Redakce

Iva Bryndová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (299)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 5.10.2013)
75%
(zadáno: 24.11.2019)
Esteticky a výtvarně velmi povedená inscenace s výbornými (byť ne zcela vyrovnanými) hereckými výkony, která však z předchozí tvůrčí praxe SKUTRů nijak zvlášť nevyčnívá a nepřináší nic příliš nového a objevného.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 30.9.2020)
(TV záznam)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 19.8.2015)
Jednoznačně nejvíc se mi líbila první třetina představení, která má velké kouzlo, a přes všechny nesoulady a datový nonsens se mi líbila myšlenka díla, změny jednotlivých charakterů v běhu času a v jednotlivých částech, s výjimkou charakteru postavy hrané M. Frösslovou, jejíž změna - mezi první a druhou částí zejména - mi smysl prostě nedávala. Druhá třetina mi přišla až zbytečně dlouhá a ve třetí mi ten smysl trochu upadal.
(zadáno: 19.11.2017)
75% - Nesmírně hutná inscenace, která v člověku nějakou chvíli zůstane. Je dobré na ni jít připraven stran tématu, protože z některých scén se dělá vážně nevolno.
Výborné obsazení a herecké výkony, zejm. J. Teplého (v druhé polovině ještě výraznější a lepší) a O. Veselého. Na působivosti inscenaci přidává i jednoduché, ale efektní scénické řešení a kostýmy.
(Viděno zatím bez znalosti literární předlohy.)
(zadáno: 25.10.2019)
75% - Ač v podstatě všechny složky pracují naplno a skvěle fungují, dohromady ve mně Lazarus v Komedii nevyvolal pocity, jaké jsem očekávala. Oceňuji už muzikál jako takový - hudbu, příběh. Výkony - O.Rumla, E.Stárkové, N.Horákové i P.Smolárika - byly skvělé, stejně jako je výborná živá (byť tvrdší a příliš jednotně působící) hudba a kapela. Expresivní kostýmy "jako z klipů D.Bowieho" jsou sympatický nápad. Rozumím i použití strohé prosté scény, ale právě ta mi nesedla a ještě umocnila ten zásadní pocit - ne nepodobný Andělům v Americe - a sice, že to je tvrdé a nevyvolává emoce, jak by mělo.
(zadáno: 2.4.2018)
Nesmírně silná hra s postavami tak nesympatickými, jak jen to jde, a velmi kontroverzními. Skvělé herecké výkony.
(zadáno: 7.11.2013)
Aktualizace po derniérovém týdnu: Takhle přesně má dle mého muzikál, a podle mě nejlepší muzikál, vypadat.
Skvělé výkony - pěvecké, ale zejména herecké, originální a nápaditá scéna - tak jednoduchá, jak jen to šlo, aby plně vyzněly výkony na ní, výborné hudební nastudování, výborná režie - do detailů skvěle rozebraná - a má oblíbená orchestrace.
Vše naprosto odpovídající jednomu z nejlepších světových muzikálů...
Při srovnání s předchozím zhlédnutím a tedy při srovnání více alternací - byly tam výkony o kousek slabší a jiné lepší, ale to tak bývá a tady i ty slabší byly velmi dobré.
(zadáno: 5.10.2013)
Legendární a jeden ze světově nejlepších muzikálů. A i ten se dá udělat - když ne špatně, tak aspoň průměrně. Proti uvedení v GoJe před deseti lety nepřináší scénicky, kostýmně nic nového. Nová orchestrace není zlá, ale není to úpně ono (subjektivně vzato). A hlavním problémem jsou výkony. Bídníci v GoJe míchají ty výborné výkony, které jednoznačně září (Vlaďka Skalová, Michal Skořepa, Josef Štágr), s průměrnými i vyloženě špatnými. Musíte se trefit. A nečekat víc než dobré provedení.
55%
(zadáno: 23.11.2015)
I na rodinný muzikál, resp. muzikál pro děti mi ten příběh přišel příliš jednoduchý a předvídatelný, podobný mnohým jiným. Navíc má zvláštní zakončení, co se týče toho, jak si poradí se zlem. Hudba není zlá, ale napoprvé určitě neodejdete s některou konkrétní melodií v hlavě. Výkony dobré - v dětských rolích (K.M.Fialová i P.Soukupová), výborní rodiče i ostatní dospělé role, s významnou výjimkou - obsazení Jany Gazdíkové se nepovedlo - není dobrá pěvecky a nezaujala ani po herecké stránce, naopak mi přišlo, že se to herecky snaží dohnat, ale až moc. Dokonalé výtvarně - scéna i kostýmy.
