Redakce

Iva Bryndová

redakční zkratka: ib

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (273)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>

(zadáno: 3.10.2016)
65% - Příjemná folková hudba, zajímavá scéna, světelná režie i choreografie, výborné osazení - skvělí zejména Viki Matušovová, Lucie Bergerová a Aleš Slanina s Andreou Zelovou jako Radúz a Mahulena. Jejich sehranost je neuvěřitelná a tomuhle příběhu obrovsky pomáhá.
(zadáno: 5.6.2016)
Skvělá, dokonale černá komedie s výborným humorem, drsným, "mužským", nekorektním. Skvělé výkony, vtipný příběh.
(zadáno: 5.6.2016)
Fakt, že jsem již před zhlédnutím téhle inscenace viděla a znala jinou, mi hlavně ze začátku hodně pomohl. Hodně mě zaujalo, v pozitivním slova smyslu, režijní pojetí Christophera a Siobhan, která za něj nejen mluví. Zaujaly i výkony J. Ciny a H. Vagnerové. Vlastně se mi podání SKUTRu líbilo, jen si nejsem jistá, nakolik bych se ztotožnila i se zlehčením a vykloubením některých scén, ať už to měl jakkoli být či nebýt režijní záměr.
(zadáno: 5.6.2016)
Zajímavý posun celé inscenace k dnešku a k Ostravě, u kterého zamrzí, že není víc dotažený. Nadbytečný mi přišel přidaný duet Kaifáše s Annášem. Při druhé premiéře výborný zvuk. Skvělí R. Tomeš a H. Fialová, L. Vlček a skvělá početná company.
(zadáno: 5.6.2016)
Intimní, silný a intenzivní příběh. Člověk se ani nediví, že hra, na jejímž základě vznikl, byla řadu let zakázaná. Mám ráda takhle emočně silné příběhy, opět mu nesmírně pomohla i zmenšená scéna (viděno na Nové scéně ND), a scéna celkově - tj. i fakt, že herci jsou stále na ní - byť úplný začátek, snad i vzhledem k hostování, byl pomalejší. Ze začátku jsem měla problém i se zvukem, ale v průběhu tenhle problém zmizel, zvuk se vyladil. Skvělé výkony, mě osobně nejvíc zaujali P. Režný, A. Kohout, P. Vraspírová.
(zadáno: 5.6.2016)
Körnerův příběh mám prostě ráda. Na divadle mi ale, ačkoli děj znám, rychlé přesuny v ději přišly trochu matoucí - tedy ty na začátku. Skvělé výkony J. Zadražila i J. Novotného. Zmenšená scéna skvěle přidala na intenzitě prožitku.
(zadáno: 5.6.2016)
75% - Zajímavý, silný příběh. Čekala jsem trochu větší zastoupení těch nepřeživších a přeci jen větší sebereflexi těch přeživších, byť její nedostatek, v mých očích, byl rozhodně stejně působivý. Skvělí: J. Nosek, J. Racek, M. Slaný, J. Hofman, K. Leichtová, E. Vrbková a H. Kusnjerová.
(zadáno: 5.6.2016)
Herecky velmi dobré, zajímavé a poměrně výstižně osobní téma, ale nějak z toho na mě nepřešlo tolik emocí, kolik bych čekala.
(zadáno: 5.6.2016)
Skvělé herecké výkony, zaujala zejména P. Skružná. Rozhovory intenzivní, emočně dokonalé, ale hra se mi líbila víc, dokud se soustředila jen na vězeňkyně, než když se do ní začal motat příběh, pocity a touhy novinářky.
(zadáno: 5.6.2016)
Tahle hra mě prostě dostala. Skvělý, silný příběh. Člověk v podstatě už na úplném začátku při prvním vyslovení obvinění ví, o co vlastně jde, valnou část příběhu se dozví ze synopse, a přesto s napětím čeká a sleduje, co a jak bude dál. Intimní prostředí Ungeltu příběhu ještě pomáhá. Výborné herecké výkony. Zaujala i hudba - její výběr v souvislosti s příběhem.
(zadáno: 5.6.2016)
