Redakce

Iva Bryndová

redakční zkratka: ib

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (273)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>

(zadáno: 20.8.2015)
85% - Inscenace těží především z výborných výkonů, zejména J. Dvořáka, I. Uhlířové a O. Brouska, který ve hře skvěle interpretuje Mozartovu hudbu, nápad s loutkami byl efektní a celkem zajímavý, ale řekla bych, že i poměrně nejasný.
(zadáno: 20.8.2015)
Je až neuvěřitelné, jak moc jsou některé situace trefné a podobné konkrétním lidem, některé ovšem byly na můj vkus trochu moc přehnané.
(zadáno: 20.8.2015)
Před zhlédnutím jsem nestihla knihu přečíst, takže srovnání nemám, nicméně hra se mi líbila, zaujala příběhem sama o sobě. Zajímavá byla scéna i nápad s chórem - průvodcem děje, výborné výkony, zejména V. Blahuty a H. Holišové.
(zadáno: 20.8.2015)
Hutná atmosféra, výborný překlad, ovšem problémy se zvukem, možná dané hostováním, zajímavý nápad s žebračkou před představením, kolísavé výkony - výborná ústřední dvojice, soudce, ostatní horší či špatní...
(zadáno: 20.8.2015)
75% - Vtipný, trefný příběh, výborné vtipy, výborní Konvalinková a Zadražil. O něco rozvleklejší druhá polovina.
(zadáno: 20.8.2015)
55% - Příjemné a sympatické představení, jednoduchá a funkční scéna, ovšem z mého pohledu nesmyslní a kýčovití ptáci. Ačkoli M. Holý i S. Rojková byli velmi dobří a pojetí jejich rolí se mi líbilo, dohromady mi jejich obsazení vůbec nesedělo.
(zadáno: 19.8.2015)
65% - Podle mého prostě Evita není role pro M. Absolonovou - herecky ani energií jí nestačí, má snahu, zejména v druhé polovině je velmi dobrá, ale jinak se mi na ni typově nehodí. Zaujala mě ovšem nová koncepce, která vyvolala velmi působivou atmosféru - víc dorážející na diváka. Zvláštní je, že už je to druhé české uvedení, kde se mi mnohem víc než Evita líbil Che. Tentokrát prostě skvělý Che Petera Strenáčika. A stále víc mě u Evity rozčiluje překlad M. Prostějovského, který se mi prostě nezdá tak dobrý - významně raději jsem měla a stále mám původní české přebásnění
(zadáno: 19.8.2015)
Jednoznačně nejvíc se mi líbila první třetina představení, která má velké kouzlo, a přes všechny nesoulady a datový nonsens se mi líbila myšlenka díla, změny jednotlivých charakterů v běhu času a v jednotlivých částech, s výjimkou charakteru postavy hrané M. Frösslovou, jejíž změna - mezi první a druhou částí zejména - mi smysl prostě nedávala. Druhá třetina mi přišla až zbytečně dlouhá a ve třetí mi ten smysl trochu upadal.
(zadáno: 19.8.2015)
65% - Inscenace je scénicky i režijně v podstatě stejná jako původní uvádění, jen je víc ukřičená, zbytečně moc, a to jak co se týče hudby, tak herců, kromě toho jsou jejich výkony dobré. Lehce nevyladěný zvuk.
(zadáno: 19.8.2015)
65% - Famózní tanečně, výborné pěvecké výkony jak Michaela Klucha, tak Ivy Marešové (ta mě zaujala o něco víc), zajímavý příběh, ovšem čekala jsem lepší výběr písní - zajímavějších, známějších, zvlášť vzhledem k talentu a možnostem M. Klucha. (Z hostování v divadle Hybernia)
(zadáno: 19.8.2015)
Líbil se mi ne zcela určitý posun směrem k moderní/dnešní době, ale přesto poměrně klasická adaptace, mezi herci nejvíce vyniká skvělý Jan Teplý a jeho Jago, líbilo se mi i pojetí jeho ženy v podání Langové a jednoduchá scéna, která pomáhá vytvářet působivou atmosféru. Příliš nezaujala zejména Desdemona. Othello O. Veselého byl dobrý, ale něco málo tomu místy chybělo.
(zadáno: 19.8.2015)
85% - Česká verze si zachovala všechny klady předchozích uvádění, jak toho původního, tak druhého uvádění v Kalichu: skvělá (živá) hudba, spousta energie. Český překlad se velmi povedl. Stále dobré je i obsazení, co nebo spíš kdo tomu chybí, je Markéta Procházková, která je v roli Mimi zatím nenahraditelná.
(zadáno: 19.8.2015)
Zásadní krok vedle a mrhání skvělou příležitostí, jak přinést do Prahy světový hit a udělat z něj pořádný muzikál. Chybělo tomu snad úplně všechno; nápaditá režie v první řadě. Společně s tragickými texty, strašným zvukem, nijakými choreografiemi, minimální a nevýraznou scénou na obrovském jevišti a s absolutním nedostatkem energie, která by u tohoto díla měla být tak nějak primární; z toho nic zářného prostě vylézt nemohlo. A výkony tomu nijak výrazně nepomohly, bylo tam několik lidí velmi dobrých (Vraspírová, Fišarová, Křížková), ovšem k nim spousta průměrných a několik velmi špatných.
(zadáno: 19.8.2015)