(zadáno: 26.3.2017)
65% - Trochu mě překvapilo, že to byl jiný než filmový příběh. P. Gazdík si při režii hodně vyhrál s motivy z dalších muzikálů uváděných na scéně MdB, i s dalšími pop-kulturními odkazy. Skvělá scéna s kreslenými projekcemi a zajímavým světelným designem, zajímavé kostýmy, byť někdy poněkud zvláštně modernizované. Velmi dobré výkony ? potěšili L. Janota, I. Odehnalová, V. Skála, příliš nepřesvědčila I. Vaňková.
(zadáno: 20.8.2015)
55% - Příjemné a sympatické představení, jednoduchá a funkční scéna, ovšem z mého pohledu nesmyslní a kýčovití ptáci. Ačkoli M. Holý i S. Rojková byli velmi dobří a pojetí jejich rolí se mi líbilo, dohromady mi jejich obsazení vůbec nesedělo.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 27.3.2018)
67% - Skvělé výkony celého souboru, oceňuji hlavně ústřední manželskou dvojici (M.König a J.Schmidtmajerová). Inscenace působivá, jen jsem se nedokázala zbavit dojmu, že forma, byť nesmírně zajímavá, tak nějak přebíjí obsah. Macbetha, kterého znám, jsem si spíš domýšlela, byť některé momenty, jako výklad Macbethova manželství mě hodně zaujaly.
(zadáno: 22.2.2020)
65% - Povedená výprava, dobré choreografie, strašný překlad (byť v o něco lepší úpravě než v Praze), nevyrovnaný zvuk a velmi nevyrovnané obsazení. (více v článku na blogu)
(zadáno: 19.8.2015)
Zásadní krok vedle a mrhání skvělou příležitostí, jak přinést do Prahy světový hit a udělat z něj pořádný muzikál. Chybělo tomu snad úplně všechno; nápaditá režie v první řadě. Společně s tragickými texty, strašným zvukem, nijakými choreografiemi, minimální a nevýraznou scénou na obrovském jevišti a s absolutním nedostatkem energie, která by u tohoto díla měla být tak nějak primární; z toho nic zářného prostě vylézt nemohlo. A výkony tomu nijak výrazně nepomohly, bylo tam několik lidí velmi dobrých (Vraspírová, Fišarová, Křížková), ovšem k nim spousta průměrných a několik velmi špatných.
(zadáno: 16.9.2021)
Velmi působivá inscenace - ať už po výtvarné stránce (jak pokud jde o kostýmy, tak pokud jde o scénu), hudební stránce, či stran výrazně zkráceného textu, jenž mimo jiné vede ke značnému vyostření vztahů i postav samotných, ačkoli zachovává vše podstatné. Skvělí P. Štorková, P. Děrgel a zejména R. Mácha, ostatní za nimi lehce v pozadí.
(zadáno: 30.10.2017)
Je to temné, dlouhé, nezajímavé a v podstatě nudné. Marylin působí celou dobu jako troska - blbá a ještě ke všemu pořád buď opilá, nebo sjetá léky. Z její slávy se neobjevuje ani zlomek, stejně jako by člověk na základě tohoto představení rozhodně nepoznal, že by to měla být obletovaná kráska své doby. Scéna je přeplácaná, v malém prostoru Malé scény působí poměrně velké množství účinkujících na jevišti až rušivě. A navíc od hudby Ondřeje Brouska bych prostě čekala víc.
(zadáno: 5.10.2013)
Je to prostě skvělá pohádka, která nebaví jen děti, ale i dospělé (pro malé děti je možná až příliš dlouhá). Výborné provedení, vlastně to byl jeden z prvních muzikálů, u nějž jsem se cítila jako na některých skvělých zahraničních produkcích. Výborné jsou scénické možnosti a efekty, které nabízí, skvěle postavená a využitá je scéna. Hudba je zábavná, melodie chytlavé, překlad se povedl. A především to celé stojí na skvělých výkonech, jak v roli Mary Poppins (viděny J.Gazdíková a A.Antalová), tak v rolích ostatních, samozřejmě i dětských.