Redakce

Iva Bryndová

redakční zkratka: ib

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (273)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 30.10.2017)
65% - Hra, ve které provedení a herecké výkony jednoznačně a významně převažují nad textem samotným. Úplný závěr sice v mnoha ohledech vyznění hry pomáhá, alespoň ospravedlňuje to jedno velké klišé, ale v několika momentech na mě dějové zvraty i tak působily prostě neuvěřitelně (zejména zvraty v jeho chování).
(zadáno: 30.10.2017)
Je to temné, dlouhé, nezajímavé a v podstatě nudné. Marylin působí celou dobu jako troska - blbá a ještě ke všemu pořád buď opilá, nebo sjetá léky. Z její slávy se neobjevuje ani zlomek, stejně jako by člověk na základě tohoto představení rozhodně nepoznal, že by to měla být obletovaná kráska své doby. Scéna je přeplácaná, v malém prostoru Malé scény působí poměrně velké množství účinkujících na jevišti až rušivě. A navíc od hudby Ondřeje Brouska bych prostě čekala víc.
(zadáno: 27.5.2017)
79% Velmi povedený režijní start Lumíra Olšovského v pozici uměleckého šéfa muzikálového souboru v Plzni. Inscenace je velmi civilní, má skvělou atmosféru, zdobí ji výborné výkony jak celého obsazení, tak skvělého orchestru. Obsazení naprosto vévodí ústřední dvojice Pavel Režný a Kateřina Falcová. Zajímavé a nesmírně "lišácké" je řešení "zabijácké" písně "Jednou". Zajímavá, byť z mé strany ne stoprocentní (prostě mi chyběl balkon) je minimalistická scéna. Výborné jsou choreografie i chuť a radost, které protagonistů srší.
(zadáno: 28.4.2017)
Jak bylo avizováno předem v některých rozhovorech, hra skutečně "funguje" i bez znalosti předchozí "Královny". Jak si ji užijí jí znalí diváci těžko soudit. Mě bavila víc, než jsem původně čekala.
Co z mého pohledu ale chybělo, byla ruka šikovného dramaturga, který by některé scény zkrátil či vystřihl a dal prostor jiným, aby si s nimi mohli režisér a herci víc pohrát; např. s tou "převýchovou". Oba Polívkové jsou výborní jak v "klauniádách", tak v těch vážnějších momentech, ale některé scény tu původní linku avizovaného příběhu zbytečně rozmělňují.
(zadáno: 23.4.2017)
Základem je prostě velmi dobře napsaná hra. Je to hodně romantiky a bylo to mnohem větší množství komedie, než jsem si z filmu pamatovala (byť sama bych klidně někdy trochu ubrala). Potěšila mě jednou zase hra inscenovaná úplně klasicky a potěšilo i obsazení - S. Janotová byla výborná, byť vzhledem k množství podobných rolí, které už hrála, bych byla zvědavá i na její alternaci. D. Vitázek v činohře příjemně překvapil. Standardně potěšili P. Štěpán, A. Slanina či A. Antalová.
(zadáno: 10.4.2017)
Výborná hra, silné a zajímavé téma, příběhy pěti žen, které se snažily přežít válku a přežily ji, byť si každá nějak zadala a potkávají se v jedné cele i se všemi paradoxy, které to setkání vyvolává. Napětí neopadá, ani když člověk předem ví, jak minimálně ve větší části osudů hra musí končit, ať už je to způsobené neznámou identitou dvou zadržených, či tou šibenicí, která hrdinkám hrozí.
Výborné herecké výkony - standardně R. Derzsi a K. Cibulková, překvapila E. Josefíková.
(zadáno: 26.3.2017)
69% - Mám prostě ráda Steinbeckovy "Myši" a ten příběh hraje hlavní roli i tady. Scéna je jednoduchá a působivá, dobré jsou kostýmy, nesmírně mě iritoval dětský hlas během zatemňovaček, ani pořád nevím, proč vlastně tam byl on, když jej vystřídala scénická hudba, ocenila jsem to mnohem víc. Výborný byl J. Uličník, dobří i V. Skála a K. Mišurec. Pozitivně překvapil i O. Studénka, zajímavá K. M. Fialová.
