Redakce

Iva Bryndová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (273)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
Legendární a jeden ze světově nejlepších muzikálů. A i ten se dá udělat - když ne špatně, tak aspoň průměrně. Proti uvedení v GoJe před deseti lety nepřináší scénicky, kostýmně nic nového. Nová orchestrace není zlá, ale není to úpně ono (subjektivně vzato). A hlavním problémem jsou výkony. Bídníci v GoJe míchají ty výborné výkony, které jednoznačně září (Vlaďka Skalová, Michal Skořepa, Josef Štágr), s průměrnými i vyloženě špatnými. Musíte se trefit. A nečekat víc než dobré provedení.
55%
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
Moc dobré výkony, výborná výprava, skvělá hudba i texty... Jen to chvílemi bylo příliš dlouhé a zdlouhavé.
(zadáno: 30.9.2020)
Moderní úprava a důraz na ni a aktualizaci, včetně všech k tomu využitých interaktivních prvků, převažují nad samotnou myšlenkou hry, která ustupuje do pozadí společně s mnoha motivy, konflikty a situacemi. Dokonalým příkladem toho je samotný závěr a pointa hry, která se ztrácí.
(zadáno: 22.2.2020)
Skvělý herecký výkon Miloslava Koniga. Tentokrát mě však poetika Michala Háby nezasáhla.
(zadáno: 22.2.2020)
55% - Muzikál Davida Drábka zdobí především výborná hudba. Povedla se výprava - scéna, kostýmy, masky. Činoherní soubor si s muzikálem poradil obstojně. Zajímavý je i námět, velkou škodou však zůstává, že nedošlo k jeho zpracování do skutečného příběhu. Několik epizod, do nichž jsou až násilně vsouvány zřejmě pro autory nejzajímavější postavy své doby a ostatně celé nekonečné defilé postav samy o sobě nosný dramatický příběh prostě netvoří. A je to škoda, protože životní příběh Josepha Merricka má co nabídnout.
(zadáno: 17.11.2019)
V Dánské dívce pro mě prostě modernizace, ač smysluplná s ohledem na to, že téma rezonuje dodnes, nefunguje. Téma snad, ale Dánská dívka je prostě příběh té jedné konkrétní ženy, jež žila před sto lety a jako jedna z prvních si připustila, že se narodila v nesprávném těle a jala se tento problém řešit. Tahle její jedinečnost se z inscenace na Fidlovačce onou modernizací vytrácí. Mnohé hudební a taneční vstupy rozmělňují to, co zbývá. Pro komorní příběh, v němž by vyniklo herectví D.Krejčíka a P.Horváthové, Fidlovačka není vhodný prostor a navíc ony (až zbytečné) hudební vsuvky a modernizace ten lidský příběh přebíjí.
(zadáno: 25.10.2019)
Celkem povedená rodinná podívaná - pohádka. S působivou scénou a projekcemi P.Hlouška, vcelku podařenými kostýmy, zejména pokud jde o gorily a další zvířata, velmi dobrými výkony P.Pechy, P.Vojtkové, M.Šemíka, a po pěvecké stránce výborné (byť herecky slabší) M.Gemrotové. Ubližuje mu nezajímavá choreografie, malé množství slibované akrobacie, panenka suplující miminko a naprostá karikatura herectví, kterou předvádí M.Vojtko. Navíc se z animované verze do divadelní formy nepodařilo funkčně převést ani původní příběh (chybí i napětí), ani působivou hudbu, které jej společně změnily v klasiku.
