Redakce

Iva Bryndová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (286)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 26.3.2017)
Zajímavé téma, moc dobrá hra a skvělé výkony.
(zadáno: 26.3.2017)
Výborné výkony, hlavně hlavní dvojice. Rozčilovala mě mizerná scénografie, jako z velmi slabé studiové pohádky. Hudba je prostě dobrá, přidané písničky rovněž, pomáhá jí skvělé živé provedení. Modernizace někdy funguje, někdy mi přišla skutečně zbytečná a mimo mísu, zejména závěr mi prostě nesedl.
(zadáno: 26.3.2017)
45% - Nedodělaný scénář s mnoha nepřesnostmi a nedomyšlenostmi, nesmyslný závěr, některé postavy zbytečně navíc. Hudba melodická, ale povědomá ? až příliš podobná mnoha jiným, texty jednoduché, ale zpěvné. Scéna jak ze studiových pohádek, projekce tak napůl, některé úplně zbytečné a kýčovité, jiné velmi dobré - zejména stínová hra Hospodina a Ďábla. Skvělí tanečníci v rolích Hospodina a Ďábla, velmi dobré i jednotlivé výkony - J.Kříž tomu celému vládne, dobrá i I.Korolová a J.Vojtek, byť to pro mě pořád není stoprocentní muzikálový výkon.
(zadáno: 26.3.2017)
65% - Trochu mě překvapilo, že to byl jiný než filmový příběh. P. Gazdík si při režii hodně vyhrál s motivy z dalších muzikálů uváděných na scéně MdB, i s dalšími pop-kulturními odkazy. Skvělá scéna s kreslenými projekcemi a zajímavým světelným designem, zajímavé kostýmy, byť někdy poněkud zvláštně modernizované. Velmi dobré výkony ? potěšili L. Janota, I. Odehnalová, V. Skála, příliš nepřesvědčila I. Vaňková.
(zadáno: 26.3.2017)
Výborný hit. Baví hudba Elvise Presleyho ve skvělých aranžích, byť stále mrzí, že není naživo a že je doprovázená předehranými sbory. Překlad kupodivu ani nebolel. Scéna není žádný zázrak, baví ale kostýmy a výborná je choreografie. Příběh perfektně vychází z Večera tříkrálového a hodně mu pomáhá to, že se nebere nijak zvlášť vážně. Výborná je chuť a energie všech účinkujících a celkově i výkony. (Pálek, Tenorová, Kutheil, Fric, Křížová, Martiníková, Šildová, Tenkrát, Štréblová, Pleskot)
(zadáno: 4.10.2016)
Maximálně 35% - za profesionalitu, s kterou to řemeslo bylo dělané.
Ale jinak - špatně, špatně, všechno špatně. Špatný - nijaký je příběh (žádný rozvoj, žádná překvapení, žádné zvraty); strašné jsou texty, nezajímavá hudba.
Scéna je sice zajímavá, nápadité jsou kostýmy, některé body v příběhu stojí za to, jiné jsou hloupé a vyděračské.
Dobré jsou i výkony - Martin Havelka hlavně herecky, Lucie Bergerová a Eliška Skálová herecky i pěvecky - dvě největší hvězdy sezóny 2015/2016.
(zadáno: 3.10.2016)
65% a hodnocení v blogu. (více v článku na blogu)
(zadáno: 3.10.2016)
Hodnocení v blogu. (více v článku na blogu)
(zadáno: 3.10.2016)
65% - Zajímavá koncepce - s využitím moderní technologie a scény ve středu hlediště, výborný Ľuboš Kostelný jako Jago i Rebeka Poláková v úloze jeho ženy, herecky dobří byli i Jozef Vajda jako Othello a Veronika Kubařová jako Desdemona, nicméně Jagův zásah Othella a změna u něj v žárlivce mi přišla poněkud rychlá a zběsilá (vytváří to i celkem nejasný motiv). A trochu mi vadily málo výrazné či v podstatě absolutně osekané ostatní postavy - včetně Cassia nebo Desdemony - i ta mohla mít víc prostoru.
(zadáno: 3.10.2016)
Zaujalo mě scénické provedení a vůbec obecně situování příběhu a kromě něj i hudební stránka. Zklamalo nevyrovnané herecké obsazení - mladší generace, tedy představitelé čtyř hlavních postav prostě nedokázali zaujmout, byli všichni nevýrazní. Proti skupině bavičů, tedy Milanu Šteindlerovi, Petru Stachovi a spol., dosud nedorostli. Právě ti dva a Nela Boudová zaujali nejvíc.
Ale moc se mi to líbilo...
(zadáno: 3.10.2016)
65% - Muzikál není nezajímavý - dobrá hudba, skvělý příběh, byť se rozjíždí dost pomalu a má své mouchy - jako třeba velmi nevýraznou postavu Bonnie. Příliš mě nezaujala výprava, zejména scéna. Nedostatek energie a nedokonalé výkony to ale celé kazí. Kdyby měli všichni tolik energie jako Roman Tomeš jako Clyde a podávali tak výborné výkony jako on, Kateřina Falcová a Petr Ryšavý, představení by zářilo. Takhle je prostě jen řemeslně dobré, až na několik nedobrých výkonů, ale nic víc.
(zadáno: 3.10.2016)
Doporučila bych jako rodinné letní představení - jako takové je to dobré a příjemné. Zvlášť hodnotný umělecký zážitek bych ale neočekávala.