(zadáno: 26.3.2017)
Opět skvělé provedení - zajímavá scéna, kostýmy, choreografie, velmi dobrý výkon všech tří Chaplinů - M. Salvadoriho, T. Saghera i R. Jatela - i dalších, byť B. Remišová zpívá skuteně na hraně svých možností. Zajímavý je i příběh, ale z mého pohledu tomu chybělo něco navíc - jiskra, kouzlo, emoce... Hudba pěkná, ale druhý den už si z ní nepamatuji ani jedinou část.
(zadáno: 26.3.2017)
75% - Tolikrát vyprávěné, už dobře známé, a přesto pořád nosné. Silné příběhy, zajímavé zpracování, působivé scénické řešení a skvělé výkony Z. Onufrákové a M. Hrušky.
(zadáno: 26.3.2017)
67% - Příběh zajímavý, poeticky a zvláštně řešený, byť někdy až trochu moc střihově a zmateně, když se soustředil spíš na jednotlivé scény, než na plynulý příběh - což zdůraznilo i natáčení filmu. Skvělé výkony, zejména T. Vilhelmové.
(zadáno: 26.3.2017)
Pomalejší první polovina, nijak zvlášť zajímavá a zapamatovatelná originální hudba (navíc prostě strašný zvuk v KC), skvělé hity jsou jen Eye of The Tiger a Gonna Fly Now. Ostatní zaujmou až při opakovaném poslechu. Skvělá výprava, perfektní scéna, kterou strašně ruší technici přesouvající kulisy, skvělý nápad v druhé polovině, kdy se scéna mění v boxerskou arénu. Hodně dobrý český překlad. Výborná hlavně choreografie boxu, taneční v díle moc není. Skvělá obě obsazení, dominují mu zejména Hana Holišová a Jan Kříž. L.R.Simon skvělý herecky i pěvecky, ale při zpěvu v ČJ mu není moc rozumět.
(zadáno: 26.3.2017)
75% - To dílo je kouzelné samo o sobě, skvělá hudba, dobrý a výborně vypointovaný vtipný příběh. Původní skvělé choreografie se podařilo udržet i v Prahy, což je skvělé. Zajímavé, byť netradiční jsou kostýmy, strašná je ovšem scéna. V první polovině je dobrá až do jejího závěru, kdy se to zlomí a pak to prostě už jen bolí. Zvláštní pojetí některých postav, ovšem obecně celkem dobře podané. ? Některé výkony zaujaly méně, některé víc, obecně chyběly lepší herecké výkony. Skvělí hlavně Randák a Gemrotová, Hudec Šubrt, Vaněk. Z mého pohledu to chtělo víc investovat do výpravy a do herců.
(zadáno: 26.3.2017)
Zajímavé téma, moc dobrá hra a skvělé výkony.
(zadáno: 26.3.2017)
Výborné výkony, hlavně hlavní dvojice. Rozčilovala mě mizerná scénografie, jako z velmi slabé studiové pohádky. Hudba je prostě dobrá, přidané písničky rovněž, pomáhá jí skvělé živé provedení. Modernizace někdy funguje, někdy mi přišla skutečně zbytečná a mimo mísu, zejména závěr mi prostě nesedl.
(zadáno: 26.3.2017)
45% - Nedodělaný scénář s mnoha nepřesnostmi a nedomyšlenostmi, nesmyslný závěr, některé postavy zbytečně navíc. Hudba melodická, ale povědomá ? až příliš podobná mnoha jiným, texty jednoduché, ale zpěvné. Scéna jak ze studiových pohádek, projekce tak napůl, některé úplně zbytečné a kýčovité, jiné velmi dobré - zejména stínová hra Hospodina a Ďábla. Skvělí tanečníci v rolích Hospodina a Ďábla, velmi dobré i jednotlivé výkony - J.Kříž tomu celému vládne, dobrá i I.Korolová a J.Vojtek, byť to pro mě pořád není stoprocentní muzikálový výkon.