(zadáno: 15.9.2019)
(zadáno: 15.9.2019)
(zadáno: 20.3.2019)
55% - stáří té inscenace už je na ní prostě znát. Jakkoli téma je nosné a zajímavé a herecký výkon Jana Potměšila výborný, nezapůsobilo na mě tak, jak jsem očekávala. Celý příběh a vývoj hlavního hrdiny je vlastně jen naznačen a převyprávěn jím samým. Na prosté scéně a s minimem kontaktu s dalšími postavy mi to přišlo všechno zoufale nevyužité a "nedohrané"... Až příliš se dle mého názoru projevilo, že je ta inscenace dělaná prostě J. Potměšila (jako jeho one-man-show) a všichni ostatní mu jen sekundují - s prostorem, na němž téměř ani nevynikne, že tam vůbec jsou, i kdyby byli sebelepší.
(zadáno: 21.12.2018)
Nejprve strašlivé nudný a dlouhý úvod, který má být zřejmě prototypem divácké, lidové zábavy; poté ta nejzajímavější část - do níž se zapojuje publikum - která je strašně závislá na tom, jaké publikum se sejde - a může být celkem i vtipná a zábavná, není-li nepřežitelně dlouhá. A poté konec, který to všechno hezky uzavře.
Obecně - zajímavá koncepce interaktivní komedie, a jak už bylo řečeno: nelituji vidění, snad jsem i ráda, že jsem to viděla, ale znovu to vidět určitě nepotřebuji, není to úplně můj šálek čaje...
(zadáno: 21.12.2018)
55% - Hra sama je zajímavá, nesmírně mě bavilo, jakým způsobem pracuje s antickými motivy, jak je upravuje k obrazu svému a mění marné boje antických hrdinů s předurčeností a božími záměry. "Baví mě" na jevišti i myšlenka všeničící války v dnešní době (Dánská občanská válka pro mě byla "hitem" minulé sezóny). Ale nefungovalo to - přes skvělé herecké výkony a nesmírně zajímavou scénografii. Přišlo mi to zoufale nedotažené, nezapůsobila na mě jakákoli myšlenka - žádná atmosféra - vím, o čem to bylo, ale... s koncem hry nepřišla žádná katarze. Jakoby hra prostě bez jakéhokoli smyslu vyšuměla.
(zadáno: 10.10.2018)
45% - Z mého pohledu zmařený potenciál muzikálu i souboru. Absolutní absence jakýchkoli efektů, jimiž je tento muzikál ve světě proslaven, zoufale chudá a prázdná scéna a slabá režie, takže ve výsledku to není ani efektní show jako v zahraničí, ani poctivé divadlo plné silných výkonů, emotivních momentů a vypointovaných komediálních scén, a to ačkoli se hlavní představitelé snaží, - nejvýraznější jsou E. Staškovičová a J. Hruškoci - ale ve výsledku to prostě nepůsobí. Zůstává jen základní nosný, byť jednoduchý romantický příběh.
(zadáno: 11.6.2018)
Nezaujala mě už ta hra samotná a provedení pardubické inscenace jí moc nepomohlo. Scházelo tomu tempo, jakékoli silné nebo alespoň silnější momenty. Nezanechala žádný pořádný pocit. Milan Němec dělal, co mohl, ale jako by byl na jevišti sám. Petra Janečková sice zaujala herecky, ale po pěvecké stránce spíš zaostávala a málokterá další postava pak měla šanci zaujmout.
Člověk se v průběhu občas zasměje, ale vzápětí bez pocitu, že by to byla škoda, celou inscenaci prostě klidně zapomene.
(zadáno: 12.2.2018)
55% Celou poměrně dobrou inscenaci, ať jde o plzeňské provedení či o samotné dílo, neuvěřitelně sráží naprosto nepochopitelné obsazení hlavní role. M. Harich se snaží, chuť a zápal se mu upřít nedají, ale k čemu to je, když se neumí pořádně pohybovat po jevišti a není schopný mluvit a zpívat češtině - není mu pořádně rozumět, často se přeřekne, trpí tím i jeho pěvecký projev. Přitom jsou v company obsazeni lepší.
Skvělý M. Stránský nemá pořádně s kým hrát. Velká škoda.
A ještě pochvala pěvecky i herecky výborné Ch. Pščolkové.