Redakce

Iva Bryndová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (286)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 22.11.2015)
70% (blíž viz blog) (více v článku na blogu)
(zadáno: 20.8.2015)
Povedená klasika - nechybí nic, ale není to ani v nejmenším nuda, zejména díky skvělým výkonům (herci si přidávají poznámky a pohledy, kterými postavy posouvají dál), je to plné energie, vtipné. I. Ondříček dokázal skvěle pracovat s prostorem Biskupského dvora a plně ho využít. Vynikající Matějka, Březinová, Slanina, Holišová, i Mach a Janota. Trochu to kazí jen absence živé hudby, která bývá v Brně příjemným zvykem.
(zadáno: 20.8.2015)
Zajímavé režijní pojetí - přesun k modernímu a snovému vyznění, ovšem na začátku se zbytečně velkým množstvím laciného humoru, zejména v podání Benvolia, Merkucia, Parise a madame Kapuletové a částečně i chůvy, což ovšem bývá obecně problém s tou postavou, výborná hudba, zdařilá snová atmosféra, neotřelé scénické řešení - skleník, choreografie i režijní pojetí některých postav - Romea, Julie, Montekové, Benvolia, Merkucia, Parise, knížete, kněze, méně zajímavé pojetí chůvy, Kapuleta, Monteka - nevýrazné. Jen pojetí Kapuletové a Parise nenadchlo. Velmi příjemné překvapení.
(zadáno: 20.8.2015)
75% - Vtipný, trefný příběh, výborné vtipy, výborní Konvalinková a Zadražil. O něco rozvleklejší druhá polovina.
(zadáno: 20.8.2015)
Je až neuvěřitelné, jak moc jsou některé situace trefné a podobné konkrétním lidem, některé ovšem byly na můj vkus trochu moc přehnané.
(zadáno: 19.8.2015)
Líbil se mi ne zcela určitý posun směrem k moderní/dnešní době, ale přesto poměrně klasická adaptace, mezi herci nejvíce vyniká skvělý Jan Teplý a jeho Jago, líbilo se mi i pojetí jeho ženy v podání Langové a jednoduchá scéna, která pomáhá vytvářet působivou atmosféru. Příliš nezaujala zejména Desdemona. Othello O. Veselého byl dobrý, ale něco málo tomu místy chybělo.
(zadáno: 19.8.2015)
65% - Famózní tanečně, výborné pěvecké výkony jak Michaela Klucha, tak Ivy Marešové (ta mě zaujala o něco víc), zajímavý příběh, ovšem čekala jsem lepší výběr písní - zajímavějších, známějších, zvlášť vzhledem k talentu a možnostem M. Klucha. (Z hostování v divadle Hybernia)
(zadáno: 19.8.2015)
65% - Podle mého prostě Evita není role pro M. Absolonovou - herecky ani energií jí nestačí, má snahu, zejména v druhé polovině je velmi dobrá, ale jinak se mi na ni typově nehodí. Zaujala mě ovšem nová koncepce, která vyvolala velmi působivou atmosféru - víc dorážející na diváka. Zvláštní je, že už je to druhé české uvedení, kde se mi mnohem víc než Evita líbil Che. Tentokrát prostě skvělý Che Petera Strenáčika. A stále víc mě u Evity rozčiluje překlad M. Prostějovského, který se mi prostě nezdá tak dobrý - významně raději jsem měla a stále mám původní české přebásnění
(zadáno: 29.10.2014)
75%
Toho, kdo má naposlouchanou z CD původní verzi, překvapí (poměrně příjemně) živější a o něco tvrdší hudba, která je v češtině doplněná výbornými texty J. Joska. Líbil se mi způsob, jakým si pohráli se scénou, která byla jak klasická, tak moderně dotvořená projekcemi, a vždy pompézní, také nápaditá choreografie. Spolu se skvělými výkony (výborná Z. Herfortová i S. Janotová, D. Vitázek (ačkoli u těch dvou jsem celou dobu bojovala s tím, že už jsem je viděla mockrát jinde a lepší) a R. Jícha) to dohromady dává další výborný muzikál na repertoáru MDB.
(zadáno: 29.10.2014)
(zadáno: 13.10.2014)
65% (blíž viz blog) (více v článku na blogu)
(zadáno: 11.9.2014)
75%
Příjemná konverzační komedie. Zaujaly výkony Petry Horváthové, Václava Jílka, Jana Jankovského a obou Claudiů.
(zadáno: 2.8.2014)
(zadáno: 1.5.2014)
75%
Pěkná klasická hra.
Dnes v některých místech už trochu trpí tím, že někteří herci za ty roky uvádění svým postavám trochu zestárli, ale jejich výkony to nijak významně nesráží. Zejména D. Prachař byl výborný, i když jsou role, které mu sedí ještě významně víc.
(zadáno: 24.3.2014)
(2.premiéra - R.Coufalová, T.Savka, M.Školout, R.Jícha, V.Gidová)
Muzikál, který rozhodně stojí za to vidět. Režijně i choreograficky povedené, několik zvlášť výborných režijních nápadů, které hodně zaujaly. Tím nejsilnějším byly jednoznačně davové scény, mimo jiné těžící z velké a výborné company a poté T.Savka, který si představení tak trochu "ukradl" pro sebe, ačkoli R.Coufalová byla výborná - zejména obě velká sóla byla skvělá.
Moc mi nesedí přebásnění, není špatné, jen mám radši pražské. Ještě si to potřebuje trochu "sednout", ale v podstatě dojem trochu kazil jen vypadávající zvuk.
(zadáno: 20.12.2013)
75% - Bylo to výborné. Výborné herecké výkony, působivá hra. Ale umím si tak nějak představit, že by mohla zapůsobit i víc. Někde jí něco chybělo.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
Bylo to především originální - originální režijní pojetí, z mého pohledu velmi oslovila hudba. A mělo to obrovskou sílu v chuti, která byla cítit ze všech účinkujících.
(zadáno: 5.10.2013)