Redakce

Iva Bryndová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (286)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 27.3.2018)
75%
Stále stejná nesmírně povedená hra, stejně jako v MdB pak velmi povedená inscenace (v první polovině mě tedy DpP přesvědčilo výrazně víc), byť jiná. Na poměrně klasické řešení zvláštní volba kostýmů, která mě ale oslovila. Skvělí T.Dianiška, K.Trnková, J.Teplý, R.Valenta i všichni ostatní.
(zadáno: 27.3.2018)
Výborná klasická inscenace - vtipná, napínavá, realistická, jen někdy až hodně dlouhá - v obou polovinách se najdou některé pasáže, které na mě působily úmorně. Ale i tak jsem si představení nesmírně "užila", až mi z něj bylo chvílemi úzko.
Výborný Michal Isteník, a zaujali mě i Veronika Lazorčáková a Jan Meduna.
(zadáno: 27.3.2018)
67% - Skvělé výkony celého souboru, oceňuji hlavně ústřední manželskou dvojici (M.König a J.Schmidtmajerová). Inscenace působivá, jen jsem se nedokázala zbavit dojmu, že forma, byť nesmírně zajímavá, tak nějak přebíjí obsah. Macbetha, kterého znám, jsem si spíš domýšlela, byť některé momenty, jako výklad Macbethova manželství mě hodně zaujaly.
(zadáno: 27.3.2018)
Téma hry mě bohužel nedokázalo oslovit (možná i proto, že obě postavy a jejich postoje a názory mi vlastně byly velmi nesympatické, postupem hry oba čím dál víc), oslovily mě ovšem skvělé výkony obou herců.
(zadáno: 19.11.2017)
75% - Nesmírně hutná inscenace, která v člověku nějakou chvíli zůstane. Je dobré na ni jít připraven stran tématu, protože z některých scén se dělá vážně nevolno.
Výborné obsazení a herecké výkony, zejm. J. Teplého (v druhé polovině ještě výraznější a lepší) a O. Veselého. Na působivosti inscenaci přidává i jednoduché, ale efektní scénické řešení a kostýmy.
(Viděno zatím bez znalosti literární předlohy.)
(zadáno: 19.11.2017)
Aktuální inscenace je významně lepší, než předchozí. Má skvělou atmosféru, jednotlivé linky a celé téma stále působí neuvěřitelně silně, když nad ním člověk přemýšlí, dnes snad ještě znepokojivěji. Jen mi pořád chybí to výjimečné, co jsem kdysi našla, když jsem začala poslouchat CD - na jevišti jsem to stále nepocítila. Ale rozhodně tomu dám šanci a zkusím jej nyní zhlédnout víckrát. (Napodruhé už to fungovalo mnohem lépe.)
Iritovala mě jen krysí choreografie a absence živé hudby. Oceňuji novou, efektní a funkční scénu a výborné výkony - Pálek, Jašków, Tomeš, Steinerová, Apolenář i další.
(zadáno: 19.11.2017)
65% - hostování v Praze v divadle Hybernia.
Jedním ze základních nosných kamenů inscenace jsou skvělé písničky Edith Piaf. Hana Fialová ji zpívá výborně, herecky naprosto skvělá byla Eva Zbrožková jako Marlene a potěšil i Juraj Čiernik.
Inscenace je velmi dobrá, sympatická, ale snad trochu pomalá a utahaná - prostě ve mně nedokázala vyvolat vzrušení a magnetizaci.
(zadáno: 30.10.2017)
Komediální muzikál pro celou rodinu, u kterého zamrzí snad jen absence nějakého pořádného hitu a obecně výraznějších skladeb v jinak velmi příjemné a sympatické hudbě. Potěší ale jednoduchý čistý příběh nezaneřáděný dějovými odbočkami a zbytečnostmi, který je ukázkově budovaný a šlape, jak má. Je Disneyovsky praštěný (to platí i pro choreografie) a v Brně jej zdobí skvělé výkony, zejména ústřední dvojice (Vaňková, Matušovová). Za zmínku stojí i velmi působivá scéna a výkon Josefa Gazdíka v roli mladšího bratra.