95% - Bylo to velmi netradiční podání klasiky. Ze svého pohledu mám ovšem silnou obavu, že po zhlédnutí nekočičích brněnských Koček se na klasické kožíšky už nikdy nedokážu dívat se stejnou chutí a radostí. Kočky naznačené jen symbolicky škraboškami mi přišly kočičí snad víc, než kdyby měly na sobě ten kožich, mnohem víc naopak vynikla podobnost lidí s kočkami. A podle mého tak výrazně vynikl i příběh, z toho díla, kterému bývá tak často vytýkána jeho absence. Nápaditá scéna pak společně s výbornými výkony vykouzlila dokonale působivou atmosféru.
(zadáno: 29.10.2014)
(zadáno: 29.10.2014)
75%
Toho, kdo má naposlouchanou z CD původní verzi, překvapí (poměrně příjemně) živější a o něco tvrdší hudba, která je v češtině doplněná výbornými texty J. Joska. Líbil se mi způsob, jakým si pohráli se scénou, která byla jak klasická, tak moderně dotvořená projekcemi, a vždy pompézní, také nápaditá choreografie. Spolu se skvělými výkony (výborná Z. Herfortová i S. Janotová, D. Vitázek (ačkoli u těch dvou jsem celou dobu bojovala s tím, že už jsem je viděla mockrát jinde a lepší) a R. Jícha) to dohromady dává další výborný muzikál na repertoáru MDB.
(zadáno: 29.10.2014)
Taky mi něco chybělo, ale taky jsem se předem velice bála a naštěstí se mé obavy nenaplnily. Fantom těží především z v podstatě dokonalé hudby a ta v GoJe nechybí, a výborné jsou i výkony R.Schwaba, T.Vaňka a M.Gemrotové (M.Sommerová mě tolik nenadchla, alternace Fantoma a Raula jsem neviděla), a skvělí byli i J.Urban, P.Matuszek a T.Mátlová. Už si nejsem jistá dokonalostí ostatních a company. A nedokonalé mi přišly bohužel i texty, byly dobré, jen na můj vkus jim chybělo víc poetiky a kouzla. Výprava i kostýmy jsou krásné, někdy až moc, jen by to chtělo skutečně padající lustr atp.
(zadáno: 13.10.2014)
65% (blíž viz blog) (více v článku na blogu)
(zadáno: 13.10.2014)
Prostě jedním slovem výborné.
Výborná Jitka Smutná, výborný Jan Zadražil. Výborný příběh, tak aktuální. Komické i mrazivé a vždy naprosto uvěřitelné. V komorní atmosféře Řeznické si vážně připadáte, jak neviditelný host v cizí kuchyni.
A ač jsem čekala podobné vyústění, přeci mě překvapilo, jak říkám, čekala jsem jen podobné...
(zadáno: 1.10.2014)
Ač obecně nemám ráda moderní pojetí klasiky, tohle mě dostalo. Ať je to sebevíc moderní, dokonale to funguje a některé motivy jsou v tomto pojetí ještě mnohem silnější, výraznější a víc vyniknou - jako Gertrudin poměr s Claudiem, Horacio, Hamletovo "šílenství".
Připomínek je málo - nějak mě příliš nepřesvědčilo obsazení některých postav - (v podstatě jen) těch ženských. A zatímco Petra Hřebíčková přesvědčila, ačkoli mi na roli královny-matky nepřijde typově ideální, Zuzana Onufráková, ač herecky výborná, mi do role Ofelie typově prostě nesedla.
A některé výstupy už na mě byly i tak moc.
(zadáno: 11.9.2014)
75%
Příjemná konverzační komedie. Zaujaly výkony Petry Horváthové, Václava Jílka, Jana Jankovského a obou Claudiů.
(zadáno: 2.8.2014)
(zadáno: 2.8.2014)
65%
Na Letní scéně pěkné, k tomu abych to mohla považovat za plnohodnotný muzikál (a pak si to dokázala představit i na klasické scéně), tomu ale trochu chybělo. Snad zpomalit, v některých částech to na mě bylo poměrně rychlé.
Významně potěšila hudba a výborné pěvecké projevy obou hlavních představitelek. Ty potěšily i po herecké stránce. Z mého pohledu je sice po herecké stránce obě předčili pánové Igor Orozovič a Ondřej Novák, ale líbily se mi obě, velice. Jen poslední role, Sidoniiny největší lásky, mi skutečně nepřišla vhodně obsazená.
Tedy velmi příjemné překvapení a dobrý zážitek.
(zadáno: 31.5.2014)
Primárně pořád bojuji s některými vtípky. Přijdou mi zbytečně prvoplánové, laciné, nevkusné. - Ne všechny, některé, ale jsou chvíle, kdy jich je najednou moc.
Jinak mě tentokrát Touha zaujala významně víc než při prvním uvedení. Všichni herci byli lepší (s jednou výjimkou), a to i když si myslím, že někdy by to sneslo trochu zmírnění.
Hudba Touhy je dobrá - prostě Landovo. Osobně se mi líbila vždy, dnes jsem ale měla pocit, že s ní herci (někteří) trošku bojovali, když nechtěli vyloženě křičet, ale zpívat. A méně než prvně, ale pořád mi vadilo, že ten konec se tak nějak nevýrazně ztratí.
(zadáno: 1.5.2014)
75%
Pěkná klasická hra.
Dnes v některých místech už trochu trpí tím, že někteří herci za ty roky uvádění svým postavám trochu zestárli, ale jejich výkony to nijak významně nesráží. Zejména D. Prachař byl výborný, i když jsou role, které mu sedí ještě významně víc.

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>