Redakce

Iva Bryndová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (299)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 12.2.2018)
65% - V mnoha okamžicích jsem měla pocit, že forma - byť leckdy velmi působivá - představení převážila nad obsahem. Přitom Maryša v podání P.Beretové je nesmírně zajímavá postava, stejně jako Vávra D.Prachaře, Lízal V.Javorského i Vincek v podání M.Řezníčka. Modernizace nevadí, použití prostého a jistým způsobem chladného prostředí funguje, kelímky, mouka, varná konev, všechno působí velmi dobře, ale ve spojení s nahrávacím studiem a orchestrem už je toho prostě moc. Někdy jako by měli herci jen za úkol udělat na scéně bordel a "symbolizovat". (A scéna oblékání je neúměrně dlouhá.)
(zadáno: 24.10.2013)
Tak nějak asi na 65%. (Cina, Strenáčik, Pleskot, Šoralová, Čiernik, Marek, Fric, Kaštovský, Cmuntová, Kassai, Tesařík, Křenková, Fernandez, Dolinajec, Sedláček, Ramba).
Scéna, kostýmy, choreografie, atmosféra džungle - perfektní.
Herecko-pěvecko-taneční výkony výborné.
Hudba ne úplně uchvacující ale velmi dobrá. Song Strach naprosto výborný.
Texty s pár obraty velmi dobrými (Osvaldovsky) i několika velmi nedobrými.
Zážitek celkově dost dobrý, ale tak nějak... něco mu trochu chybělo, aby vyvolal nutkavou potřebu znovu to vidět.
(zadáno: 26.3.2017)
45% - Nedodělaný scénář s mnoha nepřesnostmi a nedomyšlenostmi, nesmyslný závěr, některé postavy zbytečně navíc. Hudba melodická, ale povědomá ? až příliš podobná mnoha jiným, texty jednoduché, ale zpěvné. Scéna jak ze studiových pohádek, projekce tak napůl, některé úplně zbytečné a kýčovité, jiné velmi dobré - zejména stínová hra Hospodina a Ďábla. Skvělí tanečníci v rolích Hospodina a Ďábla, velmi dobré i jednotlivé výkony - J.Kříž tomu celému vládne, dobrá i I.Korolová a J.Vojtek, byť to pro mě pořád není stoprocentní muzikálový výkon.
(zadáno: 19.8.2015)
85% - Česká verze si zachovala všechny klady předchozích uvádění, jak toho původního, tak druhého uvádění v Kalichu: skvělá (živá) hudba, spousta energie. Český překlad se velmi povedl. Stále dobré je i obsazení, co nebo spíš kdo tomu chybí, je Markéta Procházková, která je v roli Mimi zatím nenahraditelná.
(zadáno: 30.9.2020)
Moderní úprava a důraz na ni a aktualizaci, včetně všech k tomu využitých interaktivních prvků, převažují nad samotnou myšlenkou hry, která ustupuje do pozadí společně s mnoha motivy, konflikty a situacemi. Dokonalým příkladem toho je samotný závěr a pointa hry, která se ztrácí.
(zadáno: 18.11.2021)
První polovina inscenace je velmi slibná, střídmé svícení a stíny, v nichž se pohybuje postava Annie, napomáhají budovat napjaté očekávání stran pokračování, zejména od chvíle, kdy se naplno projevuje "šílenství" Annie. Bohužel v druhé polovině se tajemná atmosféra nedaří udržet, tajemství se rozplývá a inscenace místy sklouzává od thrilleru spíše ke komedii.
(zadáno: 4.6.2018)
75% - Hra sama o sobě mi nepřišla ničím extra zvláštní (témata a motivy a napjatý rodinný vztah - to vše už někde bylo), inscenace v divadle Ungelt je navíc jednoduše klasická - bez jakýchkoli modernizací apod.
Celé to tedy stojí na výkonech obou hereček a ty tuto hru a inscenaci posouvají výrazně výš. Skvělá volba obsazení a skvělé výkony obou dam nelze než vyzdvihnout. S R.Rázlovou a S.Postlerovou hra rozhodně stojí za vidění a je skutečně zážitkem.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 13.3.2019)
Dokonale absurdní "horor" o stejně absurdní situaci v hrůzném období politických procesů padesátých let. Využití vulgárních a kontroverzních prvků mu výborně pomáhá a ten až groteskně absurdní příběh o to víc zdůrazňuje. Skvělá hra a nesmírně povedená inscenace.
(zadáno: 11.9.2014)
75%
Příjemná konverzační komedie. Zaujaly výkony Petry Horváthové, Václava Jílka, Jana Jankovského a obou Claudiů.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 15.5.2018)
75% - Velmi povedená inscenace, jak po stránce výkonů všech obsazených (Vlček, Rymeš, Vitázek, Halámek, Slanina, Holišová, Ressler, Biravský), tak po stránce inscenační. Nesmírně mě nadchla scéna (výprava je ostatně celkově moc povedená), skvělé jsou choreografie - se spoustou neokoukaných prvků, povedlo se hudební nastudování a velice oceňuji i kooperaci s dirigentem a jeho nasazení.
