Redakce

Iva Bryndová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (273)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 30.10.2017)
Je to temné, dlouhé, nezajímavé a v podstatě nudné. Marylin působí celou dobu jako troska - blbá a ještě ke všemu pořád buď opilá, nebo sjetá léky. Z její slávy se neobjevuje ani zlomek, stejně jako by člověk na základě tohoto představení rozhodně nepoznal, že by to měla být obletovaná kráska své doby. Scéna je přeplácaná, v malém prostoru Malé scény působí poměrně velké množství účinkujících na jevišti až rušivě. A navíc od hudby Ondřeje Brouska bych prostě čekala víc.
(zadáno: 30.10.2017)
Nepovedlo se, ač to mělo velký potenciál. Má to několik velice zajímavých a hodně dobrých scén, dobré texty, pár dobrých písniček, z nichž zejména ta ústřední, nesoucí se celým příběhem se povedla. Ostatně pomáhá jí právě i ten nápad, že provází celým příběhem lásky Desdemony a Othella. Nepovedl se ale muzikálový přepis jako takový. Spousta skladeb nepřekvapí, protože je divák zná už z Hamleta a Galilea, Iago jako titulní postava nemá žádný výrazný hit, navíc jeho pasáže jsou nejnudnější a nejzdlouhavější. Jak bývá často v Othellovi nejzajímavější Iago, zde je to přesně naopak, názvu navzdory.
(zadáno: 28.4.2017)
Jak bylo avizováno předem v některých rozhovorech, hra skutečně "funguje" i bez znalosti předchozí "Královny". Jak si ji užijí jí znalí diváci těžko soudit. Mě bavila víc, než jsem původně čekala.
Co z mého pohledu ale chybělo, byla ruka šikovného dramaturga, který by některé scény zkrátil či vystřihl a dal prostor jiným, aby si s nimi mohli režisér a herci víc pohrát; např. s tou "převýchovou". Oba Polívkové jsou výborní jak v "klauniádách", tak v těch vážnějších momentech, ale některé scény tu původní linku avizovaného příběhu zbytečně rozmělňují.
(zadáno: 26.3.2017)
Výborné výkony, hlavně hlavní dvojice. Rozčilovala mě mizerná scénografie, jako z velmi slabé studiové pohádky. Hudba je prostě dobrá, přidané písničky rovněž, pomáhá jí skvělé živé provedení. Modernizace někdy funguje, někdy mi přišla skutečně zbytečná a mimo mísu, zejména závěr mi prostě nesedl.
(zadáno: 3.10.2016)
Doporučila bych jako rodinné letní představení - jako takové je to dobré a příjemné. Zvlášť hodnotný umělecký zážitek bych ale neočekávala.
(zadáno: 5.6.2016)
Když si člověk v úvodní informaci přečte, že půjde o příběh Ježíše vyprávěný očima jeho matky, očekává víc, než mu muzikál skutečně nabídne. Z mého pohledu nevyužívá dramatický potenciál, který mu příběh nabízí a jen se stroze drží Bible. Herci tak nemají co hrát, jejich postavy se drží jedné či dvou poloh. Paradoxně tak největší prostor má postava vypravěče, ve které byl P. Štěpán výborný. Přitom co se hudby týče, pár dobrých hitů má. Po scénické a kostýmní stránce zajímavá koláž dnešku a historie, naopak nepříliš zajímavá režie. Výkony zaujali P. Štěpán, J. Hruškoci a R. Coufalová.
(zadáno: 23.11.2015)
I na rodinný muzikál, resp. muzikál pro děti mi ten příběh přišel příliš jednoduchý a předvídatelný, podobný mnohým jiným. Navíc má zvláštní zakončení, co se týče toho, jak si poradí se zlem. Hudba není zlá, ale napoprvé určitě neodejdete s některou konkrétní melodií v hlavě. Výkony dobré - v dětských rolích (K.M.Fialová i P.Soukupová), výborní rodiče i ostatní dospělé role, s významnou výjimkou - obsazení Jany Gazdíkové se nepovedlo - není dobrá pěvecky a nezaujala ani po herecké stránce, naopak mi přišlo, že se to herecky snaží dohnat, ale až moc. Dokonalé výtvarně - scéna i kostýmy.
(zadáno: 20.8.2015)
55% - Příjemné a sympatické představení, jednoduchá a funkční scéna, ovšem z mého pohledu nesmyslní a kýčovití ptáci. Ačkoli M. Holý i S. Rojková byli velmi dobří a pojetí jejich rolí se mi líbilo, dohromady mi jejich obsazení vůbec nesedělo.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)