(zadáno: 30.10.2017)
65% - Hra, ve které provedení a herecké výkony jednoznačně a významně převažují nad textem samotným. Úplný závěr sice v mnoha ohledech vyznění hry pomáhá, alespoň ospravedlňuje to jedno velké klišé, ale v několika momentech na mě dějové zvraty i tak působily prostě neuvěřitelně (zejména zvraty v jeho chování).
(zadáno: 30.10.2017)
Po letech konečně hra v HDK, která se mi líbila. Muzikálu ubližuje několik hluchých míst a absence hitů podobného kalibru, jaké proslavil film. Strašný je překlad do češtiny. Choreografie nepřináší nic nového, ale baví, efektní scéna. Nejzábavnější jsou části v klášteře, kdy se hlavní hrdinka skrývá mezi jeptiškami a jejich vystoupení. Obsazení se obecně hodně (posouzeno po zhlédnutí téměř všech alternací) povedlo. Bílá je prostě Bílá, žádná Deloris, ale "Deloris" si užívá a není to zdaleka tak zlé, jak by mohlo být. (Výrazně zaujali: Pazderková, Dulava, Tomeš, Příhodová, Šampalíková ...)
(zadáno: 23.4.2017)
Základem je prostě velmi dobře napsaná hra. Je to hodně romantiky a bylo to mnohem větší množství komedie, než jsem si z filmu pamatovala (byť sama bych klidně někdy trochu ubrala). Potěšila mě jednou zase hra inscenovaná úplně klasicky a potěšilo i obsazení - S. Janotová byla výborná, byť vzhledem k množství podobných rolí, které už hrála, bych byla zvědavá i na její alternaci. D. Vitázek v činohře příjemně překvapil. Standardně potěšili P. Štěpán, A. Slanina či A. Antalová.
(zadáno: 26.3.2017)
69% - Mám prostě ráda Steinbeckovy "Myši" a ten příběh hraje hlavní roli i tady. Scéna je jednoduchá a působivá, dobré jsou kostýmy, nesmírně mě iritoval dětský hlas během zatemňovaček, ani pořád nevím, proč vlastně tam byl on, když jej vystřídala scénická hudba, ocenila jsem to mnohem víc. Výborný byl J. Uličník, dobří i V. Skála a K. Mišurec. Pozitivně překvapil i O. Studénka, zajímavá K. M. Fialová.
(zadáno: 26.3.2017)
75% - Tolikrát vyprávěné, už dobře známé, a přesto pořád nosné. Silné příběhy, zajímavé zpracování, působivé scénické řešení a skvělé výkony Z. Onufrákové a M. Hrušky.
(zadáno: 26.3.2017)
75% - To dílo je kouzelné samo o sobě, skvělá hudba, dobrý a výborně vypointovaný vtipný příběh. Původní skvělé choreografie se podařilo udržet i v Prahy, což je skvělé. Zajímavé, byť netradiční jsou kostýmy, strašná je ovšem scéna. V první polovině je dobrá až do jejího závěru, kdy se to zlomí a pak to prostě už jen bolí. Zvláštní pojetí některých postav, ovšem obecně celkem dobře podané. ? Některé výkony zaujaly méně, některé víc, obecně chyběly lepší herecké výkony. Skvělí hlavně Randák a Gemrotová, Hudec Šubrt, Vaněk. Z mého pohledu to chtělo víc investovat do výpravy a do herců.
(zadáno: 26.3.2017)
67% - Příběh zajímavý, poeticky a zvláštně řešený, byť někdy až trochu moc střihově a zmateně, když se soustředil spíš na jednotlivé scény, než na plynulý příběh - což zdůraznilo i natáčení filmu. Skvělé výkony, zejména T. Vilhelmové.
(zadáno: 26.3.2017)
Opět skvělé provedení - zajímavá scéna, kostýmy, choreografie, velmi dobrý výkon všech tří Chaplinů - M. Salvadoriho, T. Saghera i R. Jatela - i dalších, byť B. Remišová zpívá skuteně na hraně svých možností. Zajímavý je i příběh, ale z mého pohledu tomu chybělo něco navíc - jiskra, kouzlo, emoce... Hudba pěkná, ale druhý den už si z ní nepamatuji ani jedinou část.