Jen to prostě není můj šálek čaje... (Což se projevilo v průběhu - první polovina s uceleným dějem mě bavila víc než ta druhá, na mě už dost rozvleklá.)
(zadáno: 5.10.2013)
75%
Výkony byly perfektní, výprava, hudební nastudování, dobré i texty... Jen se nějak nedostavil ten správný pocit.
(zadáno: 20.8.2015)
Je fascinující, jak skvěle funguje klasika jen lehce zmodernizovaná a upravená - doplněná o místní složku, vynikající výkony (ačkoli M. Sedláčková byla nejspíš lehce hlasově indisponovaná). Skvělá živá hudba, příjemné prostředí Biskupského dvora. Člověka ani nenapadne, že je to hra, která se hraje, byť s pauzou, již tak dlouho.
(zadáno: 5.6.2016)
75% - Zajímavý, silný příběh. Čekala jsem trochu větší zastoupení těch nepřeživších a přeci jen větší sebereflexi těch přeživších, byť její nedostatek, v mých očích, byl rozhodně stejně působivý. Skvělí: J. Nosek, J. Racek, M. Slaný, J. Hofman, K. Leichtová, E. Vrbková a H. Kusnjerová.
(zadáno: 15.12.2015)
Na inscenaci jsem se chystala do divadla roky od zhlédnutí záznamu v TV (85%), který byl skvělý, kde do hry herci svými výbornými výkony vnášeli neuvěřitelné množství energie. Jenže zestárla. Zestárli herci a v mnoha rolích došlo pochopitelně ke změnám. Samo o sobě to pořád funguje. Hra a její režijní pojetí jsou pořád dobré. Jen ta energie tomu chybí. Jednak energie některých původních herců, kteří už jí po jedenácti letech uvádění a devíti od vzniku záznamu nedávají tolik, jednak nových, kteří hrají jinak, ale leckdy se původnímu obsazení bohužel nevyrovnají. Řemeslně je to dobré, ale...
(zadáno: 22.2.2020)
Ne/normální je příkladem toho, jak nevhodně vybrané obsazení hlavní role dokáže ublížit celé inscenaci.
Muzikál se pyšní dobrou hudbou – Na Prádle živě interpretovanou skvělou kapelou (byť ve stále ne úplně dokonalém zvuku) – i výjimečným námětem. V české premiéře se jej podařilo výborně zpracovat, podobně jako předchozí muzikály v Divadle Na Prádle. Příkladem je dobrá ilustrativní výprava, výborné jsou i další výkony. Obsazení hlavní role se ale nepovedlo a sráží výsledný dojem, a tedy i hodnocení inscenace. Daniela Šinkorová na roli pěvecky nestačí a při zpěvu navíc zoufale neartikuluje.
(zadáno: 22.12.2018)
85%
Moderní a svérázná úprava mě bavila na místě, byť i mě některé momenty trochu "pohoršily", a čím déle se k dojmům z představení vracím, tím víc jej oceňuji. Zejména v tom smyslu, že když si to vše dám dohromady, včetně všech kontroverznějších momentů, skvěle to do sebe zapadá. A to mě i zpětně nesmírně baví. Stejně jako všechny jednotlivé složky: jednoduchá, strohá scéna i kostýmy, výrazná hudební složka, skvělé výkony zejména ústřední trojice - J. Vlasáka, T. Dočkalové a J. Teplého. (Otravovala mě jen trojice vedlejších postav.)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 22.2.2020)
Skvělý herecký výkon Miloslava Koniga. Tentokrát mě však poetika Michala Háby nezasáhla.
(zadáno: 13.3.2019)
Až nepříjemně svíravá inscenace, efektní scénická úprava a její skvělé využití, ať už uzavřeného prostoru - propojeného kolem dokola, či dalších částí výpravy jako chladicích skříní a jejich zapojení do děje. Vynikající výkony, zejména Pavlíny Štorkové, i Radúze Máchy. Zajímaví i Vladimír Javorský, Vladislav Beneš a Jiří Štěpnička.
(zadáno: 24.11.2019)
85% - Silný a skvělý příběh, výborně zpracovaný (s jedinou chybou – působí až příliš jednostranně ve prospěch hlavního hrdiny) – ve velmi působivé scéně, které by prospělo vyladění zvuku ze skleněné kostky ve středu.
Výborné herecké výkony – Petra Konáše, Petry Tenorové, Marie Málkové i Milana Kačmarčíka.
(zadáno: 15.9.2019)
(zadáno: 30.9.2020)
65% - zhlédnuto při zájezdu na hradě Křivoklát:
Uspokojivá inscenace pro letní scény, věrně kopírující filmovou předlohu, což je její výhodou i značnou limitací.