Redakce

Iva Bryndová

redakční zkratka: ib

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (273)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 5.10.2013)
Situování části scény pod scénu je pro diváky v přízemí dál než za první řadou nepraktické. A pojetí Buckinghama přinejmenším zvláštní. A hudba, kostýmní i scénické pojetí také, ale ty rozhodně sympaticky.
Představení, které rozhodně stálo za to vidět. Richard III. stojí a padá s Richardem. A tenhle Richard Richarda utáhl skutečně fascinujícím způsobem, dokonalá obluda.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
Je to prostě skvělá pohádka, která nebaví jen děti, ale i dospělé (pro malé děti je možná až příliš dlouhá). Výborné provedení, vlastně to byl jeden z prvních muzikálů, u nějž jsem se cítila jako na některých skvělých zahraničních produkcích. Výborné jsou scénické možnosti a efekty, které nabízí, skvěle postavená a využitá je scéna. Hudba je zábavná, melodie chytlavé, překlad se povedl. A především to celé stojí na skvělých výkonech, jak v roli Mary Poppins (viděny J.Gazdíková a A.Antalová), tak v rolích ostatních, samozřejmě i dětských.
(zadáno: 5.10.2013)
Skvělá scéna, výborné texty, excelentní výkony, zajímavá hudba a především výborný příběh a dokonale plná, hutná a jímavá atmosféra.
(zadáno: 1.10.2020)
75% - Scénicky a výtvarně velmi efektní inscenace (po scénické stránce nabízí řadu výrazných a zajímavých řešení - ať už jde o válečná střetnutí, lazarety či plesy a večírky), s výraznou hudební složkou a výbornými hereckými výkony většiny obsazených (Havlínek, Purkrábková, Fialová i další). V úvodní části, zejména v poměrně dlouhé expozici, během níž divák nemá příliš prostor vcítit se do kterékoli z postav, inscenace z mého pohledu postrádala výraznější emoci (a k odcizení přispívaly i vstupy "vypravěčů"), tento nedostatek nicméně naštěstí záhy odpadl.
(zadáno: 6.3.2020)
Působivé jevištní ztvárnění silného tématu (vedle velmi efektní scény i výrazná hudba a zvuky, či světelná režie) - spíš než jednotlivých příběhů, z nichž po prvním zhlédnutí zůstávají hlavně střípky - společně se skvělým hereckým výkonem Johany Schmidtmajerové vytváří výraznou inscenaci, která zanechává silné dojmy a na kterou se vyplatí vrátit vícekrát. Bez ohledu na to, jak náročné a "depresivní" téma zpracovává. (Mrzí jen nevhodné umístění obrazovky s titulky, zvlášť v momentech, kdy hovoří více hlasů současně.)
(zadáno: 22.2.2020)
85%
(zadáno: 22.2.2020)
Scénicky velmi jednoduché a o to působivější řešení a stejně působivý je nápad obsadit desítku hereček a vedle nich jediného herce. Zejména představitelky hlavní hrdinky a mezi nimi v první řadě Jaroslava Košková předvádí skvělé herecké výkony. Nezaostává však žádná z obsažených hereček, ani Dušan Kraus. Vše navíc stojí na velmi silném příběhu a působivé literární předloze Kateřiny Tučkové.
(zadáno: 17.11.2019)
Fascinující příběh, velmi sympaticky a působivě inscenovaný – výborné žánrové uchopení, které při převyprávění životního osudu výrazně pracuje s humorem (leckdy značně černým), ale nejen s ním, i působivá, ve své podstatě jednoduchá scéna. Výborné herecké výkony v čele s Jakubem Albrechtem, skvělým nejen s ohledem na fyzický výkon, který předvádí.
(zadáno: 17.11.2019)
85% - Velmi silný příběh a jeho výborné jevištní ztvárnění silné svou jednoduchostí, ať po stránce výtvarné – prostá scéna skvěle slouží inscenaci (na rozdíl od úvodních a průvodních projekcí, které na mě způsobem provedení působily spíš rušivě) – tak po stránce hudební – obecně skvělá hudba, navíc při výběru prostého klavírního doprovodu o to výraznější – a režijní. Skvělé herecké výkony obou představitelů (Lukáše Adama a Richarda Pekárka) jsou příjemnou třešničkou na dortu.
(zadáno: 17.11.2019)
75% - Není divu, že se Grillparzerova hra na česká jeviště v českém jazyce dostala až nyní – z historie si bere jen postavy a základní události, na něž nahlíží jednostranně, volně a leckdy velmi nepřesně. Možnost hrát ji „vážně“ se tak dnes vlastně nenabízí a Michal Hába se o to ani nesnaží. Jeho inscenace v Divadle Komedie je jedna velká show, hravá, plná nadhledu, ironie, hudby. Byť je místy až příliš ukřičená a v několika částech trochu ztrácí tempo, mě fraška o touze po moci, pádu a různých způsobech vládnutí bavila. Skvěle ji podtrhují herecké výkony, zejména Martina Pechláta v titulní roli.
(zadáno: 15.9.2019)
75%
(zadáno: 13.3.2019)
Humorné, trefné - a pro mě osobně ještě mnohem životnější než Donna. Víc a lépe se trefuje do problémů běžného života.
(zadáno: 13.3.2019)