(zadáno: 26.3.2017)
65% - Trochu mě překvapilo, že to byl jiný než filmový příběh. P. Gazdík si při režii hodně vyhrál s motivy z dalších muzikálů uváděných na scéně MdB, i s dalšími pop-kulturními odkazy. Skvělá scéna s kreslenými projekcemi a zajímavým světelným designem, zajímavé kostýmy, byť někdy poněkud zvláštně modernizované. Velmi dobré výkony ? potěšili L. Janota, I. Odehnalová, V. Skála, příliš nepřesvědčila I. Vaňková.
(zadáno: 26.3.2017)
Výborný hit. Baví hudba Elvise Presleyho ve skvělých aranžích, byť stále mrzí, že není naživo a že je doprovázená předehranými sbory. Překlad kupodivu ani nebolel. Scéna není žádný zázrak, baví ale kostýmy a výborná je choreografie. Příběh perfektně vychází z Večera tříkrálového a hodně mu pomáhá to, že se nebere nijak zvlášť vážně. Výborná je chuť a energie všech účinkujících a celkově i výkony. (Pálek, Tenorová, Kutheil, Fric, Křížová, Martiníková, Šildová, Tenkrát, Štréblová, Pleskot)
(zadáno: 4.10.2016)
Maximálně 35% - za profesionalitu, s kterou to řemeslo bylo dělané.
Ale jinak - špatně, špatně, všechno špatně. Špatný - nijaký je příběh (žádný rozvoj, žádná překvapení, žádné zvraty); strašné jsou texty, nezajímavá hudba.
Scéna je sice zajímavá, nápadité jsou kostýmy, některé body v příběhu stojí za to, jiné jsou hloupé a vyděračské.
Dobré jsou i výkony - Martin Havelka hlavně herecky, Lucie Bergerová a Eliška Skálová herecky i pěvecky - dvě největší hvězdy sezóny 2015/2016.
(zadáno: 3.10.2016)
65% a hodnocení v blogu. (více v článku na blogu)
(zadáno: 3.10.2016)
Hodnocení v blogu. (více v článku na blogu)
(zadáno: 3.10.2016)
65% - Zajímavá koncepce - s využitím moderní technologie a scény ve středu hlediště, výborný Ľuboš Kostelný jako Jago i Rebeka Poláková v úloze jeho ženy, herecky dobří byli i Jozef Vajda jako Othello a Veronika Kubařová jako Desdemona, nicméně Jagův zásah Othella a změna u něj v žárlivce mi přišla poněkud rychlá a zběsilá (vytváří to i celkem nejasný motiv). A trochu mi vadily málo výrazné či v podstatě absolutně osekané ostatní postavy - včetně Cassia nebo Desdemony - i ta mohla mít víc prostoru.
(zadáno: 3.10.2016)
Zaujalo mě scénické provedení a vůbec obecně situování příběhu a kromě něj i hudební stránka. Zklamalo nevyrovnané herecké obsazení - mladší generace, tedy představitelé čtyř hlavních postav prostě nedokázali zaujmout, byli všichni nevýrazní. Proti skupině bavičů, tedy Milanu Šteindlerovi, Petru Stachovi a spol., dosud nedorostli. Právě ti dva a Nela Boudová zaujali nejvíc.
Ale moc se mi to líbilo...
(zadáno: 3.10.2016)
65% - Muzikál není nezajímavý - dobrá hudba, skvělý příběh, byť se rozjíždí dost pomalu a má své mouchy - jako třeba velmi nevýraznou postavu Bonnie. Příliš mě nezaujala výprava, zejména scéna. Nedostatek energie a nedokonalé výkony to ale celé kazí. Kdyby měli všichni tolik energie jako Roman Tomeš jako Clyde a podávali tak výborné výkony jako on, Kateřina Falcová a Petr Ryšavý, představení by zářilo. Takhle je prostě jen řemeslně dobré, až na několik nedobrých výkonů, ale nic víc.
(zadáno: 3.10.2016)
Doporučila bych jako rodinné letní představení - jako takové je to dobré a příjemné. Zvlášť hodnotný umělecký zážitek bych ale neočekávala.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>