <  8 9 10 11 12
(zadáno: 3.8.2018)
Velice působivá inscenace - s perfektně vystavěnou hutnou a stísněnou atmosférou, jejíž základ vytváří skvělý scénář J. Procházky v úpravě L. Procházkové. Výborná scéna a především herecké výkony a souhra mezi herci.
(zadáno: 5.6.2016)
Körnerův příběh mám prostě ráda. Na divadle mi ale, ačkoli děj znám, rychlé přesuny v ději přišly trochu matoucí - tedy ty na začátku. Skvělé výkony J. Zadražila i J. Novotného. Zmenšená scéna skvěle přidala na intenzitě prožitku.
(zadáno: 3.10.2016)
Zaujalo mě scénické provedení a vůbec obecně situování příběhu a kromě něj i hudební stránka. Zklamalo nevyrovnané herecké obsazení - mladší generace, tedy představitelé čtyř hlavních postav prostě nedokázali zaujmout, byli všichni nevýrazní. Proti skupině bavičů, tedy Milanu Šteindlerovi, Petru Stachovi a spol., dosud nedorostli. Právě ti dva a Nela Boudová zaujali nejvíc.
Ale moc se mi to líbilo...
(zadáno: 21.12.2018)
55% - Hra sama je zajímavá, nesmírně mě bavilo, jakým způsobem pracuje s antickými motivy, jak je upravuje k obrazu svému a mění marné boje antických hrdinů s předurčeností a božími záměry. "Baví mě" na jevišti i myšlenka všeničící války v dnešní době (Dánská občanská válka pro mě byla "hitem" minulé sezóny). Ale nefungovalo to - přes skvělé herecké výkony a nesmírně zajímavou scénografii. Přišlo mi to zoufale nedotažené, nezapůsobila na mě jakákoli myšlenka - žádná atmosféra - vím, o čem to bylo, ale... s koncem hry nepřišla žádná katarze. Jakoby hra prostě bez jakéhokoli smyslu vyšuměla.
(zadáno: 1.10.2020)
75% - Scénicky a výtvarně velmi efektní inscenace (po scénické stránce nabízí řadu výrazných a zajímavých řešení - ať už jde o válečná střetnutí, lazarety či plesy a večírky), s výraznou hudební složkou a výbornými hereckými výkony většiny obsazených (Havlínek, Purkrábková, Fialová i další). V úvodní části, zejména v poměrně dlouhé expozici, během níž divák nemá příliš prostor vcítit se do kterékoli z postav, inscenace z mého pohledu postrádala výraznější emoci (a k odcizení přispívaly i vstupy "vypravěčů"), tento nedostatek nicméně naštěstí záhy odpadl.
(zadáno: 16.9.2021)
(zadáno: 22.2.2020)
Scénicky velmi jednoduché a o to působivější řešení a stejně působivý je nápad obsadit desítku hereček a vedle nich jediného herce. Zejména představitelky hlavní hrdinky a mezi nimi v první řadě Jaroslava Košková předvádí skvělé herecké výkony. Nezaostává však žádná z obsažených hereček, ani Dušan Kraus. Vše navíc stojí na velmi silném příběhu a působivé literární předloze Kateřiny Tučkové.
(zadáno: 27.5.2017)
79% Velmi povedený režijní start Lumíra Olšovského v pozici uměleckého šéfa muzikálového souboru v Plzni. Inscenace je velmi civilní, má skvělou atmosféru, zdobí ji výborné výkony jak celého obsazení, tak skvělého orchestru. Obsazení naprosto vévodí ústřední dvojice Pavel Režný a Kateřina Falcová. Zajímavé a nesmírně "lišácké" je řešení "zabijácké" písně "Jednou". Zajímavá, byť z mé strany ne stoprocentní (prostě mi chyběl balkon) je minimalistická scéna. Výborné jsou choreografie i chuť a radost, které protagonistů srší.
