Redakce

Iva Bryndová

redakční zkratka: ib

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (273)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 7 8 9 10 11

(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 1.10.2020)
45% - Výrazná scénická úprava inscenace, jakkoli je efektní, je současně jejím největším problémem, protože není technicky zvládnutá. Hercům ve stanech velmi často není rozumět, případně nejsou vůbec slyšet a stejně tak je nezvládnutý hudební (ať už mělo jít o zpěv či rap) projev vypravěčky, které rovněž, používá-li mikrofon, není rozumět, a to nikoli kvůli využitému archaickému Jiráskovu jazyku, který se s moderním pojetím inscenace navíc místy tluče. Na inscenaci je navíc nejzajímavější právě ona scénická úprava, jinak je bohužel velmi statická a neživotná.
(zadáno: 30.9.2020)
35%
(zadáno: 26.3.2017)
45% - Nedodělaný scénář s mnoha nepřesnostmi a nedomyšlenostmi, nesmyslný závěr, některé postavy zbytečně navíc. Hudba melodická, ale povědomá ? až příliš podobná mnoha jiným, texty jednoduché, ale zpěvné. Scéna jak ze studiových pohádek, projekce tak napůl, některé úplně zbytečné a kýčovité, jiné velmi dobré - zejména stínová hra Hospodina a Ďábla. Skvělí tanečníci v rolích Hospodina a Ďábla, velmi dobré i jednotlivé výkony - J.Kříž tomu celému vládne, dobrá i I.Korolová a J.Vojtek, byť to pro mě pořád není stoprocentní muzikálový výkon.
(zadáno: 3.10.2016)
Hodnocení v blogu. (více v článku na blogu)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
Prostě to není divadlo.
Hudebně je to skvělé. Ale zvuk je strašný, zpravidla, jak začne zpívat víc než jeden, tak je to o hádání toho, co zrovna vlastně chce/nechce...
A proti dvěma starším bratříčkům tak nějak méně zajímavé.
(zadáno: 5.10.2013)
Jednoznačně absolutní zklamání.
Zvuk mizerný, výprava i režijní nastudování jen barevné povrchní pozlátko bez jakékoli hloubky. Výkony mizerné (Střihavka velmi slabý odvar dřívějších kvalit; Noid, který byl půlku představení mimo; nezajímaví Korn a Basiková; Polák...) - a to jak pěvecké, tak herecké (herectví tam snad ani nebylo).
Dokonalá hudba a texty a pár povedených scén toho moc nezachrání...
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 13.3.2019)
35% - Ta inscenace je prostě stará. Muzikál jako žánr se za 16 let přeci jen posunul. K čemu je kloudný příběh a dobrá hudba, když provedení vázne... Stáří a přežití je jasně znát na režijní koncepci, výpravě i choreografiích. Scéna je pro Hybernii malá, company v tanečních částech, navíc nijak zvlášť zajímavých, zoufale nesladěná a většina původního hereckého obsazení už rovněž dost zestárla proti svým rolím a výkony se zpravidla neposunuly k lepšímu. (A jediná nová viděná alternace, Bibiána Surovčíková, pak krom jiného zoufale neumí česky.)
(zadáno: 4.10.2016)
Maximálně 35% - za profesionalitu, s kterou to řemeslo bylo dělané.
Ale jinak - špatně, špatně, všechno špatně. Špatný - nijaký je příběh (žádný rozvoj, žádná překvapení, žádné zvraty); strašné jsou texty, nezajímavá hudba.
Scéna je sice zajímavá, nápadité jsou kostýmy, některé body v příběhu stojí za to, jiné jsou hloupé a vyděračské.
Dobré jsou i výkony - Martin Havelka hlavně herecky, Lucie Bergerová a Eliška Skálová herecky i pěvecky - dvě největší hvězdy sezóny 2015/2016.
(zadáno: 19.8.2015)
Zásadní krok vedle a mrhání skvělou příležitostí, jak přinést do Prahy světový hit a udělat z něj pořádný muzikál. Chybělo tomu snad úplně všechno; nápaditá režie v první řadě. Společně s tragickými texty, strašným zvukem, nijakými choreografiemi, minimální a nevýraznou scénou na obrovském jevišti a s absolutním nedostatkem energie, která by u tohoto díla měla být tak nějak primární; z toho nic zářného prostě vylézt nemohlo. A výkony tomu nijak výrazně nepomohly, bylo tam několik lidí velmi dobrých (Vraspírová, Fišarová, Křížková), ovšem k nim spousta průměrných a několik velmi špatných.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
Je prostě katastrofální, co s dobrým muzikálem v Karlíně dokázali udělat. To hudební nastudování úplně zabilo původní hudbu, která je výborná, katastrofické texty tomu jen napomohly. Výprava byla sice výpravná, ale absolutně nezajímavá, vlastně nudná. A fakt hodně tomu ublížily i výkony - katastrofální M. Vojtko a špatná a nezajímavá Kamila Nývltová - na hlavní roli nebetyčně málo charisma - jakéhokoli.
(zadáno: 26.10.2018)
Aneb jak z vtipné komedie legendárního tvůrčího týmu udělat pokleslou "lidovou" zábavu. Je to přehlídka nevkusných nových vtipů, trapností, nevhodně převedených starých vtipů, vulgarit, přehrávání, křiku. Ztratilo to veškeré původní kouzlo i osobitý humor filmové předlohy. Nové hudební aranže většinou nestojí za nic, takže jediné, co tak zaslouží po pár procentech, byly celé dva lepší herecké výkony.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)

Další stránky hodnocení: << < 7 8 9 10 11