Když si člověk v úvodní informaci přečte, že půjde o příběh Ježíše vyprávěný očima jeho matky, očekává víc, než mu muzikál skutečně nabídne. Z mého pohledu nevyužívá dramatický potenciál, který mu příběh nabízí a jen se stroze drží Bible. Herci tak nemají co hrát, jejich postavy se drží jedné či dvou poloh. Paradoxně tak největší prostor má postava vypravěče, ve které byl P. Štěpán výborný. Přitom co se hudby týče, pár dobrých hitů má. Po scénické a kostýmní stránce zajímavá koláž dnešku a historie, naopak nepříliš zajímavá režie. Výkony zaujali P. Štěpán, J. Hruškoci a R. Coufalová.
(zadáno: 29.2.2016)
Řemeslně je to typicky brněnsky na vysoké úrovni - velkolepá scéna (byť zůstávám u toho, že mi prostě chyběla loď), bohaté kostýmy, dobré choreografie, skvělé výkony (zejm. E.Skálová, M.Kolář, J.Mach, D.Vitázek, A.Slanina, R.Coufalová), hudba je v podstatě ilustrativní, žádný velký hit v ní není a nezůstal mi v hlavě ani takt. Co mi vadilo, byla velká rozdrobenost příběhu - sledování všech postav (takže každá je sledována jen chvíli a okrajově a divák si k ní nevytvoří vztah) a rychlé potopení lodi ve mně nedokázalo vzbudit žádnou emoci (navíc na konci mi ani nedokázali předat rozsah tragédie)
(zadáno: 15.12.2015)
Na inscenaci jsem se chystala do divadla roky od zhlédnutí záznamu v TV (85%), který byl skvělý, kde do hry herci svými výbornými výkony vnášeli neuvěřitelné množství energie. Jenže zestárla. Zestárli herci a v mnoha rolích došlo pochopitelně ke změnám. Samo o sobě to pořád funguje. Hra a její režijní pojetí jsou pořád dobré. Jen ta energie tomu chybí. Jednak energie některých původních herců, kteří už jí po jedenácti letech uvádění a devíti od vzniku záznamu nedávají tolik, jednak nových, kteří hrají jinak, ale leckdy se původnímu obsazení bohužel nevyrovnají. Řemeslně je to dobré, ale...
(zadáno: 23.11.2015)
I na rodinný muzikál, resp. muzikál pro děti mi ten příběh přišel příliš jednoduchý a předvídatelný, podobný mnohým jiným. Navíc má zvláštní zakončení, co se týče toho, jak si poradí se zlem. Hudba není zlá, ale napoprvé určitě neodejdete s některou konkrétní melodií v hlavě. Výkony dobré - v dětských rolích (K.M.Fialová i P.Soukupová), výborní rodiče i ostatní dospělé role, s významnou výjimkou - obsazení Jany Gazdíkové se nepovedlo - není dobrá pěvecky a nezaujala ani po herecké stránce, naopak mi přišlo, že se to herecky snaží dohnat, ale až moc. Dokonalé výtvarně - scéna i kostýmy.
(zadáno: 23.11.2015)
Zajímavý příběh, pro rodinný muzikál možná až příliš komplikovaně propojené dva příběhy, zvlášť vezmeme-li v úvahu obsazení všech herců v hlavních rolích do dvou postav, s výjimkou hlavního hrdiny, který je vlastně rovnou trojrolí. Hudba je dobrá, kdo zná Papežku, uslyší nejspíš několik podobných melodií, texty rovněž povedené. Velmi podařená scéna, velkolepá v příběhu Ostrova pokladů (kterému by mohl být věnován i větší prostor), intimnější v příběhu Louise Stevensona. Poklona A.Slaninovi za jeho výkon v ústřední trojroli, výborně obsazený i P.Štěpán.
(zadáno: 23.11.2015)
65% - Chvíli mi trvalo, než si mě to získalo, ale nakonec se podařilo. Zaujalo mě několik melodií, líbila se mi autorská úprava příběhu. Ne, že by originální dílo nebylo dobré, ale takhle mi pro daný žánr přišlo nosnější. Skvělá velká role pro Andreu Březinovou hned "na začátku" kariéry. Neumím posoudit, jak působí živě na jevišti, tu příležitost jsem neměla, hodnotím na základě televizního záznamu. Z něj jsem mě sice hned napoprvé zaujalo několik melodií, ale okouzlení nastalo přeci jen až napodruhé.
(zadáno: 23.11.2015)