Až nepříjemně svíravá inscenace, efektní scénická úprava a její skvělé využití, ať už uzavřeného prostoru - propojeného kolem dokola, či dalších částí výpravy jako chladicích skříní a jejich zapojení do děje. Vynikající výkony, zejména Pavlíny Štorkové, i Radúze Máchy. Zajímaví i Vladimír Javorský, Vladislav Beneš a Jiří Štěpnička.
(zadáno: 22.12.2018)
85%
Moderní a svérázná úprava mě bavila na místě, byť i mě některé momenty trochu "pohoršily", a čím déle se k dojmům z představení vracím, tím víc jej oceňuji. Zejména v tom smyslu, že když si to vše dám dohromady, včetně všech kontroverznějších momentů, skvěle to do sebe zapadá. A to mě i zpětně nesmírně baví. Stejně jako všechny jednotlivé složky: jednoduchá, strohá scéna i kostýmy, výrazná hudební složka, skvělé výkony zejména ústřední trojice - J. Vlasáka, T. Dočkalové a J. Teplého. (Otravovala mě jen trojice vedlejších postav.)
(zadáno: 3.8.2018)
Velice působivá inscenace - s perfektně vystavěnou hutnou a stísněnou atmosférou, jejíž základ vytváří skvělý scénář J. Procházky v úpravě L. Procházkové. Výborná scéna a především herecké výkony a souhra mezi herci.
(zadáno: 15.5.2018)
Pro mě velké překvapení na brněnské scéně v podobě nesmírně zdařilé divadelní adaptace románu Skleněný pokoj (bála jsem se, že to zase bude jen prostě dobré, ale bez náboje, naštěstí se ho tady podařilo zachovat a celá délka představení uteče skutečně "hned"). Zaujal mě nápad se skicami a barevným pozadím vytvářejícím scénu, i způsob, jakým v divadle simulovali prostředí skleněné vily. Jen mi chvíli trvalo, než jsem si na ty až filmově rychlé střihy zvykla. Z povedeného hereckého obsazení pak musím jednoznačně vyzdvihnout I. Vaňkovou a M. Isteníka.
(zadáno: 2.4.2018)
Nesmírně silná hra s postavami tak nesympatickými, jak jen to jde, a velmi kontroverzními. Skvělé herecké výkony.
(zadáno: 27.3.2018)
85% - Výborná inscenace (dokonalá studie jednoho patologického vztahu) se skvělými výkony, zejména v ústřední manželské dvojici (a o to silnější, když si uvědomíte, že oba ty typy v reálu znáte), efektní scéna, jen některé z vedlejších postav méně jasné a zapamatovatelné. Co mě trochu otravovalo, byla hudební intermezza.
(zadáno: 12.2.2018)
Na mě tahle inscenace zapůsobila maximálně. Ano, je studená a jistým způsobem odtažitá, ale díky tomu sterilnímu chladu okolí působí o to silněji. Vše funguje, příběhu to nijak neublížilo, naopak. Kopfrkingl M.Pechláta je od počátku krajně nepříjemný, nedůvěryhodný, slizký - již v prvním monologu. Dál to jen graduje, měrou děsivou, ale způsobem naprosto uvěřitelným. P.Beretová mu vytváří dokonalý protiklad. Bytost krásnou, láskyplnou, plnou života, která o vlastní ideály i život bojuje až do úplného konce. V.Javorský představuje skvěle pokušitele a svůdce ke zlu, zajímavý byl i R.Mácha.
(zadáno: 12.2.2018)
85% - Představení, které jsem si nesmírně užila - skvělé výkony všech obsazených, výborná stylizovaná výprava a již všeobecně známý příběh o neštěstí a pomstě schopné strávit všechno.
(zadáno: 19.11.2017)
85% - Muzikál, jak má být, má vše, co mít má. Skvělou hudbu, silný příběh, navíc je skvěle inscenovaný: scéna, kostýmy, choreografie, vše se povedlo. Strašně ráda bych dala i víc, ale ubližuje tomu špatný zvuk - sborům a občas ani sólistům prostě není rozumět - a rozčilovaly mě některé projekce - ty abstraktní, které některé scény provázely zjevně proto, aby se něco dělo - byla bych vážně ráda, kdyby už tvůrci obecně pochopili, že někdy méně může být více. Kvituji dobré obsazení - zejm. M. Šnytová a T. Novotný byli skvělí - ale obecně všech. (Jen M. Horká pro mě byla velkým zklamáním.)
(zadáno: 30.10.2017)
Tak úplně 80% celých to není, ale líbilo se mi to rozhodně víc než na 70%. V první polovině napínavé drama, v druhé kouzelně skloubená Shakespearova komedie (mám ráda pana Shakespeara) s humorem z Dejvic. V obou polovinách to bylo velmi působivé. Skvělá atmosféra, výborné výkony. Bavilo mě to víc, než jsem původně čekala.
(zadáno: 27.5.2017)
79% Velmi povedený režijní start Lumíra Olšovského v pozici uměleckého šéfa muzikálového souboru v Plzni. Inscenace je velmi civilní, má skvělou atmosféru, zdobí ji výborné výkony jak celého obsazení, tak skvělého orchestru. Obsazení naprosto vévodí ústřední dvojice Pavel Režný a Kateřina Falcová. Zajímavé a nesmírně "lišácké" je řešení "zabijácké" písně "Jednou". Zajímavá, byť z mé strany ne stoprocentní (prostě mi chyběl balkon) je minimalistická scéna. Výborné jsou choreografie i chuť a radost, které protagonistů srší.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>