(zadáno: 27.3.2018)
75%
Stále stejná nesmírně povedená hra, stejně jako v MdB pak velmi povedená inscenace (v první polovině mě tedy DpP přesvědčilo výrazně víc), byť jiná. Na poměrně klasické řešení zvláštní volba kostýmů, která mě ale oslovila. Skvělí T.Dianiška, K.Trnková, J.Teplý, R.Valenta i všichni ostatní.
(zadáno: 23.4.2017)
Základem je prostě velmi dobře napsaná hra. Je to hodně romantiky a bylo to mnohem větší množství komedie, než jsem si z filmu pamatovala (byť sama bych klidně někdy trochu ubrala). Potěšila mě jednou zase hra inscenovaná úplně klasicky a potěšilo i obsazení - S. Janotová byla výborná, byť vzhledem k množství podobných rolí, které už hrála, bych byla zvědavá i na její alternaci. D. Vitázek v činohře příjemně překvapil. Standardně potěšili P. Štěpán, A. Slanina či A. Antalová.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 30.10.2017)
Tak úplně 80% celých to není, ale líbilo se mi to rozhodně víc než na 70%. V první polovině napínavé drama, v druhé kouzelně skloubená Shakespearova komedie (mám ráda pana Shakespeara) s humorem z Dejvic. V obou polovinách to bylo velmi působivé. Skvělá atmosféra, výborné výkony. Bavilo mě to víc, než jsem původně čekala.
(zadáno: 10.10.2018)
Dokonale silná a působivá inscenace, bez hluchých míst. Pocit, že bych v některém momentu tápala, jsem neměla, prostě jsem jen sledovala jeden obraz za druhým, jak přicházely, a nechala se vést příběhem, který mě k vysvětlení dovedl sám a velmi přehledně. Promítaná data tu orientaci v ději výrazně zjednodušují.
Výtvarná stránka - prostá tmavá scéna, kostýmy, hudba (Irenin zpěv), choreografie - to vše podtrhuje atmosféru, stejně jako herecké výkony. Zejména Tereza Dočkalová je v roli Dory opět výborná.
(zadáno: 5.6.2016)
Skvělé herecké výkony, zaujala zejména P. Skružná. Rozhovory intenzivní, emočně dokonalé, ale hra se mi líbila víc, dokud se soustředila jen na vězeňkyně, než když se do ní začal motat příběh, pocity a touhy novinářky.
(zadáno: 13.10.2014)
Prostě jedním slovem výborné.
Výborná Jitka Smutná, výborný Jan Zadražil. Výborný příběh, tak aktuální. Komické i mrazivé a vždy naprosto uvěřitelné. V komorní atmosféře Řeznické si vážně připadáte, jak neviditelný host v cizí kuchyni.
A ač jsem čekala podobné vyústění, přeci mě překvapilo, jak říkám, čekala jsem jen podobné...
(zadáno: 15.10.2013)
(Praha - Hybernia) - 75%
Hlavní nevýhodou je absence živého orchestru (alespoň skvělý nápad s živými muzikanty doplňujícími nahrávku), texty jsou v několika okamžicích nemotorné, a čas od času zpěv přehluší trubky. Tolik k mínusům.
Co se týče výkonů, závisí na alternaci - vesměs jsou velmi dobré, či výborné, jen Radka Pavlovčinová Luisu prostě neuzpívá a Zorro Roberta Urbana byl při pražské premiéře dost nevýrazný.
Jinak ale naprosto doporučuji - energické, vtipné (skvělá nadsázka), výborná chytlavá hudba, výborné choreografie.
(zadáno: 18.11.2021)
Hutná inscenace o různých formách a podobách životních krizí a způsobech, jak se s nimi utkat - třeba snahou najít v životě trochu krásy - nabízí výrazné herecké výkony, mezi nimiž zaujal především Jiří Hána (ačkoli s jistým časovým odstupem nezbývá než konstatovat, že nejživotnější a najzajímavější postavou této hry pro mě trochu paradoxně zůstává Mona). Bohužel slibovaný okamžik osvícení u mě nepřišel - ani v souvislosti s okouzlující hudbou - přes ono množství hutného textu se ke mně jaksi nedostal.
(zadáno: 29.10.2014)
<<  <  8 9 10 11 12