(zadáno: 3.10.2016)
65% - Příjemná folková hudba, zajímavá scéna, světelná režie i choreografie, výborné osazení - skvělí zejména Viki Matušovová, Lucie Bergerová a Aleš Slanina s Andreou Zelovou jako Radúz a Mahulena. Jejich sehranost je neuvěřitelná a tomuhle příběhu obrovsky pomáhá.
(zadáno: 5.6.2016)
Skvělá, dokonale černá komedie s výborným humorem, drsným, "mužským", nekorektním. Skvělé výkony, vtipný příběh.
(zadáno: 5.6.2016)
Fakt, že jsem již před zhlédnutím téhle inscenace viděla a znala jinou, mi hlavně ze začátku hodně pomohl. Hodně mě zaujalo, v pozitivním slova smyslu, režijní pojetí Christophera a Siobhan, která za něj nejen mluví. Zaujaly i výkony J. Ciny a H. Vagnerové. Vlastně se mi podání SKUTRu líbilo, jen si nejsem jistá, nakolik bych se ztotožnila i se zlehčením a vykloubením některých scén, ať už to měl jakkoli být či nebýt režijní záměr.
(zadáno: 5.6.2016)
Zajímavý posun celé inscenace k dnešku a k Ostravě, u kterého zamrzí, že není víc dotažený. Nadbytečný mi přišel přidaný duet Kaifáše s Annášem. Při druhé premiéře výborný zvuk. Skvělí R. Tomeš a H. Fialová, L. Vlček a skvělá početná company.
(zadáno: 5.6.2016)
Intimní, silný a intenzivní příběh. Člověk se ani nediví, že hra, na jejímž základě vznikl, byla řadu let zakázaná. Mám ráda takhle emočně silné příběhy, opět mu nesmírně pomohla i zmenšená scéna (viděno na Nové scéně ND), a scéna celkově - tj. i fakt, že herci jsou stále na ní - byť úplný začátek, snad i vzhledem k hostování, byl pomalejší. Ze začátku jsem měla problém i se zvukem, ale v průběhu tenhle problém zmizel, zvuk se vyladil. Skvělé výkony, mě osobně nejvíc zaujali P. Režný, A. Kohout, P. Vraspírová.
(zadáno: 5.6.2016)
Körnerův příběh mám prostě ráda. Na divadle mi ale, ačkoli děj znám, rychlé přesuny v ději přišly trochu matoucí - tedy ty na začátku. Skvělé výkony J. Zadražila i J. Novotného. Zmenšená scéna skvěle přidala na intenzitě prožitku.
(zadáno: 5.6.2016)
75% - Zajímavý, silný příběh. Čekala jsem trochu větší zastoupení těch nepřeživších a přeci jen větší sebereflexi těch přeživších, byť její nedostatek, v mých očích, byl rozhodně stejně působivý. Skvělí: J. Nosek, J. Racek, M. Slaný, J. Hofman, K. Leichtová, E. Vrbková a H. Kusnjerová.
(zadáno: 5.6.2016)
Herecky velmi dobré, zajímavé a poměrně výstižně osobní téma, ale nějak z toho na mě nepřešlo tolik emocí, kolik bych čekala.
(zadáno: 5.6.2016)
Skvělé herecké výkony, zaujala zejména P. Skružná. Rozhovory intenzivní, emočně dokonalé, ale hra se mi líbila víc, dokud se soustředila jen na vězeňkyně, než když se do ní začal motat příběh, pocity a touhy novinářky.
(zadáno: 5.6.2016)
Tahle hra mě prostě dostala. Skvělý, silný příběh. Člověk v podstatě už na úplném začátku při prvním vyslovení obvinění ví, o co vlastně jde, valnou část příběhu se dozví ze synopse, a přesto s napětím čeká a sleduje, co a jak bude dál. Intimní prostředí Ungeltu příběhu ještě pomáhá. Výborné herecké výkony. Zaujala i hudba - její výběr v souvislosti s příběhem.
(zadáno: 5.6.2016)
Když si člověk v úvodní informaci přečte, že půjde o příběh Ježíše vyprávěný očima jeho matky, očekává víc, než mu muzikál skutečně nabídne. Z mého pohledu nevyužívá dramatický potenciál, který mu příběh nabízí a jen se stroze drží Bible. Herci tak nemají co hrát, jejich postavy se drží jedné či dvou poloh. Paradoxně tak největší prostor má postava vypravěče, ve které byl P. Štěpán výborný. Přitom co se hudby týče, pár dobrých hitů má. Po scénické a kostýmní stránce zajímavá koláž dnešku a historie, naopak nepříliš zajímavá režie. Výkony zaujali P. Štěpán, J. Hruškoci a R. Coufalová.
(zadáno: 29.2.2016)
Řemeslně je to typicky brněnsky na vysoké úrovni - velkolepá scéna (byť zůstávám u toho, že mi prostě chyběla loď), bohaté kostýmy, dobré choreografie, skvělé výkony (zejm. E.Skálová, M.Kolář, J.Mach, D.Vitázek, A.Slanina, R.Coufalová), hudba je v podstatě ilustrativní, žádný velký hit v ní není a nezůstal mi v hlavě ani takt. Co mi vadilo, byla velká rozdrobenost příběhu - sledování všech postav (takže každá je sledována jen chvíli a okrajově a divák si k ní nevytvoří vztah) a rychlé potopení lodi ve mně nedokázalo vzbudit žádnou emoci (navíc na konci mi ani nedokázali předat rozsah tragédie)