Redakce

Iva Bryndová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (299)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 20.8.2015)
Před zhlédnutím jsem nestihla knihu přečíst, takže srovnání nemám, nicméně hra se mi líbila, zaujala příběhem sama o sobě. Zajímavá byla scéna i nápad s chórem - průvodcem děje, výborné výkony, zejména V. Blahuty a H. Holišové.
(zadáno: 3.8.2018)
Velmi dobrá černá komedie. Byť v první polovině působí zbytečně hystericky a ukřičeně - některé zvraty a hádky jsou až zbytečně a někdy jen stěží uvěřitelně vygradované. Postupem si však divák na tempo hry a její styl a atmosféru rodinného setkání právě téhle "povedené" rodinky zvykne. Herecké výkony jsou hodně dobré a skvělá je scéna. (Jen by v tom názvu vlastně pohřeb být vůbec nemusel, mohla by to být jakákoli jiná rodinná večeře (vzhledem k prostoru pro babi), ale to by nepůsobilo marketingově tak dobře...)
(zadáno: 2.3.2014)
95% - hodnoceno z derniéry.
Příběh je jednoduchý a výborný. Scéna efektní a přitom jednoduchá, odpovídající a povedené kostýmy. Povedené hudební nastudování a jednou zase dobrý text (byť po dramaturgických úpravách).
A skvělé výkony: zejména Hana Holišová, Aleš Slanina, Jiří Mach, Lenka Janíková a Svetlana Janotová. I když výborní byli všichni.
Škoda krátkého uvádění. Dalo by se vidět opravdu hodněkrát.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
Jednoznačně bomba plná energie. Vynikající choreografie, naprosto vyrovnané výkony - výborné. Příběh je stejně jednoduchý jako ten filmový. Ale u toho divadla vás výkony přimějí tolik to neprožívat.
(zadáno: 18.11.2021)
Inscenaci se v počátku výborně daří budovat atmosféru ospalé americké samoty (efektní scénografie tomu napomáhá) a klidného, nudného života tam, do nějž zasahuje příchod mladého cizince. Buduje slibně vztah mezi ním a ústřední manželskou dvojicí, nicméně slibný začátek se nedaří zužitkovat a posunout. Titul hovoří o posedlosti, Viscontiho text vychází z Cainovy detektivky tzv. drsné školy. Na jevišti se však neodehrává ani jedno z toho. Režie si (zřejmě) s předlohou moc nedokázala poradit a nehraje se detektivka, ale nehraje se bohužel ani temný příběh o spalující vášni a posedlosti - přes všechnu snahu obsazených.
(zadáno: 13.3.2019)
Humorné, trefné - a pro mě osobně ještě mnohem životnější než Donna. Víc a lépe se trefuje do problémů běžného života.
(zadáno: 15.9.2019)
55%
(zadáno: 27.3.2018)
59% - Nesmírně silný příběh, jehož potenciál podle mého autoři nedokázali využít. Několik skvělých, silných, emotivních scén zabíjí absolutně neutíkající prostor mezi nimi. Celkem povedený český překlad, dobrá hudba, scénické řešení dle londýnské verze rovněž zajímavé. Obsazení M. Havelky ale bylo zásadním krokem vedle, ostatní při premiéře nejspíš ještě byli nervózní. Výborná byla Kristýna Daňhelová, vedle ní zazářil v menší roli Lukáš Vlček a pozitivně hodnotím ještě i Roberta Jíchu a Adama Gazdíka. Z mého pohledu tomu ale chyběla zásadní síla.
(zadáno: 18.10.2021)
65% - Sázka na jistotu, velmi povedená inscenace na divadelní jeviště adaptovaného známého romantického filmu. (více v článku na blogu)
(zadáno: 4.10.2016)
Maximálně 35% - za profesionalitu, s kterou to řemeslo bylo dělané.
Ale jinak - špatně, špatně, všechno špatně. Špatný - nijaký je příběh (žádný rozvoj, žádná překvapení, žádné zvraty); strašné jsou texty, nezajímavá hudba.
Scéna je sice zajímavá, nápadité jsou kostýmy, některé body v příběhu stojí za to, jiné jsou hloupé a vyděračské.
Dobré jsou i výkony - Martin Havelka hlavně herecky, Lucie Bergerová a Eliška Skálová herecky i pěvecky - dvě největší hvězdy sezóny 2015/2016.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 21.12.2018)
75% (tahle hodnota mi tu hodně chybí).
Je to vtipné, je to trefné - je skoro až děsivé, s jakou přesností se trefuje do konzumní kultury 90. let a reality 90. let v tehdy nové České republice, jejíž kriminální kauzy jsou dnes notoricky známé a děsí čím dál víc.
A hlavně - je to skvělá zábava!
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 22.11.2015)
První devizou je už samotná Čechovova hra, Dejvické divadlo nabízí komorní prostor, který skvěle využívá, a ve kterém výborně vyniknou jednotlivé výkony i hra samotná. Z hereckých výkonů nejvíce zaujali Klára Melíšková, Ivan Trojan a Lenka Krobotová.
(zadáno: 3.10.2016)
65% - Příjemná folková hudba, zajímavá scéna, světelná režie i choreografie, výborné osazení - skvělí zejména Viki Matušovová, Lucie Bergerová a Aleš Slanina s Andreou Zelovou jako Radúz a Mahulena. Jejich sehranost je neuvěřitelná a tomuhle příběhu obrovsky pomáhá.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 3.10.2016)
65% a hodnocení v blogu. (více v článku na blogu)
(zadáno: 19.11.2017)
85% - Muzikál, jak má být, má vše, co mít má. Skvělou hudbu, silný příběh, navíc je skvěle inscenovaný: scéna, kostýmy, choreografie, vše se povedlo. Strašně ráda bych dala i víc, ale ubližuje tomu špatný zvuk - sborům a občas ani sólistům prostě není rozumět - a rozčilovaly mě některé projekce - ty abstraktní, které některé scény provázely zjevně proto, aby se něco dělo - byla bych vážně ráda, kdyby už tvůrci obecně pochopili, že někdy méně může být více. Kvituji dobré obsazení - zejm. M. Šnytová a T. Novotný byli skvělí - ale obecně všech. (Jen M. Horká pro mě byla velkým zklamáním.)
(zadáno: 15.3.2014)
95%
Proti uvedení na Prádle se toho vlastně moc nezměnilo. Zvuk je významně výraznější, scéna maličko jiná, trochu se změnilo obsazení.
Ale pořád jsou to výborné výkony, skvělá živá hudba, obrovské nadšení a nasazení. Tři hodiny, které strávíte přibití v sedačce.
Doporučuji všem. Někde jsem četla cosi o nejlepším muzikálu v Praze... Aktuálně bych asi rozhodně souhlasila. Snad si to udrží i v češtině.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
Situování části scény pod scénu je pro diváky v přízemí dál než za první řadou nepraktické. A pojetí Buckinghama přinejmenším zvláštní. A hudba, kostýmní i scénické pojetí také, ale ty rozhodně sympaticky.
Představení, které rozhodně stálo za to vidět. Richard III. stojí a padá s Richardem. A tenhle Richard Richarda utáhl skutečně fascinujícím způsobem, dokonalá obluda.
(zadáno: 5.10.2013)