85% - Skvělá hudba, atmosféra, dobrý, působivý, intimní příběh (může být českému divákovi dost vzdálený), v druhé polovině i celkem napínavý. Jednoduchá, funkční, efektní scéna, kostýmy i choreografie odpovídají příběhu, skvělý, výrazný sound design (zatím ale company není vždy zcela rozumět). Výborné výkony, zejména dětské, a to jak v hlavních rolích (J.Gazdík a A.Juráčková), tak v company, a poté výkony E.Skálové a P.Gazdíka - ten si pro sebe roli vybral naprosto dokonale, kromě toho že odvedl dobrou práci na režii, překladu a úpravě. (D.Vitázek by se do role skvěle hodil před deseti lety.)
(zadáno: 22.11.2015)
70% (blíž viz blog) (více v článku na blogu)
(zadáno: 22.11.2015)
95%
Jedna z her, která uchvátí sama o sobě. Už na základě recenzí jsem tam šla s velkými očekáváními a ta byla naprosto naplněna. Očekávala jsem celkové vyznění a v průběhu mě i napadlo, že to skončí podobně, jako to skončilo, ale těsně jsem se netrefila. Očekávala jsem i skvělý herecký výkon od Richarda Krajča (a to na základě předchozích zkušeností) a dostala jsem skvělé herecké výkony hned dva. Neodvážila bych se říct, který mě uchvátil víc. Upozorňovala bych předem na tu střelbu do lidí, byla poněkud nepříjemná, ačkoli se tam skvěle hodila.
(zadáno: 22.11.2015)
Vynikající výkony I. Trojana, D. Novotného a J. Bábka. Hra je skvělýmzpůsobem ujetá a postupně napínavější a napínavější, co se týče pozvolného odhalování účelu vytvořeného přístroje. Zajímavý hudební doprovod, výborný závěr.
(zadáno: 22.11.2015)
První devizou je už samotná Čechovova hra, Dejvické divadlo nabízí komorní prostor, který skvěle využívá, a ve kterém výborně vyniknou jednotlivé výkony i hra samotná. Z hereckých výkonů nejvíce zaujali Klára Melíšková, Ivan Trojan a Lenka Krobotová.
(zadáno: 22.11.2015)
Typická SKUTRovská poetika, s kterou je představení pojaté, mi celkem vyhovuje. Ovšem některé vtípky a scény na mě byly přeci jen až příliš vulgární (což u SKUTRu taky není neobvyklé). Oceňuji výkony ústřední milenecké čtveřice i Davida Prachaře a Vandy Hybnerové. Líbilo se mi pojetí choreografií, zaujala působivá hudba i zpěv Zuzany Stavné a světelný design. U výstupů řemeslníků jsem se ale nudila.
(zadáno: 20.8.2015)
Povedená klasika - nechybí nic, ale není to ani v nejmenším nuda, zejména díky skvělým výkonům (herci si přidávají poznámky a pohledy, kterými postavy posouvají dál), je to plné energie, vtipné. I. Ondříček dokázal skvěle pracovat s prostorem Biskupského dvora a plně ho využít. Vynikající Matějka, Březinová, Slanina, Holišová, i Mach a Janota. Trochu to kazí jen absence živé hudby, která bývá v Brně příjemným zvykem.
(zadáno: 20.8.2015)
Zajímavé režijní pojetí - přesun k modernímu a snovému vyznění, ovšem na začátku se zbytečně velkým množstvím laciného humoru, zejména v podání Benvolia, Merkucia, Parise a madame Kapuletové a částečně i chůvy, což ovšem bývá obecně problém s tou postavou, výborná hudba, zdařilá snová atmosféra, neotřelé scénické řešení - skleník, choreografie i režijní pojetí některých postav - Romea, Julie, Montekové, Benvolia, Merkucia, Parise, knížete, kněze, méně zajímavé pojetí chůvy, Kapuleta, Monteka - nevýrazné. Jen pojetí Kapuletové a Parise nenadchlo. Velmi příjemné překvapení.
(zadáno: 20.8.2015)
Je fascinující, jak skvěle funguje klasika jen lehce zmodernizovaná a upravená - doplněná o místní složku, vynikající výkony (ačkoli M. Sedláčková byla nejspíš lehce hlasově indisponovaná). Skvělá živá hudba, příjemné prostředí Biskupského dvora. Člověka ani nenapadne, že je to hra, která se hraje, byť s pauzou, již tak dlouho.

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>