(zadáno: 3.10.2016)
65% - Zajímavá koncepce - s využitím moderní technologie a scény ve středu hlediště, výborný Ľuboš Kostelný jako Jago i Rebeka Poláková v úloze jeho ženy, herecky dobří byli i Jozef Vajda jako Othello a Veronika Kubařová jako Desdemona, nicméně Jagův zásah Othella a změna u něj v žárlivce mi přišla poněkud rychlá a zběsilá (vytváří to i celkem nejasný motiv). A trochu mi vadily málo výrazné či v podstatě absolutně osekané ostatní postavy - včetně Cassia nebo Desdemony - i ta mohla mít víc prostoru.
(zadáno: 3.10.2016)
65% a hodnocení v blogu. (více v článku na blogu)
(zadáno: 3.10.2016)
65% - Muzikál není nezajímavý - dobrá hudba, skvělý příběh, byť se rozjíždí dost pomalu a má své mouchy - jako třeba velmi nevýraznou postavu Bonnie. Příliš mě nezaujala výprava, zejména scéna. Nedostatek energie a nedokonalé výkony to ale celé kazí. Kdyby měli všichni tolik energie jako Roman Tomeš jako Clyde a podávali tak výborné výkony jako on, Kateřina Falcová a Petr Ryšavý, představení by zářilo. Takhle je prostě jen řemeslně dobré, až na několik nedobrých výkonů, ale nic víc.
(zadáno: 3.10.2016)
65% - Příjemná folková hudba, zajímavá scéna, světelná režie i choreografie, výborné osazení - skvělí zejména Viki Matušovová, Lucie Bergerová a Aleš Slanina s Andreou Zelovou jako Radúz a Mahulena. Jejich sehranost je neuvěřitelná a tomuhle příběhu obrovsky pomáhá.
(zadáno: 5.6.2016)
Skvělé herecké výkony, zaujala zejména P. Skružná. Rozhovory intenzivní, emočně dokonalé, ale hra se mi líbila víc, dokud se soustředila jen na vězeňkyně, než když se do ní začal motat příběh, pocity a touhy novinářky.
(zadáno: 5.6.2016)
Körnerův příběh mám prostě ráda. Na divadle mi ale, ačkoli děj znám, rychlé přesuny v ději přišly trochu matoucí - tedy ty na začátku. Skvělé výkony J. Zadražila i J. Novotného. Zmenšená scéna skvěle přidala na intenzitě prožitku.
(zadáno: 5.6.2016)
75% - Zajímavý, silný příběh. Čekala jsem trochu větší zastoupení těch nepřeživších a přeci jen větší sebereflexi těch přeživších, byť její nedostatek, v mých očích, byl rozhodně stejně působivý. Skvělí: J. Nosek, J. Racek, M. Slaný, J. Hofman, K. Leichtová, E. Vrbková a H. Kusnjerová.
(zadáno: 5.6.2016)
Fakt, že jsem již před zhlédnutím téhle inscenace viděla a znala jinou, mi hlavně ze začátku hodně pomohl. Hodně mě zaujalo, v pozitivním slova smyslu, režijní pojetí Christophera a Siobhan, která za něj nejen mluví. Zaujaly i výkony J. Ciny a H. Vagnerové. Vlastně se mi podání SKUTRu líbilo, jen si nejsem jistá, nakolik bych se ztotožnila i se zlehčením a vykloubením některých scén, ať už to měl jakkoli být či nebýt režijní záměr.
(zadáno: 23.11.2015)
Zajímavý příběh, pro rodinný muzikál možná až příliš komplikovaně propojené dva příběhy, zvlášť vezmeme-li v úvahu obsazení všech herců v hlavních rolích do dvou postav, s výjimkou hlavního hrdiny, který je vlastně rovnou trojrolí. Hudba je dobrá, kdo zná Papežku, uslyší nejspíš několik podobných melodií, texty rovněž povedené. Velmi podařená scéna, velkolepá v příběhu Ostrova pokladů (kterému by mohl být věnován i větší prostor), intimnější v příběhu Louise Stevensona. Poklona A.Slaninovi za jeho výkon v ústřední trojroli, výborně obsazený i P.Štěpán.